SlideShare a Scribd company logo
KISHA SIPAS DHIATES SE RE
 Vep 2:41 Dhe ata që e pranuan
 fjalën e tij me gëzim, u pagëzuan;
 atë ditë u shtuan rreth tre mijë
 veta.
 Vep 2:47 duke lavdëruar
 Perëndinë dhe duke gëzuar
 simpatinë e gjithë popullit. Dhe
 Zoti i shtonte kishës çdo ditë ata
 që ishin shpëtuar.
SI KISHA E THESALONIKASVE

  Shih 1 Thes 1:5-10
KUSHTET?

 Lexo v42-47
 Shkurt, besimtarë të
 përkushtuar
CITIM ME VLERE - RESPEKT SIMBOLIK
  Është e vërtetë se miliona njerëz e quajnë
  veten sipas emrit të Tij dhe i japin një lloj
  respekti simbolik Atij, por një provim i
  thjeshtë do të tregojë se sa pak nderohet Ai
  me të vërtetë midis tyre.
  Le të vihet në provë njeriu mesatar mbi
  pyetjen se kush ose çfarë është mbi të      I krishteri
  gjitha dhe pozicioni i vërtetë i tij do të dalë  i vakët
  në shesh.
CITIM ME VLERE - RESPEKT SIMBOLIK
  Le të detyrohet që të bëjë një zgjedhje
  midis Perëndisë dhe parave,
  midis Perëndisë dhe njerëzve,
  midis Perëndisë dhe ambicieve personale,
  midis Perëndisë dhe vetes,
  midis Perëndisë dhe dashurisë njerëzore
  dhe Perëndia do të zërë vend të dytë në çdo rast.
                              I krishteri
  Këto gjëra të tjera do të lartësohen mbi të gjitha.
                              i vakët
  Sado që njeriu të protestojë, prova është në
  zgjedhjet që ai bën ditë pas dite gjatë jetës së tij.
KISHA E HERSHME
  Vep 4:4 Por shumë nga ata që
  ua kishin dëgjuar fjalën
  besuan; dhe numri i burrave u
  bë rreth pesë mijë.

  Vep 4:2 të zemëruar sepse e
  mësonin popullin dhe
  shpallnin në Jezusin ringjalljen
  e të vdekurve.
EKSKLUZIVE

 Vep 4:12 Dhe në asnjë tjetër nuk
 ka shpëtim, sepse nuk ka asnjë
 emër tjetër nën qiell që u është
 dhënë njerëzve dhe me anë të të
 cilit duhet të shpëtohemi’’
 Praktikisht, çfarë do të thotë kjo
 në lidhje me fatin e shumica
 njerëzve?
FORMULA UNGJILLORE
  Rom 10:13 Në fakt: “Kushdo që do ta
  thërrasë emrin e Zotit do të shpëtohet’’   ?   ?   ?

  v14 Si do ta thërrasin, pra, atë, të cilit
  nuk i besuan? Dhe si do të besojnë tek
  ai për të cilin nuk kanë dëgjuar? Dhe si
  do të dëgjojnë, kur s’ka kush predikon?
                         Njerëz pa Krishtin
  v15 Dhe si do të predikojnë pa qenë
  dërguar? Siç është shkruar: “Sa të
  bukura janë këmbët e atyre që shpallin
  paqen, që shpallin lajme të mira!’’
PASION I MADH PËR JEZUSIN

  Vep 4:13 Ata, kur e panë
  çiltërsinë e Pjetrit dhe të
  Gjonit dhe duke kuptuar se
  ishin njerëz të pamësuar
  dhe pa arsim, u
  mrrekulluan dhe i njihnin
  se kishin qenë me Jezusin.
ZBRITJE E BEKUAR

 Vep 5:14 Kështu Zotit i shtohej një
 numër gjithnjë e më i madh
 besimtarësh, turma burrash dhe
 grash,
 Sfondi?

