Syprina e trekëndëshit

SYPRINA E TREKËNDËSHIT
Kujtohu!!!
Për ABC në vizatim, cilado prej brinjëve të mund
të merret për bazë të tij
 Segmenti AD (dhe gjatëisia AD= h) është lartësia,
përkatëse e bazës BC
A
B CD
h
G H
KF
h
a
TREKËNDËSHI BRINJËNDRYSHËM
S= ½ ∙a ∙h S= ½ ∙ a ∙ ha= 1/2 ∙ b ∙hb=1/2 ∙ c ∙hc
A
B C
bhb
TREKËNDËSHI BARAKRAHAS
BA
C
C1
h
a
b b
a/2
S= ½ ∙a ∙h h²= b²- (a/2)²
TREKËNDËSHI BARABRINJËS
a
a
a
h
TREKËNDËSHI KËNDREJT
A
C Ba
b
S= ½ ∙a ∙h
Formula për njehsimin e syprinën e trekëndëshit këndrejt është:
DUHET TË DISH:
Të caktojsh syprinën e
trekëndëshit me bazën dhe
lartësitë përkatëse të dhëna;
Ta sqarojsh formulen
S= ½ ∙ a ∙ h, për syprinën e
trekëndëshit ;
Të zgjidhish detyra më të
ndërlikuara për syprinën e
trekëndëshit
Punoi:
Adelina Fejzulla Vlll-5
1 of 8

Recommended

Syprina e trekëndëshit by
Syprina e trekëndëshitSyprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshitRamiz Ilazi
53.3K views8 slides
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit by
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitSyprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitAdelina Fejzulla
124.3K views12 slides
Syprina e trapezit by
Syprina e trapezitSyprina e trapezit
Syprina e trapezitAdelina Fejzulla
51.8K views9 slides
Syprina e paralelogramit by
Syprina e paralelogramitSyprina e paralelogramit
Syprina e paralelogramitAdelina Fejzulla
34.7K views9 slides
Figurat letrare by
Figurat letrareFigurat letrare
Figurat letrareshkumbin muzlijaj
197.9K views67 slides
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme by
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmesidorelahalilaj113
53K views27 slides

More Related Content

What's hot

PROJEKT-Ndotja e Mjedisit by
PROJEKT-Ndotja e MjedisitPROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e Mjedisitxhulia osmanllari
206.5K views34 slides
Dialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyre by
Dialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyreDialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyre
Dialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyreKlevi Hoxha
26.6K views15 slides
Hebrenjtë në Shqipëri by
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në ShqipëriDonikaLici
39.1K views13 slides
Kenget E milosaos by
Kenget E milosaos Kenget E milosaos
Kenget E milosaos Ulpian Allaraj
37.7K views12 slides
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin Access by
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin AccessNdërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin AccessRexhino Kovaci
5.2K views27 slides
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti. by
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.enerisaloti
58.6K views29 slides

What's hot(20)

Dialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyre by Klevi Hoxha
Dialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyreDialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyre
Dialektet e gjuhes shqipe dhe rendesia e tyre
Klevi Hoxha26.6K views
Hebrenjtë në Shqipëri by DonikaLici
Hebrenjtë në ShqipëriHebrenjtë në Shqipëri
Hebrenjtë në Shqipëri
DonikaLici39.1K views
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin Access by Rexhino Kovaci
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin AccessNdërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Rexhino Kovaci5.2K views
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti. by enerisaloti
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
enerisaloti58.6K views
shkrimtaret e brezit te humbur by FialdoMema
shkrimtaret e brezit te humburshkrimtaret e brezit te humbur
shkrimtaret e brezit te humbur
FialdoMema47K views
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet by Darla Evangjeli
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Ndotja e mjedisit dhe ndikimi i saj në biodiversitet
Darla Evangjeli105.4K views
Pastrimi i gjuhes shqipe by olinuhi
Pastrimi i gjuhes shqipePastrimi i gjuhes shqipe
Pastrimi i gjuhes shqipe
olinuhi8.9K views
Projekt Matematike by S Gashi
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
S Gashi55.8K views
Trupat gjeometrik by Esmer Alda
Trupat gjeometrikTrupat gjeometrik
Trupat gjeometrik
Esmer Alda261.3K views
Projekt Harxhimet by luisballa1
Projekt HarxhimetProjekt Harxhimet
Projekt Harxhimet
luisballa12.3K views
Funksioni by koralda
FunksioniFunksioni
Funksioni
koralda44.7K views
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone by Jugerta Poçi
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Jugerta Poçi31.9K views
Matematika ne jeten e perditshme by Ana Ana
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
Ana Ana150.7K views
Hekuri ,elementi kimik me vlere... by Xhesiana Muka
Hekuri ,elementi kimik me vlere...Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Hekuri ,elementi kimik me vlere...
Xhesiana Muka50.8K views
Rregulla e thjeshtë e treshit by Adelina Fejzulla
Rregulla e thjeshtë e treshitRregulla e thjeshtë e treshit
Rregulla e thjeshtë e treshit
Adelina Fejzulla28.7K views
prilli i thyer BISEDA LETRARE by manomano46
 prilli i thyer BISEDA LETRARE prilli i thyer BISEDA LETRARE
prilli i thyer BISEDA LETRARE
manomano4690.9K views

Viewers also liked

Teirema e pitagorëskl7 by
Teirema e pitagorëskl7Teirema e pitagorëskl7
Teirema e pitagorëskl7Besjona Jusufi
4K views7 slides
Trekendeshat dhe simbolet by
Trekendeshat dhe simboletTrekendeshat dhe simbolet
Trekendeshat dhe simboletLediø Bøjka
53.8K views11 slides
Pune me projekt pitagora by
Pune me projekt pitagoraPune me projekt pitagora
Pune me projekt pitagoraDhimitër Boçe
15.6K views15 slides
Pitagora by
PitagoraPitagora
Pitagorajola cenollari
5.3K views6 slides
Pitagora by
PitagoraPitagora
PitagoraPranvera Gila
6.7K views13 slides
matematika projekt by
matematika projektmatematika projekt
matematika projektFacebook
62.7K views9 slides

Viewers also liked(7)

Syprina e trekëndëshit