SlideShare a Scribd company logo
1 of 19
Projekt
● Lenda :Edukate shoqerore
● Tema : Reklamimi I biznesit
● Nentema :Reklamoni biznesin tuaj dhe
produktet qe ofrohen per tregun.
● Klasa :7b
● Grupi I pare
C’eshte biznesi?
Nje biznes mund te definohet si nje organizate qe
ofron mallrat dhe sherbimet per konsumatoret .Me
ane te biznesit fitojne edhe shitesit edhe
konsumatoret .Biznesi mund te jete I llojeve te
ndryshme per shembull;biznes per
frutat,perimet,kepucet,veshjet etj.Me pak fjale, çdo
sektor i ekonomise sone ka nevoje per njerez me
aftesi te forte per keto pune.
Biznesi studiohet kryesisht për
katër arsye:
1. Per te qenë konsumator dhe investitor i
informuar.
2. Per te qenë punëtorë i mirë dhe
konkurues.
3. Per te qenë një sipërmarrës i mirë.
4. Per te qenë nje menaxher i mirë.
Hapat per te ndertuar nje biznes
1. Identifiko drejtuesit e suksesshëm
E para gjë e rëndësishme për të ndërtuar një kompani
të suksesshme është të kesh në krye të saj një drejtues
të suksesshëm.Në një ekip të suksesshëm, çdo anëtar i
ekipit ka rendesine e tij.
2.Krijo një ekip të suksesshëm menaxherësh.
3.Ndërto strukturën e menaxhimit.
4.Aplikoni procedurat dhe sistemet menaxhuese.
Objektivat e biznesit jane:
1.Të krijojë dhe zhvillojë marrëdhënie të
mira me klientët.
2. Të jetë një burim për kandidatë të
jashtëzakonshëm.
3.Të zbatojë dhe zhvillojë praktika etike
të rekrutimit dhe punësimit.
4.Të fitojë statusin ekspert.
Objektivat e biznesit:
Objektivat
Fitimi
Mbijetesa
Vlera e
biznesit
Aspektet
sociale
Tregu
(madhësia
dhe fuqia)
Të
hyrat
Efiçienc
a
Cilësia dhe
inovacionet
Imazhi dhe
reputacioni
Mjedisi
Kënaqësia
e kërkesës
Organizimi I biznesit
Pronesia e vetme
● Biznes individual quhet
nje biznes qe zakonisht
eshte ne pronesi dhe
menaxhim te nje
personi.Kjo eshte forma
me e shpeshte e
pronesise se nje nje
biznesi.
ose me nje pronar
Bashkepronesia ose ortakeria
● Shume njerez nuk kane
para,kohe apo deshire qe
ta udheheqin nje biznes
te tyrin.Ata preferojne te
kene edhe dike me teper
per udheheqje.Kur dy ose
me shume njerez
pajtohen e behen
bashkepronare te nje
biznesi ,atehera kjo
organizate quhet ortakeri.
Shoqeria aksionare ose korporata
● Krijimi I nje biznesi
qe eshte I ndare nga
pronaret e vet I ka
perparesite e
veta.Nje entitet ligjor
qe ka autoritet per te
vepruar dhe te kete
pergjegjesi te ndara
nga pronaret e vet
quhet korporate.
C’eshte plani e biznesit?
● Plani i biznesit është një përmbledhje e shkruar e
aktivitetit të propozuar të sipërmarrësit ku varësisht
nga nevoja dhe synimet e sipërmarrjes mund të
jenë afatshkurtëra ose afatgjate.
● Plani i biznesit është një dokument i gjallë, evolutiv
që shpreh ardhmërine e kompanisë. Ekspertët
vlerësojnë se plani i biznesit është një nga mjetet
më të rëndësishme të një sipërmarrjeje. Plani i
biznesit përgatitet për vetë kompaninë ose për
investuesit në të.
Plani im I biznesit
Pershkrimi :
Unepasi kammbaruarshkollenmendovatehapnje
butik.paratepertahapurjanegjysmangakursimetemia
gjysmatngabanka.
Qellimi: T’Iofrojqytetareve njemundesimetemirepertezgjedhur
veshjetqeatadeshirojne.
Pershkrimi
I produktit:
Veshjettejenetendryshme.
StudimiItregut:uneduhettestudiojtregunpertezbularsecila
pjeseneqyteteshtemeepershtatshmepertehapurbutikun.
Burimet
financiare
dhe
njerezore:
-Llogaritaparateperinvestiminfillestar.
-Llogaritasapunonjesduhen.
-llogaritateardhuratmujore.
-Llogaritemfitimin.
-Parashikovaseinvestiminfillestarmundtashlyenimpas5
muajsh.
C’eshte reklama?
● Reklamim do te thotë çfarëdo shpallje publike e
transmetuar me pagesë apo shpërblim të
ngjashëm, për qëllime të vetë-promovimit.
● Reklama eshte menyra me e mire per ti treguar
konsumatoreve me teper rreth nje produkti te ri
qe del ne treg.
● Reklama mund te terheqi vemendjen e shume
klienteve prandaj themi se reklama eshte shume
e dobishme.
Menyrat e reklamimit jane:
1.Nepermjet medies se shkruar ku perfshihen
gazetat e perditshme,gazeta lokale,revistat etj.
2.Nepermjet medies vizive ku pefshihen:
• Reklamat e bera ne TV.
• Reklamat e bera nepermjet radios,e
televizioneve lokale.
• Nepermjet kinemase.
3.Nepermjet pllakateve e shenjave sqaruese.
Reklamimi I veshjeve ne
biznesin tim (fustanet)
Veshje sportive qe do te shiten ne biznesin tim
Veshje te tjera
Anetaret e grupit :
 Blerta Basha (Lider)
 Sabrina Topalli
 Regis Limoni
 Emiljano Kamberi
for watching
Faleminderit per vemendjen tuaj

