SlideShare a Scribd company logo
1 of 26
Download to read offline
SHËMBËLLTYRA E MBJELLËSIT
LLUKA 8 - LAJMI I MIRE

  Dhe pas kësaj ndodhi që
  ai shkonte nëpër qytete
  dhe nëpër fshatra, duke
  predikuar dhe duke
  shpallur lajmin e mirë të
  mbretërisë së Perëndisë;
  me të ishin të
  dymbëdhjetët,
MBRETËRIA E PERËNDISË (ASPEKTET)

 1. Ka shumë njerëz që
 nuk rrëfejnë fare    Aspekti i
 emrin e mbretit.
 2. Ka njerëz që     Aspekti i
 rrëfejnë. Kaq.     brendshëm
 3. Me të vërtetë ka
 njerëz që e njohin
 (shpëtuar)        Jashtëm
  Shembëlltyrat
RËNDËSIA E SHËMBËLLTYRËS
 Llu 8:4 Si u mblodh një
 turmë e madhe dhe i erdhën
 njerëz nga çdo qytet, Jezusi
 tha në shëmbëlltyrë:
 Mar 4:13 Pastaj u tha atyre:
 “Nuk e kuptoni këtë
 shëmbëlltyrë? Po atëherë si
 do t’i kuptoni të gjitha
 shëmbëlltyrat e tjera?
MBJELLËS, V5-8
KUPTIMI? V9-10

  Nuk do të kuptohet nga çdo njeri
LAJMI SHPALLET, POR . . .

  Mat 23:37 Jeruzalem,
  Jeruzalem, që i vret
  profetët dhe i vret me
  gurë ata që të janë
  dërguar! Sa herë kam
  dashur t’i mbledh bijtë e
  tu ashtu si i mbledh
  klloçka zogjtë e vet nën
  krahë, por ju nuk deshët!
LAJMI SHPALLET, POR . . .

  Isa 65:2 I shtriva tërë ditën
  duart e mia në drejtim të
  një populli rebel, që ecën
  nëpër një rrugë jo të mirë,
  duke ndjekur mendimet e
  tij;
PËRGJATË RRUGËS
  Llu 8:12 Ata
  përgjatë rrugës
  janë ata që e
  dëgjojnë fjalën; por
  pastaj vjen djalli
  dhe ua merr fjalën
  nga zemra e tyre,
  që ata të mos
  besojnë dhe të
  mos shpëtojnë.
MBI GURISHTE

  Lu 8:13 Ata mbi gurishte
  janë ata që, kur dëgjojnë,
  e presin fjalën me gëzim;
  por ata nuk kanë rrënjë,
  besojnë për njëfarë
  kohe, por në momentin e
  sprovës tërhiqen.
MBI GURISHTE
 Me gëzim!!!!
 nuk kanë rrënjë, besojnë
 për njëfarë kohe, por në
 momentin e sprovës
 tërhiqen [ose kthehen].
 Sprova?
 Familja, miqësia, mënyra e
 veshjes, fejesë, Mat 6:33,
 kurs për diçka
NDËR FERRA
  Llu 8:14 Pjesa që ka
  rënë ndër ferra janë
  ata që e dëgjuan
  fjalën; por, gjatë
  rrugës, ua zënë
  frymën shqetësimet,
  pasuritë dhe
  kënaqësitë e kësaj
  jete, dhe nuk arrijnë
  të piqen.
NDËR FERRA
 ua zënë frymën shqetësimet,
 pasuritë dhe kënaqësitë e
 kësaj jete,
 Duket qartë – Agjenda nuk
 është Krishti por diçka tjetër.
 Nuk vijnë rregullisht në
 takimet, nuk e lexojnë Biblën,
 nuk luten, etj
 dhe nuk arrijnë të piqen.[shih
 Heb 5:11-12]
NË TOKË TË MIRË

  Llu 8:15 Por pjesa
  që ra në tokë të
  mirë janë ata që,
  pasi e dëgjuan
  fjalën, e ruajnë në
  zemër të ndershme
  dhe të mirë dhe
  japin fryt me
  qëndrueshmëri”.
BESIMI QË SHPËTON

