SlideShare a Scribd company logo
4 SHENJA TË THATËSIRËS
FRYMËRORE
I. MUNGESA E DREJTUESVE FRYMËRORË
1 Samuelit 2:12-14, 17
1 Samuelit 8:3
I. MUNGESA E DREJTUESVE
FRYMËRORË
a. Mungonin drejtues frymërorë.
b. Mungonin kryefamiljarë
frymërorë.
c. Mungonin nënat frymërore
80%
2. MUNGESA E FJALËS SË ZOTIT
1 Samuelit 3:1
Fjala e Zotit ishte e rrallë
“Ligji i gojës sate për mua është më i
çmuar se mijëra monedha ari dhe
argjendi”
3. KUJTOHEMI PËR ZOTIN VETËM NË RAST
NEVOJE
Gjyqtarët 3:4 – 8
Gjyqtarët 3:11 - 40 vjet paqe
Gjyqtarët 3:12 -18 vjet mundim
Gjyqtarët 3:15 – 80 vjet paqe
4. AJO QË ISHTE E DREJTË NË SYTË E VET
Gjyqtarët 17:6
Gjyqtarët 21:25
“Secili bënte atë që i dukej e
drejtë në sytë e tij”
UJËSJELLËSI I SEGOVIAS

More Related Content

Viewers also liked

Wa Infrastructure City Vision 2005
Wa Infrastructure  City Vision 2005Wa Infrastructure  City Vision 2005
Hubble - Colours Of Spaces
Hubble - Colours Of SpacesHubble - Colours Of Spaces
Hubble - Colours Of Spaces
Kapitán József
 
Case study - Net Evidence
Case study - Net EvidenceCase study - Net Evidence
Case study - Net Evidence
Adrian Davison
 
Trabajo final dhtics
Trabajo final dhticsTrabajo final dhtics
Trabajo final dhtics
cooper567
 
Mi (1)
Mi (1)Mi (1)
2014. ranking 1º trimestre
2014. ranking 1º trimestre2014. ranking 1º trimestre
2014. ranking 1º trimestre
Daniel Francisco Doffo
 
Pre etica profesional
Pre etica profesionalPre etica profesional
Pre etica profesional
lechontipanjuancarlos
 
Jezusi eshte Zot
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
Asambleja Biblike
 
0310 conceitos fundamentais antonio carlos
0310 conceitos fundamentais antonio carlos0310 conceitos fundamentais antonio carlos
0310 conceitos fundamentais antonio carlos
laiscarlini
 
Significado e origem do nome larissa
Significado e origem do nome larissaSignificado e origem do nome larissa
Significado e origem do nome larissa
Larissa Santos GF
 
Reference Alpechiara
Reference AlpechiaraReference Alpechiara
Reference Alpechiara
Roberto Vitti
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
Asambleja Biblike
 
Origami
OrigamiOrigami
Origami
dobradura
 
Power cts
Power ctsPower cts
Power cts
Ernesto Chiarani
 
M1 sms sistema de gestion de seguridad operacional r0 junio 1 2013
M1 sms sistema de gestion de seguridad operacional r0 junio 1 2013M1 sms sistema de gestion de seguridad operacional r0 junio 1 2013
M1 sms sistema de gestion de seguridad operacional r0 junio 1 2013
ealvaq
 
Republica Populista Brasil 1945 64
Republica Populista Brasil 1945 64Republica Populista Brasil 1945 64
Republica Populista Brasil 1945 64
Thiago Bro
 
What´s happening on the web
What´s happening on the web What´s happening on the web
What´s happening on the web
emmamedelgil
 
A revoluo-cientfica-1220661071391772-8
A revoluo-cientfica-1220661071391772-8A revoluo-cientfica-1220661071391772-8
A revoluo-cientfica-1220661071391772-8
Joao Lapa
 
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesitLuka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Asambleja Biblike
 

Viewers also liked (20)

Wa Infrastructure City Vision 2005
Wa Infrastructure  City Vision 2005Wa Infrastructure  City Vision 2005
Wa Infrastructure City Vision 2005
 
