Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La responsabilitat INFANTIL

177 views

Published on

Des de l'escola Sagrada Familia de Sabadell hem fet participat tots plegats de la primera trobada FEAC d'infantil. El tema tractat és el de la responsabilitat. Com podem ajudar els nostres fills a què esdevinguin més responsables.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La responsabilitat INFANTIL

 1. 1. LA RESPONSABILIT AT
 2. 2. RESPONSABILITAT Al col·le, el petit de casa és gran Són quarts de vuit del vespre. En Josep troba un familiar seu a la porta de l'escola: en Manel. Sembla preocupat. Està absort mirant un paper. -Hola Manel. Sembles amoïnat… En Manel li ensenya el full que estava contemplant. És un paper de l'escola amb el guió de la reunió de pares de P3; apareixen tots els objectius fixats, les sortides programades, les activitats,… I, a sota, unes notes escrites a mà, de manera atropellada, on s'hi pot llegir: "Tots tenen càrrecs: calendari del temps, plantes, racó, joguines,… Són responsables de la mascota de la classe, i un cap de setmana la portaran a casa. Cal que comencin a vestir-se i desvestir-se sols; aquí comencen amb la bata. Moltes activitats: tallers, anglès, psicomotricitat… Hàbits a casa: mocar-se, botonar-se la jaqueta, treure's l'abric… Important: l'expressió oral amb correcció. Després de l'activitat, han de recollir-ho tot!" -Està prou bé! -diu en Josep-. Veig que fan moltes coses! -Josep, què no ho entens? -comenta el Manel mig desesperat-. Com vols que li expliqui a la Marta que el seu petitó de casa, el nostre fill de 3 any i prou, haurà de fer tot això? Què no veus que no és encara capaç ni de menjar sol? -Tranquil, home, que encara té tot un any per aprendre'n! Això són els objectius per assolir durant el curs de P3. No pretenguis fer-ho tot en un dia! -No ho sé Josep! La mestra es veu tan segura de poder-ho aconseguir… A casa, encara el tenim per un nen molt petit, de moment no fa gairebé res per ell sol, no el veiem capaç de tenir tantes responsabilitats com avui ens explicaven… -A l'escola és més fàcil, Manel. Què no veus que tot està a la seva mida, i que els mestres ja saben tractar nens i nenes d'aquesta edat! A casa potser tot és més complicat. -Veig que deu ser qüestió de començar amb coses petites…
 3. 3. PARLEM-NE.
 4. 4. LA RESPONSABILITAT ENIGMA
 5. 5. LA RESPONSABILITAT ENIGMA -Us ha sortit? -L’heu pogut resoldre? -Com us heu sentit? -Tornaríeu a fer un altre? I a vosaltres… què us ha passat?... esteu animades/ts per a fer un altre?
 6. 6. LA RESPONSABILITAT ACTIVITAT P3 P4 P5
 7. 7. ● LA RESPONSABILITAT
 8. 8. LA RESPONSABILITA T Educar és ajudar a la persona a aconseguir la capacitat de ser independent, de valer-se per si mateixa, de prendre decisions, de fer ús de la llibertat des del coneixement de les seves possibilitats, i això no s'improvisa: és un procés llarg i costós, que s'inicia a la família i té la seva continuïtat a l'escola i altres ambients socials. La responsabilitat és la capacitat d'assumir les
 9. 9. … Un bon moment per ensenyar-los a participar en les tasques de la llar són els períodes vacacionals, quan l'horari és més flexible i estan més temps a casa.
 10. 10. LA RESPONSABILITAT
 11. 11. RESPONSABILITAT “Digues-m’ho i ho oblido, ensenya-m’ho i ho recordo, involucra’m i ho aprenc”. Benjamin Franklin
 12. 12. LA RESPONSABILITAT GRÀCIES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA i… us esperem al proper FEAC : 12 DE MARÇ Fins la propera!!!

×