 Vep 5:13 Dhe asnjeri nga të tjerët
 nuk guxonte të bashkohej me ta; por
 populli i lartësonte.
UNGJILLIZIM I FRYTSHËM
 Vep 6:1 Por në ato ditë, duke u
 shumuar numri i dishepujve, . . .
 Metodat?
 Vep 5:42 Dhe çdo ditë, në tempull e
 nëpër shtëpi, nuk pushonin duke
 mësuar dhe duke shpallur lajmin e mirë:
 që Jezusi është Krishti.
 Open-air, fëmijë, miqësi, fshatrat,
 internet, radio, të bësh një vizitë, etj
 Meqenëse vera ka mbaruar, tani duhet
 të theksojmë . . . .
PËRDORNI SHTËPINË TUAJ

  Sfidë: A është shtëpia ime
  kalaja ime apo shtëpia e
  Jezusit?
PËRDORNI SHTËPINË TUAJ
 Si Pjetri bëri, Mark 2
 Njerëz të HUAJ
 Komshi, koleg në punë
 Kafe, embëllsirë
 Flisni për gjëra frymërore
 Dëshmi, ftesë, studim,
 aktivitet
 P.sh. kinezët

More Related Content

What's hot

Dishepullimi i vërtetë
Dishepullimi i vërtetëDishepullimi i vërtetë
Dishepullimi i vërtetë
Asambleja Biblike
 
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Asambleja Biblike
 
PARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNEPARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNE
Asambleja Biblike
 
Kush është Jezusi (Luka 9b)
Kush është Jezusi (Luka 9b)Kush është Jezusi (Luka 9b)
Kush është Jezusi (Luka 9b)
Asambleja Biblike
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Asambleja Biblike
 
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEREALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
Asambleja Biblike
 
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Asambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Asambleja Biblike
 
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Asambleja Biblike
 
Jesus is God: The Biblical Proof
Jesus is God: The Biblical ProofJesus is God: The Biblical Proof
Jesus is God: The Biblical Proof
Abundant Life Fellowship
 
Zbulesa 11
Zbulesa 11Zbulesa 11
Zbulesa 11
Asambleja Biblike
 
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS - KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS - Asambleja Biblike
 
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesitLuka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Asambleja Biblike
 
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
Asambleja Biblike
 
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Asambleja Biblike
 
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
Asambleja Biblike
 
Te mbeshtetesh mbi Zotin
Te mbeshtetesh mbi ZotinTe mbeshtetesh mbi Zotin
Te mbeshtetesh mbi Zotin
Asambleja Biblike
 

What's hot (20)

Dishepullimi i vërtetë
Dishepullimi i vërtetëDishepullimi i vërtetë
Dishepullimi i vërtetë
 
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
 
PARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNEPARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNE
 
Kush është Jezusi (Luka 9b)
Kush është Jezusi (Luka 9b)Kush është Jezusi (Luka 9b)
Kush është Jezusi (Luka 9b)
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
 
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEREALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
 
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
 
NJË TRUP
NJË TRUPNJË TRUP
NJË TRUP
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
 
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
 
Jesus is God: The Biblical Proof
Jesus is God: The Biblical ProofJesus is God: The Biblical Proof
Jesus is God: The Biblical Proof
 
Zbulesa 11
Zbulesa 11Zbulesa 11
Zbulesa 11
 
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS - KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
 
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesitLuka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
Luka 8 - Shembelltyra e mbjellesit
 
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
 
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Shenjtëri dhe disiplinë (Kisha sipas Dhiatës së Re)
 
ZBULESA 1 - Pjesa II
ZBULESA 1 - Pjesa IIZBULESA 1 - Pjesa II
ZBULESA 1 - Pjesa II
 
Engjëjt dhe shamia
Engjëjt dhe shamiaEngjëjt dhe shamia
Engjëjt dhe shamia
 
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
 
Te mbeshtetesh mbi Zotin
Te mbeshtetesh mbi ZotinTe mbeshtetesh mbi Zotin
Te mbeshtetesh mbi Zotin
 

Viewers also liked

Paralelismo tarjetas-regulares
Paralelismo tarjetas-regularesParalelismo tarjetas-regulares
Paralelismo tarjetas-regulares
Saul Romero Yupanqui
 
