SlideShare a Scribd company logo
Të ardhmen
Shembuj
Horoskop
• Përse njerëzit lexojnë
 një gazetë?
• Sport
• Fjalëkryq
• Horoskop
Horoskopi kinez
• Shumë tipik
• Gjëra të paqarta dhe të
 përgjithshme.
• 1. You will have many situations
 socially that provide great joy
 throughout the year.
• 2. Be conservative in your
 spending or it could result in
 problems next year.
NOSTRADAMUS
•  Mbi 90% të profecive janë të rrema
•  10% të tjera janë “të paqarta”
•  “Ja, profeci për 11 Shtator 2001quot;
•  Saktësisht, çfarë tha ai?
•  The year 1999, seventh month
•  From the sky will come a great King of Terror
•  To bring back to life the great Mongol King,
•  Before and after Mars to reign by good luck.
Paralajmërim
• LiP 18:10 Të mos gjendet midis teje
 ndonjë që e kalon birin ose bijën e vet
 nëpër zjarr, as ndonjë që praktikon
 shortarinë, bën parashikime,
 interpreton shenjat dhe merret me
 magji,
• LiP 18:11 as ai që përdor yshtje, as
 mediume që konsultojnë frymat, as
 magjistarë, as ai që ndjell të vdekurit,
• LiP 18:12 sepse të gjithë ata që
 merren me këtë punë neveriten nga
 Zoti; dhe për shkak të kësaj neverie,
 Zoti është duke i përzënë para teje.
Prova e sigurt

• LiP 18:22 Kur profeti flet në
 emër të Zotit dhe kjo gjë nuk
 ndodh dhe nuk realizohet, kemi
 të bëjmë me një gjë që Zoti nuk
 e ka thënë; e ka thënë profeti me
 mendjemadhësi; mos ki frikë
 prej tijquot;.
• Standardi = 100%
Bibla
• Zero (0) profeci të
 qarta në
 < Kuran
 < Hindu Vedas
 < Fjalët e Budës
 < Fjalët e Konfusius
• Bibla përbëhet nga
 28% profeci
• Mijra profeci
Bibla
• 2 Pje 1:19 Ne e kemi edhe
 më të vërtetuar fjalën
 profetike, të cilën bëni mirë t’i
 kushtoni kujdes, si një kandil
 që ndriçon në një vend të
 errët, derisa të zbardhë dita
 dhe ylli i dritës të lindë në
 zemrat tuaja,
Bibla
• 2 Pje 1:20 duke ditur së pari
 këtë: që asnjë profeci e
 Shkrimit nuk është objekt i
 interpretimeve të veçanta.
• 2 Pje 1:21 Sepse asnjë profeci
 nuk ka ardhur nga vullneti i
 njeriut, por njerëzit e shenjtë
 të Perëndisë kanë folur, të
 shtyrë nga Fryma e Shenjtë.
Frymë e profecisë
• Zbu 19:10 Edhe rashë
 përpara këmbëve të tij
 për ta adhuruar, por ai
 më tha: “Ruaju se e
 bën, unë jam
 bashkëshërbëtori yt si
 dhe i vëllezërve të tu
 që kanë dëshminë e
 Jezusit. Perëndinë
 adhuroje! Sepse
              P.sh. Libri i Zbulesës
 dëshmia e Jezusit
 është frymë e
 profecisë”.
Politika

• Zak 12:2 quot;Ja, unë do ta bëj
 Jeruzalemin një kupë hutimi
 për gjithë popujt përreth; ata
 do të dalin gjithashtu kundër
 Judës, kur të rrethojnë
 Jeruzalemin.
• Në politikë: Izraeli është
 “problemi më i madh”
Urretje për
   Izrael
• Musilmanët nuk
 pranojnë që Izraeli ka të
 drejtë të ekzistojë.
• Terrorizëm
• “Tokë për paqe”
Tokë për paqe
Ushtria e Izraelit

• Tepër e përgatitur
Izrael përpara 3000 vjetësh

• Por në vitin 70 . . .
• Që nga 70 m.K. deri në 1948
1948
• Rilindja e shtetit
• Shpallja e pavarësisë
• Musilmanët thonë “do t’i
 shkatërrojmë”
• Rezultati?
1967
• Egjiti dhe Siria e kërcenuan
• Lufta prej 6 ditësh
U.N. Security Council
Brezi i tanishëm
• 2 Tim 3:1 Dhe dije këtë: në ditët e
 fundit do të vijnë kohë të vështira,
• 2 Tim 3:2 sepse njerëzit do të
 jenë egoistë, lakmues parash,
 mburravecë, krenarë, blasfemues,
 të pabindur ndaj prindërve,
 mosmirënjohës, të paudhë,
Brezi i tanishëm
• 2 Tim 3:3 të padhembshur, të
 papajtueshëm, shpifës, të
 papërmbajtur, mizorë, që s’e
 duan të mirën,
• 2 Tim 3:4 tradhtarë, kokëshkretë,
 fodullë, dëfrimdashës më fort se
 perëndidashës,
• 2 Tim 3:5 të perëndishëm në
 dukje, por mohues të fuqisë së
 saj; edhe nga këta largohu.
Ora e fundit

