SlideShare a Scribd company logo
SERIA
TRAJNIMI I KRISHTERË BAZË
1. Një panoramë e Ungjillit
2. Shtjellim i Kristologjisë
3. Zotërimi i Krishtit
4. I varrosur në pagëzim
5. Shpëtim i përjetshëm
6. Jeta e kishës
7. Mposhtja e tundimit
8. Koha e takimit me Perëndinë
9. Të hamë Fjalën e Perëndisë
10. Na mëso të lutemi
11. Ne jemi dëshmitarët e Tij
12. Dëshmia personale
13. Darka e Zotit
TRAJNIMI I KRISHTERË BAZË
ANGAZHIMI IM
● Pjesëmarrje besnike.
● Mësime shoqëruese.
● Zbatime personal.
● Lutje për rritje personale, për
vëllezërit/motrat dhe për
pleqtë.
MËSIMI 1
NJË PANORAMË E UNGJILLIT 1
MËSIMI 1
NJË PANORAMË E UNGJILLIT 1
“Fillimi i Ungjillit të Jezu Krishtit, Birit të Perëndisë”
(Marku 1:1).
Thelbi i mesazhit të krishterë?
1 Kor. 15:3-4
Gjoni 3:16
Lajm i mirë!!! Ungjill!
Është hapur rruga për njeriun që të shkojë te Perëndia!
“Po unë kam këtë fe? Apo atë fe?
Për çdo krijesë! (Mr. 16:15)!
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
ÇFARË DIMË NE RRETH UNGJILLIT? 1
“Ungjilli i Perëndisë” (Rom. 1:1; Gal. 1:1; 1 Thes. 2:2, 9).
“Ungjilli i Birit të Perëndisë, i Zotit tonë Jezu Krishti”
(Rom. 1:3, 9; 15:19).
“Ungjilli i shpëtimit tonë” (Efe. 1:3).
“Ungjilli i hirit të Perëndisë” (Vep. 20:24).
“Ungjilli i përjetshëm” (Zbu. 14:6).
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
BËJ KUJDES ME UNGJILLIN! 1
Perëndia të bën thirrje t'i bindesh Ungjillit dhe të
paralajmëron për gjykim nëse nuk e bën (2 Thes. 1:8; 1
Pje. 4:17; Rom. 10:16).
Domosdoshmëri e ngutshme për ta bërë Ungjillin të
njohur (1 Kor. 9:16; Vep. 1:8).
Mos guxo të ndryshosh mesazhin e Ungjillit! (Gal. 1:7-9).
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
PO SI ERDHI KY LAJM I MIRË? 1
Nuk mbiu papritmas në historinë e botës!
Nevoja e njeriut dhe zgjidhja e Perëndisë që prej fillimit!
Premtimet e Perëndisë! Një Çlirues!
NDARJE NGA
PERËNDIA
● Provimi i njeriut
● Mosbindja e
njeriut
● Problemi i njeriut
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
PO SI ERDHI KY LAJM I MIRË? 1
ZËVENDËSIM PËR
MËKATARIN
● Zgjidhja e
Perëndisë
● Zbulimi i
Perëndisë
● Rruga e Perëndisë
SHPËTIM PËR
BESIMTARIN
● Bijtë e mosbindjes
● Bijtë e Perëndisë
● Në fillim Perëndia
● Krijimi
● Provimi i njeriut
● Zanafilla 2:15-17
● Mosbindja e njeriut
● Zanafilla 3:1-7
● Problemi i njeriut
● Studimi nga Gjoni
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
I. NDARJE NGA PERËNDIA 1
● Dy D-të e Perëndisë!
● Dashuria & Drejtësia
● Si mund të pajtohen drejtësia
e përsosur dhe mëshira e
përzemërt?
● Zgjidhja e Perëndisë
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
● Zbulimi i Perëndisë
● Rruga e Perëndisë
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
III. SHPËTIM PËR BESIMTARIN 1
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
III. SHPËTIM PËR BESIMTARIN 1
● Gjoni 1:12-13
● Dy grupe të
ndryshme?
● Dy familje
frymërore
të ndryshme?
● Fryte
të ndryshme?
● Pikëmbërritje
të ndryshme?
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
III. SHPËTIM PËR BESIMTARIN 1
● Bijtë e mosbindjes
● Efesianëve 2:2; 5:6
● Natyra e reagimit
të tyre
● E ardhmja e tyre?
● Ati i tyre?
(1 Gjo. 3:10, 8).
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
III. SHPËTIM PËR BESIMTARIN 1
● Bijtë e Perëndisë
● Rom. 8:16-17; Gal. 3:26
● “Bijtë e bindjes”
● (“dëgjesa e besimit”).
● “Për t'ju bindur Jezu
Krishtit” (1 Pjetrit 1:2).
● “Bij të Abrahamit”
“bëjnë veprat e Abrahamit”.
● “Bij të dritës”
● Për vepra të mira
NJË PANORAMË E UNGJILLIT
III. SHPËTIM PËR BESIMTARIN 1

