Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

La responsabilitat

234 views

Published on

Des del Col·legi Sagrada Familia de Sabadell, dins de les trobades FEAC, hem parlat de la Responsabilitat. Han participat molts pares i mares i la trobada ha estat molt gratificant.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

La responsabilitat

 1. 1. LA RESPONSABILIT AT
 2. 2.  És important treballar la responsabilitat des de ben petits?
 3. 3. PARLEM-NE
 4. 4. DINÀMICA: “EL BOTÓ”
 5. 5. BON DIA: « Les oques salvatges » RESPONSABILITAT DIVIDIDA!
 6. 6. DINÀMICA: “UN CUARTO PARA TRES” “Lucía comparte el dormitorio con sus dos hermanas. Han llegado al acuerdo de que cada una ordenará su cama y guardará su ropa y que se turnarán para la limpieza general de la habitación. Durante los primeros días las chicas cumplen con lo acordado, pero luego, Lucía comienza a poner excusas para no hacerlo”.
 7. 7. EXCUSES: -Tuvo que estudiar mucho. -Era el cumpleaños de su mejor amiga y pasó todo el tiempo preparándole una fiesta sorpresa. -Tuvo que dormir la siesta porque se había levantado muy temprano. -Se entretuvo charlando con un compañero y llegó tarde a su casa. -Ayudo a su madre en otras tareas.
 8. 8. PER PENSAR-HI: La falta de responsabilidad cap a un mateix, a vegades acaba afectant als altres!  · ¿En quines situacions podriem dir que això es compleix?  · La condició d’éssers socials ens obliga a un compromís major que si visquessim sols?
 9. 9. LES RESPONSABILITATS EN LES DIFERENTS EDATS Dels 6-7 anys - Ajudar a fer la llista de la compra. - Preparar un berenar senzill. - Deixar la roba bruta al seu lloc. - Respondre una trucada. - Fer servir els coberts per menjar, encara que no sàpiga tallar-ho bé. - Pentinar-se, sempre depenent del tipus de cabell o pentinat a fer. - Preparar-se i decidir la roba que es vol posar. Dels 8-9 anys -Fer-se el llit,cada cop més bé. -Ajudar a passar l’aspiradora. -Guardar la roba neta a l’armari o calaixos. -Treure les escombraries al contenidor correcte. -Rentar-se les dents sol.
 10. 10. Dels 10-11 anys - Dutxar-se sol. - Tenir l’armari i calaixos ordenats. - Posar la rentadora, assecadora i rentaplats. - Organitzar i preparar la seva festa d’aniversari.  Aquestes són només unes pautes, adapteu-les als vostres fills. I si un dia es rebel·len i no volen recollir, no es fan el llit i no us ajuden a parar o desparar la taula no passa res. No passa res si només és un dia, tots tenim el dret a no fer res. Ho deixeu per al dia següent que a les hores si que caldrà posar-s’hi.
 11. 11. CONCLUSIONS:
 12. 12. GRÀCIES PER LAGRÀCIES PER LA VOSTRAVOSTRA ASSISTÈNCIAASSISTÈNCIA

×