More Related Content

What's hot

Plani i biznesit.docxfilename= utf-8''plani i biznesit
Plani i biznesit.docxfilename= utf-8''plani i biznesitPlani i biznesit.docxfilename= utf-8''plani i biznesit
Plani i biznesit.docxfilename= utf-8''plani i biznesitLandmark Communications Tirana
 
Tregu,kerkesa,oferta,ekuilibri
Tregu,kerkesa,oferta,ekuilibriTregu,kerkesa,oferta,ekuilibri
Tregu,kerkesa,oferta,ekuilibriBessnik Latifi
 
Biznes plani-bazat-e-biznesit 3
Biznes plani-bazat-e-biznesit 3Biznes plani-bazat-e-biznesit 3
Biznes plani-bazat-e-biznesit 3Jetmir Loku
 
Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9S Gashi
 
Tregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesaTregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesaMenaxherat
 
Letersia dhe artet e tjera
Letersia dhe artet e tjeraLetersia dhe artet e tjera
Letersia dhe artet e tjeraEGLI TAFA
 
Punim Seminarik-Marketingu ne ndermarrjen "Devolli Group"
Punim Seminarik-Marketingu ne ndermarrjen "Devolli Group"Punim Seminarik-Marketingu ne ndermarrjen "Devolli Group"
Punim Seminarik-Marketingu ne ndermarrjen "Devolli Group"Ajete Malaj
 
Leter zyrtare ne pdf
Leter zyrtare ne pdfLeter zyrtare ne pdf
Leter zyrtare ne pdfShkelzen B.
 
L. plani i biznesit
L. plani i biznesitL. plani i biznesit
L. plani i biznesitLulzim Lani
 
Elasticiteti i kerkeses
Elasticiteti i kerkesesElasticiteti i kerkeses
Elasticiteti i kerkesesBessnik Latifi
 
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiMarinela Abedini
 
Plani i biznesit 2014 librari elektronike
Plani i biznesit 2014 librari elektronikePlani i biznesit 2014 librari elektronike
Plani i biznesit 2014 librari elektronikeEsjona
 

What's hot (20)

Elasticiteti i ofertës dhe këkresës
Elasticiteti i ofertës dhe këkresësElasticiteti i ofertës dhe këkresës
Elasticiteti i ofertës dhe këkresës
 
Plani i biznesit.docxfilename= utf-8''plani i biznesit
Plani i biznesit.docxfilename= utf-8''plani i biznesitPlani i biznesit.docxfilename= utf-8''plani i biznesit
Plani i biznesit.docxfilename= utf-8''plani i biznesit
 
