Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

ÚS I ABÚS DE LES NOVES TECNOLOGIES PRIMÀRIA

337 views

Published on

Des de l'escola hem treballat amb els pares i mares de primària l'us i abús de les noves tecnologies. Ben utilitzades són una oportunitat que no es poden deixar passar, però amaguen també perills.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

ÚS I ABÚS DE LES NOVES TECNOLOGIES PRIMÀRIA

 1. 1. ÚS I ABÚS DE LES NOVES TECNOLOGIE S
 2. 2.  QUÈ US SUGGEREIXEN LES NOVES TECNOLOGIES?
 3. 3. PARLEM-NE
 4. 4. PER PENSAR-HI ! És molt important que, entre tots, els acompanyem en el procés d’aprendre a fer-les servir i aprofitar, amb totes les possibilitats que ofereixen, però també fent-los conscients dels riscos que poden comportar.
 5. 5. INFANTS ENGANXATS A LES PETITES PANTALLES
 6. 6. Cada vegada és més habitual veure infants molt petits -i de més grans també- que en un restaurant, cafeteria, transport públic, sofà de casa, a la trona…els seus ulls, la seva mirada i la seva atenció és captivada per una petita pantalla que està reproduint continguts audiovisuals...
 7. 7. AQUESTA PETITA PANTALLA FA DE CANGUR, DE CONSOLADOR I MOLTES VEGADES DE SILENCIADOR D’ALTRES DEMANDES. I SEGURAMENT AQUÍ TENIM ELS PRIMERS ASPECTES QUE INFLUEIXEN NEGATIVAMENT EN EL DESENVOLUPAMENT I CREIXEMENT PERSONAL DELS INFANTS.
 8. 8. PARLEM-NE
 9. 9. ÚS MOLT RACIONAL EN LES PRIMERES EDATS  Important desenvolupar les habilitats bàsiques, com aprendre a caminar, parlar i conèixer el què els envolta per mitjà de la manipulació dels sentits i relacionar-se amb els altres. Cal prioritzar activitats lúdiques no tecnològiques.  En cas d‘oferir l’ús de les tecnologies digitals, cal tenir present que no només ha de ser una font d’entreteniment, sinó que també poden contribuir a que els infants desenvolupin diferents capacitats. (raonament, autocontrol, relació de conceptes o habilitats espacials, entre d’altres). Cal limitar-ne el temps d’ús.
 10. 10. MÉS ENLLÀ DE L’ENTRETENIMENT Cal acompanyar el procés d’aprendre a utilitzar-les. Les tecnologies digitals han obert camí a noves maneres d’accedir a la informació i a l’aprenentatge.
 11. 11.  No com a única activitat d’oci.  Prioritzar altres activitats de lleure...
 12. 12. I QUAN ES VAN FENT MÉS GRANS... Com podem ajudar-los a créixer amb les noves tecnologies?
 13. 13. PARLEM-NE
 14. 14.  Insistim que un ús excessiu pot generar: -Dependència. -Sedentarisme. -Disminució del rendiment escolar. -Aïllament social i familiar https://www.dinamiks.cat/ca/blog/dinamiks-social/video-edu
 15. 15. PER PENSAR-HI !  No oblideu que sou un exemple per als vostres fills. Heu de ser conscients de com utilitzeu aquests dispositius quan esteu amb ells ja que es fan una idea de l’ús apropiat de les tecnologies segons en quines situacions les feu servir i quin ús en feu. Per aquest motiu, cal que reflexioneu sobre l’avinentesa de no fer-les servir quan sou a taula, passejant pel carrer, al cotxe o quan esteu conversant amb alguna persona.  Escolliu, amb ells, els programes, jocs i/o aplicacions que s’adaptin a la seva edat.  Procureu que utilitzin els aparells en zones comunes de casa, evitant que sigui a l’habitació i a porta tancada.  Tingueu en compte la maduresa dels vostres fills abans de comprar-los un mòbil. Es recomana que no en tinguin fins als 13 anys ja que abans no tenen prou criteri per utilitzar-lo adequadament. També és molt aconsellable utilitzar alguna eina de supervisió parental.
 16. 16. GRÀCIES PER LAGRÀCIES PER LA VOSTRAVOSTRA ASSISTÈNCIAASSISTÈNCIA

×