Hubble - Colours Of Spaces
Hubble - Colours Of SpacesHubble - Colours Of Spaces
Hubble - Colours Of Spaces
 
Case study - Net Evidence
Case study - Net EvidenceCase study - Net Evidence
Case study - Net Evidence
 
Trabajo final dhtics
Trabajo final dhticsTrabajo final dhtics
Trabajo final dhtics
 
Mi (1)
Mi (1)Mi (1)
Mi (1)
 
2014. ranking 1º trimestre
2014. ranking 1º trimestre2014. ranking 1º trimestre
2014. ranking 1º trimestre
 
Pre etica profesional
Pre etica profesionalPre etica profesional
Pre etica profesional
 
Jezusi eshte Zot
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
 
0310 conceitos fundamentais antonio carlos
0310 conceitos fundamentais antonio carlos0310 conceitos fundamentais antonio carlos
0310 conceitos fundamentais antonio carlos
 
Significado e origem do nome larissa
Significado e origem do nome larissaSignificado e origem do nome larissa
Significado e origem do nome larissa
 
ESD Diploma
ESD DiplomaESD Diploma
ESD Diploma
 
Reference Alpechiara
Reference AlpechiaraReference Alpechiara
Reference Alpechiara
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
 
Origami
OrigamiOrigami
Origami
 
Power cts
Power ctsPower cts
Power cts
 
M1 sms sistema de gestion de seguridad operacional r0 junio 1 2013
M1 sms sistema de gestion de seguridad operacional r0 junio 1 2013M1 sms sistema de gestion de seguridad operacional r0 junio 1 2013
M1 sms sistema de gestion de seguridad operacional r0 junio 1 2013
 
Republica Populista Brasil 1945 64
Republica Populista Brasil 1945 64Republica Populista Brasil 1945 64
Republica Populista Brasil 1945 64
 
What´s happening on the web
What´s happening on the web What´s happening on the web
What´s happening on the web
 
A revoluo-cientfica-1220661071391772-8
A revoluo-cientfica-1220661071391772-8A revoluo-cientfica-1220661071391772-8
A revoluo-cientfica-1220661071391772-8
 
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesitLuka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
 

More from Asambleja Biblike

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
Asambleja Biblike
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
Asambleja Biblike
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
Asambleja Biblike
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
Asambleja Biblike
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
Asambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Asambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Asambleja Biblike
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Asambleja Biblike
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Asambleja Biblike
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Asambleja Biblike
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
Asambleja Biblike
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Asambleja Biblike
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Asambleja Biblike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
Asambleja Biblike
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Asambleja Biblike
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Asambleja Biblike
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Asambleja Biblike
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
Asambleja Biblike
 
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
Asambleja Biblike
 

More from Asambleja Biblike (20)

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
 
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
 
DY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARITDY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARIT
 

4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)

 • 1. 4 SHENJA TË THATËSIRËS FRYMËRORE
 • 2. I. MUNGESA E DREJTUESVE FRYMËRORË 1 Samuelit 2:12-14, 17 1 Samuelit 8:3
 • 3. I. MUNGESA E DREJTUESVE FRYMËRORË a. Mungonin drejtues frymërorë. b. Mungonin kryefamiljarë frymërorë. c. Mungonin nënat frymërore 80%
 • 4. 2. MUNGESA E FJALËS SË ZOTIT 1 Samuelit 3:1 Fjala e Zotit ishte e rrallë “Ligji i gojës sate për mua është më i çmuar se mijëra monedha ari dhe argjendi”
 • 5. 3. KUJTOHEMI PËR ZOTIN VETËM NË RAST NEVOJE Gjyqtarët 3:4 – 8 Gjyqtarët 3:11 - 40 vjet paqe Gjyqtarët 3:12 -18 vjet mundim Gjyqtarët 3:15 – 80 vjet paqe
 • 6. 4. AJO QË ISHTE E DREJTË NË SYTË E VET Gjyqtarët 17:6 Gjyqtarët 21:25 “Secili bënte atë që i dukej e drejtë në sytë e tij”