SlideShare a Scribd company logo

LIBËR KËNGËSH

Libër këngësh të krishtera

1 of 417
KËNDOJINI ZOTIT ME ZOTËSI – Psalmi 47:7
      Kjo shpresë që ne kemi është
   si një spirancë e sigurt dhe e patundur!

        – Hebrenjve 6:19 –
1. AI ËSHTË ZOT      //Ai është Zot! Ai është Zot!
  Prej së vdekurish u ngjall dhe Ai është Zot.
Gjunjët tanë do të bien, gjuhët tona do të rrëfejnë
        se Jezusi është Zot.//

        Ti je Zot! Ti je Zot!
  Prej së vdekurish u ngjalle dhe Ti je Zot.
 Gjunjët e mi do të bien, gjuha ime do të rrëfejë
        se Jezus, Ti je Zot.
2. EMANUEL
  //Emanuel! Emanuel!
  Emrin e ka Emanuel!
Perëndia është bashkë me ne.
  Emrin e ka Emanuel!//
3. O JEZUS
   //O Jezus, sa i ëmbël je Ti,
   plot butësi, dashamirësi.
Më shumë se yll’ i mëngjesit ndriçon,
  O Jezus, ç'bukuri rrezaton!//
4. EMRI I TIJ ËSHTË MREKULLI


Emri i Tij është mrekulli,    Ai është Bariu i madh,
emri i Tij është mrekulli,  është Shkëmb në gjithë kohërat,
emri i Tij është mrekulli,     i Gjithëfuqishmi Zot.
   Jezus, im Zot         Biem në dashuri,
                 përmbys në adhurim.
 Është Mbreti plot fuqi,
                 Emri i Tij është mrekulli
çdo gjë është pronë e Tij,
                    Jezus, im Zot.
emri i Tij është mrekulli,
   Jezus, im Zot.
5. DUA TË LAVDËROJ
   //Dua të lavdëroj, Zotit t'i këndoj
    këngë të re të zemrës sime.//

//Do të lavdëroj, këngë për Ty do të këndoj.//
         Aleluja (6x)

//Do të lavdëroj, këngë për Ty do të këndoj.//
         Aleluja (6x)
Ad

Recommended

Programimi Linear
Programimi LinearProgramimi Linear
Programimi LinearEuroLAB
 
projekt: shkrimtaret bashkohor shqiptar dhe veprat e tyre
projekt: shkrimtaret bashkohor shqiptar dhe veprat e tyreprojekt: shkrimtaret bashkohor shqiptar dhe veprat e tyre
projekt: shkrimtaret bashkohor shqiptar dhe veprat e tyreFatjon Cane
 
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdfVieni Dapaj
 
letersi-kl-12-lirike-me-shi-azem-shkreli-1.ppsx
letersi-kl-12-lirike-me-shi-azem-shkreli-1.ppsxletersi-kl-12-lirike-me-shi-azem-shkreli-1.ppsx
letersi-kl-12-lirike-me-shi-azem-shkreli-1.ppsxZajmiMelissa1
 
Menaxhimi i cikli të jetës së produktit
Menaxhimi i cikli të jetës së produktitMenaxhimi i cikli të jetës së produktit
Menaxhimi i cikli të jetës së produktitsebi044
 
Pastrimi i gjuhes shqipe
Pastrimi i gjuhes shqipePastrimi i gjuhes shqipe
Pastrimi i gjuhes shqipeolinuhi
 

More Related Content

What's hot

Komunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperiKomunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperiElton Gjoka
 
Gramatike-Lexojme-Pyesim-mesojme-Permbledhim-Ushtrohemi
Gramatike-Lexojme-Pyesim-mesojme-Permbledhim-UshtrohemiGramatike-Lexojme-Pyesim-mesojme-Permbledhim-Ushtrohemi
Gramatike-Lexojme-Pyesim-mesojme-Permbledhim-Ushtrohemi#MesueseAurela Elezaj
 
Sportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll Skijim
Sportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll SkijimSportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll Skijim
Sportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll SkijimKreshnik Shahini
 
Fjalia e përbërë me bashkërenditje
Fjalia e përbërë me bashkërenditjeFjalia e përbërë me bashkërenditje
Fjalia e përbërë me bashkërenditjeAlush Kryeziu
 
Arti i te menduarit
Arti i te menduaritArti i te menduarit
Arti i te menduaritOlsi Sita
 
Veçoritë ekonomike të kosovës D.Bushaj
Veçoritë ekonomike të kosovës D.BushajVeçoritë ekonomike të kosovës D.Bushaj
Veçoritë ekonomike të kosovës D.BushajBushiDriton
 
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori 6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori #MesueseAurela Elezaj
 
Rendesia dhe elementet e zhurmave
Rendesia dhe elementet e zhurmaveRendesia dhe elementet e zhurmave
Rendesia dhe elementet e zhurmaveolinuhi
 
Skenderbeu i Sabri Godes dhe jeta e tij .
Skenderbeu i Sabri Godes dhe jeta e tij .Skenderbeu i Sabri Godes dhe jeta e tij .
Skenderbeu i Sabri Godes dhe jeta e tij .Egla Picaku
 
Gjuha shqipe dhe huazimet
Gjuha shqipe dhe huazimetGjuha shqipe dhe huazimet
Gjuha shqipe dhe huazimetKlea Vyshka
 
Kundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtëKundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtëAlush Kryeziu
 
Drejtshkrimi i gjuhes shqipe
Drejtshkrimi i gjuhes shqipeDrejtshkrimi i gjuhes shqipe
Drejtshkrimi i gjuhes shqipeolinuhi
 
Arsimi ne kosove
Arsimi ne kosoveArsimi ne kosove
Arsimi ne kosoveEMRI5
 
Ese ne Anglisht (28 Nentori)
Ese ne Anglisht (28 Nentori)Ese ne Anglisht (28 Nentori)
Ese ne Anglisht (28 Nentori)Self employed
 

What's hot (20)

Komunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperiKomunizmi ne shqiperi
Komunizmi ne shqiperi
 
Gramatike-Lexojme-Pyesim-mesojme-Permbledhim-Ushtrohemi
Gramatike-Lexojme-Pyesim-mesojme-Permbledhim-UshtrohemiGramatike-Lexojme-Pyesim-mesojme-Permbledhim-Ushtrohemi
Gramatike-Lexojme-Pyesim-mesojme-Permbledhim-Ushtrohemi
 
Muzika
MuzikaMuzika
Muzika
 
Sportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll Skijim
Sportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll SkijimSportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll Skijim
Sportet Futboll Hendboll PingPong Voleyboll Skijim
 
Fjalia e përbërë me bashkërenditje
Fjalia e përbërë me bashkërenditjeFjalia e përbërë me bashkërenditje
Fjalia e përbërë me bashkërenditje
 
Eratosteni
EratosteniEratosteni
Eratosteni
 
Arti i te menduarit
Arti i te menduaritArti i te menduarit
Arti i te menduarit
 
Veçoritë ekonomike të kosovës D.Bushaj
Veçoritë ekonomike të kosovës D.BushajVeçoritë ekonomike të kosovës D.Bushaj
Veçoritë ekonomike të kosovës D.Bushaj
 
Test shqip
Test shqipTest shqip
Test shqip
 
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori 6.6.2014           Projekt:     Hartimi i nje pyetesori
6.6.2014 Projekt: Hartimi i nje pyetesori
 
Rendesia dhe elementet e zhurmave
Rendesia dhe elementet e zhurmaveRendesia dhe elementet e zhurmave
Rendesia dhe elementet e zhurmave
 
Skenderbeu i Sabri Godes dhe jeta e tij .
Skenderbeu i Sabri Godes dhe jeta e tij .Skenderbeu i Sabri Godes dhe jeta e tij .
Skenderbeu i Sabri Godes dhe jeta e tij .
 
Gjuha shqipe dhe huazimet
Gjuha shqipe dhe huazimetGjuha shqipe dhe huazimet
Gjuha shqipe dhe huazimet
 
Kundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtëKundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtë
 
Drejtshkrimi i gjuhes shqipe
Drejtshkrimi i gjuhes shqipeDrejtshkrimi i gjuhes shqipe
Drejtshkrimi i gjuhes shqipe
 
Naim Frasheri
Naim FrasheriNaim Frasheri
Naim Frasheri
 
Don kishoti
Don kishotiDon kishoti
Don kishoti
 
Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!Letersia dhe Folklori !!!!
Letersia dhe Folklori !!!!
 
Arsimi ne kosove
Arsimi ne kosoveArsimi ne kosove
Arsimi ne kosove
 
Ese ne Anglisht (28 Nentori)
Ese ne Anglisht (28 Nentori)Ese ne Anglisht (28 Nentori)
Ese ne Anglisht (28 Nentori)
 

Viewers also liked

Dr. musli vërbani lutjet e jetës nga kur'ani
Dr. musli vërbani  lutjet e jetës nga kur'aniDr. musli vërbani  lutjet e jetës nga kur'ani
Dr. musli vërbani lutjet e jetës nga kur'aniLibra Islame
 
Amr halid bindja e thellë në allahun
Amr halid  bindja e thellë në allahunAmr halid  bindja e thellë në allahun
Amr halid bindja e thellë në allahunLibra Islame
 
Dr. Musli Vërbani - Lutjet e jetës nga Kur’ani
Dr. Musli Vërbani - Lutjet e jetës nga Kur’aniDr. Musli Vërbani - Lutjet e jetës nga Kur’ani
Dr. Musli Vërbani - Lutjet e jetës nga Kur’aniShkumbim Jakupi
 
Jeta Familjare Në Islam
Jeta Familjare Në IslamJeta Familjare Në Islam
Jeta Familjare Në Islamguest41e4e
 
Eseja treguese
Eseja tregueseEseja treguese
Eseja tregueseMenaxherat
 

Viewers also liked (8)

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
 
5 keng
5 keng5 keng
5 keng
 
Dr. musli vërbani lutjet e jetës nga kur'ani
Dr. musli vërbani  lutjet e jetës nga kur'aniDr. musli vërbani  lutjet e jetës nga kur'ani
Dr. musli vërbani lutjet e jetës nga kur'ani
 
Estigfari
EstigfariEstigfari
Estigfari
 
Amr halid bindja e thellë në allahun
Amr halid  bindja e thellë në allahunAmr halid  bindja e thellë në allahun
Amr halid bindja e thellë në allahun
 
Dr. Musli Vërbani - Lutjet e jetës nga Kur’ani
Dr. Musli Vërbani - Lutjet e jetës nga Kur’aniDr. Musli Vërbani - Lutjet e jetës nga Kur’ani
Dr. Musli Vërbani - Lutjet e jetës nga Kur’ani
 
Jeta Familjare Në Islam
Jeta Familjare Në IslamJeta Familjare Në Islam
Jeta Familjare Në Islam
 
Eseja treguese
Eseja tregueseEseja treguese
Eseja treguese
 

More from Asambleja Biblike

4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)Asambleja Biblike
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEAsambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Asambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitAsambleja Biblike
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Asambleja Biblike
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerAsambleja Biblike
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Asambleja Biblike
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Asambleja Biblike
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeAsambleja Biblike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendosheAsambleja Biblike
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Asambleja Biblike
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Asambleja Biblike
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeAsambleja Biblike
 

More from Asambleja Biblike (20)

Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
 
Jezusi eshte Zot
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
 

LIBËR KËNGËSH

 • 1. KËNDOJINI ZOTIT ME ZOTËSI – Psalmi 47:7 Kjo shpresë që ne kemi është si një spirancë e sigurt dhe e patundur! – Hebrenjve 6:19 –
 • 2. 1. AI ËSHTË ZOT //Ai është Zot! Ai është Zot! Prej së vdekurish u ngjall dhe Ai është Zot. Gjunjët tanë do të bien, gjuhët tona do të rrëfejnë se Jezusi është Zot.// Ti je Zot! Ti je Zot! Prej së vdekurish u ngjalle dhe Ti je Zot. Gjunjët e mi do të bien, gjuha ime do të rrëfejë se Jezus, Ti je Zot.
 • 3. 2. EMANUEL //Emanuel! Emanuel! Emrin e ka Emanuel! Perëndia është bashkë me ne. Emrin e ka Emanuel!//
 • 4. 3. O JEZUS //O Jezus, sa i ëmbël je Ti, plot butësi, dashamirësi. Më shumë se yll’ i mëngjesit ndriçon, O Jezus, ç'bukuri rrezaton!//
 • 5. 4. EMRI I TIJ ËSHTË MREKULLI Emri i Tij është mrekulli, Ai është Bariu i madh, emri i Tij është mrekulli, është Shkëmb në gjithë kohërat, emri i Tij është mrekulli, i Gjithëfuqishmi Zot. Jezus, im Zot Biem në dashuri, përmbys në adhurim. Është Mbreti plot fuqi, Emri i Tij është mrekulli çdo gjë është pronë e Tij, Jezus, im Zot. emri i Tij është mrekulli, Jezus, im Zot.
 • 6. 5. DUA TË LAVDËROJ //Dua të lavdëroj, Zotit t'i këndoj këngë të re të zemrës sime.// //Do të lavdëroj, këngë për Ty do të këndoj.// Aleluja (6x) //Do të lavdëroj, këngë për Ty do të këndoj.// Aleluja (6x)
 • 7. 6. HOSANA ///Hosana/// në lartësi, ///Lavdi/// Mbreti i mbretërve. ///Hosana/// në lartësi. ///Lavdi/// Mbreti i mbretërve. Zotin e lavdërojmë Zotin e lavdërojmë me gjithë zemër këndojmë, me gjithë zemër këndojmë, i bekuar qofsh o Zot i bekuar qofsh o Zot Hosana në lartësi. Hosana në lartësi. ///Lavdi/// Mbreti i mbretërve.
 • 8. 7. ZOTI YNË Edhe yjet flasin për një Zot, era vetë tregon fuqinë e Tij. Mbretëron në dete dhe në tokë. I madh je o Zot! Na ke folur me dashuri, dashuri dhe shenjtëri. Çlirimtar dhe fitimtar Ti je lart në madhështi. 1/2
 • 9. 7. ZOTI YNË Dhe së fundi Zoti Jezus Krisht zbriti porsi shërbëtor në tokë na ofroi Ai hirin e Tij. O Zot i dashurisë, mbretëro në zemrën tonë! Lavdi, nder gjithmonë i qoftë Atij, që u ngrit lart në përjetësi. Para Teje ne përulemi - Zoti ynë Jezus. //Zoti ynë Jezus!// 2/2
 • 10. 8. MË I MADHI TI JE //Më i madhi Ti je, o Zot në botën mbarë përmbi gjithë emrat është emri Yt. // ///Ne të adhurojmë///, o Zot, ///ne të adhurojmë///, o Zot.
 • 11. 9. JEZUS, MUZIKË E ËMBËL Jezus, muzikë e ëmbël në zemrën time. Jezus, dëgjon gjithmonë Ti lutjen time, o Jezus, kur unë bie Ti je atje, ëmbëlsisht më ngre përsëri. Jezus, ç'gjë e bukur me t'dashtë Ty! Jezus, vetëm Ti nuk ndryshon kurrë, o Jezus, me gjakun Tënd Ti ke larë, mëkatin që ishte brenda meje. Jezus, Ti shumë shpejt do të kthehesh. Jezus, kishën Tënde do t' rrëmbesh. O Jezus, ç'festë e bukur do të jetë bashkë me Ty në përjetësi.
 • 12. 10. DO TË LAVDOJ, ZOT //Do të lavdoj Zot me gjithë zemrën time, do tregoj për mrekullitë e Tua dhe do këndoj në emrin Tënd. Do të lavdoj Zot me gjithë zemrën time do të jesh, gëzimi im i vetëm aleluja!//
 • 13. 11. JEZUS, JEZUS, JEZUS ///// Jezus! ///// // Ai vdiq për mua. // Jezus, Jezus, Ai vdiq për mua. // U ringjall. // Jezus, Jezus, u ringjall. // Do të kthehet. // Jezus, Jezus, do të kthehet. // Jetoj për Të. // Jezus, Jezus, jetoj për Të. // Aleluja //. Zoti, Jezus, aleluja!
 • 14. 12. JEZUS MË I BUKURI EMËR Jezus, më i bukuri emër, i mrekullueshëm, i miri Zot. Emanuel, Zoti është me ne. Shpëtimtar përkëdhelës, Fjalë e gjallë.
 • 15. 13. JEZUS, NE TË LAVDËROJMË Jezus, ne të lavdërojmë, emrin tënd e lartësojmë. Ti je këtu në mes nesh tani, jetën tonë Ti e bekon. ///Ne të shpallim Ty mbretin tonë. /// Mbretëro Jezus në zemrën tonë.
 • 16. 14. GJËJA MË E RËNDËSISHME //Gjëja më e rëndësishme të Të njohësh Ty.// Të Të njohësh Ty Krijues, të Të njohësh Ty më shumë gjëja më e rëndësishme të Të njohësh Ty. //Gjëja më e rëndësishme të Të duash Ty.// Të Të duash Ty Krijues, të Të duash Ty më shumë gjëja më e rëndësishme të Të duash Ty. //Gjëja më e rëndësishme të Të ndjekësh Ty.// Të Të ndjekësh Ty Krijues, të Të ndjekësh Ty më shumë gjëja më e rëndësishme të Të ndjekësh Ty.
 • 17. 15. TË LARTËSOJMË KRIJUESIN //Të lartësojmë Krijuesin, Atë që gjithçka e bën si duhet // //Zoti ynë është besnik dhe i drejtë dhe nuk ka mëkat tek Ai. //
 • 18. 16. UNË NË PORTAT E TIJ I will enter His gates, Leona Von Brethorst Unë në portat e Tij do të hyj me lavdërim, në oborret e Tij me adhurim. Do të them: Kjo është dita, që Zoti e krijoi, do të gëzohem sepse Ai më ngazëlloi. Ai më ngazëlloi, Ai më ngazëlloi. Do të gëzohem sepse Ai më ngazëlloi. Ai më ngazëlloi, Ai më ngazëlloi. Do të gëzohem sepse Ai më ngazëlloi.
 • 19. 17. DITA ËSHTË KJO Dita është kjo, dita është kjo, që Zoti krijoi, që Zoti krijoi. Ne e gëzojmë, ne e gëzojmë, plot me lumturi, plot me lumturi. Refreni: Dita është kjo që Zoti e krijoi. Ne e gëzojmë plot me lumturi. Dita është kjo, dita është kjo, që Zoti e krijoi. 1/2
 • 20. 17. DITA ËSHTË KJO Dita është kjo, dita është kjo, që u ngrit përsëri, që u ngrit përsëri. Ne e gëzojmë, ne e gëzojmë plot me lumturi, plot me lumturi. Refreni: Dita është kjo që Zoti e krijoi. Ne e gëzojmë plot me lumturi. Dita është kjo, dita është kjo, që Zoti e krijoi. 2/2
 • 21. 18. ZOTI YNË MBRETËRON Sa të bukura janë mbi male këmbët e lajmëtarit, që sjell lajme të mira, që shpall shpëtimin, që i thotë Sionit, “Zoti ynë mbretëron!”. ///Mbretëron/// Zoti ynë.
 • 22. 19. TË DUA ZOT Të dua, Zot! Tjetër s'ka si Ti. Plot adhurim unë te Ti po vij. Një këngë të re unë për Ty këndoj. Merre, Zot, këtë ofrim, që të ofroj. Të dua, Zot! Zemra Ty të kërkon. Të adhuroj shpirti dëshiron. Të lavdëroj, Ty o Zoti im sepse Ti je me mua gjer në amshim.
 • 23. 20. ALELUJA //Aleluja! Sepse Zoti Perëndi, i Gjithëpushtetshmi mbretëron.// Le të gëzohemi me ngazëllim e ta lavdërojmë Perëndinë. //Aleluja! Sepse Zoti Perëndi, i Gjithëpushtetshmi mbretëron.//
 • 24. 21. SIKUR DRERI As the Deer, Martin Nystrom, 1986 Sikur dreri shtegton pas ujit shpirti im të kërkon Ty. Vetëm Ti je dëshira e zemrës sime Ty të adhuroj. Refreni: Vetëm Ti je fuqia ime, vetëm Ti je mburoja ime Vetëm Ti je dëshira e zemrës sime Ty të adhuroj. Më je shok, Ti më je vëlla edhe pse je Mbreti im. Unë të dua mbi çdokënd tjetër shumë më shumë se veten time. 1/2
 • 25. 21. SIKUR DRERI As the Deer, Martin Nystrom, 1986 S'dua ar, nuk dua thesare vetëm Ti shuan etjen time. Vetëm Ti je burim i paqes je gëzimi i syve të mi. Refreni: Vetëm Ti je fuqia ime, vetëm Ti je mburoja ime Vetëm Ti je dëshira e zemrës sime Ty të adhuroj. 2/2
 • 26. 22. UNË DO TA LAVDOJ //Unë do ta lavdoj, para Zotit tim, do të këndoj një këngë të re.// //Sepse Ai është i madh, Emrin e Tij do ta lavdëroj.// Unë do ta lavdoj.
 • 27. 23. FALËNDERO ME ZEMËR PLOT Give Thanks, Henry Smith, 1978 Falëndero, ti me zemër plot, //E tani, falëndero, ti të Shenjtin Zot. Jam i pasur i varfri t'thotë, Falëndero, se Ai dha t'thotë i dobëti: Jam i fortë, Birin e Tij, Jezus Krisht. për gjithçka Zoti ynë ka bërë Lavdëro, ti me zemër plot, për ne,// lavdëro, ti të Shenjtin Zot, falëndero! Lavdëro, se Ai dha, Birin e Tij, Jezus Krisht.
 • 28. 24. GËZOHUNI NË ZOTIN //Gëzohuni ju në Zotin, gëzohuni gjithmonë.// //Përsëri e them: Gëzohuni gjithmonë//.
 • 29. 25. TI JE I DENJË Ti je i denjë, Ti je i denjë, i denjë Ti je o Zot. Për të marrë lavdi, lavdi dhe nder, lavdi, nder dhe fuqi. Se Ti ke krijuar, çdo gjë ke krijuar. Ti ke krijuar gjithçka, jeton prej vullnetit Tënd gjithçka ke krijuar. I denjë Ti je o Zot.
 • 30. 26. ZOTI ËSHTË I SHENJTË //I shenjtë, i shenjtë, Zoti është i shenjtë, Zoti është i shenjtë, i gjithëpushtetshëm.// Ai ish, Ai është, Ai po vjen; I shenjtë, i shenjtë, Zoti është i shenjtë. //I denjë, i denjë, Qengji është i denjë, Qengji që u ther është i denjë.// Ai ish, Ai është, Ai po vjen; I denjë, i denjë, Qengji është i denjë. 1/2
 • 31. 26. ZOTI ËSHTË I SHENJTË //Jezus, Jezus, Jezusi është Zot, Jezusi është Zot i gjithëpushtetshëm.// Ai ish, Ai është, Ai po vjen; Jezus, Jezus, Jezusi është Zot. //Lavdi, lavdi, lavdi Zotit tonë, Lavdi Zotit tonë të gjithëpushtetshëm.// Ai ish, Ai është, Ai po vjen; Lavdi, lavdi, lavdi Zotit tonë. 2/2
 • 32. 27. O ZOT TË ADHUROJMË O Zot, t’adhurojmë! Ti vdiqe për ne, Ti rron përgjithmonë mbi fron në qiell. O Zot, t’adhurojmë! Me çmim të shtrenjtë na bleve, ne jemi të shpëtuar, lavdi Qengjit të denjë! Ne jemi të shpëtuar, Të adhurojmë!
 • 33. 28. KËSHTU TË SHPENGUARIT //Kështu të shpenguarit nga Zoti do të kthehen, do vijnë me këngë deri në Sion, dhe një hare e përjetshme do të jetë mbi ata.// Do të marrin gëzim dhe hare, e dhembja dhe rënkimi do të zhduken.
 • 34. 29. JEZUS, JEZUS /// Jezus, Jezus, T'i them ndjenjat e mia. Ma ke dhënë pasurinë tënde, unë të dua! /// Unë të dua!
 • 35. 30. KËNDONI ALELUJA JEZUSIT //Këndoni aleluja Jezusit!// Këndoni aleluja, këndoni aleluja, këndoni aleluja Jezusit! //Jezusi vdiq mbi kryq që t'na shpëtojë!// Jezusi vdiq mbi kryq, Jezusi vdiq mbi kryq, Jezusi vdiq mbi kryq që t'na shpëtojë! 1/2
 • 36. 30. KËNDONI ALELUJA JEZUSIT //Jezusi është ringjallur dhe sot rron!// Jezusi është ringjallur, Jezusi është ringjallur, Jezusi është ringjallur dhe sot rron! //Jezusi do të vijë përsëri!// Jezusi do të vijë, Jezusi do të vijë, Jezusi do të vijë përsëri! //Këndoni aleluja Jezusit!// Këndoni aleluja, këndoni aleluja, këndoni aleluja Jezusit! 2/2
