Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

COMUNICACIÓ PUBLICITAT I MODA

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Dialeg i adolescencia
Dialeg i adolescencia
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 20 Ad

COMUNICACIÓ PUBLICITAT I MODA

Download to read offline

Des de les trobades FEAC ( familia escola acció compartida ) ens hem reunit per parlar de la comunicació. També de la publicitat en les xarxes socials i les modes. Com hem d'educar un sentit crític en els nostres fills per a què sàpiguen escollir i que aquesta elecció sigui lliure.

Des de les trobades FEAC ( familia escola acció compartida ) ens hem reunit per parlar de la comunicació. També de la publicitat en les xarxes socials i les modes. Com hem d'educar un sentit crític en els nostres fills per a què sàpiguen escollir i que aquesta elecció sigui lliure.

Advertisement
Advertisement

More Related Content

Similar to COMUNICACIÓ PUBLICITAT I MODA (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

Advertisement

COMUNICACIÓ PUBLICITAT I MODA

 1. 1. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 1 96 LA DEPENDÈNCIA DE LA PUBLICITAT I LES MODES
 2. 2. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 2 96 SOC EL QUE TINC Rosa (46 anys, mare de la Mireia, de 15 anys) La Mireia només vol comprar a les botigues on van les seves amigues i les colònies han de ser les mateixes que anuncien. Com li fascina la publicitat! Em sap greu aquesta actitud, i si li dic que no té personalitat, que es deixa endur per la moda i el consumisme, em contesta que vol anar com totes les de la classe. Que si no hi va, no l’acceptaran en el grup i llavors es passaria el dia plorant, com d’altres vegades li ha passat. No sé si la hi acompanyaré més, ja s'ho farà!
 3. 3. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 3 96 SOC EL QUE TINC Berta (39 anys, mare de la Júlia, de 12 anys) Amb tota la publicitat que reben és fàcil deixar-se arrossegar per les modes. A la Júlia també li passa; pensant-hi bé, no fa gaire nosaltres també ho fèiem. Els anuncis no només ofereixen el producte, sinó que enlluernen i mostren unes situacions que desperten interès. És força difícil ser crítics amb missatges atractius. Em sembla que el millor és fer-los veure com ens influeix la publicitat. Potser més endavant no en dependran tant.
 4. 4. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 4 96 SOC EL QUE TINC Vanessa (31 anys, mare de l'Anna, de 12 anys, i del Pau, de 13) Pels volts de Nadal els meus fills demanen tots els regals que els agraden i que s'anuncien a la televisió. Jo els intento explicar que no pot ser. Els dic que la nostra economia no és com la dels seus amics de classe o del futbol i dansa. Som una família que tenim la sort que treballem els dos, però no podem comprar tot el que demanen perquè els nostres fills se sentin acceptats entre les seves amistats. Es deixen enlluernar pels amics, per la televisió, per la societat. A més, sempre els dic que els diners no defineixen com ets. T’han d’estimar pel que ets, no pel que tens.
 5. 5. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 5 96 SOC EL QUE TINC Marta (50 anys, mare del Manel, de 15 anys, i del Jordi, de 16) —En Manel no n'és conscient, i contínuament demana diners per comprar roba, videojocs o per sortir amb els amics. Jo intento que entengui la necessitat d'administrar els cèntims, però ell es mostra molt tossut i poc raonable perquè diu que amb la paga que li donem no pot fer ni tenir el mateix que els seus amics, i per aquest motiu se sent enfadat i desgraciat. Ja no sabem com tractar aquest tema!
 6. 6. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 6 96 Qüestions per al diàleg •Com a pares i mares, som capaços de fomentar l’esperit crític? •Els vostres fills/es són molt dependents de la publicitat o les modes? •Quin tipus de publicitat miren/segueixen els vostres fills/es: youtubers, futbolistes, cantants, actors, models...? •Com podem gestionar el fet que els nostres fills i filles se sentin estimats, acompanyats i escoltats pel que son i no pel que tenen? •Trobem moments per parlar amb ells sobre les enveges i rivalitats? Com ho vivim també nosaltres com a pares i mares. Ho tenim resolt ? •Exerciu control dels canals d’entrada de la publicitat o les modes?
