SlideShare a Scribd company logo
-TEMPULLI I RINDËRTUAR,
-DY DËSHMITARËT DHE
-TRIUMFI I PERËNDISË MBI
 ARMIQTË E TIJ
TEMPULLI I RINDERTUAR
1.    (v.1) Gjoni udhёzohet tё masё:
      tempullin e Perёndisё.
      Altarin
      Adhuruesit
2.    (v.2) Oborri nuk duhet tё matet, sepse
     u ёshtё dhёnё paganёve pёr
     42 muaj = 1260 ditё d.m.th. 3.5 vjet

                  7 vjet
                  3,5 vjet
            Antikrishti adhurohet
ANTIKRISHTI DHE TEMPULLI I RINDERTUAR
  Informacion i nevojshёm nga Danieli:
   Dan.9:24-27
   Mbulon 70 shtatёshe (javё vitesh)
   Shtatёshja (java) e 70 ёshtё Mundimi 7 vjeçar
  Dan.12:11 dhe Mateu 24:15-21 Neveria e
  Shkretimit
  Dan. 7:25, njё pёrshkrim i Antikrishtit
   Ai do tё shqiptojё fjalё kundёr Shumё tё Lartit
   Perёndi
   Do tё pёrndjekё shenjtorёt me qёllim qё t’i shfarosё
   Do tё mundohet tё ndryshojё kohёrat dhe ligjin
 Dan. 11:36-39
 2 Thesalonikasve 2:3-4
PERPJEKJET PER RINDERTIMIN E TEMPULLIT
  Judenjtё janё tё interesuar pёr rindёrtimin
  e tempullit
  Si mund tё ndodhё kjo kur aty ndodhet njё
  Xhami, “THE DOME OF THE ROCK”, njё
  nga vendet mё tё shenjta pёr myslimanёt?
  (Zbu 11:2) Oborrin lёre dhe mos e mat=
  persekutim i shenjtorёve (Zb.12:3-6,13-14)
  Vendodhja e saktё e tempullit ???
  Mund tё jetё mё nё veri dhe xhamia mbetet
  nё oborrin e tempullit
DY DESHMITARET (v.3-14)
         Shёrbesa e tyre: (v.3)
          Do tё profetizojnё pёr 3,5 vjet
          Do tё vishen me thasё (pendim)
         Burimi i shёrbesёs sё tyre: (v.4)
          Janё 2 pemёt e ullirit dhe shandanёt (Zak
          4:2-14)
         Fuqia e shёrbesёs sё tyre: (v.5-6)
          Del zjarr nga goja
          Kanё pushtet tё dalin shiun
          Tё kthejnё ujin nё gjak
         Urrejtja ndaj shёrbesёs sё tyre: (v.7-10)
          Do tё vriten nga bisha
          Trupat do tё lihen nё shesh
          Bota do tё gёzohet pёr vdekjen e tyre
         Kapaku i shёrbesёs sё tyre: (v.11-14)
          Do tё ringjallen
DESHMIA E KISHES SOT
  Çfarё ёshtё njё dёshmitar?
  I mbushur me fuqinё e Frymёs sё Shenjtё
  A ёshtё dёshmia pёr Krishtin njё çёshtje dёshire
  apo preference? JO, TI JE NJё DёSHMITAR
  A ёshtё asambleja biblike njё dёshmi e gjallё e
  hirit tё Perёndisё?
   Predikimet
   Darka e Zotit
   Ungjillёzimet
   Shёrbesat
  Jeta personale:
   Goja
   Veshja
   Sjellja
   Zakonet (klub, TV, skedina, duhan, alkool, internet,
   facebook, lojra fati etj?)
KUR TE KRYHET ZEMERIMI I PERENDISE (V.15-19)
  V.15 Perёndia do tё fitojё dhe do tё
  mbretёrojё
  V.16-17 Falenderim Perёndisё qё
  zemёrimi i Tij u krye
  V.18 Kombet u zemёruan= njerёzit e
  urrejnё Perёndinё. Ata nuk duan tё
  besojnё dhe nuk e duan Atё, por
  zemёrimi i Tij erdhi mbi ta (kombet)
  V.19 Hapet tempulli nё Qiell.
  Arka e Perёndisё, simboli i
  besnikёrisё sё Zotit nё ruajtjen e
  popullit tё Tij tё zgjedhur, dhe
  shpagimit tё armiqve tё Izraelit dhe
  Perёndisё.