More Related Content

What's hot

POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
Asambleja Biblike
 
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Asambleja Biblike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendosheAsambleja Biblike
 
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
Asambleja Biblike
 
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se ReAgjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Asambleja Biblike
 
PARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNEPARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNE
Asambleja Biblike
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
Asambleja Biblike
 
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
Asambleja Biblike
 
PSALMI 2 - Mesia-Biri
PSALMI 2 - Mesia-BiriPSALMI 2 - Mesia-Biri
PSALMI 2 - Mesia-Biri
Asambleja Biblike
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Asambleja Biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 38 (21 Qershor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 38 (21 Qershor 2018) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 38 (21 Qershor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 38 (21 Qershor 2018)
VatraBiblike
 
Dishepullimi i vërtetë
Dishepullimi i vërtetëDishepullimi i vërtetë
Dishepullimi i vërtetë
Asambleja Biblike
 
Shtatë lutje të domosdoshme
Shtatë lutje të domosdoshmeShtatë lutje të domosdoshme
Shtatë lutje të domosdoshme
Asambleja Biblike
 
Trupi im
Trupi imTrupi im
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te PerëndiaPsalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Asambleja Biblike
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeAsambleja Biblike
 
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Asambleja Biblike
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Asambleja Biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
Azbiela Meta
 

What's hot (20)

POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
 
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
 
ZBULESA 1 - Pjesa II
ZBULESA 1 - Pjesa IIZBULESA 1 - Pjesa II
ZBULESA 1 - Pjesa II
 
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
 
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se ReAgjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
 
PARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNEPARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNE
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
 
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
 
PSALMI 2 - Mesia-Biri
PSALMI 2 - Mesia-BiriPSALMI 2 - Mesia-Biri
PSALMI 2 - Mesia-Biri
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 38 (21 Qershor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 38 (21 Qershor 2018) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 38 (21 Qershor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 38 (21 Qershor 2018)
 
Dishepullimi i vërtetë
Dishepullimi i vërtetëDishepullimi i vërtetë
Dishepullimi i vërtetë
 
Shtatë lutje të domosdoshme
Shtatë lutje të domosdoshmeShtatë lutje të domosdoshme
Shtatë lutje të domosdoshme
 
Trupi im
Trupi imTrupi im
Trupi im
 
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te PerëndiaPsalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
 
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
 

Viewers also liked

Swcc Walga Geraldton Presentation
Swcc  Walga Geraldton PresentationSwcc  Walga Geraldton Presentation
Visita ad Limina, saludo del Papa Francisco
Visita ad Limina, saludo del Papa Francisco Visita ad Limina, saludo del Papa Francisco
Visita ad Limina, saludo del Papa Francisco
Diocesis Tlaxcala
 
1998 Sa Ts Science
1998 Sa Ts Science1998 Sa Ts Science
1998 Sa Ts Science
stanhopekris
 
Yenilenebi̇li̇r Enerji̇ Teknoloji̇leri̇ 9.Sınıf
Yenilenebi̇li̇r Enerji̇ Teknoloji̇leri̇ 9.SınıfYenilenebi̇li̇r Enerji̇ Teknoloji̇leri̇ 9.Sınıf
Yenilenebi̇li̇r Enerji̇ Teknoloji̇leri̇ 9.SınıfFurkan AKSOY
 
World War Bombs On Budapest
World War Bombs On BudapestWorld War Bombs On Budapest
World War Bombs On Budapest
Kapitán József
 
Letter of Reference - Old Oak Properties
Letter of Reference - Old Oak PropertiesLetter of Reference - Old Oak Properties
Letter of Reference - Old Oak PropertiesJessica Tellier
 