 7. 7. • Amb l’arribada d’internet, la publicitat ha trobat nous espais i fórmules per arribar al públic i es troba en constant evolució. • La publicitat no només es troba als espais més convencionals, sinó que també està en els nostres dispositius amb accés a Internet, en forma de vídeos, baners, etc. • De la mateixa manera que abans existia publicitat encoberta, a Internet també podem trobar missatges publicitaris amb formats que no són fàcils de reconèixer. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 7 96 Quin tipus de publicitat veuen els nostres fills?
 8. 8. • A Internet, i sobretot a les xarxes, les empreses també fan publicitat com si fossin un usuari més d’aquestes plataformes i, entren als nostres dispositius com un contacte més. Quan seguim una marca, li estem obrint la porta a enviar-nos missatges publicitaris. LES XARXES SOCIALS: UNA EINA ECONÒMICA? Família Escola Acció Compartida 2019-2020 8 96 Quin tipus de publicitat veuen els nostres fills?
 9. 9. • Els influencers són una de les principals vies de publicitat encoberta presents a les xarxes. Les marques els utilitzen per arribar als seus públics objectiu de manera més directa, humana i efectiva. YOUTUBERS: ELS NOUS ÍDOLS • Creieu que les persones que s’han convertit en ídols a les xarxes socials són sempre sinceres i naturals amb allò que diuen i publiquen? O penseu que poden estar més centrades a agradar i construir-se un personatge? Família Escola Acció Compartida 2019-2020 9 96 Quin tipus de publicitat veuen els nostres fills?
 10. 10. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 10 96 Marques – ídols – emoció –consumidors!! • Les marques arriben a nosaltres d’una manera més humana i natural, a través de personatges que admirem i seguim, utilitzant el mateix llenguatge que utilitzem a les xarxes. • Aquests missatges publicitaris s’infiltren en el nostre dia a dia, amb campanyes molt més properes i més vinculades a l’emoció que no al producte en si mateix. • Les marques hi troben una via directa amb el seu públic objectiu, ja que aquests personatges tenen una relació molt més propera amb els potencials consumidors dels seus productes. I és que són persones que hem decidit seguir perquè els admirem, hi confiem, ens diverteixen, els trobem referents, responen als nostres gustos, etc.
 11. 11. • És una tècnica publicitària que no apareix com aquesta, i utilitza marques o símbols sense mencionar directament el producte en espais no publicitaris. S’utilitza molt al cine, sèries de televisió, videojocs, videoclips musicals… N’hi ha dos tipus: • Activa: El personatge interactua amb el producte i destaca les característiques i les bones qualitats d’aquest intentant no mencionar el producte. • Passiva: El personatge no interactua amb el producte però aquest és present en l’entorn i fins i tot por ser-ho al context. PUBLICITAT PER EMPLAÇAMENT Família Escola Acció Compartida 2019-2020 11 96 FUTUR DE LA PUBLICITAT: Publicitat per emplaçament
 12. 12. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 12 96 Marques – ídols – emoció –consumidors!! • La publicitat es renova constantment i la trobem a tot arreu. Pren moltes i noves formes i a Internet ha trobat un univers ple de possibilitats. Per això, és necessari ser conscients de la quantitat d’impactes publicitaris que rebem en el nostre dia a dia, i ser capaços d’identificar aquella publicitat que no ho sembla, per ser plenament conscients d’allò que veiem i amos de les nostres decisions de compra.
 13. 13. • Les emocions positives no generen conflicte. Experimentar joia, pau, serenor, confiança, sentir-se escoltat, comprès, valorat, estimat, és totalment gratificant. • Molt diferent és quan la persona és presa de sentiments de culpa, de por, d’enveja, de gelosia, o quan perd la motivació i el sentit de viure, quan l’angoixa no la deixa viure en pau, quan la depressió comença a instal·lar- se en la ment i en el cor. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 13 96 EGO: Gestor de les emocions negatives. Vulnerabilitat