More Related Content

What's hot

Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 77 ( 13 Qershor 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 77 ( 13 Qershor 2019) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 77 ( 13 Qershor 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 77 ( 13 Qershor 2019)
VatraBiblike
 
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Asambleja Biblike
 
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Asambleja Biblike
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Asambleja Biblike
 
PARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNEPARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNE
Asambleja Biblike
 
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblikeKISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
Asambleja Biblike
 
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS - KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
Asambleja Biblike
 
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetHISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
Asambleja Biblike
 
PENDIMI - Luka 13
PENDIMI - Luka 13PENDIMI - Luka 13
PENDIMI - Luka 13
Asambleja Biblike
 
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bTË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
Asambleja Biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 17 (11 Janar 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 17 (11 Janar 2018)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 17 (11 Janar 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 17 (11 Janar 2018)
VatraBiblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 80 ( 27 Qershor 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 80 ( 27 Qershor 2019)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 80 ( 27 Qershor 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 80 ( 27 Qershor 2019)
VatraBiblike
 
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
Asambleja Biblike
 
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se ReAgjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Asambleja Biblike
 
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Asambleja Biblike
 
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEREALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
Asambleja Biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 9 (16 Nëntor 2017)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 9 (16 Nëntor 2017)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 9 (16 Nëntor 2017)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 9 (16 Nëntor 2017)
VatraBiblike
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
Asambleja Biblike
 
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Asambleja Biblike
 

What's hot (20)

Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 77 ( 13 Qershor 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 77 ( 13 Qershor 2019) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 77 ( 13 Qershor 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 77 ( 13 Qershor 2019)
 
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
 
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
 
PARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNEPARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNE
 
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblikeKISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
 
Engjëjt dhe shamia
Engjëjt dhe shamiaEngjëjt dhe shamia
Engjëjt dhe shamia
 
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS - KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
KISHA KOMPROMETUESE E TIATIRËS -
 
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetHISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
 
PENDIMI - Luka 13
PENDIMI - Luka 13PENDIMI - Luka 13
PENDIMI - Luka 13
 
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bTË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 17 (11 Janar 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 17 (11 Janar 2018)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 17 (11 Janar 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 17 (11 Janar 2018)
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 80 ( 27 Qershor 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 80 ( 27 Qershor 2019)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 80 ( 27 Qershor 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 80 ( 27 Qershor 2019)
 
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
 
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se ReAgjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
Agjerimi dhe Kisha sipas Dhiates se Re
 
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
 
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEREALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 9 (16 Nëntor 2017)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 9 (16 Nëntor 2017)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 9 (16 Nëntor 2017)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 9 (16 Nëntor 2017)
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
 
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
 

Viewers also liked

Mësuesit e rremë (2 Timoteut 3)
Mësuesit e rremë (2 Timoteut 3)Mësuesit e rremë (2 Timoteut 3)
Mësuesit e rremë (2 Timoteut 3)
Asambleja Biblike
 
Solucionario
SolucionarioSolucionario
Solucionario
313325luisc
 
Normas de trabalho 7º congresso tocantinense de cardiologia
Normas de trabalho  7º congresso tocantinense de cardiologiaNormas de trabalho  7º congresso tocantinense de cardiologia
Normas de trabalho 7º congresso tocantinense de cardiologia
Allinny Freitas
 
12 Convoi - Interim Report en
12 Convoi - Interim Report en12 Convoi - Interim Report en
12 Convoi - Interim Report en
Alexander Pfeffer
 
Prevision mercredi 04 juin 2014
Prevision mercredi 04 juin 2014Prevision mercredi 04 juin 2014
Prevision mercredi 04 juin 2014
بسام البصيلي
 
____2016 CV Osipov Aleksey PMM
____2016 CV Osipov Aleksey PMM____2016 CV Osipov Aleksey PMM
____2016 CV Osipov Aleksey PMM
Aleksey Osipov
 
Recommendation letter Sandrine Pinaud - HRD
Recommendation letter Sandrine Pinaud - HRDRecommendation letter Sandrine Pinaud - HRD
Recommendation letter Sandrine Pinaud - HRD
Sabrina Rolland
 