Fractions And Percentages Of Numbers 2 For Web
Fractions And Percentages Of Numbers 2 For WebFractions And Percentages Of Numbers 2 For Web
Fractions And Percentages Of Numbers 2 For Web
stanhopekris
 
Apresentação da dengue
Apresentação da dengueApresentação da dengue
Apresentação da dengue
elizandranog
 
Central de energía
Central de energíaCentral de energía
Central de energía
Paty Lucerito
 
Ofcom Tech Teenagers report August 2014
Ofcom Tech Teenagers report August 2014Ofcom Tech Teenagers report August 2014
Ofcom Tech Teenagers report August 2014
Penny Power
 
II. Erzsébet - Gyémántjubileumi ünnepség
II. Erzsébet - Gyémántjubileumi ünnepségII. Erzsébet - Gyémántjubileumi ünnepség
II. Erzsébet - Gyémántjubileumi ünnepség
Kapitán József
 
Como crear o mellor post.
Como crear o mellor post.Como crear o mellor post.
Como crear o mellor post.
Manuel Freiría
 
perfil sebbastian naranjo
perfil sebbastian naranjoperfil sebbastian naranjo
perfil sebbastian naranjo
SebbastianNaranjoOsorio
 
Rohit Resume
Rohit ResumeRohit Resume
Rohit Resume
Rohit Chaskar
 
Campo magnético trabalho
Campo magnético trabalhoCampo magnético trabalho
Campo magnético trabalho
Thiago Almeida
 
Conselho de Classe e Ano 1º Bimestre
Conselho de Classe e Ano 1º BimestreConselho de Classe e Ano 1º Bimestre
Conselho de Classe e Ano 1º Bimestre
indaiatuba47
 

Viewers also liked (20)

Златушко
ЗлатушкоЗлатушко
Златушко
 
Swcc Walga Geraldton Presentation
Swcc  Walga Geraldton PresentationSwcc  Walga Geraldton Presentation
Swcc Walga Geraldton Presentation
 
Visita ad Limina, saludo del Papa Francisco
Visita ad Limina, saludo del Papa Francisco Visita ad Limina, saludo del Papa Francisco
Visita ad Limina, saludo del Papa Francisco
 
1998 Sa Ts Science
1998 Sa Ts Science1998 Sa Ts Science
1998 Sa Ts Science
 
Yenilenebi̇li̇r Enerji̇ Teknoloji̇leri̇ 9.Sınıf
Yenilenebi̇li̇r Enerji̇ Teknoloji̇leri̇ 9.SınıfYenilenebi̇li̇r Enerji̇ Teknoloji̇leri̇ 9.Sınıf
Yenilenebi̇li̇r Enerji̇ Teknoloji̇leri̇ 9.Sınıf
 
World War Bombs On Budapest
World War Bombs On BudapestWorld War Bombs On Budapest
World War Bombs On Budapest
 
Letter of Reference - Old Oak Properties
Letter of Reference - Old Oak PropertiesLetter of Reference - Old Oak Properties
Letter of Reference - Old Oak Properties
 
Fractions And Percentages Of Numbers 2 For Web
Fractions And Percentages Of Numbers 2 For WebFractions And Percentages Of Numbers 2 For Web
Fractions And Percentages Of Numbers 2 For Web
 
Apresentação da dengue
Apresentação da dengueApresentação da dengue
Apresentação da dengue
 
Central de energía
Central de energíaCentral de energía
Central de energía
 
Ofcom Tech Teenagers report August 2014
Ofcom Tech Teenagers report August 2014Ofcom Tech Teenagers report August 2014
Ofcom Tech Teenagers report August 2014
 
Карнавал в гората
Карнавал в горатаКарнавал в гората
Карнавал в гората
 
Hyfass-Letter (4)
Hyfass-Letter (4)Hyfass-Letter (4)
Hyfass-Letter (4)
 
II. Erzsébet - Gyémántjubileumi ünnepség
II. Erzsébet - Gyémántjubileumi ünnepségII. Erzsébet - Gyémántjubileumi ünnepség
II. Erzsébet - Gyémántjubileumi ünnepség
 
Como crear o mellor post.
Como crear o mellor post.Como crear o mellor post.
Como crear o mellor post.
 