 14. 14. • Gran part del sofriment humà és conseqüència d’una gestió insana de les emocions. Ens referim immediatament a la vivència d’emocions negatives: por, ira, orgull, desig, culpa, sofriment, afecciones, sentiment d’incapacitat, baixa autoestima, la sensació de no sentir-se estimat, valorat, reconegut, mereixedor. • L'EGO I L'ESSENCIA DEL SER Família Escola Acció Compartida 2019-2020 14 96 EGO: Gestor de les emocions negatives. Vulnerabilitat
 15. 15. Família Escola Acció Compartida 15 96 EL RACO DE L’EXPERT: EDUCAR EN EMOCIONS “PRENDRE CONSCIÈNCIA DE COM EM SENTO I COM ES SENTEN ELS DE MÉS” “NO HI HA EMOCIONS NEGATIVES, HI HA EMOCIONS INADEQUADES A LA SITUACIÓ” “LES EMOCIONS HAN DE SER TRANSFORMAD ES PERÒ NO REPRIMIDES” “COMPRENDRE PERQUÈ EM/ES SENT/O AIXÍ” “REGULAR I REPARAR ELS NOSTRE S ESTATS EMOCIONALS ”
 16. 16. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 16 96 EL RACO DE L’EXPERT: EDUCAR PER SER CRÍTIC... • Compartir moments per veure amb els nostres fills/les nostres filles les imatges, la publicitat, els/les youtubers/influencers del seu interès. • Animar a analitzar amb criteri tot allò que veiem; el que es diu, el que no es diu, la intencionalitat amb la que es diu o es fa, el llenguatge no verbal, etc. (sempre des de la humiltat i la posició que no ho sabem tot.) • Fomentar l’enfocament dels fets o situacions des de diversos punts de vista. • És important deixar que els fills prenguin decisions i animar-los a expressar la pròpia opinió dels fets/situacions.
 17. 17. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 17 96 EL RACO DE L’EXPERT: EDUCAR PER SER CRÍTIC... • Transmetre valors fonamentals. El pensament racional i basat en fets és important en el pensament crític, però també s’ha de basar en valors. Quan els/les fills/filles es formin una opinió sobre alguna cosa o algú hauran d’aplicar l’objectivitat però també apel·lar a les seves conviccions i a l’ètica. Així doncs, és aconsellable fomentar valors com l’empatia, la justícia, la igualtat, el respecte i la tolerància, la llibertat, l’honestedat, la responsabilitat o la humilitat. • Evitar desacreditar o descartar perquè si. Ells i elles s’identifiquen i s’impliquen emocionalment amb allò important per ells/elles, per tant, si per exemple ens oposem a tot allò que diu el seu influencer preferit sense raó, no aconseguirem que analitzin amb esperit crític. • Evitar el principi d’autoritat, (el perquè ho dic jo…o utilitzar una cita d’un “savi” per tancar un debat), que és la gran excusa per no pensar més, al llarg de la història s’ha usat molt i és un gran mecanisme de censura del pensament crític.
 18. 18. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 18 96 CITES... •L’ambició és la riquesa dels pobres. Marcel Pagnol • Pocas o ninguna vez se cumple con la ambición, que no sea con daño de tercero. Miguel de Cervantes • Qui planta melons, recull melons. Qui planta faves, recull faves. Proverbi Xinès • Avarícia és viure en la pobresa per por a la pobresa. Sant Bernard • Jo he vingut, perquè tinguin vida, i la tinguin en abundància, diu Jesús. Aquesta és la vertadera riquesa, no la riquesa material. Papa Francesc
 19. 19. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 19 96 Llibres i pel·lícules. Padres brillantes, maestros fascinantes. CURY, Augusto: Ed. Planeta. Universo de Emociones BISQUERRA, Rafael.2018 WONDER. Gracias al apoyo de sus padres, Isabel (Julia Roberts) y Nate (Owen Wilson), Auggie tratará de encajar entre sus nuevos compañeros y profesores, demostrando que pese a su físico es un niño como otro cualquiera. Melodrama EL SHOW DE TRUMAN. Truman Burbank es un hombre corriente y algo ingenuo que ha vivido toda su vida en uno de esos pueblos donde nunca pasa nada. Sin embargo, de repente, unos extraños sucesos le hacen sospechar que algo anormal está ocurriendo. Todos sus amigos son actores, toda su ciudad es un plató, toda su vida está siendo filmada y emitida como el reality más ambicioso de la historia. Drama Trailer del Show de Truman
 20. 20. Família Escola Acció Compartida 2019-2020 20 96 FEAC: Família, Escola, acció compartida MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ASSISTÈNCIA LA PROPERA TROBADA SERÀ EL DIMARTS 26 DE MAIG DEL 2020 US HI ESPEREM! TOTA AQUESTA INFORMACIÓ ESTARÀ PENJADA EN LA PÀGINA WEB DEL COLE.

×