SlideShare a Scribd company logo
PUNE ME PROJEKT
TEMA: FEMIJERIA
 TE NJIHEMI ME NDRYSHIMIN E FEMIJES NDER
VITE.
 TE NJIHEMI ME TE DREJTAT DHE DETYRAT E
FEMIJEVE.
 TE NJIHEMI ME PROBLEMET E FEMIJEVE SOT NE
MBARE BOTEN.
 TE KUPTOJME ME SHUME BOTEN E TYRE.
 TE NJOHIM DISA RASTE TE MOS RESPEKTIMIT
TE TE DREJTAVE TE FEMIJEVE ETJ.
FEMIJTE
• BOTA E FEMIJEVE ESHTE
NJE BOTE SHUME E
GJERE KU MBIZOTERON
PAFAJSIA.
• KU E PAMUNDURA
ESHTE E MUNDUR.
• KU EKZISTON
PRINCESHA DHE PRINCI.
NDRYSHIMI
I FEMIJES
NDER VITE.
FEMIJA ESHTE
QENIA ME E
PAMBROJTUR DHE
ME ENGJELLORE .
ESHTE FAZA E JETES
KU NJERIU E RUAN
GJITHMONE SI NJE
KUJTIM TE CMUAR,
SI NJE THESAR TE
VYER. JO
GJITHMONE NDODH
KESHTU… FEMIJA KA
NDRYSHUAR NDER
VITE. SHUME GJERA
JANE NDRYSHE NGA
DJE P.SH.
 Femija dje ishte I lire per te luajtur, per tu
argetuar.
 Femija dje per nga ana e veshjes dhe per pamjen
fizike ishte I futur nen kthetrat e fanatizmit.
 Femija dje kishte kushte te keqija jetese (
shkonin ne shkolle me canta lecke te qepura
vete, me rroba te arnuara, me kepuce llastiku
 Femija dje nuk kishte kushte transporti.
 Femija dje persekutohej sipas politikes.
 Bursat u jepeshin vetem femjijeve komunist.
 Cikli I ulet ai 8-vjecar ishte I detyrueshem e
zbatohej nga te gjithe
 Kushtet e arsimit te mesem ishin te paarritshme
 Por nje nder gjerat pozitive qe kishte shkolla dje
ishte avantazhi I sigurse
 Femijet e sotem nuk preferojne me ushqime te cfaredoshme por
e perzgjedhin ate.
 Ne ditet e sotme femijet kalojne ore te tera perpara televizorit
dhe kompjuterit.
 Tanime programi I shumices se femijeve nuk eshte filmi vizatimor
por telenovelat.
 Prindrit sot nuk interesohen per femijet e tyre ne shkolle !!!
 Sot femija dikriminohet per shkak te ngjyres, races, kushtet
ekonomike etj.
 Niveli arsimor eshte me I zhvilluar se dje.
 Femija sot udheton me mjete transporti.
 Disa femije per arsye te ndryshme nuk e bejne shkollen e pastaj
e marrin me korrespondence.
 Femija sot nuk persekutohet nga asnje politike.
 Shumica e femijeve sot nuk e dine cfare eshte puna
 Sot asnje nuk eshte I barabarte.
DISA NGA TE DREJTAT E FEMIJEVE QE
SHPREHEN NE KONVENTE JANE:
1) Femijet kane te drejte te
njohin te drejta e tyre .
2) E drejta e ushqimit te
mjaftueshem dhe uji te
pijshem te paster.
3) E drejta per te pasur nje
familje.
4) E drejta per tu arsimuar
5) E drejta per te shprehur
mendimin
6) E drejta e kudjesit
shendetsor
7) E drejta per te luajtur
8) E drejta per te mos u
dhunuar
DETYRAT E FEMIJEVE
• Sigurisht qe femijet krahas
te drejtave kane dhe detyra
dhe pergjegjesi.
• Ku mund te permendim
• Pergjegjesite e femijes ne
shoqeri.
• Pergjegjesite e femijes ne
shkolle.
• Pergjsgjesite e femijes ne
komunitetin ku jeton.
• Pergjegjesite e femijes ne
familje.