Mikroekonomi 1
Mikroekonomi 1Mikroekonomi 1
Mikroekonomi 1
 
Tregu,kerkesa,oferta,ekuilibri
Tregu,kerkesa,oferta,ekuilibriTregu,kerkesa,oferta,ekuilibri
Tregu,kerkesa,oferta,ekuilibri
 
Reklama
ReklamaReklama
Reklama
 
Globalizmi
GlobalizmiGlobalizmi
Globalizmi
 
Syprina e paralelogramit
Syprina e paralelogramitSyprina e paralelogramit
Syprina e paralelogramit
 
Biznes plani-bazat-e-biznesit 3
Biznes plani-bazat-e-biznesit 3Biznes plani-bazat-e-biznesit 3
Biznes plani-bazat-e-biznesit 3
 
Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9
 
Tregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesaTregu, oferta dhe kerkesa
Tregu, oferta dhe kerkesa
 
Letersia dhe artet e tjera
Letersia dhe artet e tjeraLetersia dhe artet e tjera
Letersia dhe artet e tjera
 
LEKSIONE ....SHKRIM AKADEMIK
 LEKSIONE ....SHKRIM AKADEMIK  LEKSIONE ....SHKRIM AKADEMIK
LEKSIONE ....SHKRIM AKADEMIK
 
Punim Seminarik-Marketingu ne ndermarrjen "Devolli Group"
Punim Seminarik-Marketingu ne ndermarrjen "Devolli Group"Punim Seminarik-Marketingu ne ndermarrjen "Devolli Group"
Punim Seminarik-Marketingu ne ndermarrjen "Devolli Group"
 
Leter zyrtare ne pdf
Leter zyrtare ne pdfLeter zyrtare ne pdf
Leter zyrtare ne pdf
 
Mikroekonomi 2
Mikroekonomi 2Mikroekonomi 2
Mikroekonomi 2
 
L. plani i biznesit
L. plani i biznesitL. plani i biznesit
L. plani i biznesit
 
Gazeta e shkolles
Gazeta e shkollesGazeta e shkolles
Gazeta e shkolles
 
Elasticiteti i kerkeses
Elasticiteti i kerkesesElasticiteti i kerkeses
Elasticiteti i kerkeses
 
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
 
Plani i biznesit 2014 librari elektronike
Plani i biznesit 2014 librari elektronikePlani i biznesit 2014 librari elektronike
Plani i biznesit 2014 librari elektronike
 

Viewers also liked

Shembull i plan_biznesit
Shembull i plan_biznesitShembull i plan_biznesit
Shembull i plan_biznesitMenaxherat
 
Njohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingMenaxherat
 
1. biznesi dhe format e organizimit të tij
1. biznesi dhe format e organizimit të tij1. biznesi dhe format e organizimit të tij
1. biznesi dhe format e organizimit të tijMenaxherat
 
marketing study company
 marketing study company marketing study company
marketing study companyEgzon Deda
 
Shqiperia
ShqiperiaShqiperia
Shqiperiakoralda
 
Marketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregutMarketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregutbujar30
 
Faktoret e mjedisit te biznesit dhe vendimmarrja ushtrime
Faktoret e mjedisit te biznesit dhe vendimmarrja ushtrimeFaktoret e mjedisit te biznesit dhe vendimmarrja ushtrime
Faktoret e mjedisit te biznesit dhe vendimmarrja ushtrimeMenaxherat
 
Human Rights Project!
Human Rights Project!Human Rights Project!
Human Rights Project!guestd52488
 
Human Right's - The Right's of Everyone!!!
Human Right's - The Right's of Everyone!!!Human Right's - The Right's of Everyone!!!
Human Right's - The Right's of Everyone!!!Sumit9910
 
Orientimi marketing ne biznes ( marketing )
Orientimi marketing ne biznes ( marketing )Orientimi marketing ne biznes ( marketing )
Orientimi marketing ne biznes ( marketing )Sabir Asipi
 

Viewers also liked (20)

Samsung
SamsungSamsung
Samsung
 
Birra korça
Birra korçaBirra korça
Birra korça
 
Tema:Reklama
Tema:ReklamaTema:Reklama
Tema:Reklama
 
Shembull i plan_biznesit
Shembull i plan_biznesitShembull i plan_biznesit
Shembull i plan_biznesit
 