 Gjo 15:14 Ju jeni miqtë e mi,
 nëse bëni gjërat që unë ju
 urdhëroj.
 Mat 7:21 Jo çdo njeri që më
 thotë: "Zot, Zot" do të hyjë në
 mbretërinë e qieve; por do të hyjë
 ai që kryen vullnetin e Atit tim që
 është në qiej.
BESIMI QË SHPËTON
 Heb 5:9 dhe, si u bë i përkryer, u
 bë vepronjësi i shpëtimit të
 amshuar për të gjithë ata që i
 binden,
 Gjo 3:36 Kush beson në Birin ka
 jetë të përjetshme, kurse kush
 nuk i bindet Birit nuk do të shohë
 jetë, por zemërimi i Perëndisë
 qëndron mbi të”.
“BUT I AM A BACKSLIDER”
“BUT I AM A BACKSLIDER”
4 ZEMRA
ÇFARË LIDHJE?
  Llu 8:16 “Askush, pasi të ketë
  ndezur llambën, nuk e mbulon
  me një enë ose e fut nën
  shtrat, por e vë mbi mbajtësen
  e vet me qëllim që ata që hyjnë
  të shohin dritë.

  Llu 8:17 Sepse nuk ka asgjë të
  fshehtë që nuk do të zbulohet,
  as sekret që të mos njihet dhe
  të dalë në dritë.
WILLIAM MACDONALD

  Nëse ne e lejojmë
  mesazhin të izolohet për
  shkak të punës apo të
  dembelizmit, dështimi dhe
  neglizhenca jonë do të
  duken sheshit. Fshehja e
  së vërtetës do të zbulohet
  dhe mbajtja e saj sekret
  do të dalë në dritë.
PRANDAJ . . .

  Llu 8:18 Prandaj tregoni
  kujdes se si dëgjoni, sepse
  atij që ka, do t’i jepet, kurse
  atij që nuk ka, do t’i hiqet
  edhe ajo që ai kujton se ka”.
NËNA ERDHI
  Llu 8:19 Nëna e tij dhe
  vëllezërit e tij erdhën
  tek ai, por nuk mund t’i
  afroheshin për shkak
  të turmës.

  Llu 8:20 Dhe nga disa i
  ishte thënë: “Nëna jote
  dhe vëllezërit e tu janë
  atje jashtë dhe duan të
  të shohin”.
MËSIM

  Llu 8:21 Por ai, duke u
  përgjigjur, u tha atyre:
  “Nëna ime dhe vëllezërit e
  mi janë ata që e dëgjojnë
  fjalën e Perëndisë dhe e
  vënë në praktikë”.
SOT KU JE?
       përgjatë rrugës  mbi gurishte
       ndër ferra    Toka e mirë
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit

More Related Content

What's hot

ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
Asambleja Biblike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
Asambleja Biblike
 
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
Asambleja Biblike
 
Zbulesa 11
Zbulesa 11Zbulesa 11
Zbulesa 11
Asambleja Biblike
 
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së ReDUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
Asambleja Biblike
 

What's hot (20)

ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
 
ZBULESA 1 - Pjesa II
ZBULESA 1 - Pjesa IIZBULESA 1 - Pjesa II
ZBULESA 1 - Pjesa II
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
 
Luka8a - Gratë që i shërbenin Jezusit
Luka8a - Gratë që i shërbenin JezusitLuka8a - Gratë që i shërbenin Jezusit
Luka8a - Gratë që i shërbenin Jezusit
 
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
 
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblikeKISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
 
PENDIMI - Luka 13
PENDIMI - Luka 13PENDIMI - Luka 13
PENDIMI - Luka 13
 
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e Ngushtë
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e NgushtëLuka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e Ngushtë
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e Ngushtë
 
Engjëjt dhe shamia
Engjëjt dhe shamiaEngjëjt dhe shamia
Engjëjt dhe shamia
 
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
 
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bTË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
 
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
 
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
 
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
 
E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
 
Zbulesa 11
Zbulesa 11Zbulesa 11
Zbulesa 11
 
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së ReDUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
 