PROBLEMET E FEMIJEVE
 Femija sot po has nje
sere probleme per
arsye te ndryshme.
 Per te folur per to po
ia nisim nga ushqimi .
 Sic dihet varietet e
ushqimeve sot jane te
shumellojshme .
 Dhe femjijet
konsumojne ushqimet
jo shume te
shendetshme… →
PASOJA…
 NGA MOS
USHQYERJA E
SHENDETSHEME
VIJNE PROBLEMET
.
 NJE NDER
PROBLEMET
ESHTE DHE
OBEZITETI.
 POR JO VETEM
EDHE NGA URIA
(KRYESISHT NE
AFRIKE) PO
VDESIN QINDRA
TE QENIT I VETEM
 QINDRA FEMIJE SOT
NDIHEN TE BRAKTISUR
KJO PER ARSYE TE
NDRYSHME.
 BOTA SOT ESHTE
SHUME E EGER DJE
NJERZIT PERPIQEN TE
BEJEN 2-3 PUNE PER TI
SIGURUAR FEMIJEVE
TE ARDHURA.
 POR HARROJNE SE
FEMIJET PERVEC TE
TJERAVE KANE NEVOJE
PER DASHURI DHE
PERKUJDESJE.
 KJO SJELL DHE NJE
STRESS MENDOR TE
QENIA ME E PAFAJSHME
 FEMIJET…
 ESHTE MOSHA KU
GJITHSHKA SHIHET
NE KENDVESHTRIM
TJETER POR
MJAFTON NJE GJE
SADO E VOGEL DHE
ATO LENDOHEN.
FEMIJA DHE SEMUNDJET
 SHUME FEMJIE
DJE VDISNIN SI
PASOJE E
SEMUNDJEVE .
 MUNGESA E
MJEKVE TE
SPECIALIZUAR SI
DHE I
APARATURAVE
CONTE NE
PASHERIMIN DHE
MOHIMIN E TE
DREJTAVE TE
FEMIJEVE.
 SOT ESHTE
NDRYSHE.→
 ME ZHVILLIMIN E
TEKNOLOGJISE
JANE ZBULUAR NJE
SERE ILACE
KUNDRA
SEMUNDJEVE TE
NDRYSHME.
 SIGURISHT QE
VDEKSHMERIA
FOSHNJORE SOT
ESHTE ME E ULET.
ME SHUME MBI FEMIJET
FEMIJET JANE QENIE ME NJE BOTE
KUPTIM TE NDRYSHEM NGA GJITHE
QENIET E TJERA. ATO JANE QENIE TE
ETURA PER DIJE SI DHE GJITHNE
KERKOJNE TE EKSPLOROJNE VENDE TE
NDRYSHME. KERKOJNE TE MESOJNE
GJERA TE REJA DHE COHEN GJITHMONE
PASI RRESOHEN , PELQEJNE LOJRAT DHE
SODITIN SHUME NATYREN. SHUMICA E
TYRE DUAN TE JENE UNIK . TE TILLE JANE
FEMIJET DHE TE GJITHE I DUAN
SHKELJA E TE DREJTAVE TE
FEMIJEVE
 ORGANIZATA E KOMBEVE
TE BASHKUAR SE BASHKU
ME UNICEF KA NXJERRE
NE PAH PROBLEME TE
NDRYSHME TE
MOSZBATIMIT TE
DREJTAVE TE FEMIJEVE
P.SH SHANCET PER
MBIJETESE NE AFRIKE
JANE ULUR ME QINDRA
FEMIJE MBETEN TE
USHQYER KEQ. DHE TE
PAKTEN 100 MILION
FEMIJE NUK NDJEKIN
ARSIMIN FILLOR.
AFRIKA DHE FEMIJET
FEMIJET SOT NE AFRIKE HASE NE
SHUME VESHTIRESI POR ME
MADHORJA ESHTE AJO E MOS
USHQYERJES. POR DHE KUJDESI
SHENDETSOR ESHTE NE NIVELE
SHUME TE ULTA.
 SECILI NGA NE DUHET TE NDERGJEGJESOHET
TE REDUKTOJE PROBLEMET E FEMIJEVE.
 TE PERPIQEMI TE KONTRIBOJME SA ME SHUME
NEPER QENDRA TE FEMIJEVE JETIM.
 TU DHUROJME SA ME SHUME DASHURI PER TE
CILEN KANE SHUME NEVOJE.
 TE GJITHE FEMIJET KANE TE DREJTAT E TYRE
DHE NE RAST SE SHIKONI MOS ZBATIM TE TE
DREJTAVE TE TYRE DENONCOJE NE ORGANET
KOPETENTE.
 NE PERFUNDIM TE KESAJ PUNE TE GJITHE
ANTARET E GRUPIT U NDERGJEGJESUAN PER
PROBLEMET E FEMIJEVE.
 KUPTUAM ME SHUME MBI TO.
 NJOHEM TE DREJTAT DHE DETYRAT E TYRE.
 U NDERGJEGJESUAM PER MENYREN E RRITJES
SE FEMIJEVE (PRINDERVE TANE) DJE.
SHPRESOJME QE KJO PUNE TE
KETE ARRITUR TE DEPERTOJE TE
JU ASHTU SIC DUHET!!!