• 1 Gjo 2:18 Fëmijë, është ora
 e fundit. Dhe, sikurse e
 dëgjuat, antikrishti duhet të
 vijë, dhe tani janë shfaqur
 shumë antikrishtë; prej nga e
 dimë se është ora e fundit.                 Në botë sot!
Damka e bishës
• Zbu 13:16 Veç kësaj bëri që të
 gjithëve, të vegjël e të mëdhenj,
 dhe të pasur dhe të varfër, dhe
 të lirë dhe skllevër, t’u vihet një
 damkë mbi dorën e tyre të
 djathtë ose mbi ballin e tyre,
• Zbu 13:17 dhe që askush të
 mos mund të blinte ose të
 shiste, po të mos kishte
 damkën ose emrin e bishës ose     Karta identiteti
 numrin e emrit të saj.
666
• Zbu 13:18 Këtu është urtia. Ai
 që ka mend, le të bëjë llogari
 numrin e bishës, sepse është
 numër njeriu; dhe numri i tij
 është gjashtëqind e
 gjashtëdhjetë e gjashtë.
• Teknologjia ka ardhur
Rrëmbimi

• 1 Thes 4:13-18
• A je gati?
Nëse nuk je gati?
• Mundimi i madh
• Zbu 13:16 Veç kësaj bëri që
 të gjithëve, të vegjël e të
 mëdhenj, dhe të pasur dhe
 të varfër, dhe të lirë dhe
 skllevër, t’u vihet një damkë
 mbi dorën e tyre të djathtë
 ose mbi ballin e tyre,
Por, nëse e merr . . .

• Zbu 14:11 Dhe tymi i
 mundimit të tyre ngjitet
 në shekuj të shekujve,
 dhe nuk do të kenë
 prehje ditë e natë ata që
 adhurojnë bishën dhe
 figurën e saj dhe kushdo
 që merr damkën e emrit
 të saj”.

               Nuk është një shaka
Eshtë caktuar . . .

• Heb 9:27 Dhe, duke qenë
 se është caktuar që njerëzit
 të vdesin vetëm një herë,
 dhe më pas vjen gjyqi,
Zbu 20:11-15
Te ardhmen
"Unë do t'ju tregoj të ardhmen 1"

More Related Content

Viewers also liked

Humans & Machines Ethics Canvas
Humans & Machines Ethics CanvasHumans & Machines Ethics Canvas
Humans & Machines Ethics Canvas
Piush Vaish
 
Subway in Lisbon
Subway in Lisbon Subway in Lisbon
Subway in Lisbon
Lavennder M
 
CP2 Newport Beach 2010
CP2 Newport Beach 2010CP2 Newport Beach 2010
CP2 Newport Beach 2010
nb4less
 
Ux och design som konverterar del 3
Ux och design som konverterar del 3Ux och design som konverterar del 3
Ux och design som konverterar del 3
Wipcore
 
Storytelling + Experiences: Ingredients of a Successful Redesign
Storytelling + Experiences: Ingredients of a Successful RedesignStorytelling + Experiences: Ingredients of a Successful Redesign
Storytelling + Experiences: Ingredients of a Successful Redesign
mStoner, Inc.
 
Semantic Techniques for Enabling Knowledge Reuse in Conceptual Modelling
Semantic Techniques for Enabling Knowledge Reuse in Conceptual ModellingSemantic Techniques for Enabling Knowledge Reuse in Conceptual Modelling
Semantic Techniques for Enabling Knowledge Reuse in Conceptual Modelling
Oscar Corcho
 
Презентация агентства PRCI.Storytellers
Презентация агентства PRCI.StorytellersПрезентация агентства PRCI.Storytellers
Презентация агентства PRCI.Storytellers
Коммуникационное агентство PRSI.Storytellers
 
Glassdoor Summit: Ana Recio
Glassdoor Summit: Ana RecioGlassdoor Summit: Ana Recio
Glassdoor Summit: Ana Recio
Glassdoor
 
Why is ECD the Bona Fide Foundation for the SDGs - Pia Rebello Britto, Senior...
Why is ECD the Bona Fide Foundation for the SDGs - Pia Rebello Britto, Senior...Why is ECD the Bona Fide Foundation for the SDGs - Pia Rebello Britto, Senior...
Why is ECD the Bona Fide Foundation for the SDGs - Pia Rebello Britto, Senior...
unicefmne
 