Relational to json with node dan mc ghan-ls
Relational to json with node dan mc ghan-lsRelational to json with node dan mc ghan-ls
Relational to json with node dan mc ghan-ls
CJava Peru
 
Vijayababu-Resume
Vijayababu-ResumeVijayababu-Resume
Vijayababu-Resume
Babu Palaniyappan
 
A Non-Traditional Analysis of the Craft Beer Industry
A Non-Traditional Analysis of the Craft Beer IndustryA Non-Traditional Analysis of the Craft Beer Industry
A Non-Traditional Analysis of the Craft Beer Industry
Marissa Kotar
 
παρουσίαση 2ης δραστηριότητας
παρουσίαση 2ης δραστηριότηταςπαρουσίαση 2ης δραστηριότητας
παρουσίαση 2ης δραστηριότητας
MarthaBoo
 
Hurricanes and Tornadoes
Hurricanes and TornadoesHurricanes and Tornadoes
Hurricanes and Tornadoes
jmu101211
 

Viewers also liked (13)

Mësuesit e rremë (2 Timoteut 3)
Mësuesit e rremë (2 Timoteut 3)Mësuesit e rremë (2 Timoteut 3)
Mësuesit e rremë (2 Timoteut 3)
 
english
englishenglish
english
 
Solucionario
SolucionarioSolucionario
Solucionario
 
Normas de trabalho 7º congresso tocantinense de cardiologia
Normas de trabalho  7º congresso tocantinense de cardiologiaNormas de trabalho  7º congresso tocantinense de cardiologia
Normas de trabalho 7º congresso tocantinense de cardiologia
 
12 Convoi - Interim Report en
12 Convoi - Interim Report en12 Convoi - Interim Report en
12 Convoi - Interim Report en
 
Prevision mercredi 04 juin 2014
Prevision mercredi 04 juin 2014Prevision mercredi 04 juin 2014
Prevision mercredi 04 juin 2014
 
____2016 CV Osipov Aleksey PMM
____2016 CV Osipov Aleksey PMM____2016 CV Osipov Aleksey PMM
____2016 CV Osipov Aleksey PMM
 
Recommendation letter Sandrine Pinaud - HRD
Recommendation letter Sandrine Pinaud - HRDRecommendation letter Sandrine Pinaud - HRD
Recommendation letter Sandrine Pinaud - HRD
 
Relational to json with node dan mc ghan-ls
Relational to json with node dan mc ghan-lsRelational to json with node dan mc ghan-ls
Relational to json with node dan mc ghan-ls
 
Vijayababu-Resume
Vijayababu-ResumeVijayababu-Resume
Vijayababu-Resume
 
A Non-Traditional Analysis of the Craft Beer Industry
A Non-Traditional Analysis of the Craft Beer IndustryA Non-Traditional Analysis of the Craft Beer Industry
A Non-Traditional Analysis of the Craft Beer Industry
 
παρουσίαση 2ης δραστηριότητας
παρουσίαση 2ης δραστηριότηταςπαρουσίαση 2ης δραστηριότητας
παρουσίαση 2ης δραστηριότητας
 
Hurricanes and Tornadoes
Hurricanes and TornadoesHurricanes and Tornadoes
Hurricanes and Tornadoes
 

More from Asambleja Biblike

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
Asambleja Biblike
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
Asambleja Biblike
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
Asambleja Biblike
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
Asambleja Biblike
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
Asambleja Biblike
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
Asambleja Biblike
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
Asambleja Biblike
 
Jezusi eshte Zot
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
Asambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Asambleja Biblike
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Asambleja Biblike
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Asambleja Biblike
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Asambleja Biblike
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
Asambleja Biblike
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Asambleja Biblike
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Asambleja Biblike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
Asambleja Biblike
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Asambleja Biblike
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Asambleja Biblike
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Asambleja Biblike
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
Asambleja Biblike
 

More from Asambleja Biblike (20)

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
 
Jezusi eshte Zot
Jezusi eshte ZotJezusi eshte Zot
Jezusi eshte Zot
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
 
Përmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të KrishtitPërmbledhja e Personit të Krishtit
Përmbledhja e Personit të Krishtit
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
 

