SlideShare a Scribd company logo

Trekendeshat mat. 9.3

Trekendeshat mat. 9.3

1 of 12
Download to read offline
TREKENDESHAT
DHE LLOJET E TYRE
Punoi: Stiven Baçi
Klea Pepa
PERMBAJTJA

Perkufizimi

Llojet e
trekendeshave
PERKUFIZIMI I TREKENDESHIT
Trekëndëshi është njëra nga figurat themelore në
gjeometri: Formohet me bashkimin e tre pikave
të cilat nuk shtrihen në një drejtëzë me vija të
drejta. Pikat quhen kulme të trekëndëshit ndërsa
pjesa e drejtëzës (vijës së drejtë) që ndodhet
ndërmjet kulmeve quhet brinjë e trekëndëshit.
LLOJET E TREKENDESHAVE:


Sipas brinjeve:
 Trekendesh

dybrinjeshem,

 Trekendesh

barabrinjes,

 Trekendesh

i cfaredoshem,
TREKENDESHI DYBRINJESHEM
Trekendesh dybrinjeshem
eshte ai trekendesh qe ka
dy brinje te barabarta,
dhe kendet ku keto brinje
mbeshteten te barabarta.
TREKENDESHI BARABRINJES
Trekendesh
barabrinjes eshte ai
trekendesh qe ka tre
brinjet e tij te
barabarta dhe
kendet nga 60°.
Ad

Recommended

Trekendeshat mat. 9.4
Trekendeshat mat. 9.4Trekendeshat mat. 9.4
Trekendeshat mat. 9.4Stiven Baci
 
Trupat gjeometrik
Trupat gjeometrikTrupat gjeometrik
Trupat gjeometrikEsmer Alda
 
Trapezi dhe delltoidi
Trapezi dhe delltoidi Trapezi dhe delltoidi
Trapezi dhe delltoidi Besjona Jusufi
 
Komunizmi ne Shqiperi
Komunizmi ne ShqiperiKomunizmi ne Shqiperi
Komunizmi ne ShqiperiDenis Lezo
 
Shqiperia dhe Bashkimi Europian
Shqiperia dhe Bashkimi EuropianShqiperia dhe Bashkimi Europian
Shqiperia dhe Bashkimi Europianolinuhi
 
Trekendeshat mat. 9.5
Trekendeshat mat. 9.5Trekendeshat mat. 9.5
Trekendeshat mat. 9.5Stiven Baci
 

More Related Content

What's hot

Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.ronela hasanaj
 
qyteterimi i hershem ne mesopotami
qyteterimi i hershem ne mesopotamiqyteterimi i hershem ne mesopotami
qyteterimi i hershem ne mesopotamiSindi Ramadani
 
Provimi i lirimit 2014 Gjuhe Shqipe
Provimi i lirimit 2014 Gjuhe ShqipeProvimi i lirimit 2014 Gjuhe Shqipe
Provimi i lirimit 2014 Gjuhe ShqipeHelio RAMOLLARI
 
Natyra shqiptare
Natyra shqiptareNatyra shqiptare
Natyra shqiptareMegi Braka
 
Shumëzimi i numrave dhjetorë
Shumëzimi i numrave dhjetorëShumëzimi i numrave dhjetorë
Shumëzimi i numrave dhjetorëYsni Ismaili
 
Regjimi komunist në shqipëri
Regjimi komunist në shqipëriRegjimi komunist në shqipëri
Regjimi komunist në shqipëriKlea Vyshka
 
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.Tefik Rika
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Xhesiana Muka
 
Elementet kimik ne trupin tone projekt kimi
Elementet kimik ne trupin tone projekt kimiElementet kimik ne trupin tone projekt kimi
Elementet kimik ne trupin tone projekt kimiFacebook
 
Pune me projekt statistika
Pune me projekt statistikaPune me projekt statistika
Pune me projekt statistikaArnold Beqiri
 
Shqiperia nga viti 1944 1990 - TIK
Shqiperia nga viti 1944 1990 - TIKShqiperia nga viti 1944 1990 - TIK
Shqiperia nga viti 1944 1990 - TIKShkollë
 
matematika projekt
matematika projektmatematika projekt
matematika projektFacebook
 
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)Kristjana Duni
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriDonikaLici
 
Balada e murimit
Balada e murimit Balada e murimit
Balada e murimit sara7991
 
Projekt Matematike
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt MatematikeS Gashi
 
Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9S Gashi
 

What's hot (20)

Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
 
qyteterimi i hershem ne mesopotami
qyteterimi i hershem ne mesopotamiqyteterimi i hershem ne mesopotami
qyteterimi i hershem ne mesopotami
 
Provimi i lirimit 2014 Gjuhe Shqipe
Provimi i lirimit 2014 Gjuhe ShqipeProvimi i lirimit 2014 Gjuhe Shqipe
Provimi i lirimit 2014 Gjuhe Shqipe
 
Natyra shqiptare
Natyra shqiptareNatyra shqiptare
Natyra shqiptare
 
Dialektet e shqipes
Dialektet e shqipesDialektet e shqipes
Dialektet e shqipes
 
Shumëzimi i numrave dhjetorë
Shumëzimi i numrave dhjetorëShumëzimi i numrave dhjetorë
Shumëzimi i numrave dhjetorë
 
Regjimi komunist në shqipëri
Regjimi komunist në shqipëriRegjimi komunist në shqipëri
Regjimi komunist në shqipëri
 