Viewers also liked

Converting Metric Units Set B
Converting Metric Units  Set BConverting Metric Units  Set B
Converting Metric Units Set B
stanhopekris
 
Give Me Just One Chance O! Omnipotent Almighty Lord
Give Me Just One Chance O! Omnipotent Almighty LordGive Me Just One Chance O! Omnipotent Almighty Lord
Give Me Just One Chance O! Omnipotent Almighty Lord
Nikhil Parekh
 
El dinero es una forma de poder,
El dinero es una forma de poder,El dinero es una forma de poder,
El dinero es una forma de poder,
Pedro Gutierrez
 
Arquitectura del computador
Arquitectura del computadorArquitectura del computador
Arquitectura del computador
yeliseb
 
Apresentação comunicação e expressão 2
Apresentação comunicação e expressão 2Apresentação comunicação e expressão 2
Apresentação comunicação e expressão 2
Pedro Henrique Pires
 
Screenshot 4
Screenshot 4Screenshot 4
Screenshot 4
crimzon36
 
易趣
易趣易趣
易趣
isnull
 

Viewers also liked (20)

Converting Metric Units Set B
Converting Metric Units  Set BConverting Metric Units  Set B
Converting Metric Units Set B
 
Suara Pembaruan: "Kepemimpinan Etis dalam Perubahan"
Suara Pembaruan: "Kepemimpinan Etis dalam Perubahan"Suara Pembaruan: "Kepemimpinan Etis dalam Perubahan"
Suara Pembaruan: "Kepemimpinan Etis dalam Perubahan"
 
Moses Miracle, Mózes csoda
Moses Miracle, Mózes csodaMoses Miracle, Mózes csoda
Moses Miracle, Mózes csoda
 
Sipos Miklós - Art Show
Sipos Miklós - Art ShowSipos Miklós - Art Show
Sipos Miklós - Art Show
 
Pompeii
PompeiiPompeii
Pompeii
 
Scrum
ScrumScrum
Scrum
 
Give Me Just One Chance O! Omnipotent Almighty Lord
Give Me Just One Chance O! Omnipotent Almighty LordGive Me Just One Chance O! Omnipotent Almighty Lord
Give Me Just One Chance O! Omnipotent Almighty Lord
 
Un sans abri
Un sans abriUn sans abri
Un sans abri
 
El dinero es una forma de poder,
El dinero es una forma de poder,El dinero es una forma de poder,
El dinero es una forma de poder,
 
Minha primeira escola 1
Minha primeira escola 1Minha primeira escola 1
Minha primeira escola 1
 
Amazing Gardens
Amazing GardensAmazing Gardens
Amazing Gardens
 
Arquitectura del computador
Arquitectura del computadorArquitectura del computador
Arquitectura del computador
 
27 történelmi fotó
27 történelmi fotó27 történelmi fotó
27 történelmi fotó
 
Morill&Rosss Paintings
Morill&Rosss PaintingsMorill&Rosss Paintings
Morill&Rosss Paintings
 
Apresentação comunicação e expressão 2
Apresentação comunicação e expressão 2Apresentação comunicação e expressão 2
Apresentação comunicação e expressão 2
 
Screenshot 4
Screenshot 4Screenshot 4
Screenshot 4
 
Sjuankun Monastery
Sjuankun MonasterySjuankun Monastery
Sjuankun Monastery
 
Earth Sat
Earth SatEarth Sat
Earth Sat
 
易趣
易趣易趣
易趣
 
FarwestDiggerAd1
FarwestDiggerAd1FarwestDiggerAd1
FarwestDiggerAd1
 

Similar to Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit

E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
Asambleja Biblike
 
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botësMuhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
Libra Islame
 
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botësMuhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
Shkumbim Jakupi
 

Similar to Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit (11)

Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te PerëndiaPsalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
 
"Une do t'ju tregoj te ardhmen"
"Une do t'ju tregoj te ardhmen""Une do t'ju tregoj te ardhmen"
"Une do t'ju tregoj te ardhmen"
 