NLP Coach
NLP CoachNLP Coach
NLP Coach
 
perfil sebbastian naranjo
perfil sebbastian naranjoperfil sebbastian naranjo
perfil sebbastian naranjo
 
Rohit Resume
Rohit ResumeRohit Resume
Rohit Resume
 
Campo magnético trabalho
Campo magnético trabalhoCampo magnético trabalho
Campo magnético trabalho
 
Conselho de Classe e Ano 1º Bimestre
Conselho de Classe e Ano 1º BimestreConselho de Classe e Ano 1º Bimestre
Conselho de Classe e Ano 1º Bimestre
 

Similar to Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)

NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
Asambleja Biblike
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
Asambleja Biblike
 
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
Asambleja Biblike
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
Asambleja Biblike
 
2 Timoteut 2 - Pjesemarres dhe spektatore
2 Timoteut 2 - Pjesemarres dhe spektatore2 Timoteut 2 - Pjesemarres dhe spektatore
2 Timoteut 2 - Pjesemarres dhe spektatore
Asambleja Biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )
VatraBiblike
 
DITET E FUNDIT
DITET E FUNDITDITET E FUNDIT
DITET E FUNDIT
Asambleja Biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018)
Azbiela Meta
 

Similar to Një panoramë e Ungjillit (BCT 1) (9)

NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
 
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
 
2 Timoteut 2 - Pjesemarres dhe spektatore
2 Timoteut 2 - Pjesemarres dhe spektatore2 Timoteut 2 - Pjesemarres dhe spektatore
2 Timoteut 2 - Pjesemarres dhe spektatore
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 4 (12 Tetor 2017 )
 
DITET E FUNDIT
DITET E FUNDITDITET E FUNDIT
DITET E FUNDIT
 
DY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARITDY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARIT
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 55 (13 Dhjetor 2018)
 

More from Asambleja Biblike

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
Asambleja Biblike
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
Asambleja Biblike
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
Asambleja Biblike
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
Asambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Asambleja Biblike
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Asambleja Biblike
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
Asambleja Biblike
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Asambleja Biblike
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
Asambleja Biblike
 
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
Asambleja Biblike
 
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Asambleja Biblike
 
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
Asambleja Biblike
 
Zbulesa 11
Zbulesa 11Zbulesa 11
Zbulesa 11
Asambleja Biblike
 
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
Asambleja Biblike
 
Zbulesa 8
Zbulesa 8Zbulesa 8
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7Asambleja Biblike
 

More from Asambleja Biblike (16)

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
 
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
 
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
 
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
 
Zbulesa 11
Zbulesa 11Zbulesa 11
Zbulesa 11
 
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
 
Zbulesa 8
Zbulesa 8Zbulesa 8
Zbulesa 8
 
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
 

Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)