Milka
MilkaMilka
Milka
 
Redbull
RedbullRedbull
Redbull
 
Coca cola
Coca colaCoca cola
Coca cola
 
Njohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
 
1. biznesi dhe format e organizimit të tij
1. biznesi dhe format e organizimit të tij1. biznesi dhe format e organizimit të tij
1. biznesi dhe format e organizimit të tij
 
Ikea company
Ikea companyIkea company
Ikea company
 
marketing study company
 marketing study company marketing study company
marketing study company
 
Reklama
Reklama Reklama
Reklama
 
Shqiperia
ShqiperiaShqiperia
Shqiperia
 
Marketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregutMarketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregut
 
Samsung ppt
Samsung pptSamsung ppt
Samsung ppt
 
Faktoret e mjedisit te biznesit dhe vendimmarrja ushtrime
Faktoret e mjedisit te biznesit dhe vendimmarrja ushtrimeFaktoret e mjedisit te biznesit dhe vendimmarrja ushtrime
Faktoret e mjedisit te biznesit dhe vendimmarrja ushtrime
 
Human Rights Project!
Human Rights Project!Human Rights Project!
Human Rights Project!
 
Human Rights
Human RightsHuman Rights
Human Rights
 
Human Right's - The Right's of Everyone!!!
Human Right's - The Right's of Everyone!!!Human Right's - The Right's of Everyone!!!
Human Right's - The Right's of Everyone!!!
 
Orientimi marketing ne biznes ( marketing )
Orientimi marketing ne biznes ( marketing )Orientimi marketing ne biznes ( marketing )
Orientimi marketing ne biznes ( marketing )
 

Similar to Reklamimi i bisnesit

Menaxhim Pyetje Pergjigje
Menaxhim Pyetje PergjigjeMenaxhim Pyetje Pergjigje
Menaxhim Pyetje PergjigjeRamadan Ademi
 
Kuptimi i sipërmarrjes
Kuptimi i sipërmarrjesKuptimi i sipërmarrjes
Kuptimi i sipërmarrjesBesjona Jusufi
 
Lidhur Me Menaxhmentin Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...
Lidhur Me Menaxhmentin   Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...Lidhur Me Menaxhmentin   Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...
Lidhur Me Menaxhmentin Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...fakete duraku
 
New microsoft office power point presentation copy
New microsoft office power point presentation  copyNew microsoft office power point presentation  copy
New microsoft office power point presentation copyXhe Si
 
New microsoft office power point presentation copy
New microsoft office power point presentation  copyNew microsoft office power point presentation  copy
New microsoft office power point presentation copyXhe Si
 
Menaxhimi parimet e menaxhimit
Menaxhimi parimet e menaxhimitMenaxhimi parimet e menaxhimit
Menaxhimi parimet e menaxhimitShpejtim Rudi
 
Sipermarrja dhe Biznesi
Sipermarrja dhe BiznesiSipermarrja dhe Biznesi
Sipermarrja dhe BiznesiMenaxherat
 
Java 2 rendesia e planifikimit ne ndermarrje
Java 2 rendesia e planifikimit ne ndermarrjeJava 2 rendesia e planifikimit ne ndermarrje
Java 2 rendesia e planifikimit ne ndermarrjeValdet Shala
 
Java 3 struktura e planit biznesore
Java 3 struktura e planit biznesoreJava 3 struktura e planit biznesore
Java 3 struktura e planit biznesoreValdet Shala
 
Punim seminarik efektiviteti i menaxherëve në fazat e planifikimit operativ n...
Punim seminarik efektiviteti i menaxherëve në fazat e planifikimit operativ n...Punim seminarik efektiviteti i menaxherëve në fazat e planifikimit operativ n...
Punim seminarik efektiviteti i menaxherëve në fazat e planifikimit operativ n...Shpejtim Rudi
 
Ese arsyet e falimentimit të biznesit.roli i menaxhimit
Ese arsyet e falimentimit të biznesit.roli i menaxhimitEse arsyet e falimentimit të biznesit.roli i menaxhimit
Ese arsyet e falimentimit të biznesit.roli i menaxhimitShpejtim Rudi
 
sipermarrja ne vendin tone
sipermarrja ne vendin tonesipermarrja ne vendin tone
sipermarrja ne vendin tonefatiola biba
 
si te jemi sipermarres te suksesshem
si te jemi sipermarres te suksesshemsi te jemi sipermarres te suksesshem
si te jemi sipermarres te suksesshemadahajdarmataj
 