Querying Riak Just Got Easier - Introducing Secondary Indices
Querying Riak Just Got Easier - Introducing Secondary IndicesQuerying Riak Just Got Easier - Introducing Secondary Indices
Querying Riak Just Got Easier - Introducing Secondary Indices
Rusty Klophaus
 

Viewers also liked (10)

Humans & Machines Ethics Canvas
Humans & Machines Ethics CanvasHumans & Machines Ethics Canvas
Humans & Machines Ethics Canvas
 
Subway in Lisbon
Subway in Lisbon Subway in Lisbon
Subway in Lisbon
 
CP2 Newport Beach 2010
CP2 Newport Beach 2010CP2 Newport Beach 2010
CP2 Newport Beach 2010
 
Ux och design som konverterar del 3
Ux och design som konverterar del 3Ux och design som konverterar del 3
Ux och design som konverterar del 3
 
Storytelling + Experiences: Ingredients of a Successful Redesign
Storytelling + Experiences: Ingredients of a Successful RedesignStorytelling + Experiences: Ingredients of a Successful Redesign
Storytelling + Experiences: Ingredients of a Successful Redesign
 
Semantic Techniques for Enabling Knowledge Reuse in Conceptual Modelling
Semantic Techniques for Enabling Knowledge Reuse in Conceptual ModellingSemantic Techniques for Enabling Knowledge Reuse in Conceptual Modelling
Semantic Techniques for Enabling Knowledge Reuse in Conceptual Modelling
 
Презентация агентства PRCI.Storytellers
Презентация агентства PRCI.StorytellersПрезентация агентства PRCI.Storytellers
Презентация агентства PRCI.Storytellers
 
Glassdoor Summit: Ana Recio
Glassdoor Summit: Ana RecioGlassdoor Summit: Ana Recio
Glassdoor Summit: Ana Recio
 
Why is ECD the Bona Fide Foundation for the SDGs - Pia Rebello Britto, Senior...
Why is ECD the Bona Fide Foundation for the SDGs - Pia Rebello Britto, Senior...Why is ECD the Bona Fide Foundation for the SDGs - Pia Rebello Britto, Senior...
Why is ECD the Bona Fide Foundation for the SDGs - Pia Rebello Britto, Senior...
 
Querying Riak Just Got Easier - Introducing Secondary Indices
Querying Riak Just Got Easier - Introducing Secondary IndicesQuerying Riak Just Got Easier - Introducing Secondary Indices
Querying Riak Just Got Easier - Introducing Secondary Indices
 

"Unë do t'ju tregoj të ardhmen 1"