 • 1. SERIA TRAJNIMI I KRISHTERË BAZË 1. Një panoramë e Ungjillit 2. Shtjellim i Kristologjisë 3. Zotërimi i Krishtit 4. I varrosur në pagëzim 5. Shpëtim i përjetshëm 6. Jeta e kishës 7. Mposhtja e tundimit 8. Koha e takimit me Perëndinë 9. Të hamë Fjalën e Perëndisë 10. Na mëso të lutemi 11. Ne jemi dëshmitarët e Tij 12. Dëshmia personale 13. Darka e Zotit
 • 2. TRAJNIMI I KRISHTERË BAZË ANGAZHIMI IM ● Pjesëmarrje besnike. ● Mësime shoqëruese. ● Zbatime personal. ● Lutje për rritje personale, për vëllezërit/motrat dhe për pleqtë.
 • 3. MËSIMI 1 NJË PANORAMË E UNGJILLIT 1
 • 4. MËSIMI 1 NJË PANORAMË E UNGJILLIT 1 “Fillimi i Ungjillit të Jezu Krishtit, Birit të Perëndisë” (Marku 1:1). Thelbi i mesazhit të krishterë? 1 Kor. 15:3-4 Gjoni 3:16 Lajm i mirë!!! Ungjill! Është hapur rruga për njeriun që të shkojë te Perëndia! “Po unë kam këtë fe? Apo atë fe? Për çdo krijesë! (Mr. 16:15)!
 • 5. NJË PANORAMË E UNGJILLIT ÇFARË DIMË NE RRETH UNGJILLIT? 1 “Ungjilli i Perëndisë” (Rom. 1:1; Gal. 1:1; 1 Thes. 2:2, 9). “Ungjilli i Birit të Perëndisë, i Zotit tonë Jezu Krishti” (Rom. 1:3, 9; 15:19). “Ungjilli i shpëtimit tonë” (Efe. 1:3). “Ungjilli i hirit të Perëndisë” (Vep. 20:24). “Ungjilli i përjetshëm” (Zbu. 14:6).
 • 6. NJË PANORAMË E UNGJILLIT BËJ KUJDES ME UNGJILLIN! 1 Perëndia të bën thirrje t'i bindesh Ungjillit dhe të paralajmëron për gjykim nëse nuk e bën (2 Thes. 1:8; 1 Pje. 4:17; Rom. 10:16). Domosdoshmëri e ngutshme për ta bërë Ungjillin të njohur (1 Kor. 9:16; Vep. 1:8). Mos guxo të ndryshosh mesazhin e Ungjillit! (Gal. 1:7-9).
 • 7. NJË PANORAMË E UNGJILLIT PO SI ERDHI KY LAJM I MIRË? 1 Nuk mbiu papritmas në historinë e botës! Nevoja e njeriut dhe zgjidhja e Perëndisë që prej fillimit! Premtimet e Perëndisë! Një Çlirues!
 • 8. NDARJE NGA PERËNDIA ● Provimi i njeriut ● Mosbindja e njeriut ● Problemi i njeriut NJË PANORAMË E UNGJILLIT PO SI ERDHI KY LAJM I MIRË? 1 ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN ● Zgjidhja e Perëndisë ● Zbulimi i Perëndisë ● Rruga e Perëndisë SHPËTIM PËR BESIMTARIN ● Bijtë e mosbindjes ● Bijtë e Perëndisë
 • 9. ● Në fillim Perëndia ● Krijimi ● Provimi i njeriut ● Zanafilla 2:15-17 ● Mosbindja e njeriut ● Zanafilla 3:1-7 ● Problemi i njeriut ● Studimi nga Gjoni NJË PANORAMË E UNGJILLIT I. NDARJE NGA PERËNDIA 1
 • 10. ● Dy D-të e Perëndisë! ● Dashuria & Drejtësia ● Si mund të pajtohen drejtësia e përsosur dhe mëshira e përzemërt? ● Zgjidhja e Perëndisë NJË PANORAMË E UNGJILLIT II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
 • 11. NJË PANORAMË E UNGJILLIT II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
 • 12. NJË PANORAMË E UNGJILLIT II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
 • 13. NJË PANORAMË E UNGJILLIT II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
 • 14. NJË PANORAMË E UNGJILLIT II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1
 • 15. NJË PANORAMË E UNGJILLIT II. ZËVENDËSIM PËR MËKATARIN 1 ● Zbulimi i Perëndisë ● Rruga e Perëndisë
 • 16. NJË PANORAMË E UNGJILLIT III. SHPËTIM PËR BESIMTARIN 1
 • 17. NJË PANORAMË E UNGJILLIT III. SHPËTIM PËR BESIMTARIN 1 ● Gjoni 1:12-13 ● Dy grupe të ndryshme? ● Dy familje frymërore të ndryshme? ● Fryte të ndryshme? ● Pikëmbërritje të ndryshme?
 • 18. NJË PANORAMË E UNGJILLIT III. SHPËTIM PËR BESIMTARIN 1 ● Bijtë e mosbindjes ● Efesianëve 2:2; 5:6 ● Natyra e reagimit të tyre ● E ardhmja e tyre? ● Ati i tyre? (1 Gjo. 3:10, 8).
 • 19. NJË PANORAMË E UNGJILLIT III. SHPËTIM PËR BESIMTARIN 1 ● Bijtë e Perëndisë ● Rom. 8:16-17; Gal. 3:26 ● “Bijtë e bindjes” ● (“dëgjesa e besimit”). ● “Për t'ju bindur Jezu Krishtit” (1 Pjetrit 1:2). ● “Bij të Abrahamit” “bëjnë veprat e Abrahamit”. ● “Bij të dritës” ● Për vepra të mira
 • 20. NJË PANORAMË E UNGJILLIT III. SHPËTIM PËR BESIMTARIN 1

Editor's Notes

 1. Prova