Similar to Reklamimi i bisnesit (20)

Menaxhim Pyetje Pergjigje
Menaxhim Pyetje PergjigjeMenaxhim Pyetje Pergjigje
Menaxhim Pyetje Pergjigje
 
sipermarres.docx
sipermarres.docxsipermarres.docx
sipermarres.docx
 
Kuptimi i sipërmarrjes
Kuptimi i sipërmarrjesKuptimi i sipërmarrjes
Kuptimi i sipërmarrjes
 
Menaxhmenti
MenaxhmentiMenaxhmenti
Menaxhmenti
 
Lidhur Me Menaxhmentin Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...
Lidhur Me Menaxhmentin   Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...Lidhur Me Menaxhmentin   Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...
Lidhur Me Menaxhmentin Në NdëRmarrje (NdëRmarrëSia, E Drejta Tregtare, In...
 
New microsoft office power point presentation copy
New microsoft office power point presentation  copyNew microsoft office power point presentation  copy
New microsoft office power point presentation copy
 
New microsoft office power point presentation copy
New microsoft office power point presentation  copyNew microsoft office power point presentation  copy
New microsoft office power point presentation copy
 
Ndermarresi
NdermarresiNdermarresi
Ndermarresi
 
Menaxhimi parimet e menaxhimit
Menaxhimi parimet e menaxhimitMenaxhimi parimet e menaxhimit
Menaxhimi parimet e menaxhimit
 
Ndermarrsi
NdermarrsiNdermarrsi
Ndermarrsi
 
Sipermarrja dhe Biznesi
Sipermarrja dhe BiznesiSipermarrja dhe Biznesi
Sipermarrja dhe Biznesi
 
PLAN BIZNESI
PLAN BIZNESIPLAN BIZNESI
PLAN BIZNESI
 
BIZNES PLAN
BIZNES PLANBIZNES PLAN
BIZNES PLAN
 
Java 2 rendesia e planifikimit ne ndermarrje
Java 2 rendesia e planifikimit ne ndermarrjeJava 2 rendesia e planifikimit ne ndermarrje
Java 2 rendesia e planifikimit ne ndermarrje
 
BAZAT E MENAXHIMIT
BAZAT E MENAXHIMITBAZAT E MENAXHIMIT
BAZAT E MENAXHIMIT
 
Java 3 struktura e planit biznesore
Java 3 struktura e planit biznesoreJava 3 struktura e planit biznesore
Java 3 struktura e planit biznesore
 
Punim seminarik efektiviteti i menaxherëve në fazat e planifikimit operativ n...
Punim seminarik efektiviteti i menaxherëve në fazat e planifikimit operativ n...Punim seminarik efektiviteti i menaxherëve në fazat e planifikimit operativ n...
Punim seminarik efektiviteti i menaxherëve në fazat e planifikimit operativ n...
 
Ese arsyet e falimentimit të biznesit.roli i menaxhimit
Ese arsyet e falimentimit të biznesit.roli i menaxhimitEse arsyet e falimentimit të biznesit.roli i menaxhimit
Ese arsyet e falimentimit të biznesit.roli i menaxhimit
 
sipermarrja ne vendin tone
sipermarrja ne vendin tonesipermarrja ne vendin tone
sipermarrja ne vendin tone
 
si te jemi sipermarres te suksesshem
si te jemi sipermarres te suksesshemsi te jemi sipermarres te suksesshem
si te jemi sipermarres te suksesshem
 

More from koralda

La gastronomie francaise
La gastronomie francaiseLa gastronomie francaise
La gastronomie francaisekoralda
 
Udhetimi i Bartolomeo Diaz
Udhetimi i Bartolomeo DiazUdhetimi i Bartolomeo Diaz
Udhetimi i Bartolomeo Diazkoralda
 
Bashkimi Europian -BE
Bashkimi Europian -BEBashkimi Europian -BE
Bashkimi Europian -BEkoralda
 
Recyclage
RecyclageRecyclage
Recyclagekoralda
 
Ndotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanit
Ndotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanitNdotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanit
Ndotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanitkoralda
 