 • 37. 31. KUR MENDOJ Kur mendoj për shenjtërinë Tënde, kur bukurinë Tënde unë vështroj, kur çdo gjë që më rrethon është hije në dritën Tënde. Gjeta rrugën e mirë për zemrën time, Ti më dhe gëzim dhe dashuri. Dhe tani kuptoj arsyen që Ti më krijove. // Për të adhuruar Zot! Për të adhuruar Ty! Arsyeja që unë jetoj, ësht' të T'adhuroj! // 1/2
 • 38. 31. KUR MENDOJ Kur mendoj për përulësinë Tënde, kur mirëdashjen Tënde admiroj, kur çdo gjë që më rrethon është hije në dritën Tënde. Ashtu kam dëshirë të jap vetveten për të shërbyer e dashur pa frikë. Ofroj veten time çdo moment të jetës sime. // Për të shërbyer Zot! Për të shërbyer Ty! Arsyeja që unë jetoj, ësht' të T'shërbej! // 2/2
 • 39. 32. MADHËRI Majesty, Jack F. Hayford, 1980; Muzika: Jack F. Hayford Madhëri! Adhuroni Madhërinë! Qoftë lavdi, adhurim, nder Jezusit! Madhëri! Mbretëri, Autoritet! Zbret poshtë nga froni, te njerëzit e Tu. Ta lartësojmë! //Le ta nderojmë, t'ia lartësojmë Jezusit emrin! Ta lavdërojmë, ta madhështojmë Jezusin si Mbret! (Jezusin si Mbret!) Madhëri! Adhuroni Madhërinë! Jezusi që vdiq u lartësua si Mbreti më i madh.// Jezusi që vdiq u lartësua si Mbreti më i madh!
 • 40. 33. DASHURIA E ZOTIT KURRË NUK MBARON Dashuria e Zotit kurrë nuk mbaron, dhe mëshirat e Tij nuk kanë fund, nuk kanë fund. Se të gjitha mëngjeseve ato janë të reja. Besnikëria jote është e madhe o Zot! Besnikëria jote është e madh’!
 • 41. 34. SA HIR MADHËSHTOR Amazing Grace, John Newton, 1779; Muzika: James P. Carrell & David S. Clayton, 1831 Sa hir madhështor, që një fajtor Në çdo vështirësi ky hir si mua, më shpëtoi. për mua plotësisht mjaftoi. Kur bridhja unë pa shpresa e qorr, Më çoi gjer sot në rrugë të mirë më ktheu më shëroi. dhe do të vazhdojë të më çojë. Për Ty të kem frikë ai më mësoi, Madje kur qindra mijëra vjet dhe të gjej kështu pushim. në qiell do të kem ndriçuar, Ç'shndërrim tek unë ai hir filloi po edhe aq shumë kohë do t'mbesë kur të thirra me besim. për të Të lavdëruar.
 • 42. 35. DO T'I THËRRASIM (M) Do t'i thërrasim Zotit tonë, (F) do t'i thërrasim Zotit tonë, (M) për lavdërim Ai është i denjë, (F) për lavdërim Ai është i denjë. (M) Nga armiqtë e mi do të më shpëtojë, (F) nga armiqtë e mi do të më shpëtojë. Do t'i thërrasim Zotit tonë. //Jeton Jezusi, Shkëmbi i shpëtimit tim, përjetë u bekoftë emri i Jezusit!//
 • 43. 36. ZOGJTË E QIELLIT Dua të Të lavdëroj, shumë edhe më shumë, dua të Të lavdëroj, shumë edhe më shumë, kërkoj vullnetin Tënd, njoh hirin Tënd më shumë, dua të Të lavdëroj. 1/4
 • 44. 36. ZOGJTË E QIELLIT (M) Dua të Të shërbej, (F) Zogjtë e qiellit shumë edhe më shumë, këndojnë vetëm për Ty. dua të Të shërbej, Lulet e fushës shumë edhe më shumë, Tënden forcë tregojnë. kërkoj vullnetin tënd, Dua të këndoj, njoh hirin Tënd më shumë, Ty dua të ngre duart e mia. dua të Të shërbej. 2/4
 • 45. 36. ZOGJTË E QIELLIT (M) Dua të Të ndjek' Ty, (F) Zogjtë e qiellit shumë edhe më shumë, këndojnë vetëm për Ty. dua të Të ndjek' Ty, Lulet e fushës shumë edhe më shumë, Tënden forcë tregojnë. kërkoj vullnetin tënd, Dua të këndoj, njoh hirin Tënd më shumë, Ty dua të ngre duart e mia. dua të Të ndjek' Ty. 3/4
 • 46. 36. ZOGJTË E QIELLIT Dua të Të lavdëroj, shumë edhe më shumë, dua të Të lavdëroj, shumë edhe më shumë, kërkoj vullnetin Tënd, njoh hirin Tënd më shumë, dua të Të lavdëroj. 4/4
 • 47. 37. ATË LAVDËROJE To God Be The Glory, Fanny Crosby, 1875; Muzika: W. Howard Doane Atë lavdëroje, që bën mrekulli! E deshi aq botën, sa Birin e Tij e dha si flijim që ne të na shpërblejë: çdokush mund të hyjë pra në jetën e re. Refreni: Lavdëro Perëndinë, çdo njeri në këtë botë! Lavdëro Perëndinë, brohorit me gëzim plot! O, eja tek Ati nëpër Birin e Tij, dhe Atë lavdëroje, që bën mrekulli! 1/3
 • 48. 37. ATË LAVDËROJE To God Be The Glory, Fanny Crosby, 1875; Muzika: W. Howard Doane Ç’shpërblim i përsosur, i blerë me gjak! Premtim i sigurt është për gjithë besimtar't. Madje më i posht'ri fajtor që beson këtë falje të plotë prej Jezusit fiton. Refreni: Lavdëro Perëndinë, çdo njeri në këtë botë! Lavdëro Perëndinë, brohorit me gëzim plot! O, eja tek Ati nëpër Birin e Tij, dhe Atë lavdëroje, që bën mrekulli! 2/3
 • 49. 37. ATË LAVDËROJE To God Be The Glory, Fanny Crosby, 1875; Muzika: W. Howard Doane Çfarë punë të mëdha Ai për ne mbaroi! Ç'ngaz'llim na jep Ai nëpër Birin e Tij! Por shumë më i lartë, më i madh do të jetë ai çast kur ta shohim Jezusin si Mbret. Refreni: Lavdëro Perëndinë, çdo njeri në këtë botë! Lavdëro Perëndinë, brohorit me gëzim plot! O, eja tek Ati nëpër Birin e Tij, dhe Atë lavdëroje, që bën mrekulli! 3/3
 • 50. 38. O SA MISTER I MADH O sa mister i madh! O e madhja mëshirë! Nga qielli Emanueli na u afrua ne! I Shenjti i gjithësisë, njeri u bë Ai, vështroi gjithkënd, preku gjithkënd, Krijuesi i Madh! I Shenjti i gjithësisë, njeri u bë Ai, vështroi gjithkënd, preku gjithkënd, Njeri Fjala u bë! Kurrë të kuptoj nuk mundem t’pafundmen dashuri, këtu mes mëkatarësh, I shenjti Perëndi. Atë që gjithësia, nuk mundet dot ta nxërë, Ai u zhvesh, u ul mes nesh, u bë si shërbëtor! Atë që gjithësia, nuk mundet do ta nxërë, Ai u zhvesh, u ul mes nesh, njeri si ne u bë! 1/2
 • 51. 38. O SA MISTER I MADH O ç’dashuri të madhe tregoi Ai për ne, se kur na pa të humbur, ofroi Veten e Vet! Dhe në një kryq, i ngulur, duroi fajin tonë, me vuajtje vdiq, në qiell u ngjit, çdo gjë Ai plotësoi. Dhe në një kryq, i ngulur, duroi fajin tonë me vuajtje vdiq, në qiell u ngjit, të lirë ne jemi sot. O çfarë mund t'i dhuroj, unë Shpëtimtarit tim? Se asnjë shumë s’përmbushet të shlyejë atë çmim. Ai do që të besojmë, në Birin e Tij, Jezus ofertën tonë mund ta pranojë, Ai, vetëm kështu. Ai do që ta nderojmë, Birin e Tij, Jezus kështu do t’mundet të pranojë lëvdimin që i ofrojmë. 2/2
 • 52. 39. EMRIN TËND, ZOT, LARTËSOJ Lord I Lift Your Name on High, Donnie McClurkin Emrin Tënd, Zot, lartësoj, këngë lëvdimi Të këndoj, sa gëzim që Yti jam, sa gëzim që Shpëtimtar Të kam! Erdhe nga qielli në tokë rrugën tregon! Që nga toka në kryq vdiq në vendin tonë! Që nga kryqi për në varr, që nga varri prapë në qiell: emrin Tënd Zot lartësoj!
 • 53. 40. ËSHTË NJË SHPËTIMTAR There Is a Redeemer, Melody Green, 1982 Është një Shpëtimtar Biri i Tij i Vetëm, Qengji i Perëndisë, Mesia, o i Shenjti Jezus. Refreni: Jezus Shpëtimtari im, Të falënderojmë, o Atë, mbi gjithë emrat emër, që Birin dhe për ne, Qengji i Perëndisë, Mesia për Frymën që na drejton, o për mëkatet therur. të bëjmë vullnetin Tënd mbi dhe. Kur do t’jem në lavdi, përballë Tij do t’rri. At’herë do t’i shërbej tim Mbreti në at' vend të shenjtë.
 • 54. 41. I SHENJTË, I SHENJTË, I SHENJTË Holy, Holy, Holy! Lord God Almighty, Reginald Heber, 1826; Muzika: John B. Dykes, 1861 I shenjtë, i shenjtë, i shenjtë, Zot i plotfuqishëm! Herët në mëngjes kënga jonë ngrihet te Ti. I shenjtë, i shenjtë, i shenjtë, mëshirëplotë, i madh je, Perëndia në tre persona, i bekuar Trinitet. I shenjtë, i shenjtë, i shenjtë, shenjtorët të adhurojnë. Kurora t'arta hedhin posht' përreth detit të qelqtë. Kerubin' dhe serafin' para Teje bien ishe dhe je dhe do të jesh gjithmonë. 1/2
 • 55. 41. I SHENJTË, I SHENJTË, I SHENJTË Holy, Holy, Holy! Lord God Almighty, Reginald Heber, 1826; Muzika: John B. Dykes, 1861 I shenjtë, i shenjtë, i shenjtë, dhe kur terri t'fshehë, dhe kur syri mëkatar lavdinë s’mund ta shikojë. Vetëm Ti je i shenjtë, si Ti s'ka të njëjtë, I përsosur në pushtet, dashuri dhe shenjtëri. I shenjtë, i shenjtë, i shenjtë Zot i plotfuqishëm! Në tokë, në qiell, në det' do të lavdërojnë emrin Tënd. I shenjtë, i shenjtë, i shenjtë mëshirëplotë, i madh je, Perëndia në tre persona, i bekuar Trinitet. 2/2
 • 56. 42. DASHURI KAQ E MADHE Dashuri kaq e madhe, e thellë dhe sublime është dashuria e Krijuesit tim. Nuk ka asgjë në botë që ta barazojë gjithë dashurinë e Zotit Jezus. Refreni: Zot i dashur, oh Zot i dashur, vetëm Ti je Zot i dashurisë. S'ka tjetër Zot, jo nuk ka, përveç Teje, jo nuk ka. Përveç Teje, për mua s'ka dashuri. 1/2
 • 57. 42. DASHURI KAQ E MADHE Vetëm Ai na shpëton, na kupton dhe na ruan nga të këqijat që këtu ekzistojnë. Për këtë e adhurojmë me gjithë shpirtin tonë, se na ka dhënë të ëmblën qetësi. Refreni: Zot i dashur, oh Zot i dashur, vetëm Ti je Zot i dashurisë. S'ka tjetër Zot, jo nuk ka, përveç Teje, jo nuk ka. Përveç Teje, për mua s'ka dashuri. 2/2
 • 58. 43. SA I MADH JE TI How Great Thou Art, Stuart K. Hine, 1920; Muzika: Stuart K. Hine O Zoti im, kur mendoj i mahnitur i marr me mend gjithë punët e dorës Sate. Yjet në qiell shkrep’timat e fuqishme, fuqia Jot’ shfaqet kudo n’gjithësi. Refreni: Shpirti im këndon, O Zot Shpëtuesi im. Sa i madh je Ti! Sa i madh je Ti! Shpirti im këndon, O Zot Shpëtuesi im. Sa i madh je Ti! Sa i madh je Ti! Dhe kur shëtis në pyje e lëndina dhe zogjtë dëgjoj me këngët e tyre në pemë. Kur shikoj poshtë nga maj’ e malit të lartë, rrëketë dëgjoj, puhizë në faqe ndiej. 1/2
 • 59. 43. SA I MADH JE TI How Great Thou Art, Stuart K. Hine, 1920; Muzika: Stuart K. Hine Dhe kur mendoj se Birin s’e kurseu e dërgoi t'vdesë, mezi mund ta kuptoj, që gjithë mëkatin n’kryq Ai ma mori derdh’ gjak e vdiq të më çlirojë plot'sisht. Refreni: Shpirti im këndon, O Zot Shpëtuesi im. Sa i madh je Ti! Sa i madh je Ti! Shpirti im këndon, O Zot Shpëtuesi im. Sa i madh je Ti! Sa i madh je Ti! Kur Krishti vjen me thirrje brohorit’se të më marrë në shtëpi, sa gëzim do të ndiej at’ ditë. Do të adhuroj me zemër të përmalluar dhe të shpall, Zoti im sa i madh je Ti! 2/2
