Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Thinglink-ohje

12,586 views

Published on

Thinglink-palvelun perustoiminnot, sekä tietokoneella että mobiilililla. Anne Rongas 27.3.2015

Published in: Education

Thinglink-ohje

 1. 1. Thinglink: sijoita sisältöä pohjakuvan päälle Anne Rongas, Suomen eOppimiskeskus ry AVO-työkalupakki, 2015, CC-BY-SA 4.0
 2. 2. bit.ly/thinglinkohje
 3. 3. ●Thinglink-palvelussa voit ladata pohjakuvan, sijoittaa kuvaan linkkipisteitä (hotspot), pisteisiin tekstiä tai linkkejä (linkittämällä videoita, valokuvia, ääntä). ●Ilmaistiliin voi ladata 100 kuvaa. ●Opettajille on tarjolla ilmaistili, jossa on maksullisen palvelun lisäominaisuuksia: https://www.thinglink. com/edu ●Kuvat voi halutessaan avata siten, että kuka tahansa voi sijoittaa sisältöä linkkipisteiden avulla kuvaan. ●Kuvat voi linkittää tai upottaa muille verkkosivuille. ●Thinglink-palvelun oma opastussivu.
 4. 4. Tätä rastikarttaa saa vapaasti editoida: vie hiiri karttakuvan päälle ja napauta muokkauspainiketta.
 5. 5. Klikkaa haluamasi rastin kohta. Lisää tiedot. Voit vaihtaa linkkipisteen kuvaketta (Icon). Tallenna.
 6. 6. Voit editoida linkkipistettä myös jälkikäteen. Avaa muokkaustila ja napauta haluamaasi pistettä.
 7. 7. Jos haluat poistaa linkkipisteen, avaa pisteen muokkaus ja klikkaa roskakorikuvaketta.
 8. 8. Voit halutessasi avata Thiglinkin kenen tahansa editoitavaksi (ja sulkea editointioikeudet): Sharing settings > Allow anyone to edit.
 9. 9. Thinglinkin jakaminen: vie hiiri kartan päälle ja klikkaa jakopainiketta (saat linkin ja upotuskoodin).
 10. 10. Thinglink toimii myös mobiililaitteella. Videolla näytän, miten mobiilisovellus otetaan käyttöön. Lataa Thinglink-sovellus: iOS tai Android.
 11. 11. Videolinkki Thinglink-kuvaan
 12. 12. Nouda mobiililaitteen tai tietokoneen selaimella jaettava linkki videoosi. Voit kohdistaa YouTube-videon alkamisajankohdan myös keskelle tallennetta. Lisää videon linkki Add Text - toiminnolla.
 13. 13. YouTube-videon voit hakea myös suoraan videon nimellä, mikäli video on julkinen.
 14. 14. YouTube-videoita voi hakea videon nimellä tai tunnistetiedoilla.
 15. 15. Tallenna. Thinglink tukee YouTubea ja Vimeota ja avaa videosoittimen kuvan päälle.
 16. 16. Thinglinkin avulla voi toteuttaa vaikkapa digitaalista tarinankerrontaa, esimerkkinä henkilökohtaista muistelua blogien ja wikien opetuskäytöstä.
 17. 17. Tämä diasarja on aikoinaan vuonna 2012 tehty hankeyhteistyönä Virtuaali-Qelluntai -tapahtumaa varten. Sometu-verkosto, AVO-hanke ja SoMy-hanke 2012 Anne Rongas, päivitetty 2015. Kysy, anna palautetta

×