SlideShare a Scribd company logo

Projekt matematike

Shkolla "Qemal Stafa" 2014-2015

1 of 26
Download to read offline
PROJEKT
Tema: Studim statistikor mbi gjendjen sociale te nxenesve
Lenda: Matematike
Klasa: X3 Punoi: Sejda Meça
Shkolla :"Qemal Stafa". Elvis Harizaj
Pranoi : Pr. Shefik Sefa Kristi Goxhaj
Erjona Dine
Projekt matematike
Gjinia
Femrat 272
Meshkujt 172
Nga ky grafik vihet re se numri I
vajzave eshte me I madh ne
raport me numrin e djemve Kjo
tregon interesin me te larte per
studim nga ana e nxeneseve
femra te shkolles sone.
0
50
100
150
200
250
300
Femer Mashkull
Femer, 272
Mashkull, 172
Nr.Inxenesve
Popullimi
Projekt matematike
Gjendja civile e prinderve
Jetojne te dy Jeton vetem nje Jetojne bashke Jetojne te ndare
Femrat 254 18 242 12
Meshkujt 156 16 134 22
Femrat
Mesh…
0
200
400
Jetojne
te dy
Jeton
vetem
nje
Jetojne
bashke
Jetojne
te
ndare
Gjendja civile e
prinderve
254
18
242
12
156
16
134
22
Gjendja civile e prinderve
Femrat Meshkujt
Tabela na informon mbi
gjendjen civile te prinderve,ku
eshte e dukshme qe prinderit
e nxeneseve femra gezojne
status me te mire civil.
ARSIMIMI I PRINDERVE
0 10 20 30 40 50 60 70 80
BABAI
NENA
BABAI
NENA
BABAI
NENA
I
LARTEIMESEMTETEVJECAR
55
64
30
73
13
37
55
47
35
18
7
10
Numri I nxenesve
Llojetearsimit
Arsimimi I prinderve
Meshkuj Femra
Arsimimi I prinderve
I larte I mesem Tetevjecar
Babai Nena Babai Nena Babai Nena
Femrat 55 64 30 73 13 37
Meshkujt 55 47 35 18 7 10

Recommended

Problemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotProblemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotGenti Mustafaj
 
Pune me projekt statistika
Pune me projekt statistikaPune me projekt statistika
Pune me projekt statistikaArnold Beqiri
 
PROJEKT PER BARAZINE GJINORE DHE DHUNEN NE FAMILJE
PROJEKT PER BARAZINE GJINORE DHE DHUNEN NE FAMILJEPROJEKT PER BARAZINE GJINORE DHE DHUNEN NE FAMILJE
PROJEKT PER BARAZINE GJINORE DHE DHUNEN NE FAMILJESilda Silda
 
Duhani,droga,alkooli
Duhani,droga,alkooliDuhani,droga,alkooli
Duhani,droga,alkooliEgi Zenelaj
 
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.
Projekt biologjie:Ushqimi dhe shendeti.enerisaloti
 
Kequshqyerja dhe semundjet
Kequshqyerja dhe semundjetKequshqyerja dhe semundjet
Kequshqyerja dhe semundjetSindi_haka
 

More Related Content

What's hot

Te drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve22062002
 
Projekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiProjekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiMarinela Abedini
 
matematika projekt
matematika projektmatematika projekt
matematika projektFacebook
 
Siguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internetSiguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internetenis vladi
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutmikaela basha
 
Mjedisi yne-lokal
Mjedisi yne-lokalMjedisi yne-lokal
Mjedisi yne-lokalolinuhi
 
Duhani,Droga,Alkoli
Duhani,Droga,AlkoliDuhani,Droga,Alkoli
Duhani,Droga,AlkoliAba Abush
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeAna Ana
 
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraolinuhi
 
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneJugerta Poçi
 
Trashegimia natyrore e shqiperise
Trashegimia natyrore e shqiperiseTrashegimia natyrore e shqiperise
Trashegimia natyrore e shqiperisemelissa cani
 
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmesidorelahalilaj113
 
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Rexhino Kovaci
 
Statistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitetStatistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitetMelissa Cani
 

What's hot (20)

Te drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve
 
Projekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiProjekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - Elektriciteti
 
matematika projekt
matematika projektmatematika projekt
matematika projekt
 
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
 
ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "
ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "
ANALIZE ..."ZONJA BOVARI "
 
Siguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internetSiguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internet
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
 
Metalet
MetaletMetalet
Metalet
 
Mjedisi yne-lokal
Mjedisi yne-lokalMjedisi yne-lokal
Mjedisi yne-lokal
 
Ndotja e ujit
Ndotja e ujitNdotja e ujit
Ndotja e ujit
 
Duhani,Droga,Alkoli
Duhani,Droga,AlkoliDuhani,Droga,Alkoli
Duhani,Droga,Alkoli
 
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e MjedisitPROJEKT-Ndotja e Mjedisit
PROJEKT-Ndotja e Mjedisit
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
 
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjeraLidhja e matematikes me lendet e tjera
Lidhja e matematikes me lendet e tjera
 
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
 
Trashegimia natyrore e shqiperise
Trashegimia natyrore e shqiperiseTrashegimia natyrore e shqiperise
Trashegimia natyrore e shqiperise
 
Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!
 
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshmeProjekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
Projekt; Gjeometria ne programet shkollore e jeten e perditshme
 
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
 
Statistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitetStatistike dhe probabilitet
Statistike dhe probabilitet
 

Viewers also liked

MATEMATIKE AVANC: "Matja e objekteve te paarritshme ndermjet funksioneve trig...
MATEMATIKE AVANC: "Matja e objekteve te paarritshme ndermjet funksioneve trig...MATEMATIKE AVANC: "Matja e objekteve te paarritshme ndermjet funksioneve trig...
MATEMATIKE AVANC: "Matja e objekteve te paarritshme ndermjet funksioneve trig...Oksana Kamberi
 
Projekt Matemaik - Matjet e Paarritshme
Projekt Matemaik - Matjet e PaarritshmeProjekt Matemaik - Matjet e Paarritshme
Projekt Matemaik - Matjet e PaarritshmeMarinela Abedini
 
Konceptet baze te probabilitetit 1
Konceptet baze te probabilitetit 1Konceptet baze te probabilitetit 1
Konceptet baze te probabilitetit 1Menaxherat
 
Paraqitjet grafike
Paraqitjet grafikeParaqitjet grafike
Paraqitjet grafikeMenaxherat
 
Ushtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikesUshtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikeskulla 2010
 
Bazat e Statistikes
Bazat e StatistikesBazat e Statistikes
Bazat e Statistikesguestc49863
 
Ushtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikesUshtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikeskulla 2010
 
Analize statistikore
Analize statistikoreAnalize statistikore
Analize statistikoreMenaxherat
 

Viewers also liked (11)

Projekt Matematike
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
 
MATEMATIKE AVANC: "Matja e objekteve te paarritshme ndermjet funksioneve trig...
MATEMATIKE AVANC: "Matja e objekteve te paarritshme ndermjet funksioneve trig...MATEMATIKE AVANC: "Matja e objekteve te paarritshme ndermjet funksioneve trig...
MATEMATIKE AVANC: "Matja e objekteve te paarritshme ndermjet funksioneve trig...
 
Projekt Matemaik - Matjet e Paarritshme
Projekt Matemaik - Matjet e PaarritshmeProjekt Matemaik - Matjet e Paarritshme
Projekt Matemaik - Matjet e Paarritshme
 
Konceptet baze te probabilitetit 1
Konceptet baze te probabilitetit 1Konceptet baze te probabilitetit 1
Konceptet baze te probabilitetit 1
 
Paraqitjet grafike
Paraqitjet grafikeParaqitjet grafike
Paraqitjet grafike
 
Trigonometri
TrigonometriTrigonometri
Trigonometri
 
Matematika 10
Matematika 10Matematika 10
Matematika 10
 
Ushtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikesUshtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikes
 
Bazat e Statistikes
Bazat e StatistikesBazat e Statistikes
Bazat e Statistikes
 
Ushtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikesUshtrime nga lenda e statistikes
Ushtrime nga lenda e statistikes
 
Analize statistikore
Analize statistikoreAnalize statistikore
Analize statistikore
 