 • 3. Horoskop • Përse njerëzit lexojnë një gazetë? • Sport • Fjalëkryq • Horoskop
 • 4. Horoskopi kinez • Shumë tipik • Gjëra të paqarta dhe të përgjithshme. • 1. You will have many situations socially that provide great joy throughout the year. • 2. Be conservative in your spending or it could result in problems next year.
 • 5. NOSTRADAMUS • Mbi 90% të profecive janë të rrema • 10% të tjera janë “të paqarta” • “Ja, profeci për 11 Shtator 2001quot; • Saktësisht, çfarë tha ai? • The year 1999, seventh month • From the sky will come a great King of Terror • To bring back to life the great Mongol King, • Before and after Mars to reign by good luck.
 • 6. Paralajmërim • LiP 18:10 Të mos gjendet midis teje ndonjë që e kalon birin ose bijën e vet nëpër zjarr, as ndonjë që praktikon shortarinë, bën parashikime, interpreton shenjat dhe merret me magji, • LiP 18:11 as ai që përdor yshtje, as mediume që konsultojnë frymat, as magjistarë, as ai që ndjell të vdekurit, • LiP 18:12 sepse të gjithë ata që merren me këtë punë neveriten nga Zoti; dhe për shkak të kësaj neverie, Zoti është duke i përzënë para teje.
 • 7. Prova e sigurt • LiP 18:22 Kur profeti flet në emër të Zotit dhe kjo gjë nuk ndodh dhe nuk realizohet, kemi të bëjmë me një gjë që Zoti nuk e ka thënë; e ka thënë profeti me mendjemadhësi; mos ki frikë prej tijquot;. • Standardi = 100%
 • 8. Bibla • Zero (0) profeci të qarta në < Kuran < Hindu Vedas < Fjalët e Budës < Fjalët e Konfusius • Bibla përbëhet nga 28% profeci • Mijra profeci
 • 9. Bibla • 2 Pje 1:19 Ne e kemi edhe më të vërtetuar fjalën profetike, të cilën bëni mirë t’i kushtoni kujdes, si një kandil që ndriçon në një vend të errët, derisa të zbardhë dita dhe ylli i dritës të lindë në zemrat tuaja,
 • 10. Bibla • 2 Pje 1:20 duke ditur së pari këtë: që asnjë profeci e Shkrimit nuk është objekt i interpretimeve të veçanta. • 2 Pje 1:21 Sepse asnjë profeci nuk ka ardhur nga vullneti i njeriut, por njerëzit e shenjtë të Perëndisë kanë folur, të shtyrë nga Fryma e Shenjtë.
 • 11. Frymë e profecisë • Zbu 19:10 Edhe rashë përpara këmbëve të tij për ta adhuruar, por ai më tha: “Ruaju se e bën, unë jam bashkëshërbëtori yt si dhe i vëllezërve të tu që kanë dëshminë e Jezusit. Perëndinë adhuroje! Sepse P.sh. Libri i Zbulesës dëshmia e Jezusit është frymë e profecisë”.
 • 12. Politika • Zak 12:2 quot;Ja, unë do ta bëj Jeruzalemin një kupë hutimi për gjithë popujt përreth; ata do të dalin gjithashtu kundër Judës, kur të rrethojnë Jeruzalemin. • Në politikë: Izraeli është “problemi më i madh”
 • 13. Urretje për Izrael • Musilmanët nuk pranojnë që Izraeli ka të drejtë të ekzistojë. • Terrorizëm • “Tokë për paqe”
 • 15. Ushtria e Izraelit • Tepër e përgatitur
 • 16. Izrael përpara 3000 vjetësh • Por në vitin 70 . . . • Që nga 70 m.K. deri në 1948
 • 17. 1948 • Rilindja e shtetit • Shpallja e pavarësisë • Musilmanët thonë “do t’i shkatërrojmë” • Rezultati?
 • 18. 1967 • Egjiti dhe Siria e kërcenuan • Lufta prej 6 ditësh
 • 20. Brezi i tanishëm • 2 Tim 3:1 Dhe dije këtë: në ditët e fundit do të vijnë kohë të vështira, • 2 Tim 3:2 sepse njerëzit do të jenë egoistë, lakmues parash, mburravecë, krenarë, blasfemues, të pabindur ndaj prindërve, mosmirënjohës, të paudhë,
 • 21. Brezi i tanishëm • 2 Tim 3:3 të padhembshur, të papajtueshëm, shpifës, të papërmbajtur, mizorë, që s’e duan të mirën, • 2 Tim 3:4 tradhtarë, kokëshkretë, fodullë, dëfrimdashës më fort se perëndidashës, • 2 Tim 3:5 të perëndishëm në dukje, por mohues të fuqisë së saj; edhe nga këta largohu.
 • 22. Ora e fundit • 1 Gjo 2:18 Fëmijë, është ora e fundit. Dhe, sikurse e dëgjuat, antikrishti duhet të vijë, dhe tani janë shfaqur shumë antikrishtë; prej nga e dimë se është ora e fundit. Në botë sot!
 • 23. Damka e bishës • Zbu 13:16 Veç kësaj bëri që të gjithëve, të vegjël e të mëdhenj, dhe të pasur dhe të varfër, dhe të lirë dhe skllevër, t’u vihet një damkë mbi dorën e tyre të djathtë ose mbi ballin e tyre, • Zbu 13:17 dhe që askush të mos mund të blinte ose të shiste, po të mos kishte damkën ose emrin e bishës ose Karta identiteti numrin e emrit të saj.
 • 24. 666 • Zbu 13:18 Këtu është urtia. Ai që ka mend, le të bëjë llogari numrin e bishës, sepse është numër njeriu; dhe numri i tij është gjashtëqind e gjashtëdhjetë e gjashtë. • Teknologjia ka ardhur
 • 25. Rrëmbimi • 1 Thes 4:13-18 • A je gati?
 • 26. Nëse nuk je gati? • Mundimi i madh • Zbu 13:16 Veç kësaj bëri që të gjithëve, të vegjël e të mëdhenj, dhe të pasur dhe të varfër, dhe të lirë dhe skllevër, t’u vihet një damkë mbi dorën e tyre të djathtë ose mbi ballin e tyre,
 • 27. Por, nëse e merr . . . • Zbu 14:11 Dhe tymi i mundimit të tyre ngjitet në shekuj të shekujve, dhe nuk do të kenë prehje ditë e natë ata që adhurojnë bishën dhe figurën e saj dhe kushdo që merr damkën e emrit të saj”. Nuk është një shaka
 • 28. Eshtë caktuar . . . • Heb 9:27 Dhe, duke qenë se është caktuar që njerëzit të vdesin vetëm një herë, dhe më pas vjen gjyqi,