 • 60. 44. BALLË PER BALLË Face To Face With Christ, My Savior, Carrie E. Breck, 1898; Muzika: Grant C. Tullar Të shoh Krishtin ballë për ballë, t’i sodis at’ bukuri. Ç’hir! Nuk ka gëzim më t’madh, më të madhe lumturi! Refreni: Lavdinë e Tij të mbuluar Madhështinë Tënde o Mbret s'mund ta shoh tani aq thellë. do të mundem ta sodis, Do t’i jetë një ditë zbuluar në praninë Tënde përherë gjithë të zgjedhurve në qiell. do të jem i bërë si Ti. Oh, ç’galdim! Oh, sa gëzim kur drejt meje ata sy do të thonë plot ëmbëlsim: “Unë kam vdekur dhe për ty”.
 • 61. 45. NË ÇASTE SI KËTO Në çaste si këto ngre zërin tim, këndoj këngën time për Krishtin. Në çaste si këto ngre shpirtin tim, ngre duart e mia te Zoti. Këndoj Të dua Zot, këndoj Të dua Zot, këndoj Të dua Zot, Të dua.
 • 62. 46. FORTESË E FORTË ËSHTË ZOTI YNË Ein’ feste Burg ist un­ser Gott, Martin Luther, 1529; Muzika: Martin Luther, 1529 Fortes’ e fortë është Zoti ynë Ne varemi prej fuqisë sonë dhe mbrojtje e patundur; më kot përpjekjet tona; mbretëron ndihmësi ynë, pra, me të zgjedhurin, o Zot, nga vdekja na është mbrojtje. nga çdo rrezik Ti shpëtona. Se gjithë ai armik Vallë cili është Ai? kërkon të na rrëzojë; Është Zoti ynë Jezus të shumtë ka fuqinë Zoti i ushtrive i mbushur me mëri, Ai nuk ndryshon kurrë ky që mbi dhe s'ka pasur shok. dhe ky do të fitojë në fund. 1/2
 • 63. 46. FORTESË E FORTË ËSHTË ZOTI YNË Ein’ feste Burg ist un­ser Gott, Martin Luther, 1529; Muzika: Martin Luther, 1529 Sado që bota me djaj plot, ne s'mund të na frikësojë; se të mbështetur në Atë Zot e dimë se do të na mbrojë. Pra, trup e jetë harro, për to më mos u kujto; le ta vrasin trupin e drejta e Zotit rron, Mbretëria e përjetshme. 2/2
 • 64. 47. DO TË KËNDOJ PËR SHPËTIMTARIN I Will Sing of My Redeemer, Philip P. Bliss, 1876; Muzika: James McGranahan, 1877 Do të këndoj për Shpëtimtarin që më pret me dashuri, përmbi kryq keq u mundua që të bëhem foshnjë e Tij. Refreni: (M) Do të këndoj, (F) Do të këndoj, për Shpëtimtarin, (M) Ai vetë (F) Ai vetë, më shpërbleu; (M) Gjakun që (F) Gjakun që, mbi kryq e derdhi, (M) borxhin pagoi (F) borxhin pagoi dhe më çliroi. 1/3
 • 65. 47. DO TË KËNDOJ PËR SHPËTIMTARIN I Will Sing of My Redeemer, Philip P. Bliss, 1876; Muzika: James McGranahan, 1877 Do të lavdëroj Jezusin për shpëtimin që m'dhuroi, Ai mundi fajin e vdekjen edhe mua më liroi. Refreni: (M) Do të këndoj, (F) Do të këndoj, për Shpëtimtarin, (M) Ai vetë (F) Ai vetë, më shpërbleu; (M) Gjakun që (F) Gjakun që, mbi kryq e derdhi, (M) borxhin pagoi (F) borxhin pagoi dhe më çliroi. 2/3
 • 66. 47. DO TË KËNDOJ PËR SHPËTIMTARIN I Will Sing of My Redeemer, Philip P. Bliss, 1876; Muzika: James McGranahan, 1877 Krishti mua më ka dashur, ja përse do t’i këndoj; që ta njohë tërë bota. Sa të mund do ta lartësoj. Refreni: (M) Do të këndoj, (F) Do të këndoj, për Shpëtimtarin, (M) Ai vetë (F) Ai vetë, më shpërbleu; (M) Gjakun që (F) Gjakun që, mbi kryq e derdhi, (M) borxhin pagoi (F) borxhin pagoi dhe më çliroi. 3/3
 • 67. 48. ZOT, O ATË TË ADHUROJMË Zot, o Atë, të adhurojmë! Bir i Zotit, të adhurojmë Në Krisht zgjedhur ne nga Ti. Qengj në më të lartin fron Si bij, emrin Tënd bekojmë, Qengj i Zotit, të nderojmë, pa të met’, në shenjtëri. që te Zoti popujt çon T'adhurojmë, t'adhurojm T'adhurojmë, t'adhurojmë! Aba, të thurim ne lavdi! Bir i Zotit, vdiqe e rron! Të adhurojmë për veprën Tënde! Të adhurojmë për çfarë bëre! Aba, të thurim ne lavdi! Bir i Zotit, vdiqe e rron! 1/2
 • 68. 48. ZOT, O ATË TË ADHUROJMË Ati, Biri, Fryma e Shenjtë, Tre në Një! Oh, sa lavdi! Për bekimin që trash’gojmë, zë e zemër ngremë te Ti. T'adhurojmë, t'adhurojmë! Të bekojmë pa kufi! Të adhurojmë për Dhuratën! Të bekojmë pa kufi! 2/2
 • 69. 49. ME NJË DASHURI TË SHTRENJTË Me një dashuri të shtrenjtë Ah, me ç’bukuri të rrallë Zoti im më përqafon, mbar’ natyra vishet sot. e prej s’larti Fryma e Shenjtë Në çdo ngjyrë shoh diçka t’gjallë këtë dashuri tek unë zbulon. që më parë s'e pashë dot. Ç’paqe pra tek unë mbretëron, Ja, si çelin lulet krejt, sa gëzim në zemër kam! zogjtë këndojnë me ëmbëlsi, Se Jezusi më takon qëkur Zoti më përket dhe gjithmonë i Tij unë jam. edhe unë jam i Atij. Se Jezusi më takon, Qëkur Zoti më përket dhe gjithmonë i Tij unë jam. edhe unë jam i Atij. 1/2
 • 70. 49. ME NJË DASHURI TË SHTRENJTË Çfarë’ rrezik i pamenduar Veç Jezusit, veç Atij zemrën mund t’ma turbullojë? I përkas tani gjithmonë. Unë në krahët e amshuar Ah, ç’pushim plot lumturi të Jezusit po pushoj. mund ta njohë kush dëshiron. As dyshim, as frikë nuk kam. Ndon’se bota do t’kaloj’ Ai me hir më përqafon, kjo dashuri nuk do t’humbasë, duke m’thën’: “I yti jam unë përherë do t’i takoj, dhe tani ti më takon”. edhe Ai do t’më përkasë. Duke m’thën’: “I yti jam Unë përherë do t’i takoj, dhe tani ti më takon”. edhe Ai do t’më përkasë. 2/2
 • 71. 50. SIGURI E BEKUAR Blessed assurance, Fanny Crosby, 1873; Muzika: Phoebe P. Knapp Siguri e bekuar, Jezusi është imi! Ç’parashijim i lavdisë hyjnore! Jam i shpërblyer si trash’gimtar; jam i rilindur, me gjak i larë. Refreni: Ky është tregimi, kënga ime gjithnjë Jezusin do ta lavd’roj. Ky është tregimi, kënga ime; gjithnjë Jezusin do ta lavd’roj. Gjithmonë i bindur veç Zotit tim; tani zbulime t’lavdishme më vijnë. Rreth e përqark mëshirat jehojnë, fjalë t’dashurisë prej qiellit kumbojnë. 1/2
 • 72. 50. SIGURI E BEKUAR Blessed assurance, Fanny Crosby, 1873; Muzika: Phoebe P. Knapp Duke dëgjuar, jam në pushim. Tani s’po bëj më unë vullnetin tim. Qetas e pres veç urdhrin e Tij; jam për Jezusin plot me dashuri! Refreni: Ky është tregimi, kënga ime gjithnjë Jezusin do ta lavd’roj. Ky është tregimi, kënga ime; gjithnjë Jezusin do ta lavd’roj. 2/2
 • 73. 51. O NGREHU SHPIRTI IM Oh, ngrehu shpirti im Përherë Ai lart rron dhe frikën flake tej; me t’shenjtë dashuri, të Krishtit ton’ flijim për mua ndërmjet’son në vendin tim e gjej. flet gjaku i Atij. Te froni un’ i sigurt jam, Me gjak Ai lan çdo mëkat, në t’Jetës Libër emrin kam, të hirit fron Ai spërkat, në t’Jetës Libër emrin kam. të hirit fron Ai spërkat. 1/2
 • 74. 51. O NGREHU SHPIRTI IM Pesë plagë Ai duroi, Im Zot ka bërë pajtim, që mori në Kalvar; dëgjoj të faljes zë; Po. Falje po kërkojnë si bir më ka gëzim, për mua plot me zjarr. ndaj frikë nuk kam më. “Oh fale, fale, - thonë ato,- Afrohem me guxim pranë Tij, të mos vdes’ mëkatari, jo, “O Aba Atë thërras tani, të mos vdes’ mëkatari, jo”. “o Aba Atë thërras tani”. 2/2
 • 75. 52. O BURIM BEKIMI EJA Come, Thou Fount of Every Blessing, Robert Robinson, 1758; Muzika: John Wyeth, 1813 Oh, burim bekimi, eja Kur u enda larg nga Zoti, bëma zemrën të këndoj; më kërkoi Jezusi Vetë; e kërkon mëshira Jote t’më shpëtojë Ai nga vdekja unë me këngë ta lavdëroj. derdhi gjakun, fali jetë. Më mëso një këngë hareje, Pra, i lirë nga mëkati, hirin Tënd të jap dëshmi, blerë me gjakun shpengimtar, të këndoj për gjithë thesaret le të ec mbi tokë, i huaj, që ka Jotja dashuri. si një bir e trash’gimtar.
 • 76. 53. I ZOTIT JAM I Zotit jam! Gëzim që s’mund të shprehet, përgjigje e ëmbël për hyjnorin zë; me plot gëzim i them “Po” pëshpëritjes, “Je Imi, të shpengova, nuk të lë”. “E Zotit jam!” pohim fort i gëzuar, që Nusja e kujton me lumturi, kur e pranoi ajo Atë përjetë, “E Tij do jem, me bindje e dashuri”. 1/2
 • 77. 53. I ZOTIT JAM “I Zotit jam”, mësomë ç’do të thotë kjo, çfarë lidhje' ka me besë e dashuri, me t’shenjt’ shërbim, me dorëzim të plotë, me bindje pa asnjë ngurrim te Ti. I Zotit jam! Po, trupin, shpirtin, frymën, merrmi, vulosmi përherë e pa kthim; se Ti me hir e begati, i Dashur, je imi përgjithmonë, gjer në amshim. 2/2
 • 78. 54. SEPSE AI JETON Because He Lives, Gloria & William Gaither, 1971 Zoti dërgoi Birin Jezus Sa ëmbël kur lind një fëmijë erdhi të dojë, shërojë dhe falë. ndien krenari të jep gëzim. Jetoi dhe vdiq Ai për mua Por më e madhe është siguria, dhe varri bosh për ne provon, kjo foshnjë ndeshet dhe fiton, sepse Ai Jeton. sepse Ai jeton. Refreni: Sepse Ai jeton kam fuqi për nesër. Sepse Ai jeton s'kam frikë më. Sepse e di, e di, që Ai mban të ardhmen. Dhe jeta ime tani ka vlerë, sepse Ai jeton. 1/2
 • 79. 54. SEPSE AI JETON Because He Lives, Gloria & William Gaither, 1971 Dhe unë një ditë do t'kaloj lumin luftoj për jetë dhimbjen e mposht. Vdekja i hap rrugën fitores shoh dritën e lavdisë dhe di, sepse Ai jeton. Refreni: Sepse Ai jeton kam fuqi për nesër. Sepse Ai jeton s'kam frikë më. Sepse e di, e di, që Ai mban të ardhmen. Dhe jeta ime tani ka vlerë, sepse Ai jeton. 2/2
 • 80. 55. JEZUS KRISHTI ËSHTË SHUMË I MADH //Jezus Krishti është shumë i madh s'ka asnjë tjetër si Ai. Ai është Zoti i të pamundurës Ai mund të bëjë gjithçka.// Jam Zoti yt që të dua si mundem të të harroj Ty? Me dorën time Unë të krijova, dhe gjakun Tim për ty unë kam derdhur. Si mundem të të harroj ty? //Nuk do të lë, nuk do të braktis, gjithmonë me ty do të rri. //
 • 81. 56. PERËNDIA MUA MË JEP FUQINË Perëndia mua më jep fuqinë, se Ai mposhti armikun tim. Do këndoj, do shpall fitoren: Krishti është Mbret. //Krishti është Mbret!// //Fitorja është e Zotit tim, Ai më dha lirinë, AMEN! armikun mundi Fjalë e Tij. Të gjithë do shohin se Perëndia mua më jep fuqinë se Ai mposhti armikun tim. Do këndoj, do shpall fitoren: Krishti është Mbret!//
 • 82. 57. TI VEND I QETËSISË Ti vend i qetësisë, Ti zemrën time mbush me paqe dhe me dashuri sa herë unë vij te Ti. Sa herë vij te Ti, unë ndihem i fortë aty në krahët e Tu, o Zot, sa herë unë vij te Ti. Ti vendi im i fshehjes, Ti zemrën time mbush me këngët e çlirimit. Sa herë që unë kam frikë do të besoj në Ty, do të besoj në Ty. Le të thotë i dobëti jam i fortë, në fuqinë e Timit Zot. Sa herë vij te Ti.
