Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Te ushqyerit shendetshem

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to comment

Te ushqyerit shendetshem

  1. 1. PROJEKT TEMA : SI TE USHQEHEMI SHENDETSHEM . PUNUAN : Brunilda Ahmetaj, Besjan Rroshi , Darla Evangjeli , Donald Zefi dhe Enis Konomi.
  2. 2. OBJEKTIVAT :
  3. 3. Ushqimi është marrja e energjisë dhe vitaminave nga produkte e ndryshme natyrore dhe industriale në trupin e njeriut .
  4. 4. BROKOLIT JANË NJË BURIM FANTASTIK I PASHTERSHËM ME VITAMINË C. LAKRA E BARDHË ËSHTË NJË TJETËR USHQIM E PASUR NË VITAMINA C, K, E DHE POTAS. SHPARGU ËSHTË I PASUR NË ACID FOLIK DHE VITAMINA C, E DHE BETAKOROTINË. BORONICAT PARANDALOJNË TENSIONIN E LARTË TË GJAKUT LËNGU DHE VAJI I NXJERRË NGA FARAT E SHEGËS ËSHTË NJË ANTIOKSIDANT I FUQISHËM. VETËM 30 MINUTA PAS MARRJES SË LËNGUT TË SHEGËS AKTIVITETI YNË RRITET ME 32 PËR QIND. CIPA E FRUTAVE TË DARDHËS KA VETI DIURETIKE PORTOKALLET PËRDOREN ME EFEKT TË MIRË NË LUFTIMIN E ANEMISË, D LULESHTRYDHET JANË NJË USHQIM I PASUR ME VITAMINË K, E CILA I BËN KOCKAT TË JENË TË FORTA. Frutat dhe perimet më ushqyese
  5. 5. KALORITË QË NEVOJITEN NË NJË DITË
  6. 6. USHQYERJA ËSHTË DHE DUHET TË MBETET NJË PREJ KËNAQËSIVE TË JETËS! TË USHQEHESH NË MËNYRË TË SHËNDETSHME DHE TË SHIJSHME NUK JANË OBJEKTIVA QË PËRJASHTOJNË NJËRI-TJETRIN!”. DIETA PERFEKTE : USHTROHU 30 -60 MINUTA CDO DITE. HA TRI VAKTE TE SHENDETSHME GJATE DITES PERFSHIRE NJE MENGJES TE PASUR. PERQENDROHU TE FRUTAT DHE PERIMET. PESHO VETEN RREGULLISHT. MOS MBAJ USHQIME TE GATSHME NE SHTEPI.
  7. 7. Ndan ushqimet në 5 grupe, ku në grupin e parë futën:dritherat ,patatet dhe orizi. Ne grupin e dytë renditen:frutat dhe perimet . Në grupin e tretë janë:qumeshti dhe nenproduktet e tij. Më pas renditen mishi,peshku dhe produktet e tyre. Në vend të pestë renditën yndyrnat që përdoren për gatimdhe embelsirat e ndryshme .

×