Zbulesa 11

 • 1. -TEMPULLI I RINDËRTUAR, -DY DËSHMITARËT DHE -TRIUMFI I PERËNDISË MBI ARMIQTË E TIJ
 • 2. TEMPULLI I RINDERTUAR 1. (v.1) Gjoni udhёzohet tё masё:  tempullin e Perёndisё.  Altarin  Adhuruesit 2. (v.2) Oborri nuk duhet tё matet, sepse u ёshtё dhёnё paganёve pёr 42 muaj = 1260 ditё d.m.th. 3.5 vjet 7 vjet 3,5 vjet Antikrishti adhurohet
 • 3. ANTIKRISHTI DHE TEMPULLI I RINDERTUAR  Informacion i nevojshёm nga Danieli:  Dan.9:24-27  Mbulon 70 shtatёshe (javё vitesh)  Shtatёshja (java) e 70 ёshtё Mundimi 7 vjeçar  Dan.12:11 dhe Mateu 24:15-21 Neveria e Shkretimit  Dan. 7:25, njё pёrshkrim i Antikrishtit  Ai do tё shqiptojё fjalё kundёr Shumё tё Lartit Perёndi  Do tё pёrndjekё shenjtorёt me qёllim qё t’i shfarosё  Do tё mundohet tё ndryshojё kohёrat dhe ligjin  Dan. 11:36-39  2 Thesalonikasve 2:3-4
 • 4. PERPJEKJET PER RINDERTIMIN E TEMPULLIT  Judenjtё janё tё interesuar pёr rindёrtimin e tempullit  Si mund tё ndodhё kjo kur aty ndodhet njё Xhami, “THE DOME OF THE ROCK”, njё nga vendet mё tё shenjta pёr myslimanёt?  (Zbu 11:2) Oborrin lёre dhe mos e mat= persekutim i shenjtorёve (Zb.12:3-6,13-14)  Vendodhja e saktё e tempullit ???  Mund tё jetё mё nё veri dhe xhamia mbetet nё oborrin e tempullit
 • 5. DY DESHMITARET (v.3-14)  Shёrbesa e tyre: (v.3)  Do tё profetizojnё pёr 3,5 vjet  Do tё vishen me thasё (pendim)  Burimi i shёrbesёs sё tyre: (v.4)  Janё 2 pemёt e ullirit dhe shandanёt (Zak 4:2-14)  Fuqia e shёrbesёs sё tyre: (v.5-6)  Del zjarr nga goja  Kanё pushtet tё dalin shiun  Tё kthejnё ujin nё gjak  Urrejtja ndaj shёrbesёs sё tyre: (v.7-10)  Do tё vriten nga bisha  Trupat do tё lihen nё shesh  Bota do tё gёzohet pёr vdekjen e tyre  Kapaku i shёrbesёs sё tyre: (v.11-14)  Do tё ringjallen
 • 6. DESHMIA E KISHES SOT  Çfarё ёshtё njё dёshmitar?  I mbushur me fuqinё e Frymёs sё Shenjtё  A ёshtё dёshmia pёr Krishtin njё çёshtje dёshire apo preference? JO, TI JE NJё DёSHMITAR  A ёshtё asambleja biblike njё dёshmi e gjallё e hirit tё Perёndisё?  Predikimet  Darka e Zotit  Ungjillёzimet  Shёrbesat  Jeta personale:  Goja  Veshja  Sjellja  Zakonet (klub, TV, skedina, duhan, alkool, internet, facebook, lojra fati etj?)
 • 7. KUR TE KRYHET ZEMERIMI I PERENDISE (V.15-19)  V.15 Perёndia do tё fitojё dhe do tё mbretёrojё  V.16-17 Falenderim Perёndisё qё zemёrimi i Tij u krye  V.18 Kombet u zemёruan= njerёzit e urrejnё Perёndinё. Ata nuk duan tё besojnё dhe nuk e duan Atё, por zemёrimi i Tij erdhi mbi ta (kombet)  V.19 Hapet tempulli nё Qiell. Arka e Perёndisё, simboli i besnikёrisё sё Zotit nё ruajtjen e popullit tё Tij tё zgjedhur, dhe shpagimit tё armiqve tё Izraelit dhe Perёndisё.