Liu Maoshan 31 képe
Liu Maoshan 31 képeLiu Maoshan 31 képe
Liu Maoshan 31 képe
Kapitán József
 
Zoran Cukale: GARGOYLE
Zoran Cukale: GARGOYLEZoran Cukale: GARGOYLE
Zoran Cukale: GARGOYLE
Tomislavladan
 
A incógnita
A incógnitaA incógnita
A incógnita
Alípio Ferreira
 
Screenshot 8
Screenshot 8Screenshot 8
Screenshot 8crimzon36
 
Vár-lak
Vár-lakVár-lak
Prevision mercredi 04 juin 2014
Prevision mercredi 04 juin 2014Prevision mercredi 04 juin 2014
Prevision mercredi 04 juin 2014
بسام البصيلي
 
Persuasive Speeches Slideshow For Wiki 2
Persuasive Speeches Slideshow For Wiki 2Persuasive Speeches Slideshow For Wiki 2
Persuasive Speeches Slideshow For Wiki 2
stanhopekris
 
Musculonervioso
MusculonerviosoMusculonervioso
Amir H. Zanjani_FK Work Portfolio
Amir H. Zanjani_FK Work PortfolioAmir H. Zanjani_FK Work Portfolio
Amir H. Zanjani_FK Work Portfolio
Figenia Keil
 
Central de energía
Central de energíaCentral de energía
Central de energía
Paty Lucerito
 
17 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 2
17 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 217 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 2
17 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 2
Sierra Francisco Justo
 
Hegy- és sziklaszorosok Romániában
Hegy- és sziklaszorosok RomániábanHegy- és sziklaszorosok Romániában
Hegy- és sziklaszorosok Romániában
Kapitán József
 
Measurement
MeasurementMeasurement
Measurement
stanhopekris
 
Objetividadysubjetividad
ObjetividadysubjetividadObjetividadysubjetividad
Objetividadysubjetividad
Gisela Coronado
 
Rohit Resume
Rohit ResumeRohit Resume
Rohit Resume
Rohit Chaskar
 
Making friends in english penguin quick guides
Making friends in english  penguin quick guidesMaking friends in english  penguin quick guides
Making friends in english penguin quick guides
Aleksandra Ristic
 

Viewers also liked (18)

Paralelismo tarjetas-regulares
Paralelismo tarjetas-regularesParalelismo tarjetas-regulares
Paralelismo tarjetas-regulares
 
Liu Maoshan 31 képe
Liu Maoshan 31 képeLiu Maoshan 31 képe
Liu Maoshan 31 képe
 
Zoran Cukale: GARGOYLE
Zoran Cukale: GARGOYLEZoran Cukale: GARGOYLE
Zoran Cukale: GARGOYLE
 
A incógnita
A incógnitaA incógnita
A incógnita
 
Screenshot 8
Screenshot 8Screenshot 8
Screenshot 8
 
Vár-lak
Vár-lakVár-lak
Vár-lak
 
Prevision mercredi 04 juin 2014
Prevision mercredi 04 juin 2014Prevision mercredi 04 juin 2014
Prevision mercredi 04 juin 2014
 
Persuasive Speeches Slideshow For Wiki 2
Persuasive Speeches Slideshow For Wiki 2Persuasive Speeches Slideshow For Wiki 2
Persuasive Speeches Slideshow For Wiki 2
 
Musculonervioso
MusculonerviosoMusculonervioso
Musculonervioso
 
Amir H. Zanjani_FK Work Portfolio
Amir H. Zanjani_FK Work PortfolioAmir H. Zanjani_FK Work Portfolio
Amir H. Zanjani_FK Work Portfolio
 
Central de energía
Central de energíaCentral de energía
Central de energía
 
17 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 2
17 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 217 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 2
17 min ndot 2008 rotondas modernas toolbox 2
 
Hegy- és sziklaszorosok Romániában
Hegy- és sziklaszorosok RomániábanHegy- és sziklaszorosok Romániában
Hegy- és sziklaszorosok Romániában
 