"Unë do t'ju tregoj të ardhmen 1"
"Unë do t'ju tregoj të ardhmen 1""Unë do t'ju tregoj të ardhmen 1"
"Unë do t'ju tregoj të ardhmen 1"
 
Albanian - The Gospel of the Birth of Mary.pdf
Albanian - The Gospel of the Birth of Mary.pdfAlbanian - The Gospel of the Birth of Mary.pdf
Albanian - The Gospel of the Birth of Mary.pdf
 
"KODI I SHKRIM - Një WORLD BURGJEVE Matrix OUT SHPIRTËROR
"KODI I SHKRIM - Një WORLD BURGJEVE Matrix OUT SHPIRTËROR "KODI I SHKRIM - Një WORLD BURGJEVE Matrix OUT SHPIRTËROR
"KODI I SHKRIM - Një WORLD BURGJEVE Matrix OUT SHPIRTËROR
 
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
 
The Book of Prophet Habakkuk-Albanian.pdf
The Book of Prophet Habakkuk-Albanian.pdfThe Book of Prophet Habakkuk-Albanian.pdf
The Book of Prophet Habakkuk-Albanian.pdf
 
The Book of Prophet Zephaniah - Albanian.pdf
The Book of Prophet Zephaniah - Albanian.pdfThe Book of Prophet Zephaniah - Albanian.pdf
The Book of Prophet Zephaniah - Albanian.pdf
 
Njihe Zotin Tënd
Njihe Zotin TëndNjihe Zotin Tënd
Njihe Zotin Tënd
 
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botësMuhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
 
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botësMuhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
Muhamed muteveli esh shaëraviu - si e pasqyron kur'ani fisnik fundin e botës
 

More from Asambleja Biblike

Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Asambleja Biblike
 
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
Asambleja Biblike
 

More from Asambleja Biblike (20)

Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
 
Jezusi eshte Zot
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
 
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
 
DY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARITDY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARIT
 