Syprina
SyprinaSyprina
Syprina
 
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
 
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
 
Elementet kimik ne trupin tone projekt kimi
Elementet kimik ne trupin tone projekt kimiElementet kimik ne trupin tone projekt kimi
Elementet kimik ne trupin tone projekt kimi
 
Pune me projekt statistika
Pune me projekt statistikaPune me projekt statistika
Pune me projekt statistika
 
Shqiperia nga viti 1944 1990 - TIK
Shqiperia nga viti 1944 1990 - TIKShqiperia nga viti 1944 1990 - TIK
Shqiperia nga viti 1944 1990 - TIK
 
Djemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës PalDjemtë e rrugës Pal
Djemtë e rrugës Pal
 
matematika projekt
matematika projektmatematika projekt
matematika projekt
 
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
 
Hebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
 
Balada e murimit
Balada e murimit Balada e murimit
Balada e murimit
 
Projekt Matematike
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
 
Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9
 

Viewers also liked

Trekendeshat dhe simbolet
Trekendeshat dhe simboletTrekendeshat dhe simbolet
Trekendeshat dhe simboletLediø Bøjka
 
Trekendeshat mat. 9.1
Trekendeshat mat. 9.1Trekendeshat mat. 9.1
Trekendeshat mat. 9.1Stiven Baci
 
Siperfaqja e figurave gjeometrike
Siperfaqja e figurave gjeometrikeSiperfaqja e figurave gjeometrike
Siperfaqja e figurave gjeometrikeKlodian Tashi
 
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmesidorelahalilaj113
 
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitSyprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitAdelina Fejzulla
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeAna Ana
 
Paralelogrami, trapezi, rombi
Paralelogrami, trapezi, rombiParalelogrami, trapezi, rombi
Paralelogrami, trapezi, rombiYsni Ismaili
 
Presentation kubi, kuboidi,prizmi
Presentation kubi, kuboidi,prizmi Presentation kubi, kuboidi,prizmi
Presentation kubi, kuboidi,prizmi zenel hajdini
 
Diagonalet e shumekendeshit
Diagonalet e shumekendeshitDiagonalet e shumekendeshit
Diagonalet e shumekendeshitRamiz Ilazi
 
Projekt matematike
Projekt matematikeProjekt matematike
Projekt matematikeSejda Meça
 
Projekt matematike
Projekt matematike Projekt matematike
Projekt matematike XhuLia Muca
 
Indicet e ngjajshmërisë të trekëndëshave
Indicet e ngjajshmërisë të trekëndëshaveIndicet e ngjajshmërisë të trekëndëshave
Indicet e ngjajshmërisë të trekëndëshaveRamiz Ilazi
 
Projekt ne matematike
Projekt ne matematikeProjekt ne matematike
Projekt ne matematikeEranda Koçi
 
Projekt fizik optika
Projekt fizik optika Projekt fizik optika
Projekt fizik optika ermela01
 
Trekendeshat mat. 9
Trekendeshat mat. 9Trekendeshat mat. 9
Trekendeshat mat. 9Stiven Baci
 

Viewers also liked (20)

Trekendeshat dhe simbolet
Trekendeshat dhe simboletTrekendeshat dhe simbolet
Trekendeshat dhe simbolet
 
Trekendeshat mat. 9.1
Trekendeshat mat. 9.1Trekendeshat mat. 9.1
Trekendeshat mat. 9.1
 
Siperfaqja e figurave gjeometrike
Siperfaqja e figurave gjeometrikeSiperfaqja e figurave gjeometrike
Siperfaqja e figurave gjeometrike
 
Matematika8
Matematika8Matematika8
Matematika8
 
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
 
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitSyprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
 
Projekt Matematike
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
 
Paralelogrami, trapezi, rombi
Paralelogrami, trapezi, rombiParalelogrami, trapezi, rombi
Paralelogrami, trapezi, rombi
 
Presentation kubi, kuboidi,prizmi
Presentation kubi, kuboidi,prizmi Presentation kubi, kuboidi,prizmi
Presentation kubi, kuboidi,prizmi
 
Diagonalet e shumekendeshit
Diagonalet e shumekendeshitDiagonalet e shumekendeshit
Diagonalet e shumekendeshit
 
Projekt matematike
Projekt matematikeProjekt matematike
Projekt matematike
 
Projekt matematike
Projekt matematike Projekt matematike
Projekt matematike
 
Indicet e ngjajshmërisë të trekëndëshave
Indicet e ngjajshmërisë të trekëndëshaveIndicet e ngjajshmërisë të trekëndëshave
Indicet e ngjajshmërisë të trekëndëshave
 
Projekt "Kendet"
Projekt "Kendet" Projekt "Kendet"
Projekt "Kendet"
 
Projekt ne matematike
Projekt ne matematikeProjekt ne matematike
Projekt ne matematike
 
Projekt fizik optika
Projekt fizik optika Projekt fizik optika
Projekt fizik optika
 
Trekendeshat mat. 9
Trekendeshat mat. 9Trekendeshat mat. 9
Trekendeshat mat. 9
 
Projekt Kendet
Projekt KendetProjekt Kendet
Projekt Kendet
 
Fuqia (Matematike)
Fuqia (Matematike)Fuqia (Matematike)
Fuqia (Matematike)
 

Trekendeshat mat. 9.3