Projekt matematike

 • 1. PROJEKT Tema: Studim statistikor mbi gjendjen sociale te nxenesve Lenda: Matematike Klasa: X3 Punoi: Sejda Meça Shkolla :"Qemal Stafa". Elvis Harizaj Pranoi : Pr. Shefik Sefa Kristi Goxhaj Erjona Dine
 • 3. Gjinia Femrat 272 Meshkujt 172 Nga ky grafik vihet re se numri I vajzave eshte me I madh ne raport me numrin e djemve Kjo tregon interesin me te larte per studim nga ana e nxeneseve femra te shkolles sone. 0 50 100 150 200 250 300 Femer Mashkull Femer, 272 Mashkull, 172 Nr.Inxenesve Popullimi
 • 5. Gjendja civile e prinderve Jetojne te dy Jeton vetem nje Jetojne bashke Jetojne te ndare Femrat 254 18 242 12 Meshkujt 156 16 134 22 Femrat Mesh… 0 200 400 Jetojne te dy Jeton vetem nje Jetojne bashke Jetojne te ndare Gjendja civile e prinderve 254 18 242 12 156 16 134 22 Gjendja civile e prinderve Femrat Meshkujt Tabela na informon mbi gjendjen civile te prinderve,ku eshte e dukshme qe prinderit e nxeneseve femra gezojne status me te mire civil.
 • 6. ARSIMIMI I PRINDERVE 0 10 20 30 40 50 60 70 80 BABAI NENA BABAI NENA BABAI NENA I LARTEIMESEMTETEVJECAR 55 64 30 73 13 37 55 47 35 18 7 10 Numri I nxenesve Llojetearsimit Arsimimi I prinderve Meshkuj Femra Arsimimi I prinderve I larte I mesem Tetevjecar Babai Nena Babai Nena Babai Nena Femrat 55 64 30 73 13 37 Meshkujt 55 47 35 18 7 10
 • 7. * Perqindja me e larte e nxenesve jetojne me prinder qe kane mbaruar arsimin e larte . * Tek mamate e nxenesve femra veme re nje perqindje te konsiderueshme dhe me te larte ne raport me mamate e nxenesve meshkujt ,te cilat kane mbaruar arsimin e mesem. * Nderkohe tek prinderit e nxenesve meshkuj kemi nje perqindje me te ulet se te atyre femra persa I perket arsimit tetevjecar .
 • 8. Punesimi I prinderve -Ne shtet 0 10 20 30 40 50 60 70 Te Dy Vetem babai Vetem nena Asnjeri 69 32 25 12 49 19 16 7 Nr.inxenesve Prinderit qe punojne Punesimi ne shtet Femrat Meshkujt Ne shtet Te dy Vetem nena Vetem babai Asnjeri Femrat 69 32 25 12 Meshkujt 49 19 16 7 Ne shkollen tone figurohet nje numer I konsiderueshem prinderish ,te punesuar ne shtet ku serish nxeneset femra kryesojne tabelen .
 • 9. Ne privat Te dy Vetem nena Vetem babai Asnjeri Femrat 44 11 28 25 Meshkujt 28 4 25 10 0 10 20 30 40 50 Te dy Vetem nena Vetem babai Asnjeri Nr.inxenesve Prinderit Punesimi ne privat Femrat Meshkujt Punesimi I prinderve -Ne privat Mesa shohim dhe ne grafik,mund te themi se punesimin ne privat e praktikojne me shume baballaret.Po te krahasojme perqindjet ku punojne te dy prinderit ne privat ,themi qe me e larta eshte ajo e nxenesve femra.
 • 10. Kane biznes privat Te dy Vetem nena Vetem babai Asnjeri Femrat 5 13 8 0 Meshkujt 6 2 3 3 0 2 4 6 8 10 12 14 Te dy Vetem babai Vetem nena Asnjeri Nr. I prinderve Ptinderit Kane biznes privat Meshkujt Femrat Punesimi I prinderve -Biznes privat Mesa shohim dhe ne grafik,mund te themi se punesimin ne privat e praktikojne me shume baballaret.Po te krahasojme perqindjet ku punojne te dy prinderit ne privat ,themi qe me e larta eshte ajo e nxenesve femra.