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
 
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
 

Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit

 • 2. LLUKA 8 - LAJMI I MIRE  Dhe pas kësaj ndodhi që ai shkonte nëpër qytete dhe nëpër fshatra, duke predikuar dhe duke shpallur lajmin e mirë të mbretërisë së Perëndisë; me të ishin të dymbëdhjetët,
 • 3. MBRETËRIA E PERËNDISË (ASPEKTET)  1. Ka shumë njerëz që nuk rrëfejnë fare Aspekti i emrin e mbretit.  2. Ka njerëz që Aspekti i rrëfejnë. Kaq. brendshëm  3. Me të vërtetë ka njerëz që e njohin (shpëtuar) Jashtëm  Shembëlltyrat
 • 4. RËNDËSIA E SHËMBËLLTYRËS  Llu 8:4 Si u mblodh një turmë e madhe dhe i erdhën njerëz nga çdo qytet, Jezusi tha në shëmbëlltyrë:  Mar 4:13 Pastaj u tha atyre: “Nuk e kuptoni këtë shëmbëlltyrë? Po atëherë si do t’i kuptoni të gjitha shëmbëlltyrat e tjera?
 • 6. KUPTIMI? V9-10  Nuk do të kuptohet nga çdo njeri
 • 7. LAJMI SHPALLET, POR . . .  Mat 23:37 Jeruzalem, Jeruzalem, që i vret profetët dhe i vret me gurë ata që të janë dërguar! Sa herë kam dashur t’i mbledh bijtë e tu ashtu si i mbledh klloçka zogjtë e vet nën krahë, por ju nuk deshët!
 • 8. LAJMI SHPALLET, POR . . .  Isa 65:2 I shtriva tërë ditën duart e mia në drejtim të një populli rebel, që ecën nëpër një rrugë jo të mirë, duke ndjekur mendimet e tij;
 • 9. PËRGJATË RRUGËS  Llu 8:12 Ata përgjatë rrugës janë ata që e dëgjojnë fjalën; por pastaj vjen djalli dhe ua merr fjalën nga zemra e tyre, që ata të mos besojnë dhe të mos shpëtojnë.
 • 10. MBI GURISHTE  Lu 8:13 Ata mbi gurishte janë ata që, kur dëgjojnë, e presin fjalën me gëzim; por ata nuk kanë rrënjë, besojnë për njëfarë kohe, por në momentin e sprovës tërhiqen.
 • 11. MBI GURISHTE  Me gëzim!!!!  nuk kanë rrënjë, besojnë për njëfarë kohe, por në momentin e sprovës tërhiqen [ose kthehen].  Sprova?  Familja, miqësia, mënyra e veshjes, fejesë, Mat 6:33, kurs për diçka
 • 12. NDËR FERRA  Llu 8:14 Pjesa që ka rënë ndër ferra janë ata që e dëgjuan fjalën; por, gjatë rrugës, ua zënë frymën shqetësimet, pasuritë dhe kënaqësitë e kësaj jete, dhe nuk arrijnë të piqen.
 • 13. NDËR FERRA  ua zënë frymën shqetësimet, pasuritë dhe kënaqësitë e kësaj jete,  Duket qartë – Agjenda nuk është Krishti por diçka tjetër.  Nuk vijnë rregullisht në takimet, nuk e lexojnë Biblën, nuk luten, etj  dhe nuk arrijnë të piqen.[shih Heb 5:11-12]
 • 14. NË TOKË TË MIRË  Llu 8:15 Por pjesa që ra në tokë të mirë janë ata që, pasi e dëgjuan fjalën, e ruajnë në zemër të ndershme dhe të mirë dhe japin fryt me qëndrueshmëri”.
 • 15. BESIMI QË SHPËTON  Gjo 15:14 Ju jeni miqtë e mi, nëse bëni gjërat që unë ju urdhëroj.  Mat 7:21 Jo çdo njeri që më thotë: "Zot, Zot" do të hyjë në mbretërinë e qieve; por do të hyjë ai që kryen vullnetin e Atit tim që është në qiej.
 • 16. BESIMI QË SHPËTON  Heb 5:9 dhe, si u bë i përkryer, u bë vepronjësi i shpëtimit të amshuar për të gjithë ata që i binden,  Gjo 3:36 Kush beson në Birin ka jetë të përjetshme, kurse kush nuk i bindet Birit nuk do të shohë jetë, por zemërimi i Perëndisë qëndron mbi të”.
 • 17. “BUT I AM A BACKSLIDER”
 • 18. “BUT I AM A BACKSLIDER”
 • 20. ÇFARË LIDHJE?  Llu 8:16 “Askush, pasi të ketë ndezur llambën, nuk e mbulon me një enë ose e fut nën shtrat, por e vë mbi mbajtësen e vet me qëllim që ata që hyjnë të shohin dritë.  Llu 8:17 Sepse nuk ka asgjë të fshehtë që nuk do të zbulohet, as sekret që të mos njihet dhe të dalë në dritë.
 • 21. WILLIAM MACDONALD  Nëse ne e lejojmë mesazhin të izolohet për shkak të punës apo të dembelizmit, dështimi dhe neglizhenca jonë do të duken sheshit. Fshehja e së vërtetës do të zbulohet dhe mbajtja e saj sekret do të dalë në dritë.
 • 22. PRANDAJ . . .  Llu 8:18 Prandaj tregoni kujdes se si dëgjoni, sepse atij që ka, do t’i jepet, kurse atij që nuk ka, do t’i hiqet edhe ajo që ai kujton se ka”.
 • 23. NËNA ERDHI  Llu 8:19 Nëna e tij dhe vëllezërit e tij erdhën tek ai, por nuk mund t’i afroheshin për shkak të turmës.  Llu 8:20 Dhe nga disa i ishte thënë: “Nëna jote dhe vëllezërit e tu janë atje jashtë dhe duan të të shohin”.
 • 24. MËSIM  Llu 8:21 Por ai, duke u përgjigjur, u tha atyre: “Nëna ime dhe vëllezërit e mi janë ata që e dëgjojnë fjalën e Perëndisë dhe e vënë në praktikë”.
 • 25. SOT KU JE? përgjatë rrugës mbi gurishte ndër ferra Toka e mirë