 • 83. 58. ZOTI TË TË BEKOJË The Lord bless you and keep you, Peter C. Lutkin (1858-1931); Muzika: Peter C. Lutkin //(M) Zoti të të bekojë, (F) Zoti të të bekojë, (M) e të të ruajë! (F) e të të ruajë! Zoti të ndriçojë fytyrën e Tij mbi ty! // E të tregohet i mbarë, i mbarë me ty! (M) Zoti të kthejë, (F) Zoti të kthejë, (M) fytyrën e Tij, (F) fytyrën e Tij, mbi ty dhe të të sjellë paqe!
 • 84. 59. NJË FAMILJE //Sa e mrekullueshme është që kemi një familje, një familje në Krishtin Jezus!// //Një familje së bashku, një familje reale një familje që do, një familje qiellor'.// (2x) qiellor', qiellor', qiellor', qiellor'.
 • 85. 60. PAQEN TIME UNË PO JU JAP Paqen Time Unë po ju jap; Dashurinë Time po ju jap; është një paqe që bota s'e jep. një dashuri që bota s'e jep. Është një paqe që bota nuk e Një dashuri që bota nuk e kupton, kupton dashuri që nuk mbaron. paqe që nuk mbaron. Dashurinë time po ju jap. Paqen Time Unë po ju jap. Jetën Time Unë po ju jap; Gëzimin Tim po ju jap është një jetë që bota s'e jep. një gëzim që bota s'e jep. Është një jetë që bota nuk e Një gëzim që bota nuk e kupton kupton, një gëzim që nuk mbaron. jetë - që nuk mbaron. Gëzimin Tim po ju jap. Jetën Time Unë po ju jap.
 • 86. 61. TE TI, O ZOT (Psalmi 25) //(M) Te Ti, o Zot, (F) te Ti, o Zot, (M) e ngre shpirtin tim, (F) e ngre shpirtin tim.// Refreni: (M) Zoti im, (F) Zoti im, (M ) besoj në Ty, (F) besoj në Ty. (bashkë) Mos më lër të turpërohem, jo armiqtë mbi mua të fitojnë. //(M) Më trego, o Zot, (F) më trego, o Zot, (M) rrugët e tua, (F) rrugët e tua.// 1/2
 • 87. 61. TE TI, O ZOT (Psalmi 25) //(M) Mos i kujto, (F) mos i kujto, (M) mëkatet e mia, (F) mëkatet e mia.// Refreni: (M) Zoti im, (F) Zoti im, (M ) besoj në Ty, (F) besoj në Ty. (bashkë) Mos më lër të turpërohem, jo armiqtë mbi mua të fitojnë. 2/2
 • 88. 62. TË KA BËRË TË NJOHUR //(M) Të ka bërë të njohur, (F) Të ka bërë të njohur, (M) o njeri, (F) o njeri, ç’është e mirë, dhe ç'kërkon Zoti nga ti.// (M) Të bësh drejtësinë, (F) Të bësh drejtësinë, (M) të duash mëshirën, (F) të duash mëshirën, e të ecësh përulur para Perëndisë.
 • 89. 63. JETON, JETON Jeton, jeton, Jezus Mesia jeton. Me mua flet, me mua shkon, Ai rrugës së drejtë më çon. Jeton, jeton, për të më dhënë shpëtim. Më pyet ti si unë e di? Në mua Ai jeton.
 • 90. 64. ECI KU ECA UNË (M) Eci ku eca unë. (F) Eci ku eca unë, (M) u ul ku u ula unë, (F) u ul ku u ula unë. (M) Ndjeu çka ndjeva unë (F) Ndjeu çka ndjeva, (Bashkë) mirë më kuptoi. (M) Më njohu dobësinë. (F) Më njohu dobësinë. (M) Ndau me mua njerëzinë, (F) ndau me mua njerëzinë. (M) Tunduar gjithsesi (F) Tunduar gjithsesi, (Bashkë) por pa mëkat 1/4
 • 91. 64. ECI KU ECA UNË Refreni: //Zoti me ne kaq afër nesh. Zoti me ne, Emanuel.// 2/4
 • 92. 64. ECI KU ECA UNË (M) Urryer nga të tijtë (F) Urryer nga të tijtë (M) parë me paragjykim, (F) parë me paragjykim. (M) Vuajti padrejtësinë, (F) vuajti padrejtësinë, (Bashkë) i fali t'gjithë. (M) Për mua derdhi lot. (F) Për mua derdhi lot, (M) për fajin tim pagoi, (F) për fajin tim pagoi. (M) E vdiq në vendin tim (F) e vdiq në vendin tim, (Bashkë) që unë të jetoj. 3/4
 • 93. 64. ECI KU ECA UNË Refreni: //Zoti me ne kaq afër nesh. Zoti me ne, Emanuel.// Emanuel! Zoti me ne! 4/4
 • 94. 65. NË KRISHTIN QËNDROJ My Hope is Built (The Solid Rock), Edward Mote, 1834; Muzika: William B. Bradbury, 1863 Ndërtuar shpresa ime rri mbi Zotin, imja drejtësi; më të ëmbël vend s’mund të gjej dot, në emrin e Krishtit mbështetem sot. Refreni: Në Krisht' qëndroj, është shkëmb i tër’ se dheu tjetër është veç rër’. se dheu tjetër është veç rër’. Fytyrën terri kur ia fsheh, është hiri i Tij që krejt më preh; në çdo stuhi e në çdo port spiranca ime mbahet fort. 1/2
 • 95. 65. NË KRISHTIN QËNDROJ My Hope is Built (The Solid Rock), Edward Mote, 1834; Muzika: William B. Bradbury, 1863 Me gjak, besëlidhje e betim më mbron Ai nga çdo vërshim; kur zemra ime më lëshon, është Krishti shpresa që m'forcon. Refreni: Në Krisht' qëndroj, është shkëmb i tër’ se dheu tjetër është veç rër’. se dheu tjetër është veç rër’. Kur me gjëmim trumbeta t’vij, unë qofsha në praninë e Tij; veç në Të, imja drejtësi, pa faj t’qëndroj përballë Atij. 2/2
 • 96. 66. GJATË GJITHË DITËS Gjatë gjithë ditës, gjatë gjithë natës, rri në premtimet e Tij, eci në dritën e Tij. Errësira po zhduket me urdhrin e Tij. Çdo ditë dhe natë jemi në duart e Tij.
 • 97. 67. AI MË SHUMË HIR JEP He Giveth More Grace, Annie J. Flint (1866-1932); Muzika: Ray Steadman-Allen Ai më shumë hir jep, kur barra na rritet, dërgon më shumë forcë, kur punën na shton. Kur shtohet mjerimi, Ai shton mëshirën; kur shtohen mundimet, qetësinë shumëfishon. Refreni: S’ka mas’ hiri i Zotit, s’ka cak dashuria dhe forca e Tij në ne nuk njeh kufi, se nga pasuritë e pafundme në Krishtin Ai jep, e jep, e na jep përsëri. Kur dita pa ikur, gjithë forca mbarohet, kur krejt na është sosur çdo shpresë e durim, kur shteren të gjitha rezervat që kemi, ajo që jep Ati është veç si fillim.
 • 98. 68. KTHEJI SYTË NGA JEZUSI Turn Your Eyes Upon Jesus, Fjalët & Muzika: Helen H. Lemmel, 1922 A je i lodhur, o shpirt, je i shqet’suar? Dhe dritë nëpër terr nuk sheh ti? Ka dritë kur shikon Shpëtimtarin dhe jetë të lirë me begati. Refreni: Ktheji sytë nga Jezusi, shih drejt në fytyrën e Tij, dhe gjithçka mbi këtë tokë do të venitet, nga kjo dritë e mir'sisë së Tij. Nga vdekja në jet’ të amshuar kaloi Ai, pas Tij dhe ne; më nuk na sundon dot mëkati, se jemi fitues sot ne. 1/2
 • 99. 68. KTHEJI SYTË NGA JEZUSI Turn Your Eyes Upon Jesus, Fjalët & Muzika: Helen H. Lemmel, 1922 E Tija Fjal’ s’e humb fuqinë, besoje, gjithçka do të jetë mirë, pastaj shko në botën e vdekshme dhe shpalle shpëtimin plot hir. Refreni: Ktheji sytë nga Jezusi, shih drejt në fytyrën e Tij, dhe gjithçka mbi këtë tokë do të venitet, nga kjo dritë e mir'sisë së Tij. 2/2
 • 100. 69. Ç'MIK NA ËSHTË JEZUS KRISHTI What a Friend We Have in Jesus, Joseph M. Scriven, 1855; Muzika: Charles C. Converse Ç'mik na është Jezus Krishti Kemi ngasje dhe mundime në çdo rast Ai na mbron! jemi mbushur me hidhërim, Ç'privilegj t'i shpiem Zotit le t'ia bëjmë të njohur Zotit çdo gjë zemrën na lëndon. na dhuron Ai pajtim. Oh ç'pajtim shumë herë largojmë! S'mund të gjejmë mik të tillë, Oh, ç'mundime heqim kot! tjetër mik si Zotin Krisht. Vetëm se s'ia bëjmë të njohur Ja, pra, zemrën hap, tregoji me të lutur t'madhit Zot. ç'të mundon ty kotësisht. 1/2
 • 101. 69. Ç'MIK NA ËSHTË JEZUS KRISHTI What a Friend We Have in Jesus, Joseph M. Scriven, 1855; Muzika: Charles C. Converse Ti je i rëndë e i ngarkuar, edhe barrën nuk mban dot. Ngri lart sytë e vështro Zotin veten mos mundo më kot. Të urrejnë njerëzia, nuk të mbet mbi dhe një mik. Thuaja të gjitha Zotit Ai është Miku më besnik, Ai është Miku më besnik. 2/2
 • 102. 70. PËR TY UNË KAM NEVOJË I Need Thee Every Hour, Annie S. Hawks, 1872; Muzika: Robert Lowry Për Ty unë kam nevojë, Për Ty unë kam nevojë. i dashur Zot, Jezus. Gjithçka që ke premtuar. Kur Ti më th’rret, dëgjoj nga zemra i besoj, dhe paqja mua më mbush. plot’soji këto për mua. Refreni: Për Ty unë kam nevojë, Për Ty Zot kam nevojë, o, pranë meje rri. unë pa Ty s’jetoj dot. Tundimet s’më pushtojnë Çdo orë e çdo çast kur afër, Zot, je ti. Ty po të kërkoj. Për Ty unë kam nevojë, Për Ty unë kam nevojë, në gëzim e në shtrëngesë. o Zot Jezus Mesi. Eja, mua më mbush; Që unë të të takoj, pa Ty s’kam fare shpresë. po vij, po vij te Ti.
 • 103. 71. E DI SE KUJT I BESOVA I Know Whom I Have Believed, Daniel W. Whittle, 1883; Muzika: James McGranaham Nuk di pse Zoti mirësinë Nuk di, si Fryma e Shenjtë vepron, e Tij ma ka treguar; si Ai për faj qorton; as pse, kur isha plot mëkat, si nëpër Bibël jep besim Mesia vdiq për mua. dhe Zotin ma zbulon. Nuk di, si erdhi ai besim Nuk di se çfarë gëzimesh unë që mua më shpëtoi, në jetë do të takoj, as si në zemër paqja vjen çfarë dit’sh të vështira, para se kur Shkrimin e besoj. Jezusin ta shikoj.` Refreni: Por unë e di se kujt i besova dhe jam i bindur se ësht’ i zoti atë ta ruajë që m'u besua gjer në ditën kur t’vijë Ai. 1/2
 • 104. 71. E DI SE KUJT I BESOVA I Know Whom I Have Believed, Daniel W. Whittle, 1883; Muzika: James McGranaham Nuk di as or’n, as ditën kur do të vijë Zoti im. Nëse do t’vdes, o të jem në re me Zotin në takim. Refreni: Por unë e di se kujt i besova dhe jam i bindur se ësht’ i zoti atë ta ruajë që m'u besua gjer në ditën kur t’vijë Ai. 2/2
 • 105. 72. TEK UNË KRISHTI RRON Larg Zotit isha, në mëkat, Si lulja brenda farës rri, dhe dritë nuk shihja dot; si pisha n’boçe rron, po Fjalë e Zotit dritë më dha, kështu dhe brenda meje sot tek unë rron Krishti sot. Refreni: e Tija Frymë banon. Tek unë Krishti rron! Tek unë Krishti rron! Oh, çfarë shpëtimi ky, se tek unë Krishti rron. Siç vijn’ nga dielli rreze plot Kur sjell ndër mend se Krishti Vetë dhe çelin lule shumë, në mua rron tani, kështu dhe unë marr dritë e jetë me mall më mbushet zemra krejt nga Krishti q’rron tek unë. të bëhem si Ai.
 • 106. 73. NUK I KUPTOJ, ZOT Nuk i kuptoj, Zot, nuk i di Oh, le të shohë Ai tek unë dëshirat, planet që ke Ti, t’përmbushur krejt të Tijin mund, veç di që djathtas Teje rri dhe të kënaqet nga kjo punë, për mua Shpëtimtari. si unë me Shpëtimtarin. Të Tijën fjal’ vërtet besoj: Po, forcë të marr e ngushëllim “Për ne vdiq Krishti” - unë lexoj, në jetë e mort në k’të burim: ndaj zemra ime ka nevojë Ai që rron si Mbreti im, ta njohë Shpëtimtarin. dikur si Shpëtimtar vdiq. Që fronin la çuditesh ti dhe erdh’ të vdes për ne Ai? Por unë s’çuditem më tani, se njoha Shpëtimtarin.
