Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Muistitikku i padille – opeblogin vinkit

4,934 views

Published on

iPad on mainio kuvien ja videoitten kanssa, mutta jos laite ei ole oma, pulmana tuotosten siirtäminen muille laitteille. Pilvipalvelut ja kaapelilla synkronointi toki, vaan nopein apu iPadillä toimivasta tikusta. Tässä Opeblogin http://opeblogi.blogspot.fi/ vinkki.

Published in: Education

Muistitikku i padille – opeblogin vinkit

 1. 1. Opeblogin vinkit Muistitikku iPadille 2016
 2. 2. Kun ipad on yhteisessä käytössä Joku muu käyttää samaa laitetta? Miten saan omat jutut talteen nopeasti? Varsinkin lasten kanssa.
 3. 3. SiirräYhteiskäytössä oleva iPad on kätevä, mutta entäs, kun pitäisi siirtää kuvat, videot ja muut tuotokset laitteelta jonnekin? Pilvipalvelut ja kaapelin kanssa synkronointi tietokoneelle? Kyllä, mutta ei ihan suoraviivaista. Pienten oppilaiden tai huonosti toimivan verkon kanssa ongelmia tiedossa...
 4. 4. Tikku tulee ja auttaa iPadissä ei ole USB-liitäntää eikä tilaa muistikortille. Löytyy kuitenkin tikkuja, mm. Leefin iBridge, joka on Suomessa myynnissä.
 5. 5. Näin Se toimii
 6. 6. Liitä laitteeseen Varmista ennen hankintaa, että tikku toimii laitteessasi. Vaatii iOS 9 käyttöjärjestelmän. Jos et ole varma, katso Asetukset > Yleiset > Tietoja > Versio > millä numerolla versio alkaa (9.x.x). Tikun liitäntä on kapea. Vanhaan leveään liitäntään on saatavilla adapteri (viralliselta nimeltään Lighting-30-nastainen-sovitin), mutta toimivuus kannattaa testata..
 7. 7. Lataa sovellus Kun liität tikun iPadiin tai iPhoneen, sinut ohjataan Leefin sovelluksen lataamiseen (salli). Ilman sitä tikkua ei tabletilla voi käyttää. Tietokoneella tikku toimii kuten mikä tahansa tikku. Voit ladata ohjelman valmiiksi. Sovellus on maksuton, mutta tikku aika hintava (laadukkaaksi ja toimivaksi todettu).
 8. 8. 3 käyttötapaa 1. Voit siirtää kuvia ja videoita tikulle. (Voit myös varmuuskopioida laitteen yhteystiedon tikulle. Hyvä ominaisuus puhelimen hukkaamisen varalle.) 2. Voit katsella ja kuunnella tikulla olevia sisältöjä. 3. Voit tallentaa kameralla suoraan tikulle kuvia ja videoita. Salli kameran käyttö, jotta tämä onnistuu. Neljäs ominaisuus on tikun asetukset. Tutustu myös siihen.
 9. 9. Asetuksissa... A) Voit asettaa automaattisen latauksen (auto back up) päälle: aina, kun tikku liitetään laitteeseen, kameran rullalta ladataan uudet kuvat ja videot tikulle. Ominaisuuden voi myös laittaa pois päältä. B) Yhteystietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen.
 10. 10. Siirrä / transfer A) Voit siirtää laitteelta kuvia ja videoita tikulle. B) Voit siirtää tikulta kuvia ja videoita laitteelle. C) Voit järjestellä tiedostokansioita. Joistakin sovelluksista pääsee myös tallettamaan tikulle.
 11. 11. Älä hukkaa! Tikku on pieni ja arvokas. Liitä siihen jotain huomiota herättävää ja omat yhteystietosi.
 12. 12. Ja siis: Jos sinulla on lisättävää tai parempaa tietoa, anna palautetta, ota yhtettä (lomake)! × Gmail: anne.rongas Twitter: @arongas × Opeblogi jo vuodesta 2006 × Naamakuvastani kiitos: Peter Forsgård × Ulkoasusta kiitos: SlidesCarnival × Esitys: Creative Commons CC BY-SA 4.0

×