Measurement
MeasurementMeasurement
Measurement
 
Gjetsemania - Lluka22c
Gjetsemania - Lluka22cGjetsemania - Lluka22c
Gjetsemania - Lluka22c
 
Objetividadysubjetividad
ObjetividadysubjetividadObjetividadysubjetividad
Objetividadysubjetividad
 
Rohit Resume
Rohit ResumeRohit Resume
Rohit Resume
 
Making friends in english penguin quick guides
Making friends in english  penguin quick guidesMaking friends in english  penguin quick guides
Making friends in english penguin quick guides
 

Similar to Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)

Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
Abundant Life Fellowship
 
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-teSq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
Fatos
 
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
Asambleja Biblike
 
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7Asambleja Biblike
 
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së ReDUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së ReAsambleja Biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 81 ( 05 Shtator 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 81 ( 05 Shtator 2019)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 81 ( 05 Shtator 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 81 ( 05 Shtator 2019)
VatraBiblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 44 ( 27 Shtator )
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 44 ( 27 Shtator )Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 44 ( 27 Shtator )
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 44 ( 27 Shtator )
Azbiela Meta
 
Albanian - The Epistle of Paul the Apostle to the Laodiceans.pdf
Albanian - The Epistle of Paul the Apostle to the Laodiceans.pdfAlbanian - The Epistle of Paul the Apostle to the Laodiceans.pdf
Albanian - The Epistle of Paul the Apostle to the Laodiceans.pdf
Filipino Tracts and Literature Society Inc.
 
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetHISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
Asambleja Biblike
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
Asambleja Biblike
 
Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Adriatik Rexha
 

Similar to Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re) (11)

Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
 
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-teSq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
 
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
 
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
 
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së ReDUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
DUNTITË FRYMËRORE - Kisha sipas Dhiatës së Re
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 81 ( 05 Shtator 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 81 ( 05 Shtator 2019)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 81 ( 05 Shtator 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 81 ( 05 Shtator 2019)
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 44 ( 27 Shtator )
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 44 ( 27 Shtator )Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 44 ( 27 Shtator )
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 44 ( 27 Shtator )
 
Albanian - The Epistle of Paul the Apostle to the Laodiceans.pdf
Albanian - The Epistle of Paul the Apostle to the Laodiceans.pdfAlbanian - The Epistle of Paul the Apostle to the Laodiceans.pdf
Albanian - The Epistle of Paul the Apostle to the Laodiceans.pdf
 
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetHISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
 
Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``
 

More from Asambleja Biblike

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
Asambleja Biblike
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
Asambleja Biblike
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
Asambleja Biblike
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
Asambleja Biblike
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
Asambleja Biblike
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
Asambleja Biblike
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
Asambleja Biblike
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
Asambleja Biblike
 
Jezusi eshte Zot
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
Asambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Asambleja Biblike
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Asambleja Biblike
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Asambleja Biblike
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Asambleja Biblike
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Asambleja Biblike
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Asambleja Biblike
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeAsambleja Biblike
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
Asambleja Biblike
 
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
Asambleja Biblike
 
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
Asambleja Biblike
 

More from Asambleja Biblike (20)

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
 
Jezusi eshte Zot
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
 
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
 
DY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARITDY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARIT
 
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
 

Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)