 • 11. Banimi Private Apartament Me qira Tjeter Femrat 152 68 41 9 Meshkujt 77 58 30 7 0 20 40 60 80 100 120 140 160 Private Apartament Me qira Tjeter 152 68 41 9 77 58 30 7 NR. I NXENESVE LLOJETEBANIMIT BANIMI Meshkujt Femrat Nese I referohemi banimit, banesat private jane me te pranishme ne jeten e nxenesve te Qemal Stafes,ku me pas vijne apartamentet. Vihet re nje numer me I vogel I nxenesve qe jetojne me qira dhe te pakte jane ata te cilet kane nje tjeter vendbanim. Banimi
 • 13. 0 50 100 150 SHUME I/E KENAQUR I/E KENAQURPAK I/E KENAQUR I/E PAKENAQUR 70 141 41 20 31 76 38 27 NumriInxenesve Shprehite e nxenesve Si ndjehem ne shkollen time Femra Meshkuj Si ndjehem Shume i/e kenaqur I/E Kenaqur Pak i/e kenaqur I/E pakenaqur Femrat 70 141 41 20 Meshkujt 31 76 38 27 Shumica e nxenesve jane shprehur te kenaqur me shkollen ku mesojne ,nje pjese e mire e tyre ndihen shume te kenaqur,dhe nje shifer tjeter e ketyre nxenesve jane shprehur pak te kenaqur dhe te pakenaqur me shkollen e tyre.Vajzat duket se ndihen me mire ne kete shkolle dhe kjo vihet re dhe ne rezultatet me te kenaqshme mesimore ne krahasim me djemte.
 • 14. Nota mesatare 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 4 -- 5 5 -- 6 6 -- 7 7 -- 8 8 -- 9 9 -- 10 NOTA MESATARE Femra Meshkuj Nota Mesatare 4 -- 5 5 -- 6 6 -- 7 7 -- 8 8 -- 9 9 -- 10 Femra 3% 13% 20% 26% 22% 16% Meshkuj 5% 20% 24% 28% 15% 8% Nxenesit e shkolles sone ne pergjithesi kane nje mesatare te mire,ku shifrat me te larta perkojne tek notat 7-8 dhe 8-9. Po te ndalemi tek mesatarja 4-5 ,statistikat na tregojne se jan meshkujt ata te cilet e kane kete mesatare,ku nga ana tjeter jan femrat ato qe kane rezultate te larta me mesatare 9-10.
 • 15. 0 100 200 300 400 500 600 Gjithsej Me arsye Pa arsye MUNGESAT Meshkujt Femrat Mungesat Gjithsej Me arsye Pa arsye Femrat 600 418 182 Meshkujt 492 365 127 Mungesat ne shkolle kane shenuar nje shifer te larte ,pikerisht nga nxeneset femra. Nje pjese e tyre jan te parsyetuara ,por megjithate ato perbejne nje shifer mjaft te vogel kundrejt mungesave te arsyetuara.
 • 16. 0 20 40 60 80 100 120 140 160 FEMRA MESHKUJ Femra, 123 Meshkuj, 106 Femra, 152 Meshkuj, 66 Nimri I nxenesve Drejtimi Drejtimi I nxenesve Drejtimi Natyror Drejtimi Shoqeror Drejtimi Shoqeror Natyror Femrat 123 152 Meshkujt 106 66 Profili I preferuar I femrave eshte ai natyror kurse I meshkujve ai shoqeror. Kjo eshte arsyeja pse ne klasat natyrore mbizoterojne nxeneset femra.
 • 17. Mbetem ne Lendet 1 lende 2 lende 3 lende Femra 6 10 4 Meshkuj 23 4 6 1 lende 70% 2 lende 12% 3 lende 18% Meshkuj 1 lende 2 lende 3 lende 1 lende 30% 2 lende 50% 3 lende 20% Femra 1 lende 2 lende 3 lende Mbetem ne Pjesa me e madhe e nxenesve meshkuj mbesin ne nje lende,ndersa pjesa me e madhe e nxenesve femra mbesin ne 2 lende
 • 19. Mesuesit e shkolles Me pelqejne shume Me pelqejne Me pelqejne pak Nuk me pelqejne Femrat 71 139 44 18 Meshkujt 50 66 34 22 Mesuesit e shkolles 71 139 44 18 50 66 34 22 0 20 40 60 80 100 120 140 160 Me pelqejneshume Me pelqejne Me pelqejne pak Nuk me pelqejne Meshkujt Femrat Raportet midis nxenesve dhe mesuesve te shkolles jane relativisht te mira,gje qe shprehet edhe ne numrin e madh te qendrimeve te nxenesve ne kategorine “Me pelqejne”.