More Related Content

What's hot

Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
Ana Ana
 
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoProjekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Aldrin Pashku
 
Familja shqiptare ne vite
Familja shqiptare ne viteFamilja shqiptare ne vite
Familja shqiptare ne vite
D. Sh
 
Lojrat popullore
Lojrat populloreLojrat popullore
Lojrat popullore
Kristina Doko
 
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
Megi Braka
 
Kundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtëKundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtë
Alush Kryeziu
 
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)Kristjana Duni
 
Mikrogjallesat
MikrogjallesatMikrogjallesat
Mikrogjallesat
ldddmk
 
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperiLojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
Alimerko Brunilda
 
Gjuhe Shqipe - Shqiperia e Mesme!
Gjuhe Shqipe - Shqiperia e Mesme!Gjuhe Shqipe - Shqiperia e Mesme!
Gjuhe Shqipe - Shqiperia e Mesme!
Rexhep Smoqi
 
Guide turistike
Guide turistikeGuide turistike
Guide turistikesara7991
 
Libër mësuesi-fizika-10
Libër mësuesi-fizika-10Libër mësuesi-fizika-10
Libër mësuesi-fizika-10
Luan Hykaj
 
DISKRIMINIMI
DISKRIMINIMIDISKRIMINIMI
DISKRIMINIMI
berdufi
 
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Rexhino Kovaci
 
Ngrohja globale
Ngrohja globaleNgrohja globale
Ngrohja globale
Kristjana Llolli
 
Përcaktori
PërcaktoriPërcaktori
Përcaktori
Mario Peleshka
 
Siguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internetSiguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internet
enis vladi
 
Mënyra dëftore - kohët
Mënyra dëftore - kohët Mënyra dëftore - kohët
Mënyra dëftore - kohët
Alush Kryeziu
 
Te drejtat e njeriut
Te drejtat e njeriutTe drejtat e njeriut
Te drejtat e njeriut
Donart Geci
 
Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9
S Gashi
 

What's hot (20)

Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
 
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor HygoProjekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
Projekt "Letersi": Katedralja e Parisit - Viktor Hygo
 
Familja shqiptare ne vite
Familja shqiptare ne viteFamilja shqiptare ne vite
Familja shqiptare ne vite
 
Lojrat popullore
Lojrat populloreLojrat popullore
Lojrat popullore
 
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
Konventa mbi te Drejtat e Femijeve
 
Kundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtëKundrinori i drejtë
Kundrinori i drejtë
 
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
Rilindja kombetare shqiptare (1831 1912)
 
Mikrogjallesat
MikrogjallesatMikrogjallesat
Mikrogjallesat
 
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperiLojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
Lojerat olimpike ne bote dhe ne shqiperi
 
Gjuhe Shqipe - Shqiperia e Mesme!
Gjuhe Shqipe - Shqiperia e Mesme!Gjuhe Shqipe - Shqiperia e Mesme!
Gjuhe Shqipe - Shqiperia e Mesme!
 
Guide turistike
Guide turistikeGuide turistike
Guide turistike
 
Libër mësuesi-fizika-10
Libër mësuesi-fizika-10Libër mësuesi-fizika-10
Libër mësuesi-fizika-10
 
DISKRIMINIMI
DISKRIMINIMIDISKRIMINIMI
DISKRIMINIMI
 
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
Individi perball shtetit ne epoka te ndryshme (epoka moderne)
 
Ngrohja globale
Ngrohja globaleNgrohja globale
Ngrohja globale
 
Përcaktori
PërcaktoriPërcaktori
Përcaktori
 
Siguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internetSiguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internet
 
Mënyra dëftore - kohët
Mënyra dëftore - kohët Mënyra dëftore - kohët
Mënyra dëftore - kohët
 
Te drejtat e njeriut
Te drejtat e njeriutTe drejtat e njeriut
Te drejtat e njeriut
 
Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9
 

More from Arlinda

Gruaja shqiptare
Gruaja shqiptareGruaja shqiptare
Gruaja shqiptareArlinda
 
Skenderbeu
SkenderbeuSkenderbeu
SkenderbeuArlinda
 
Biodiversiteti
BiodiversitetiBiodiversiteti
BiodiversitetiArlinda
 
Fillimet e kercimit
Fillimet e kercimitFillimet e kercimit
Fillimet e kercimitArlinda
 
Aksidentet rrugore
Aksidentet rrugoreAksidentet rrugore
Aksidentet rrugoreArlinda
 
Programet kompjuterike
Programet kompjuterikeProgramet kompjuterike
Programet kompjuterikeArlinda
 
Levizjet nacionaliste ne ballkan
Levizjet nacionaliste ne ballkanLevizjet nacionaliste ne ballkan
Levizjet nacionaliste ne ballkanArlinda
 
1 dhjetori dita nderkombetare kunder SIDA-se
1 dhjetori dita nderkombetare kunder SIDA-se1 dhjetori dita nderkombetare kunder SIDA-se
1 dhjetori dita nderkombetare kunder SIDA-seArlinda
 
Amerika e jugut
Amerika e jugutAmerika e jugut
Amerika e jugutArlinda
 
Piramidat e egjptit/ Keopsit
Piramidat e egjptit/ KeopsitPiramidat e egjptit/ Keopsit
Piramidat e egjptit/ KeopsitArlinda
 
Shqiperia drejt BE-se
Shqiperia drejt BE-seShqiperia drejt BE-se
Shqiperia drejt BE-seArlinda
 
Kimia organike Alkinet
Kimia organike AlkinetKimia organike Alkinet
Kimia organike AlkinetArlinda
 
Eutrofikimi
EutrofikimiEutrofikimi
EutrofikimiArlinda
 
Fekondimi In Vitro
 Fekondimi In Vitro Fekondimi In Vitro
Fekondimi In VitroArlinda
 
Zbulimet gjeografike
Zbulimet gjeografikeZbulimet gjeografike
Zbulimet gjeografikeArlinda
 
Shqiperia e mesme
Shqiperia e mesmeShqiperia e mesme
Shqiperia e mesmeArlinda
 
Dhurimi i gjakut
Dhurimi i gjakutDhurimi i gjakut
Dhurimi i gjakutArlinda
 

More from Arlinda (18)

Gruaja shqiptare
Gruaja shqiptareGruaja shqiptare
Gruaja shqiptare
 
Skenderbeu
SkenderbeuSkenderbeu
Skenderbeu
 
Biodiversiteti
BiodiversitetiBiodiversiteti
Biodiversiteti
 
Fillimet e kercimit
Fillimet e kercimitFillimet e kercimit
Fillimet e kercimit
 
Aksidentet rrugore
Aksidentet rrugoreAksidentet rrugore
Aksidentet rrugore
 
Programet kompjuterike
Programet kompjuterikeProgramet kompjuterike
Programet kompjuterike
 
Levizjet nacionaliste ne ballkan
Levizjet nacionaliste ne ballkanLevizjet nacionaliste ne ballkan
Levizjet nacionaliste ne ballkan
 
1 dhjetori dita nderkombetare kunder SIDA-se
1 dhjetori dita nderkombetare kunder SIDA-se1 dhjetori dita nderkombetare kunder SIDA-se
1 dhjetori dita nderkombetare kunder SIDA-se
 
Amerika e jugut
Amerika e jugutAmerika e jugut
Amerika e jugut
 
Piramidat e egjptit/ Keopsit
Piramidat e egjptit/ KeopsitPiramidat e egjptit/ Keopsit
Piramidat e egjptit/ Keopsit
 
Shqiperia drejt BE-se
Shqiperia drejt BE-seShqiperia drejt BE-se
Shqiperia drejt BE-se
 
Kimia organike Alkinet
Kimia organike AlkinetKimia organike Alkinet
Kimia organike Alkinet
 
Eutrofikimi
EutrofikimiEutrofikimi
Eutrofikimi
 
Fekondimi In Vitro
 Fekondimi In Vitro Fekondimi In Vitro
Fekondimi In Vitro
 
Zbulimet gjeografike
Zbulimet gjeografikeZbulimet gjeografike
Zbulimet gjeografike
 