 • 107. 74. KUR KRYQIN E KONSIDEROJ When I Survey the Wondrous Cross, Isaac Watts, 1707; Muzika: Lowell Mason Kur kryqin e konsideroj Porsi flijim, Jezusi Zot, ku Zoti i lavdishëm vdiq, i ngjyer me gjak, u kryqëzua. çdo kryelartësi lëshoj Pra, jam i vdekur për këtë botë, e çdo fitim e mbaj si hiç. dhe gjithashtu kjo botë për mua. Në asgjë tjetër s'mburrem dot, Në zotërofsha krijesën mbarë, veç në atë kryq të Zotit tim. s'do të ishte një ofertë e drejtë. Pra, çdo dëshirë, çdo qejf të kotë E denjë është kjo dashuri t'i marrë i jap Atij unë pa pendim. gjithë jetën, shpirtin, zemrën Nga duart e këmbët e Tij se ç'ra krejt. një dashuri plot pikëllim; e një kurorë ferrash iu dha sa turp i madh për Mbretin tim.
 • 108. 75. MBI NJË KODËR TE LARGËT On A Hill Far Away, Fjalët & Muzika: George Bennard, 1913 Mbi një kodër të largt' O po ai kryq i rreptë, kryq i rreptë qëndroi që kjo botë e përbuz, si një shenjë për turp e pësim. ka për mua një tërheqje të fortë. Sa e dua atë kryq Qengji i Perëndisë ku Jezusi, im Zot prej së larti u ul e la jetën që t'na sjellë shpëtim. për t'u varur mbi të në Golgotë. Refreni: Do të mburrem në kryqin e rreptë gjer në fund të kësaj jet' bot'rore, sepse duke iu mbajtur Atij do të marr si shpërblim një kurorë. 1/2
 • 109. 75. MBI NJË KODËR TE LARGËT On A Hill Far Away, Fjalët & Muzika: George Bennard, 1913 Në atë kryq të rreptë, Për atë kryq të rreptë të njollosur me gjak, unë madje do t'duroj unë shoh bukuri të pashikuar. me kënaqësi, turp e mundim. Se atje mbi atë kryq Se që nga ajo ditë Zoti ynë e pësoi kur të pranohem në qiell, për t'na falur e të na shenjtëruar. në lavdi do t'jem me Zotin tim. Refreni: Do të mburrem në kryqin e rreptë gjer në fund të kësaj jet' bot'rore, sepse duke iu mbajtur Atij do të marr si shpërblim një kurorë. 2/2
 • 110. 76. NJË KOKË NJË HERË E MBUSHUR Një kokë një herë e mbushur Oh, ç’pamje atë ditë plot plagë, dhembje, përçmim, plot dritë Krijuesi im! me ferra kuror’zuar Sundues i gjithë botës nga i verbri tërbim. dhe jetën tënde fli. Kokë që ësht’ e rrethuar Shkak vuajtjesh dhe mundimesh, tani me madhështi, mëkati im t’u bë, ësht’ parë në kryq të drunjtë me gjakun Tënd pagove të varet një ditë. këtë borxh aq të rëndë. 1/2
 • 111. 76. NJË KOKË NJË HERË E MBUSHUR Të çojmë falënderime, o Zot, mik i vërtetë. Sa shumë për ne ke hequr në të vështirin shteg! Bëj që të rrimë të sigurt, me Ty, Besnikëri, gjersa në qiell të shohim të përjetshmen Bukuri. 2/2
 • 112. 77. NJERI I DHEMBJES Hallelujah! What a Savior, Fjalët & Muzika: Philip P. Bliss, 1875 Njeri i dhembjes çfarë emri Ngritur lart do të vdiste për Bir’n e Zotit që erdhi! mbaroi do të thërriste. Mëkatarët të thërrasë, Tash në qiell i ngritur lart, Aleluja! Ç’shpëtimtar është! Aleluja! Ç’shpëtimtar është! Duke marrë tallje dhe turp Kur të vijë Mbret i lavdisë në vend' tim u var mbi Kryq. të Tijtë në shtëpi t’i ngjisë. Faljen vulosi me gjakun e Tij, Dhe kët’ këngë prapë do Aleluja! Ç’shpëtimtar është! këndojmë, Ne fajtorë pa shpresë të këqinj Aleluja! Ç’shpëtimtar është! Qengj’ i Perëndisë Ai e plotë falja mund të jetë? Aleluja! Ç’shpëtimtar është!
 • 113. 78. TE KRYQI I JEZUSIT Beneath The Cross Of Jesus, Elizabeth C. Clephane, 1868; Muzika: Frederick C. Maker Te kryqi i Jezusit O strehë aq e shtrenjtë, e zgjodha vendin tim, shpeshherë e provuar! nën hijen e një t'madhit shkëmb O vend ku dashuria që mbron nga çdo mjerim. me të drejtën u takua. Porsi strehim në shkretëtirë, Ashtu si e pa Jakobi ku unë mund të pushoj; në ëndërr në Bethel, në pisk të vapës Zoti im për mua ësht’ kryqi yt porsi më bëri një mburojë. një shkallë që çon në qiell. 1/2
 • 114. 78. TE KRYQI I JEZUSIT Beneath The Cross Of Jesus, Elizabeth C. Clephane, 1868; Muzika: Frederick C. Maker Mbi kryqin e Jezusit Në fresk të hijes s’kryqit, unë ndonjëherë shikoj sa dua, o Zot, të rri. me sy të zemrës At’ njeri S’më duhet asnjë tjetër dritë, që aq për mua pësoi. veç kjo që vjen nga Ti. Nga zemra e zhuritur Shkëlqimin e k’saj bote unë e pranoj unë, duke qarë, s’e mbaj më si fitim; dashurinë e Tij t’shpërblyese mëkati im për mua ësht’ turp, për mua, një mëkatar. në kryq ësht' lavdi im. 2/2
 • 115. 79. DO TË JEM ME TY Kur gjithë koha do të kalojë, kur çdo gjë do të mbarojë, trupi im së marri frymë do të pushojë. Kam një gëzim të madh e di, e di se një ditë do të jem me Ty, do të jem me Zotin tim Jezus. Refreni: (M) Do të jem me Ty, (F) do të jem me Ty, (M) o Zoti im, (F) o Zoti im, (M) atje në qiell, (F) atje në qiell, (M) në përjetësi, (F) në përjetësi. Kur të kthehesh Ti një ditë do më marrësh mua në qiell dhe gjithmonë, gjithmonë do të jem me Ty. 1/2
 • 116. 79. DO TË JEM ME TY Nuk e di o Zoti im se në ç'ditë Ti do të vish, por e di se s'do të vonosh me siguri, vetëm se Ti mua më ke thënë do t'më marrësh lart në qiell dhe gjithmonë, gjithmonë do të jem me Ty. Refreni: (M) Do të jem me Ty, (F) do të jem me Ty, (M) o Zoti im, (F) o Zoti im, (M) atje në qiell, (F) atje në qiell, (M) në përjetësi, (F) në përjetësi. Kur të kthehesh Ti një ditë do më marrësh mua në qiell // dhe gjithmonë, gjithmonë do të jem me Ty. // 2/2
 • 117. 80. NDRYSHO ZEMRËN TIME //Ndrysho zemrën time bëje të vërtetë. Ndrysho zemrën time bëje si Ti vetë.// Ti je poçari, unë jam argjilë. më bëj si Ti do veç këtë kërkoj.
 • 118. 81. KËRKONI MË PARË Kërkoni, pra, më së pari mbretërinë edhe drejtësinë e Perëndisë, e t'gjitha këto, do t'ju jepen si shtesë Alelu, aleluja! Lutu dhe prit se përgjigje do të kesh. Kërko se do të gjesh. Vetëm prej buke njeriu nuk jeton, Trokit dhe porta do t’hapet dhe për ty. por rron me çdo fjalë Alelu, aleluja! që del nga goja e Perëndisë. Alelu, aleluja! Në Perëndinë me gjithë zemër ti beso, hapat e tu t’i drejtojë. Rrug’ve të jetës pranoje Zot gjithmonë. Alelu, aleluja!
 • 119. 82. O ZOT, TI MË NXORE O Zot, Ti më nxore jashtë, nga ai vend ku unë jetoja, më ke larë me gjakun Tënd, më ke mbush' me jetën Tënde. Jetë të re Ti po më jepje, në atë kryq ku Ti po vdisje, në atë kryq afër Kalvarit, ku Ti dhe jetën Tënde. //Bëj prej meje enë të re, o Zot, ku të tjerët mund të pinë, o Zot, pinë nga uji yt i gjallë, ujë që shuan etjen time.//
 • 120. 83. MË TEPËR DASHURI Më tepër dashuri për Ty, o Zot. Kjo është dëshira që unë e kam sot. Refreni: Unë kërkoj nga Ti më tepër dashuri për Ty, o Zot, për Ty o Zot. At' qejf që bota jep kërkoja unë, por unë tani t'kërkoj këtu në gjunjë. 1/2
 • 121. 83. MË TEPËR DASHURI O pikëllim i butë, në mua punofsh. Prej zemrës sime, Zot, çdo gur largofsh. Refreni: Unë kërkoj nga Ti më tepër dashuri për Ty, o Zot, për Ty o Zot. At' ditë kur frymën e fundit të jap, unë po me këtë dëshirë do të kem prapë. 2/2
 • 122. 84. BËJ TI Ç’TË DUASH Bëj Ti ç'të duash, o Perëndi. Unë jam veç ena, Mjeshtri je Ti. Një krijesë të re, Zot, bëj Ti nga unë, gjersa këtu po t'pres Ty në gjunjë. Bëj Ti ç'të duash, o Zot Mesi, për t'më ndryshuar Ti ke fuqi. Te kush qëndron një forcë si kjo? Eja, më prek dhe mua shëromë. Bëj Ti ç'të duash, o Zoti im. Zemrën provoje, bëj hulumtim. Bor’ e bardh' tani më lan mua, krejt në Ty jam i dorëzuar. Bëj Ti ç'të duash, o Zot Jezus. Me Frymën Tënde mua më mbush. Që t'më drejtojë më duhet aq shumë, që ta shohë gjithkush Zotin tek unë.
 • 123. 85. NA I HAP SYTË Na i hap sytë Zot, ta shohim Jezusin, në pritje ta prekim, t'i themi: Të duam. Na i hap veshët që ne ta dëgjojmë. Na e hap zemrën, Atij i takojmë.
 • 124. 86. O ZOT, DRITA JOTE PO SHKËLQEN Shine, Jesus, Shine, Graham Kendrick, 1988 O Zot, drita Jote po shkëlqen Refreni: Shkëlqe Jezus, në mes të errësirës po shkëlqen. hidh mbi tokë Ti lavdinë e Atit! Jezus, drita e botës shkëlqe mbi ne, Ndriço në shpirt, na çliro, të vërtetën Ti sill mbi dhe, mbushi zemrat me zjarr! shkëlqe mbi ne, shkëlqe mbi ne. Siç rrjedh një lumë, jepu kombeve hir dhe falje! Zot, zbulojmë ne praninë Tënde Sill Fjalën Tënde, nga errësira në dritën Tënde. o Zot, le të ket' dritë! Me dëshirë vijmë te Ti ne, o Perëndi, errësirën largon Ti dhe ka veç dritë, shkëlqe mbi ne, shkëlqe mbi ne. 1/2
 • 125. 86. O ZOT, DRITA JOTE PO SHKËLQEN Shine, Jesus, Shine, Graham Kendrick, 1988 Kur ne shohim shkëlqimin mbretëror, fytyrat tona të shfaqin Ty o Zot. Dhe ndryshojnë nga lavdia Jote. Ne jetojmë për të lavdëruar Ty, shkëlqe mbi ne, shkëlqe mbi ne. Refreni: Shkëlqe Jezus, hidh mbi tokë Ti lavdinë e Atit! Ndriço në shpirt, mbushi zemrat me zjarr! Siç rrjedh një lumë, jepu kombeve hir dhe falje! Sill Fjalën Tënde, o Zot, le të ket' dritë! 2/2
 • 126. 87. TANI JAM I JEZUSIT Zoti Jezus gjithmonë do të më dojë. Asnjë fuqi prej Tij s'mund t'më ndajë. Jetën e dha për të më shpërblyer. Jam i Atij tani. Refreni: Tani jam i Jezusit, dhe më përket Ai mua, këtu në këtë botë edhe pastaj në jetën e amshuar. Në poshtërim, plot faj, unë jetova, gjersa Jezusi mua më shpëtoi dhe nga çdo mjerim e turp më çoi lart. Jam i Atij tani. 1/2
 • 127. 87. TANI JAM I JEZUSIT Ah, çfarë gëzimi! Jam i shpëtuar nga çdo mëkat që m'pat robëruar. Gjaku i Tij i shtrenjtë më çliroi. Jam i Atij tani. Refreni: Tani jam i Jezusit, dhe më përket Ai mua, këtu në këtë botë edhe pastaj në jetën e amshuar. 2/2
 • 128. 88. DO TË VAZHDOJ Refreni: //Do të vazhdoj, do të vazhdoj pranë Teje do të vazhdoj, pa ndarje do të vazhdoj, gjithmonë me Ty.// //Nuk m'bën keq se çfarë më thonë çfarë më thonë nuk më dhemb, plagë për Ty unë do të vuaj me kujdes Ti më shëron.// (Ti më shëron.) 1/3
 • 129. 88. DO TË VAZHDOJ Refreni: //Do të vazhdoj, do të vazhdoj pranë Teje do të vazhdoj, pa ndarje do të vazhdoj, gjithmonë me Ty.// //Thonë që kjo është diçka e kaluar, që sot njeriu s’beson në Ty, që e ardhmja jonë është e caktuar, që s’ka nevojë të besoj në Ty.// (Që thonë ashtu.) 2/3
