Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Deures, notes i resultats acadèmics

180 views

Published on

Pares, mares i professors de l'escola Sagrada Família de Sabadell ens vam reunir per reflexionar sobre els deures, les notes i els resultats acadèmics, en el marc de la primera trobada FEAC pels nivells d'ESO i Batxillerat.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Deures, notes i resultats acadèmics

 1. 1. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 1 8 7 DEURES, NOTES,DEURES, NOTES, RESULTATS ACADÈMICSRESULTATS ACADÈMICS
 2. 2. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 2 87 JA T’HO DEIA, JO! Marina (45 anys, mare de la Nerea, de 12 anys, i del Cesc, de 14 anys) —Tinc entrevista amb el mestre de la Nerea la setmana vinent. Ens ha dit que mai no té deures perquè el nou tutor només posa feina als que ho necessiten, i no és el seu cas. De fet, l’agenda la té buida. Ens estranya, perquè donàvem per fet que a cicle superior tots portaven una mica de feina per fer a casa. Fins ara no ens havia mentit mai en temes de l’escola i això ens preocupa encara més.
 3. 3. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 3 87 JA T’HO DEIA, JO! Lola (43 anys, cunyada de la Marina i mare del Carles d’11 anys) —Faràs bé en parlar amb el mestre i preguntar-l'hi, perquè potser tens raó, i no els en posa, de deures. Però sembla estrany. Jo crec que més aviat és la Nerea que no se’ls apunta a l’agenda. En Carles sí que en porta feines per fer a casa. De vegades ha d’acabar exercicis, repassar, buscar informació, practicar una cançó de música… A mi em sembla que està bé; així, jo també veig el que està aprenent a l'escola i a més a més haig de dir que m’ agrada que suguin responsables i s’ esforcin.
 4. 4. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 4 87 JA T’HO DEIA, JO! Roger (47 anys, pare de l'Arnau i de l'Anna, de 13 anys) — Quina davallada de notes en aquesta primera avaluació! Ha suspès una assignatura. No havia passat mai. Jo pensava que ja eren autònoms per dedicar-se a fer els deures, a repassar el que havien fet a l'escola o a acabar alguna feina pendent. Com que jo ja no em recordo de la meitat de les coses quan em demanaven buscar-ho a internet, jo els deixava. I resulta que en realitat es passaven l’estona xatejant amb el mòbil o mirant vídeos del Youtube!!!! He pensat que el millor és posar-los un professor particular perquè els faci classes de repàs. Així acabarem amb les discussions. Ja t’ ho deia jo que així no anàvem bé!
 5. 5. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 5 87 JA T’HO DEIA, JO! Candela (45 anys, mare de l'Agnès, de 14 anys) —Em sembla que l'estratègia se't pot girar en contra. És difícil ajudar els adolescents en els estudis, però posar-los un professor sense que des de l’institut us ho hagin recomanat, no em sembla gaire bona idea. Vols dir que necessiten un reforç? Potser el que us cal és regular l’ús del mòbil a casa. Amb l’Agnès ens va passar una cosa semblant i vam haver de negociar el temps que podia fer-lo servir. La tutora ens va dir que, no necessitava cap reforç escolar, sinó que acordéssim unes pautes a l’hora de fer feina a casa i que se’n responsabilitzés.
 6. 6. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 6 87 Qüestions per al diàleg • Els suspensos són responsabilitat seva? •És efectiu donar un ultimàtum o cridar o posar un càstig? •Sabem acompanyar els nostres fills i filles davant els resultats escolars?
 7. 7. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 7 87 Qüestions per al diàleg •Com ens sentim quan els nostres fills no compleixen les expectatives? •A nivell dels estudis dels teus fills... Fomentes el seu amor per la feina ben feta i col·labores perquè donin tot el que poden o senzillament exigeixes resultats? CARTA D'UN PROFESSOR ALS PARES
 8. 8. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 8 87 Què ens diu l’expert... QUAN ARRIBA EL PRIMER SUSPENS
 9. 9. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 9 87 Idees claus per comentar davant un suspens • “Els suspensos d’un alumne no són només responsabilitat seva, ni són volguts ni intencionats. La clau és dialogar, i dialogar significa escoltar més que no parlar i, fins i tot, estar disposat a sentir afirmacions que no ens agradaran”. • “Cal abordar la resolució del problema amb serenitat i calma, d’una manera sistemàtica i global, per aconseguir entendre quins factors incideixen en cada cas en particular”.