French Cuisine
French CuisineFrench Cuisine
French Cuisinekoralda
 
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrikepse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrikekoralda
 
funksioni
funksioni funksioni
funksioni koralda
 
vendlindja ne kohet me te hershme
vendlindja ne kohet me te hershmevendlindja ne kohet me te hershme
vendlindja ne kohet me te hershmekoralda
 
crregullimet ne te ngrene, bulimia, obeziteti dhe anoreksia
crregullimet ne te ngrene, bulimia, obeziteti dhe anoreksiacrregullimet ne te ngrene, bulimia, obeziteti dhe anoreksia
crregullimet ne te ngrene, bulimia, obeziteti dhe anoreksiakoralda
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutkoralda
 
projekt ne informatike
projekt ne informatikeprojekt ne informatike
projekt ne informatikekoralda
 
informatika
informatikainformatika
informatikakoralda
 
Funksioni
FunksioniFunksioni
Funksionikoralda
 
skenderbeu
skenderbeuskenderbeu
skenderbeukoralda
 
Defendre la nature
Defendre la natureDefendre la nature
Defendre la naturekoralda
 

More from koralda (19)

La gastronomie francaise
La gastronomie francaiseLa gastronomie francaise
La gastronomie francaise
 
Udhetimi i Bartolomeo Diaz
Udhetimi i Bartolomeo DiazUdhetimi i Bartolomeo Diaz
Udhetimi i Bartolomeo Diaz
 
Bashkimi Europian -BE
Bashkimi Europian -BEBashkimi Europian -BE
Bashkimi Europian -BE
 
Recyclage
RecyclageRecyclage
Recyclage
 
Ndotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanit
Ndotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanitNdotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanit
Ndotja kimikie e mjedisit ne qytetin e elbasanit
 
French Cuisine
French CuisineFrench Cuisine
French Cuisine
 
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrikepse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
pse eshte e domosdoshme kursimi i energjise elektrike
 
funksioni
funksioni funksioni
funksioni
 
vendlindja ne kohet me te hershme
vendlindja ne kohet me te hershmevendlindja ne kohet me te hershme
vendlindja ne kohet me te hershme
 
crregullimet ne te ngrene, bulimia, obeziteti dhe anoreksia
crregullimet ne te ngrene, bulimia, obeziteti dhe anoreksiacrregullimet ne te ngrene, bulimia, obeziteti dhe anoreksia
crregullimet ne te ngrene, bulimia, obeziteti dhe anoreksia
 
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriutroli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
roli i elementeve kimike ne organizmin e njeriut
 
uji
ujiuji
uji
 
projekt ne informatike
projekt ne informatikeprojekt ne informatike
projekt ne informatike
 