 • 130. 88. DO TË VAZHDOJ Refreni: //Do të vazhdoj, do të vazhdoj pranë Teje do të vazhdoj, pa ndarje do të vazhdoj, gjithmonë me Ty.// //Thonë që Ti nuk dëgjon njeriun thonë që Ti larg tyre je, por s'është ashtu, pra, në jetën time dhe çdo ditë gjithmonë Ti je.// (Ti je gjithmonë.) 3/3
 • 131. 89. MERRE JETËN TIME Merre jetën time, merre Ti o Zot e flaka Jote zemrën të ma ngrohë. Drithërima trupin tim ta përshkojë qofsh Udhërrëfyesi, o Mbret hyjnor! Refreni: Burim i jetës, paqes, dashurisë, Ty të thërras unë natë e ditë. Hallin ma di Ti, lotët m’i fshin pranë më rri Ti, o i Miri im! Nga e ligë e botës më ruaj Zot m’forco besimin, n’Ty të jem i fortë. Nëse gjithçka nata e mbulon me vel, qofsh ylli im Ti që ndriçon në qiell! 1/2
 • 132. 89. MERRE JETËN TIME Ja zbardhi agimi i një dite t’re, qielli prarohet, dielli shkëlqen. Jezusi afrohet, pse të qajmë, përse? Sytë t’i ngremë lart vjen Mbret i mbretërve. Refreni: Burim i jetës, paqes, dashurisë, Ty të thërras unë natë e ditë. Hallin ma di Ti, lotët m’i fshin pranë më rri Ti, o i Miri im! 2/2
 • 133. 90. KANALE VETËM Channels Only, Mary E. Maxwell, 1900; Muzika: Ada R. Gibbs Sa t’lëvdoj Ty, Zot i çmuar, më ke blerë me dashuri, më shpëtove, më pastrove, që për Ty të jem kanal. Refreni: Kanale vetëm, Zot i bekuar, që me gjithë hirin Tënd, nëpërmjet nesh Ti të rrjedhësh në çdo çast dhe në çdo vend. Për gjith’ zemrat që kanë etje, si kanal, do jap bekim; do të shpall mesazhin Tënd, o Zot, do përhap kudo shpëtim. 1/3
 • 134. 90. KANALE VETËM Channels Only, Mary E. Maxwell, 1900; Muzika: Ada R. Gibbs Jam i zbrazët të më mbushësh, enë e pastër për Ty jam, s’kam fuqi, po marr prej Teje, hir n’çdo urdhër Tëndin kam. Refreni: Kanale vetëm, Zot i bekuar, që me gjithë hirin Tënd, nëpërmjet nesh Ti të rrjedhësh në çdo çast dhe në çdo vend. Un’ dëshmoj se m’shpëtoi hiri nga mëkati në liri; Ti më bleve, më ke pronë, hyr tek unë me plotësi. 2/3
 • 135. 90. KANALE VETËM Channels Only, Mary E. Maxwell, 1900; Muzika: Ada R. Gibbs Zot, me Frymën Tënde mbushi zemrat që dor’zohen krejt; nga përbrenda nesh të rrjedhin rryma uji që jep jetë. Refreni: Kanale vetëm, Zot i bekuar, që me gjithë hirin Tënd, nëpërmjet nesh Ti të rrjedhësh në çdo çast dhe në çdo vend. 3/3
 • 136. 91. GJUNJËZOHEMI PARA TEJE, O ZOT Gjunjëzohemi para Teje, o Zot! Prezenca Jote mbush të gjithë. Qielli nuk mund të të përmbajë, as universi jo. Dhe kush jam unë të të shërbej? Që Ti më konsideron? Je Alfa dhe Omega, Fillimi dhe Mbarimi, Perëndia i Plotfuqishëm, që je i veshur me madhështi. (M) ////Madhështi//// (F) //Gjunjëzohemi para Teje, o Zot! Ngremë duart tona.//
 • 137. 92. MË BËJ NJË SHËRBËTOR Më bëj një shërbëtor, të përulur e të butë, Zot më lër të ngre lart, ata që janë të dob’t. E qoft' lutja e zemrës sime gjithmonë: Më bëj një shërbëtor, më bëj një shërbëtor, më bëj një shërbëtor sot.
 • 138. 93. BASHKONA TI, O ZOT Refreni: Bashkona Ti, o Zot. Bashkona Ti, o Zot me lidhje që nuk këputen. Bashkona Ti, o Zot. Bashkona Ti, o Zot. Bashkona me dashuri. Ësht’ veç një Perëndi, është vetëm një Mbret, ësht’ veç një trup i Tij. Kjo më mbush me gëzim.
 • 139. 94. MERRMA JETËN SE TA LË Take My Life And Let It Be, Frances R. Havergal, 1874; Muzika: Louis J. Hérold Merrma jetën se ta lë, ta kushtoj Ty, Zot, atë; merrmë çdo çast e çdo ditë le të vërshojn’ ato në lavdi. Le të vërshojn’ ato në lavdi. Merrmi duart m’i lëviz, dhe me hirin m’i ujdis; merrmi këmbët, m’i dërgo t’ecin veç për Ty kudo. T’ecin veç për Ty kudo. 1/2
 • 140. 94. MERRMA JETËN SE TA LË Take My Life And Let It Be, Frances R. Havergal, 1874; Muzika: Louis J. Hérold Merrma zërin të këndoj, Merrma dhe vullnetin tim, për tim Mbret të ligjëroj; s’është më imi, Ti e prin. merrmi buzët, mbushmi plot Merrma zemrën, ta jap Ty. me mesazhet që jep, Zot. që të bëhet fron për Ty. Me mesazhet që jep, Zot. Që të bëhet fron për Ty. Merrmë, Zot, ar dhe argjend, Dashurinë, o Zot, e derdh s’mbaj për vete asnjë send; si thesar, në këmbë ta hedh. merrmë mendje e fuqi, Merrmë dhe do t'jem, o Zot, më përdor krejt siç do Ti. krejt për Ty përjetë e mot. Më përdor krejt siç do Ti. Krejt për Ty përjetë e mot. 2/2
 • 141. 95. RRUGËT E TUA Rrugët e Tua, Zot, mua m’i trego, dhe t’i mësoj, o Zot, mua më ndihmo, që unë çdo punë t’zbatoj, jo si vetë unë mendoj, por si do Ti t’veproj, mua më mëso. Mua më mëso, o Zot, kur kam dyshim, mos të humb shpresën, por të kem durim. Që unë atë të di, që asnjë vështir'si s’mund t’më ndajë kurrë nga Ti, mua më mëso. 1/2
 • 142. 95. RRUGËT E TUA Gjersa unë frym’ të kem, mua më mëso, dhe në çdo vend ku jam, mua më ndihmo. Që unë ashtu t’jetoj si Ati vetë caktoi. Në atë rrugë të shkoj, mua më mëso. 2/2
 • 143. 96. KUSH ME ZOTIN ËSHTË Kush me Zotin është? S’ngritëm këngë lufte, Kush për Të lufton? s’hymë në ushtri Kush shërben për Mbretin për kurorë dafine dhe të tjerë fiton? dhe as për lavdi, Kush braktis krejt botën? po nga dashuria Kush ballë hasmit rri? për çka vdiq Ai. Kush me Zotin është? Kë thërret, pra, Krishti, Kush i bëhet fli? duhet të shkojë pas Tij. Refreni: Me shpengim mahnitës, me hir çlirimtar, ne me Zotin jemi, me Ty, Shpëtimtar. 1/2
 • 144. 96. KUSH ME ZOTIN ËSHTË Krisht, me ar s’na bleve, Lufta është e rreptë, as me xhevahir, armiku është i fortë, por për kishën Tënde por ushtrinë e Mbretit fale gjak të dëlirë. nuk e mundin dot. Me bekim i mbushe Rreth atij flamuri gjithë që vijn’ te Ti, do fitojmë ne, kështu na dhe vullnetin, se e vërtetë e Zotit, na dhe liri. triumfon mbi dhe. Refreni: Me shpengim mahnitës, me hir çlirimtar, ne me Zotin jemi, me Ty, Shpëtimtar. 2/2
 • 145. 97. TË HUMBURIT I SHPËTO Të humburit i shpëto, Ndonëse e shajnë Atë, shko te të vdekshmit; prapë i pret mirë nga vdekja nxirr atë që mëkatoi. dhe çdo fëmijë të penduar pranon. Për mëkatarin qaj Lutu, pra, ti për ta dhe ngri të rënin, me gjithë zemër; thuaj se veç Krishti mund t’i fal çdo njeri që Atë e beson. shpëtojë. Refreni: Të humburit i shpëto, shko te të vdekshmit! Krishti është plot mëshirë, do t’i shpëtojë! 1/2
 • 146. 97. TË HUMBURIT I SHPËTO Ndjenja për Zotin ka Të humburit i shpëto, thellë çdo zemre, kjo është detyrë; djalli i theu, por hiri i ngjall. forcën për punë ta jep Zoti Vetë. Kur zemra jonë i prek, Ktheji me shumë durim i zgjon mir’sia, në rrugën e jetës; telat e zemrës këndojnë prapë me u thuaj vdiq Shpëtimtari vërtet! mall. Refreni: Të humburit i shpëto, shko te të vdekshmit! Krishti është plot mëshirë, do t’i shpëtojë! 2/2
 • 147. 98. QOFSH LAVDËRUAR NË JETËN TIME Qofsh lavd’ruar në jetën time, në jetën time, qofsh lavd’ruar në jetën time sot. Qofsh lavd’ruar në kishën Tënde, në kishën Tënde, qofsh lavd’ruar në kishën Tënde sot. Qofsh lavd’ruar në fjalët tona, në fjalët tona, qofsh lavd’ruar në fjalët tona sot. Qofsh lavd’ruar në veprat tona, në veprat tona, qofsh lavd’ruar në veprat tona sot. Qofsh lavd’ruar në zemrën time, në zemrën time, qofsh lavd’ruar në zemrën time sot.
 • 148. 99. USHTARËT E ZOTIT Ushtarët e Zotit, Ejani, vëllezër, Pra, përpara shkoni, bëhuni gati, po bashkohuni, trimat e Krishtit, gjithë me besë hyni dhe me shpirt e zemër edhe do t’fitoni, në luftën e Tij. po, afrohuni. gjithë mbretëritë. Shpëtimtari ynë Ejani, të shkojmë Duke lavdëruar ne nuk na lë, n’udhën e Mesisë, Shpëtimtarin tonë, pra, përpara shkoni, se një trup ne jemi, gjithë të gëzuar kryqin vini re. trup i dashurisë. Zoti mbretëron. Refreni: Ushtarët e Zotit, bëhuni gati, gjithë me besë hyni, në luftën e Tij.
 • 149. 100. SHKËMB EPOKASH Rock of Ages, Augustus M. Toplady, 1776; Muzika: Thomas Hastings Shkëmb epokash hapur rri, Gjë të sjell për Ty nuk kam, le të fshihem unë te Ti. veç te kryqi kapur jam, Gjaku, uji i Tëndes brinjë zhveshur, gjej mbulesë te Ti. le të jenë dyfish shërim. Te burimi Yt po vij, Nga mëkati të më lajë, vij te Ti për jetë e shpresë, nga të tijtë fuqi e faj. lamë, o Zot, se ndryshe vdes. Punë e dorës s'e plot'son Kur kjo jetë të kalojë, çfarë ligji Yt kërkon. dhe sytë vdekja t'm'i mbulojë. Dhe t'punoja pa pushim, Kur lart'sirat t' kapërcej dhe t'mos thahej loti im, dhe në fron Ty do të gjej, prapë mëkatin s'e laj dot, Shkëmb epokash hapur rri, më shpëton me hir, o Zot. që të futem unë te Ti.
 • 150. 101. O, EJA NË ZEMRËN TIME Një kuror’ mbret’rore, Gjith’ në qiell kënduan, një fron hyjnor engjëjt u gëzuan, Ti i le për të zbritur në botë; duke shpallur at’ lajm të mirë; por në Bethlehem por këtu në botë s’kishte asnjë vend lindja jote, o Zot, për lindjen Tënde, o Zot. ishte poshtë dhe shumë e vështirë. Refreni: O, eja në zemrën time, në zemër kam vend për Ty. 1/2
 • 151. 101. O, EJA NË ZEMRËN TIME Kur ke ardhur në botë Qiejt do të festojnë, Fjala jote, o Zot, koret do të këndojnë pat’ fuqi për të na shpëtuar; atë ditë kur të vish fitimtar. por u tallëm me Ty Zëri yt do t’më thërrasë, dhe me ferr' mbi krye “Këtu ka vend!” do t’më flasë; të dërguam për t’kryqëzuar. “Eja, hyr në gëzimin tim”. Refreni: Refreni: O, eja në zemrën time, O, unë sa do të gëzohem në zemër kam vend për Ty. at’ ditë kur të vish për mua. 2/2
 • 152. 102. FALAS, FALAS Zoti më fali në emrin Jezus; unë kam lindur prapë në emrin Jezus; e në emrin e Jezusit unë vij te ti, të ndaj me ty dashurinë e Tij. Refreni: Ai tha: “Falas, falas, marrë keni ju: falas jepni ju. Shkoni në emrin Tim, nga ky besim tjerët ta dinë se jetoj”. Çdo fuqi është dhënë në emrin Jezus; përmbi tokë dhe qiell në emrin Jezus. E në emrin e Jezusit unë vij te ti, të ndaj me ty dashurinë e Tij.