Ciklistet
CiklistetCiklistet
Ciklistet
 
Shqiperia e mesme
Shqiperia e mesmeShqiperia e mesme
Shqiperia e mesme
 
Dhurimi i gjakut
Dhurimi i gjakutDhurimi i gjakut
Dhurimi i gjakut
 

Femijeria

 • 2.  TE NJIHEMI ME NDRYSHIMIN E FEMIJES NDER VITE.  TE NJIHEMI ME TE DREJTAT DHE DETYRAT E FEMIJEVE.  TE NJIHEMI ME PROBLEMET E FEMIJEVE SOT NE MBARE BOTEN.  TE KUPTOJME ME SHUME BOTEN E TYRE.  TE NJOHIM DISA RASTE TE MOS RESPEKTIMIT TE TE DREJTAVE TE FEMIJEVE ETJ.
 • 3. FEMIJTE • BOTA E FEMIJEVE ESHTE NJE BOTE SHUME E GJERE KU MBIZOTERON PAFAJSIA. • KU E PAMUNDURA ESHTE E MUNDUR. • KU EKZISTON PRINCESHA DHE PRINCI.
 • 4. NDRYSHIMI I FEMIJES NDER VITE. FEMIJA ESHTE QENIA ME E PAMBROJTUR DHE ME ENGJELLORE . ESHTE FAZA E JETES KU NJERIU E RUAN GJITHMONE SI NJE KUJTIM TE CMUAR, SI NJE THESAR TE VYER. JO GJITHMONE NDODH KESHTU… FEMIJA KA NDRYSHUAR NDER VITE. SHUME GJERA JANE NDRYSHE NGA DJE P.SH.  Femija dje ishte I lire per te luajtur, per tu argetuar.  Femija dje per nga ana e veshjes dhe per pamjen fizike ishte I futur nen kthetrat e fanatizmit.  Femija dje kishte kushte te keqija jetese ( shkonin ne shkolle me canta lecke te qepura vete, me rroba te arnuara, me kepuce llastiku  Femija dje nuk kishte kushte transporti.  Femija dje persekutohej sipas politikes.  Bursat u jepeshin vetem femjijeve komunist.  Cikli I ulet ai 8-vjecar ishte I detyrueshem e zbatohej nga te gjithe  Kushtet e arsimit te mesem ishin te paarritshme  Por nje nder gjerat pozitive qe kishte shkolla dje ishte avantazhi I sigurse
 • 5.  Femijet e sotem nuk preferojne me ushqime te cfaredoshme por e perzgjedhin ate.  Ne ditet e sotme femijet kalojne ore te tera perpara televizorit dhe kompjuterit.  Tanime programi I shumices se femijeve nuk eshte filmi vizatimor por telenovelat.  Prindrit sot nuk interesohen per femijet e tyre ne shkolle !!!  Sot femija dikriminohet per shkak te ngjyres, races, kushtet ekonomike etj.  Niveli arsimor eshte me I zhvilluar se dje.  Femija sot udheton me mjete transporti.  Disa femije per arsye te ndryshme nuk e bejne shkollen e pastaj e marrin me korrespondence.  Femija sot nuk persekutohet nga asnje politike.  Shumica e femijeve sot nuk e dine cfare eshte puna  Sot asnje nuk eshte I barabarte.
 • 6. DISA NGA TE DREJTAT E FEMIJEVE QE SHPREHEN NE KONVENTE JANE: 1) Femijet kane te drejte te njohin te drejta e tyre . 2) E drejta e ushqimit te mjaftueshem dhe uji te pijshem te paster. 3) E drejta per te pasur nje familje. 4) E drejta per tu arsimuar 5) E drejta per te shprehur mendimin 6) E drejta e kudjesit shendetsor 7) E drejta per te luajtur 8) E drejta per te mos u dhunuar
 • 7. DETYRAT E FEMIJEVE • Sigurisht qe femijet krahas te drejtave kane dhe detyra dhe pergjegjesi. • Ku mund te permendim • Pergjegjesite e femijes ne shoqeri. • Pergjegjesite e femijes ne shkolle. • Pergjsgjesite e femijes ne komunitetin ku jeton. • Pergjegjesite e femijes ne familje.