informatika
informatikainformatika
informatika
 
Funksioni
FunksioniFunksioni
Funksioni
 
stresi
stresistresi
stresi
 
Ozoni
OzoniOzoni
Ozoni
 
skenderbeu
skenderbeuskenderbeu
skenderbeu
 
Defendre la nature
Defendre la natureDefendre la nature
Defendre la nature
 

Reklamimi i bisnesit

 • 1. Projekt ● Lenda :Edukate shoqerore ● Tema : Reklamimi I biznesit ● Nentema :Reklamoni biznesin tuaj dhe produktet qe ofrohen per tregun. ● Klasa :7b ● Grupi I pare
 • 2. C’eshte biznesi? Nje biznes mund te definohet si nje organizate qe ofron mallrat dhe sherbimet per konsumatoret .Me ane te biznesit fitojne edhe shitesit edhe konsumatoret .Biznesi mund te jete I llojeve te ndryshme per shembull;biznes per frutat,perimet,kepucet,veshjet etj.Me pak fjale, çdo sektor i ekonomise sone ka nevoje per njerez me aftesi te forte per keto pune.
 • 3. Biznesi studiohet kryesisht për katër arsye: 1. Per te qenë konsumator dhe investitor i informuar. 2. Per te qenë punëtorë i mirë dhe konkurues. 3. Per te qenë një sipërmarrës i mirë. 4. Per te qenë nje menaxher i mirë.
 • 4. Hapat per te ndertuar nje biznes 1. Identifiko drejtuesit e suksesshëm E para gjë e rëndësishme për të ndërtuar një kompani të suksesshme është të kesh në krye të saj një drejtues të suksesshëm.Në një ekip të suksesshëm, çdo anëtar i ekipit ka rendesine e tij. 2.Krijo një ekip të suksesshëm menaxherësh. 3.Ndërto strukturën e menaxhimit. 4.Aplikoni procedurat dhe sistemet menaxhuese.
 • 5. Objektivat e biznesit jane: 1.Të krijojë dhe zhvillojë marrëdhënie të mira me klientët. 2. Të jetë një burim për kandidatë të jashtëzakonshëm. 3.Të zbatojë dhe zhvillojë praktika etike të rekrutimit dhe punësimit. 4.Të fitojë statusin ekspert.
 • 6. Objektivat e biznesit: Objektivat Fitimi Mbijetesa Vlera e biznesit Aspektet sociale Tregu (madhësia dhe fuqia) Të hyrat Efiçienc a Cilësia dhe inovacionet Imazhi dhe reputacioni Mjedisi Kënaqësia e kërkesës
 • 7. Organizimi I biznesit Pronesia e vetme ● Biznes individual quhet nje biznes qe zakonisht eshte ne pronesi dhe menaxhim te nje personi.Kjo eshte forma me e shpeshte e pronesise se nje nje biznesi. ose me nje pronar
 • 8. Bashkepronesia ose ortakeria ● Shume njerez nuk kane para,kohe apo deshire qe ta udheheqin nje biznes te tyrin.Ata preferojne te kene edhe dike me teper per udheheqje.Kur dy ose me shume njerez pajtohen e behen bashkepronare te nje biznesi ,atehera kjo organizate quhet ortakeri.
 • 9. Shoqeria aksionare ose korporata ● Krijimi I nje biznesi qe eshte I ndare nga pronaret e vet I ka perparesite e veta.Nje entitet ligjor qe ka autoritet per te vepruar dhe te kete pergjegjesi te ndara nga pronaret e vet quhet korporate.
 • 10. C’eshte plani e biznesit? ● Plani i biznesit është një përmbledhje e shkruar e aktivitetit të propozuar të sipërmarrësit ku varësisht nga nevoja dhe synimet e sipërmarrjes mund të jenë afatshkurtëra ose afatgjate. ● Plani i biznesit është një dokument i gjallë, evolutiv që shpreh ardhmërine e kompanisë. Ekspertët vlerësojnë se plani i biznesit është një nga mjetet më të rëndësishme të një sipërmarrjeje. Plani i biznesit përgatitet për vetë kompaninë ose për investuesit në të.
 • 11. Plani im I biznesit Pershkrimi : Unepasi kammbaruarshkollenmendovatehapnje butik.paratepertahapurjanegjysmangakursimetemia gjysmatngabanka. Qellimi: T’Iofrojqytetareve njemundesimetemirepertezgjedhur veshjetqeatadeshirojne. Pershkrimi I produktit: Veshjettejenetendryshme. StudimiItregut:uneduhettestudiojtregunpertezbularsecila pjeseneqyteteshtemeepershtatshmepertehapurbutikun. Burimet financiare dhe njerezore: -Llogaritaparateperinvestiminfillestar. -Llogaritasapunonjesduhen. -llogaritateardhuratmujore. -Llogaritemfitimin. -Parashikovaseinvestiminfillestarmundtashlyenimpas5 muajsh.
 • 12. C’eshte reklama? ● Reklamim do te thotë çfarëdo shpallje publike e transmetuar me pagesë apo shpërblim të ngjashëm, për qëllime të vetë-promovimit. ● Reklama eshte menyra me e mire per ti treguar konsumatoreve me teper rreth nje produkti te ri qe del ne treg. ● Reklama mund te terheqi vemendjen e shume klienteve prandaj themi se reklama eshte shume e dobishme.
 • 13. Menyrat e reklamimit jane: 1.Nepermjet medies se shkruar ku perfshihen gazetat e perditshme,gazeta lokale,revistat etj. 2.Nepermjet medies vizive ku pefshihen: • Reklamat e bera ne TV. • Reklamat e bera nepermjet radios,e televizioneve lokale. • Nepermjet kinemase. 3.Nepermjet pllakateve e shenjave sqaruese.
 • 14. Reklamimi I veshjeve ne biznesin tim (fustanet)
 • 15. Veshje sportive qe do te shiten ne biznesin tim
 • 17.
 • 18. Anetaret e grupit :  Blerta Basha (Lider)  Sabrina Topalli  Regis Limoni  Emiljano Kamberi