 • 153. 103. DITË E GËZUAR O Happy Day, That Fixed My Choice, Philip Doddridge (1702-1751) Ditë e gëzuar, po është sot Jezusi jetë më dhuroi se po vendos me zemër plot, ai shpirtin tim ma siguroi. gjithë jetën unë do ta dëgjoj Me dashurinë e Tij m’liroi Zotin tim që i besoj. nga vdekje e faj, po, më shpëtoi. Refreni: Ah, plot gëzim! Ah, plot gëzim, se gjeta unë sot shpëtim! Jezusi sot zemrën më lan, mua jetë m'dhuron (aleluja!) Plot gëzim! Ah, plot gëzim! Se gjeta unë sot shpëtim.
 • 154. 104. ME GJAK PLOT ËSHTË NJË BURIM Me gjak plot është një burim, Një vjedhës në një kryq përbri nga ij’ e Krishtit vjen; e pa atë burim, çdo mëkatar n’atë vërshim ku unë i poshtër si ai, pastrim nga faji gjen. do laj mëkatin tim. Pastrim nga faji gjen, Do laj mëkatin tim, pastrim nga faji gjen, do laj mëkatin tim, çdo mëkatar n’atë vërshim ku unë i poshtër si ai, pastrim nga faji gjen. do laj mëkatin tim. 1/3
 • 155. 104. ME GJAK PLOT ËSHTË NJË BURIM O Qengj që vdes, që kur buroi, Që kur e pashë atë vërshim fuqinë s’e humb ky gjak, të rrjedhë nga plagët gurrë, sa gjith’ ata q’Ai shpengoi është kënga ime ky shpengim t’mos bëjnë më mëkat. dhe s’do mbarojë kurrë! T’mos bëjnë më mëkat, Dhe s’do mbarojë kurrë, t’mos bëjnë më mëkat, dhe s’do mbarojë kurrë. sa gjithë ata q’Ai shpengoi Është kënga ime ky shpengim t’mos bëjnë më mëkat. dhe s’do mbarojë kurrë! 2/3
 • 156. 104. ME GJAK PLOT ËSHTË NJË BURIM Kur gjuha që po belbëzoj të prehet qetë në varr, një këngë më t’ëmbël do këndoj për gjakun shpengimtar. Për gjakun shpengimtar, për gjakun shpengimtar, një këngë më t’ëmbël do këndoj, për gjakun shpengimtar. 3/3
 • 157. 105. KUSH DËGJON FJALËN TIME //Kush dëgjon fjalën Time dhe i beson Atij që më dërgoi// //ka përjetësinë dhe nuk gjykohet // por ka kaluar nga vdekja në jetë.
 • 158. 106. KËSHTU SI JAM Kështu si jam po vij unë sot më urdhëro ç'të bëj o Zot se gjaku Yt jep shpresë plot o Zoti im po vij, po vij. Kështu si gjendem unë tani pres prej Teje plot fuqi të më shërosh çdo dobësi o Zoti im, po vij, po vij. Kështu si jam do më pranosh pra, prej çdo faji të më largosh: pres prej Teje të më shpëtosh o Zoti im, po vij, po vij.
 • 159. 107. PËRULUNI NËN PERËNDINË //(M) Përuluni nën Perëndinë, (F) përuluni nën Perëndinë, (M) përuluni nën Perëndinë, (F) përuluni nën Perëndinë, (M) dhe Ai, (F) dhe Ai, (M) do t'ju, (F) do t'ju, lartësojë, lart më lart, (M) dhe Ai, (F) dhe Ai, (M) do t'ju, (F) do t'ju, Lartësojë.// (M) Dhe Ai, (F) dhe Ai, (M) do t’ju, (F) do t’ju, lartësojë.
 • 160. 108. UNË KAM VENDOSUR I Have Decided To Follow Jesus, Fjalët: I panjohur; Muzika: Folklori indian ///Unë kam vendosur të ndjek Jezusin./// //Nuk do të kthehem.// ///Bota është mbrapa, kryqi përpara./// //Nuk do të kthehem.// ///Nëse jam vetëm, përsëri do të shkoj./// //Nuk do të kthehem.// ///Mbret' i lavdisë më ka ndryshuar./// //Nuk do të kthehem.// ///A do t'vendosësh të ndjekësh Jezusin?/// //Nuk ka më kthim.//
 • 161. 109. ÇFARË MUND TË MË PASTROJË? Nothing But The Blood, Robert Lowry, 1876; Muzika: Howard Doane & Robert Lowry Çfarë mund të më pastrojë? Asnjë s'mund të më shpërblejë, Vetëm gjaku i Jezusit. vetëm gjaku i Jezusit. Prej mëkatit t'më çlirojë? Asnjë vepër që po bëj, Vetëm gjaku i Jezusit. vetëm gjaku i Jezusit. Refreni: O, derdhje sa e shenjtë, mbi shpirtin tim ti rënç! S'ka tjetër më të shtrenjtë; vetëm gjaku i Jezusit. Çfarë më jep këtë pastrim? Më jep paqe edhe shpresë Vetëm gjaku i Jezusit. vetëm gjaku i Jezusit. Ja, ky është shpëtimi im: Dhe me drejtësi më vesh vetëm gjaku i Jezusit. vetëm gjaku i Jezusit.
 • 162. 110. KUR TRUMBETËS When The Roll Is Called Up Yonder, Fjalët & Muzika: James M. Black, 1893 Kur trumbetës do t'i bjerë e kryeengjëlli do t'bërtasë, ç'ditë e madhe plot gëzim do t'jetë për ne! Zoti vetë do të zbresë dhe Ai emrat do t'i thërrasë; si ngadhënjyes edhe unë do t'jem atje. Refreni: Kur ai emrat do t'i th'rrasë, kur ai emrat do t'i th'rrasë, për të marrë pjesë në të madhen darkë, si ngadh'njyes edhe unë do t'jem atje. Kur të vdekurit në Zotin do të ngjallen me fitim për të hyrë në lavdi të përjetshme, e në re t'jenë marrë të shenjtët me Jezusin në takim; si ngadh'njyes edhe unë do t'jem atje. 1/2
 • 163. 110. KUR TRUMBETËS When The Roll Is Called Up Yonder, Fjalët & Muzika: James M. Black, 1893 Për Jezusin le t'punojmë prej mëngjesit deri vonë; le të shpallim dashurinë e Tij mbi dhe. Lum ata që k’të të shenjtë ngjallje t'parë do t'fitojnë, si ngadh'njyes edhe unë do t'jem atje. Refreni: Kur ai emrat do t'i th'rrasë, kur ai emrat do t'i th'rrasë, për të marrë pjesë në të madhen darkë, si ngadh'njyes edhe unë do t'jem atje. 2/2
 • 164. 111. KUSH PREJ MËKATIT ÇLIRIMIN E DO Kush prej mëkatit çlirimin e do? Nga çdo lakmi, krenari ji i lirë! Në gjakun e Tij ka plot fuqi. Në gjakun e Tij ka plot fuqi. Kundër së keqes fitoren të korrë? Eja, pastrohu. Nuk është e vështirë. Në gjakun e Jezusit ka fuqi. Në gjakun e Jezusit ka fuqi. Refreni: Ka fuqi, fuqi në gjakun e Jezusit, (F) ka fuqi, (M) ka fuqi, (F) ka fuqi, (M) ka fuqi, ka fuqi, fuqi në gjakun e Jezusit, ka fuqi në gjakun e Tij. 1/2
 • 165. 111. KUSH PREJ MËKATIT ÇLIRIMIN E DO A dëshiron t'bëhesh si dëbor' e Eja, shërbeji Jezusit ti sot! bardhë? Në gjakun e Tij ka plot fuqi. Në gjakun e Tij ka plot fuqi. Ji dëshmitari i Tij në këtë botë! Asnjë mëkat s'është tepër i madh! Në gjakun e Jezusit ka fuqi. Në gjakun e Jezusit ka fuqi. Refreni: Ka fuqi, fuqi në gjakun e Mbi ty mëkati nuk do t'mbretërojë. Jezusit, Në gjakun e Tij ka plot fuqi. (F) ka fuqi, (M) ka fuqi, Djalli, prandaj, më nuk mund t'të (F) ka fuqi, (M) ka fuqi, dënojë. ka fuqi, fuqi në gjakun e Jezusit, Në gjakun e Jezusit ka fuqi. ka fuqi në gjakun e Tij. 2/2
 • 166. 112. I GJALLË Shpenguar me gjakun e Qengjit, Shpenguar, i lumtur te Krishti shpenguar jam, hapur e them! s’gjej fjalë të shpreh timin gëzim, Shpenguar me hirin e Zotit, se drit’ e së Tijës prani sot fëmijë i Tij gjithmonë do jem! me mua banon pa pushim. Refreni: (M) I gjallë, (F) i gjallë, (M) i gjallë, (F) i gjallë, shpenguar me gjakun e Tij. I gjallë, i gjallë! Fëmijë i Tij në përjetësi! 1/2
 • 167. 112. I GJALLË Prandaj mendoj për Shpëtimtarin, Unë Mbretin do shoh në të ardhmen gjithë ditën për Të unë mendoj; dhe sot kam gëzim paprerë; këndoj se nuk mund të rri heshtur, plot me dashuri më mbron mua për hirin e Tij unë këndoj. dhe këngë më jep nëpër terr. Refreni: (M) I gjallë, (F) i gjallë, (M) i gjallë, (F) i gjallë, shpenguar me gjakun e Tij. I gjallë, i gjallë! Fëmijë i Tij në përjetësi! 2/2
 • 168. 113. A KE MARRË PASTRIMIN A ke marrë pastrimin prej Jezusit A po shkon me Zotin krah për krah Zot? çdo ditë? A je larë në gjakun e shtrenjtë? A je larë në gjakun e shtrenjtë? Në fuqinë e hirit a beson ti sot? E njeh jetën e të kryqëzuarit? A je larë në gjakun e Qengjit? A je larë në gjakun e Qengjit? Refreni: (F) A je larë? (M) A je larë, (F) ti në gjak, (M) ti në gjak, larë në gjakun e Qengjit të shenjtë? Ësht’ e bardhë rroba jote si dëborë? A je larë në gjakun e Qengjit? 1/2
 • 169. 113. A KE MARRË PASTRIMIN Kur të vijë dhëndri, çfarë do të Hidhe ti pëlhurën që është plot me bësh, pra, ti? faj A je larë në gjakun e shtrenjtë? edhe lahu në gjakun e shtrenjtë. A do të pranohesh në mbretërinë e Është një burim që shpirtin mund Tij? ta lajë, A je larë në gjakun e Qengjit? ji i larë në gjakun e Qengjit. Refreni: (F) A je larë? (M) A je larë, (F) ti në gjak, (M) ti në gjak, larë në gjakun e Qengjit të shenjtë? Ësht’ e bardhë rroba jote si dëborë? A je larë në gjakun e Qengjit? 2/2
 • 170. 114. A MUND TË NDODHË A mund të ndodhë që unë të marr Vdes i pavdekshmi! Oh, ç’mister! shpengimin përmes gjakut të Tij? Kush e zbulon qëllimin e Tij? Për mua vdiq si Shpëtimtar, Me mend njeriu dot s'e merr për mua shkoi në kryqin e zi. thell'sinë e dashurisë hyjnor'. Si mund të ndodhë? Oh, ç’dashuri! Oh, çfarë mëshir’! Oh, ç’paqe ndiej! Të vdisje, Zot, për mua Ti? Dhe engjëjt nuk vëzhgojn’ më tej. Si mund të ndodhë? Oh, ç’dashuri! Oh, çfarë mëshir’! Oh, ç’paqe ndiej! Të vdisje, Zot, për mua Ti. Dhe engjëjt nuk vëzhgojnë më tej! 1/3
 • 171. 114. A MUND TË NDODHË Fronin e Atit lart e la, Si i burgosur në lig'si me hir të lirë e pa kufi. i lidhur me mëkatin e zi, Në dashuri Ai la gjithçka më çove rrezen Ti si yll, dhe gjakun dha për njerëzi. që shkrepi dritë në qeli. Oh, çfarë mëshir’ e pafund e gjerë M’i hoqe prangat, më dhe liri, më erdhi, Zot, në jetën e mjerë! u ngrita, eca për te Ti. Oh, çfarë mëshir’ pafund e gjerë M'i hoqe prang't, më dhe liri, Më erdhi, Zot në jetën e mjerë! u ngrita, eca për te Ti. 2/3
 • 172. 114. A MUND TË NDODHË S’kam frikë tani asnjë dënim, ësht’ imi Krishti, unë i Tij. Gjallë tek Ai, q’ësht’ Kreu im, i veshur unë me drejtësi, po vij pranë me guxim në fron kuror’ të marr prej Krishtit tonë. Po vij pranë me guxim në fron kurorë të marr prej Krishtit tonë. 3/3
 • 173. 115. SE KRISHTI NË MUA KA HYRË Çfarë ndryshimi i madh më ka ndodhur në jetë, se Krishti në mua ka hyrë! Brenda shpirtit tani kam unë drit’n e vërtetë, se Krishti në mua ka hyrë! Refreni: Sot Krishti në mua jeton! Oh, Krishti në mua jeton! Dallg’ gëzimi mbi mua vërshojnë si det, se Krishti në mua jeton! S’endem më lart e poshtë nëpër botë si më parë, se Krishti në mua ka hyrë! Dhe mëkatet e mia të gjitha janë larë, se Krishti në mua ka hyrë! 1/3
 • 174. 115. SE KRISHTI NË MUA KA HYRË Më zot’ron tash një shpresë e sigurt dhe e qetë, se Krishti në mua ka hyrë! Dhe dyshimet s’ma nxijnë më udhën në jetë, se Krishti në mua ka hyrë! Refreni: Sot Krishti në mua jeton! Oh, Krishti në mua jeton! Dallg’ gëzimi mbi mua vërshojnë si det, se Krishti në mua jeton! S’kam më frikë nga vdekja dhe varri tani, se Krishti në mua ka hyrë! Gëzimi i jetës s’amshuar ka nisur tani, se Krishti në mua ka hyrë! 2/3