 • 1. KISHA SIPAS DHIATES SE RE  Vep 2:41 Dhe ata që e pranuan fjalën e tij me gëzim, u pagëzuan; atë ditë u shtuan rreth tre mijë veta.  Vep 2:47 duke lavdëruar Perëndinë dhe duke gëzuar simpatinë e gjithë popullit. Dhe Zoti i shtonte kishës çdo ditë ata që ishin shpëtuar.
 • 2. SI KISHA E THESALONIKASVE  Shih 1 Thes 1:5-10
 • 3. KUSHTET?  Lexo v42-47  Shkurt, besimtarë të përkushtuar
 • 4. CITIM ME VLERE - RESPEKT SIMBOLIK  Është e vërtetë se miliona njerëz e quajnë veten sipas emrit të Tij dhe i japin një lloj respekti simbolik Atij, por një provim i thjeshtë do të tregojë se sa pak nderohet Ai me të vërtetë midis tyre.  Le të vihet në provë njeriu mesatar mbi pyetjen se kush ose çfarë është mbi të I krishteri gjitha dhe pozicioni i vërtetë i tij do të dalë i vakët në shesh.
 • 5. CITIM ME VLERE - RESPEKT SIMBOLIK  Le të detyrohet që të bëjë një zgjedhje  midis Perëndisë dhe parave,  midis Perëndisë dhe njerëzve,  midis Perëndisë dhe ambicieve personale,  midis Perëndisë dhe vetes,  midis Perëndisë dhe dashurisë njerëzore  dhe Perëndia do të zërë vend të dytë në çdo rast. I krishteri Këto gjëra të tjera do të lartësohen mbi të gjitha. i vakët  Sado që njeriu të protestojë, prova është në zgjedhjet që ai bën ditë pas dite gjatë jetës së tij.
 • 6. KISHA E HERSHME  Vep 4:4 Por shumë nga ata që ua kishin dëgjuar fjalën besuan; dhe numri i burrave u bë rreth pesë mijë.  Vep 4:2 të zemëruar sepse e mësonin popullin dhe shpallnin në Jezusin ringjalljen e të vdekurve.
 • 7. EKSKLUZIVE  Vep 4:12 Dhe në asnjë tjetër nuk ka shpëtim, sepse nuk ka asnjë emër tjetër nën qiell që u është dhënë njerëzve dhe me anë të të cilit duhet të shpëtohemi’’  Praktikisht, çfarë do të thotë kjo në lidhje me fatin e shumica njerëzve?
 • 8. FORMULA UNGJILLORE  Rom 10:13 Në fakt: “Kushdo që do ta thërrasë emrin e Zotit do të shpëtohet’’ ? ? ?  v14 Si do ta thërrasin, pra, atë, të cilit nuk i besuan? Dhe si do të besojnë tek ai për të cilin nuk kanë dëgjuar? Dhe si do të dëgjojnë, kur s’ka kush predikon? Njerëz pa Krishtin  v15 Dhe si do të predikojnë pa qenë dërguar? Siç është shkruar: “Sa të bukura janë këmbët e atyre që shpallin paqen, që shpallin lajme të mira!’’
 • 9. PASION I MADH PËR JEZUSIN  Vep 4:13 Ata, kur e panë çiltërsinë e Pjetrit dhe të Gjonit dhe duke kuptuar se ishin njerëz të pamësuar dhe pa arsim, u mrrekulluan dhe i njihnin se kishin qenë me Jezusin.
 • 10. ZBRITJE E BEKUAR  Vep 5:14 Kështu Zotit i shtohej një numër gjithnjë e më i madh besimtarësh, turma burrash dhe grash,  Sfondi?  Vep 5:13 Dhe asnjeri nga të tjerët nuk guxonte të bashkohej me ta; por populli i lartësonte.
 • 11. UNGJILLIZIM I FRYTSHËM  Vep 6:1 Por në ato ditë, duke u shumuar numri i dishepujve, . . .  Metodat?  Vep 5:42 Dhe çdo ditë, në tempull e nëpër shtëpi, nuk pushonin duke mësuar dhe duke shpallur lajmin e mirë: që Jezusi është Krishti.  Open-air, fëmijë, miqësi, fshatrat, internet, radio, të bësh një vizitë, etj  Meqenëse vera ka mbaruar, tani duhet të theksojmë . . . .
 • 12. PËRDORNI SHTËPINË TUAJ  Sfidë: A është shtëpia ime kalaja ime apo shtëpia e Jezusit?
 • 13. PËRDORNI SHTËPINË TUAJ  Si Pjetri bëri, Mark 2  Njerëz të HUAJ  Komshi, koleg në punë  Kafe, embëllsirë  Flisni për gjëra frymërore  Dëshmi, ftesë, studim, aktivitet  P.sh. kinezët