 10. 10. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 10 87 Idees claus per comentar davant un suspens• “No serveix de res enfadar-se ni renyar-los a crits. Cal evitar donar ultimàtums o condicionar l’obtenció d’alguna cosa a futurs aprovats. També és un mal remei fer un sermó, un monòleg o acabar amb una amenaça. Tampoc és adequat sentir-se dolgut o exigir més rendiment i acabar el monòleg amb un «Que no se’n parli més»”. • El que és evident és que cal reaccionar: “En la societat actual obtenir excel·lents no és garantia de futur èxit professional, però treure suspensos sí que és, en la majoria de casos, un indicador de greus problemes futurs en l’àmbit professional”.
 11. 11. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 11 87 PER PENSAR-HI... VALORS QUE HEM D'ENSENYAR ALS NOSTRES FILLS: FRANCESC TORRALBA • Aprendre sense esforç és una quimera. Mai com ara la societat demanda exigència, autoritat, valors i alhora els models que se’ls ofereixen en els mitjans de comunicació són tot al contrari. • L’esforç, el treball continu, sacrificat és el que donarà maduresa i satisfacció als nostres fills per tant educar-los en la fortalesa i en l’esforç és tasca principal.
 12. 12. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 12 87 PER PENSAR-HI (2) ... • Cada persona pot i ha d’estimar, sortir de si, servir als altres, superar-se personalment per treballar millor. • L’esforç té un paper més vital que el simple èxit acadèmic. En realitat, és un factor fonamental per assolir la maduresa com a persona. • Cal marcar-los metes realistes, adequades a la seva edat i al seu caràcter, sense infravalorar-los i alhora sense demanar- los impossibles.
 13. 13. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 13 87 PER PENSAR-HI (3) ... • El nostre exemple de pares és essencial. Als fills els ajuda veure que els seus pares també s’esforcen, treballen, no es queixen, assumeixen els seus errors i també els imprevistos sense perdre la calma. • A vegades el que sembla una ajuda, és un obstacle: una persona que no ha tingut oportunitats d’esforçar-se manca de la seguretat i autoestima que requereixen els reptes diaris. • Els pares i els professors hem d’anar per davant: si nosaltres ens esforcem, ells s’adonen, encara que no els ho diguem, i el nostre exemple serà l’impuls que ells necessiten.
 14. 14. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 14 87 WEB MIND U http://mind-u.cat/es/temes/cuidate/habitos-de-trabajo-y- tecnicas-de-estudio/
 15. 15. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 15 87 Pregària... Senyor, Ajuda’ns a educar bé els nostres fills. Que sapiguem discernir què és adequat i què no, per a ells. Que puguem ser models autèntics de referència per a les seves vides i que puguin trobar en nosaltres resposta, consol i ajuda. Amén.
 16. 16. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 16 87 CITES... L’entusiasme i l’optimisme són les cames de la vida, el desànim i les decepcions les barreres, l’enveja i la maldat l’oli relliscós en el paviment, els nostres SOMNIS el motor Anònim Res és tan difícil que no es pugui aconseguir amb fortalesa. Juli Cèsar
 17. 17. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 17 87 CITES... L’experiència no és el que et passa, sinó el que fas amb el que et passa Aldous Huxley El secret de la meva felicitat està en no esforçar-se pel plaer, sinó en trobar el plaure en l’esforç. André Gidé
 18. 18. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 18 87 Llibres i pel·lícules. • COMO SOBREVIVIR A LOS SUSPENSOS DE TUS HIJOS, Carlos Pajuelo Ed. Espasa 2005 • 30 manaments per tractar amb adolescents, Juanjo Fernández, Ed. Claret. 2016 •UN TALENT INCREÏBLE: Basada en la inspiradora vida de Paul Potts, un tímid i maltractat noi que treballa d'ajudant de botiga al matí i a la nit és un cantant d'òpera amateur. Després de presentar-se al programa de televisió Britain's Got Talent i ser elegit, acaba convertint-se en un autèntic fenomen a Anglaterra. PAUL POTS
 19. 19. Família Escola Acció Compartida 2018-2019 19 87 FEAC: Família, Escola, acció compartida MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA LA PROPERA TROBADA SERÀ EL DIMARTS 5 DE MARÇ DEL 2019 US HI ESPEREM! TOTA AQUESTA INFORMACIÓ ESTARÀ PENJADA EN LA PÀGINA WEB DEL COLE.

×