 • 20. Shpesh, 23 Rralle, 99 Asnjeher, 150 Shpesh, 42 Rralle, 70 Asnjeher, 60 0 20 40 60 80 100 120 140 160 Shpesh Rralle Asnjeher NR.INXENESVE SHPREHITE E NXENESVE Debati me shoket Femrat Meshkujt Debatoj me shoket Shpesh Rralle Asnjehere Femrat 23 99 150 Meshkujt 42 70 60 Debatimi me shoket Ndryshe nga femrat ,meshkujt jane me te perfshire ne konflikte me shoket.Megjithate grafiket na paraqesin nje numer mjaft te konsiderueshem te nxenesve ku thuhet se ato nuk para perfshihen ne debate e siper me bashkemoshataret e tyre.
 • 21. Femrat Meshkujt 0 20 40 60 80 100 120 140 Shpesh Rralle Asnjehere Shpesh, 54 Rralle, 96 Asnjehere, 122 Shpesh, 46 Rralle, 58 Asnjehere, 68 Nr.Inxenesve Shprehite e nxenesve Debatimet me prinderit Femrat Meshkujt Debatoj me prinderit Shpesh Rralle Asnjehere Femrat 54 96 122 Meshkujt 46 58 68 Debatimi me prinderit Marredheniet prind-femije mesa duket jane teper te forta tek nxenesit e shkolles sone.Femrat jane ato ,te cilat ne numrin me te madh nuk kane patur asnjehere debate me prinderit e tyre dhe me pas vijojne djemte,ku numri I te cileve eshte pak me I ulet se I nxenesve femra.
 • 22. Debatoj me mesuesit Shpesh Rralle Asnjehere Femrat 29 53 190 Meshkujt 32 63 77 Shpesh 11% Rralle 19% Asnjeher 70% Femrat Shpesh Rralle Asnjeher Shpesh, 32 Rralle, 63 Asnjeher, 77 Meshkujt Shpesh Rralle Asnjeher Debatimi me mesuesit Debatet me mesuesit pothuajse nuk ekzistojne ne shkollen tone pasi numri I tyre ne rastet “Shpesh” eshte krejt I paperfillshem. Te njejtin konkluzion e arrijme dhe tek kategoria “Rralle”.
 • 23. 0 50 100 150 200 250 Shpesh Ndonjehere Rralle 15 35 209 18 59 90 Perdorimi I alkoolit Femrat Meshkujt Perdorimi I alkoolit Shpesh Rralle Asnjehere Femrat 15 35 209 Meshkujt 18 59 90 Ketu na paraqiten disa shifra te peraferta te nxenesve meshkuj dhe femra persa I perket perdorimit te alkolit ne te shumten e rasteve.Megjithate ekziston nje perqindje e larte ku shprehet se nxenesit e shkolles “Qemal Stafa” nuk jane perdorues te alkolit.
 • 24. 0 50 100 150 200 250 300 Shpesh Ndonjehere Rralle 16 22 200 34 44 85 Chart Title Femrat Meshkujt Perdorimi I duhanit Shpesh Rralle Asnjehere Femrat 16 22 234 Meshkujt 36 49 87 Meshkujt ,ndonese ne numer te vogel,jane me shume perdorues te duhanit sesa femrat.Kjo gje vërehet majft mire tek tabela.
 • 25. Perdor droge Shpesh Rralle Asnjehere Femra 15 11 246 Meshkuj 21 7 144 Femra Meshkuj 0 50 100 150 200 250 Shpesh Rralle Asnjehere 15 11 246 21 7 144 Nr.inxenesve Shprehite e nxenesve Perdorimi i droges Femra Meshkuj Fatmiresisht statistikat tregojne se femrat,po ashtu dhe meshkujt,nuk konsumojne droge.Nje shifer tejet e larte ne te dyja rastet e provon kete fakt. 16.Tabela na informon se ne te shumten e ras
 • 26. Perfshihem ne konflikte me shoket Shpesh Rralle Asnjehere Femrat 35 44 193 Meshkujt 28 56 88 0 50 100 150 200 Shpesh Rralle Asnjehere 35 44 193 28 56 88 Nr. i nxenesve Shprehiteenxenesve Perfshirje ne konflikte Meshkujt Femrat Tabela na informon se ne te shumten e rasteve jane femrat ato qe perfshihen ne konflikte me shoket e tjere.Pavaresisht se ky numer nuk eshte dhe aq I madh,merret ne konsiderate kundrejt numrit te nxenesve meshkuj.