 • 8. PROBLEMET E FEMIJEVE  Femija sot po has nje sere probleme per arsye te ndryshme.  Per te folur per to po ia nisim nga ushqimi .  Sic dihet varietet e ushqimeve sot jane te shumellojshme .  Dhe femjijet konsumojne ushqimet jo shume te shendetshme… →
 • 9. PASOJA…  NGA MOS USHQYERJA E SHENDETSHEME VIJNE PROBLEMET .  NJE NDER PROBLEMET ESHTE DHE OBEZITETI.  POR JO VETEM EDHE NGA URIA (KRYESISHT NE AFRIKE) PO VDESIN QINDRA
 • 10. TE QENIT I VETEM  QINDRA FEMIJE SOT NDIHEN TE BRAKTISUR KJO PER ARSYE TE NDRYSHME.  BOTA SOT ESHTE SHUME E EGER DJE NJERZIT PERPIQEN TE BEJEN 2-3 PUNE PER TI SIGURUAR FEMIJEVE TE ARDHURA.  POR HARROJNE SE FEMIJET PERVEC TE TJERAVE KANE NEVOJE PER DASHURI DHE PERKUJDESJE.  KJO SJELL DHE NJE STRESS MENDOR TE
 • 11. QENIA ME E PAFAJSHME  FEMIJET…  ESHTE MOSHA KU GJITHSHKA SHIHET NE KENDVESHTRIM TJETER POR MJAFTON NJE GJE SADO E VOGEL DHE ATO LENDOHEN.
 • 12. FEMIJA DHE SEMUNDJET  SHUME FEMJIE DJE VDISNIN SI PASOJE E SEMUNDJEVE .  MUNGESA E MJEKVE TE SPECIALIZUAR SI DHE I APARATURAVE CONTE NE PASHERIMIN DHE MOHIMIN E TE DREJTAVE TE FEMIJEVE.  SOT ESHTE NDRYSHE.→
 • 13.  ME ZHVILLIMIN E TEKNOLOGJISE JANE ZBULUAR NJE SERE ILACE KUNDRA SEMUNDJEVE TE NDRYSHME.  SIGURISHT QE VDEKSHMERIA FOSHNJORE SOT ESHTE ME E ULET.
 • 14. ME SHUME MBI FEMIJET FEMIJET JANE QENIE ME NJE BOTE KUPTIM TE NDRYSHEM NGA GJITHE QENIET E TJERA. ATO JANE QENIE TE ETURA PER DIJE SI DHE GJITHNE KERKOJNE TE EKSPLOROJNE VENDE TE NDRYSHME. KERKOJNE TE MESOJNE GJERA TE REJA DHE COHEN GJITHMONE PASI RRESOHEN , PELQEJNE LOJRAT DHE SODITIN SHUME NATYREN. SHUMICA E TYRE DUAN TE JENE UNIK . TE TILLE JANE FEMIJET DHE TE GJITHE I DUAN
 • 15. SHKELJA E TE DREJTAVE TE FEMIJEVE  ORGANIZATA E KOMBEVE TE BASHKUAR SE BASHKU ME UNICEF KA NXJERRE NE PAH PROBLEME TE NDRYSHME TE MOSZBATIMIT TE DREJTAVE TE FEMIJEVE P.SH SHANCET PER MBIJETESE NE AFRIKE JANE ULUR ME QINDRA FEMIJE MBETEN TE USHQYER KEQ. DHE TE PAKTEN 100 MILION FEMIJE NUK NDJEKIN ARSIMIN FILLOR.
 • 16. AFRIKA DHE FEMIJET FEMIJET SOT NE AFRIKE HASE NE SHUME VESHTIRESI POR ME MADHORJA ESHTE AJO E MOS USHQYERJES. POR DHE KUJDESI SHENDETSOR ESHTE NE NIVELE SHUME TE ULTA.
 • 17.  SECILI NGA NE DUHET TE NDERGJEGJESOHET TE REDUKTOJE PROBLEMET E FEMIJEVE.  TE PERPIQEMI TE KONTRIBOJME SA ME SHUME NEPER QENDRA TE FEMIJEVE JETIM.  TU DHUROJME SA ME SHUME DASHURI PER TE CILEN KANE SHUME NEVOJE.  TE GJITHE FEMIJET KANE TE DREJTAT E TYRE DHE NE RAST SE SHIKONI MOS ZBATIM TE TE DREJTAVE TE TYRE DENONCOJE NE ORGANET KOPETENTE.
 • 18.  NE PERFUNDIM TE KESAJ PUNE TE GJITHE ANTARET E GRUPIT U NDERGJEGJESUAN PER PROBLEMET E FEMIJEVE.  KUPTUAM ME SHUME MBI TO.  NJOHEM TE DREJTAT DHE DETYRAT E TYRE.  U NDERGJEGJESUAM PER MENYREN E RRITJES SE FEMIJEVE (PRINDERVE TANE) DJE.
 • 19.
 • 20. SHPRESOJME QE KJO PUNE TE KETE ARRITUR TE DEPERTOJE TE JU ASHTU SIC DUHET!!!