Paralelogrami, trapezi, rombi

Ysni Ismaili
Ysni IsmailiMidfielder at FK Pelister
Paralelogrami,
Trapezi,
Rombi
Formulla e kundërt :
b=A:h
h=A:b
Formulla drejtpërdrejtë:
p=b +l +b +l
A=bxh
h l
b
paralelogram
paralelogram
P=lx2+bx2
A=bxh
b
l
h
Nëse paralelogram ka
katër anët e barabarta
është një romb
Rombi
Lato
d
D
Formulal:
p=lx4
A=dxD
2
D=Ax2
d
d=Ax2
D
Lato
Dd
l = p : 4
Trapezi barakrahas
.
Trapezi kënddrejtë
- Trapezi te cili
njëri krah është
normal në bazat
- Trapezi me krahë
të barabartë
Trapezi kënddrejtë
b
B
h
L.o. Ka dy baza paralele dhe një
anë pingul në bazat .
p = B+b+l o+l o
b
B
l.olo h
Trapezi
barakrahasP=B+b+2 lo.
h
Trapezi kënddrejtë
p = B + b + lo + h
Ysni Ismaili
VII-5
Ysni Ismaili
VII-5
1 of 10

Recommended

Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt MatematikeS Gashi
55.7K views21 slides
SyprinaSyprina
SyprinaAdelina Fejzulla
12.4K views12 slides

More Related Content

What's hot(20)

Teoremat e rrethitTeoremat e rrethit
Teoremat e rrethit
Teutë Domi2.6K views
Provimi i lirimit 2014 Gjuhe ShqipeProvimi i lirimit 2014 Gjuhe Shqipe
Provimi i lirimit 2014 Gjuhe Shqipe
Helio RAMOLLARI56.1K views
Provimi i lirimit 2013 MatematikeProvimi i lirimit 2013 Matematike
Provimi i lirimit 2013 Matematike
Helio RAMOLLARI12.6K views
Presentation kubi, kuboidi,prizmi Presentation kubi, kuboidi,prizmi
Presentation kubi, kuboidi,prizmi
zenel hajdini60.6K views
Trupat gjeometrikTrupat gjeometrik
Trupat gjeometrik
Esmer Alda261.1K views
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve
2206200240.9K views
Mendimi filozofik ne AntikitetMendimi filozofik ne Antikitet
Mendimi filozofik ne Antikitet
olinuhi2.4K views
Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"
Dante aligeri, Komedia hynore "Ferri"
the blue bee84.3K views
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Numrat e thjeshrte dhe te perbere.
Tefik Rika60.9K views
Matematika8Matematika8
Matematika8
Esmer Alda57.9K views
Provimi i lirimit 2014 MatematikeProvimi i lirimit 2014 Matematike
Provimi i lirimit 2014 Matematike
Helio RAMOLLARI17.4K views
BiologjiBiologji
Biologji
Inidri BejTja26.1K views
Pune me projekt pitagoraPune me projekt pitagora
Pune me projekt pitagora
Dhimitër Boçe15.6K views
Syprina e trekëndëshitSyprina e trekëndëshit
Syprina e trekëndëshit
Ramiz Ilazi53.2K views
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitSyprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Adelina Fejzulla124K views
Diagonalet e shumekendeshitDiagonalet e shumekendeshit
Diagonalet e shumekendeshit
Ramiz Ilazi20.3K views
Provimi i lirimit 2012 MatematikeProvimi i lirimit 2012 Matematike
Provimi i lirimit 2012 Matematike
Helio RAMOLLARI7.1K views
Trekendeshat mat. 9.3Trekendeshat mat. 9.3
Trekendeshat mat. 9.3
Stiven Baci20.5K views

More from Ysni Ismaili

Unioni evropianUnioni evropian
Unioni evropianYsni Ismaili
685 views2 slides
Teorema e talesitTeorema e talesit
Teorema e talesitYsni Ismaili
2.6K views16 slides
SkënderbeuSkënderbeu
SkënderbeuYsni Ismaili
1.8K views26 slides

More from Ysni Ismaili(15)

Unioni evropianUnioni evropian
Unioni evropian
Ysni Ismaili685 views
Kryengritja e razllovecitKryengritja e razllovecit
Kryengritja e razllovecit
Ysni Ismaili929 views
Teorema e talesitTeorema e talesit
Teorema e talesit
Ysni Ismaili2.6K views
Krijimi i shtetit shqiptarKrijimi i shtetit shqiptar
Krijimi i shtetit shqiptar
Ysni Ismaili3.7K views
SkënderbeuSkënderbeu
Skënderbeu
Ysni Ismaili1.8K views
Rënia e shtetit romakRënia e shtetit romak
Rënia e shtetit romak
Ysni Ismaili1.2K views
Shteti i frankëveShteti i frankëve
Shteti i frankëve
Ysni Ismaili5.4K views
Properties of a parallelogramProperties of a parallelogram
Properties of a parallelogram
Ysni Ismaili11.7K views
Zgjerimi dhe thjeshtimi i thyesave 2Zgjerimi dhe thjeshtimi i thyesave 2
Zgjerimi dhe thjeshtimi i thyesave 2
Ysni Ismaili10K views
Simetria qendroreSimetria qendrore
Simetria qendrore
Ysni Ismaili8.6K views
Shumëzimi i numrave dhjetorëShumëzimi i numrave dhjetorë
Shumëzimi i numrave dhjetorë
Ysni Ismaili17.1K views
Trapezi barakrahasTrapezi barakrahas
Trapezi barakrahas
Ysni Ismaili3.7K views
Llojet e paralelogrameveLlojet e paralelogrameve
Llojet e paralelogrameve
Ysni Ismaili2.4K views
DelltoidiDelltoidi
Delltoidi
Ysni Ismaili771 views

Paralelogrami, trapezi, rombi