Sessie3 module onderwijsontwerpen_v18dec2013

194 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
194
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
32
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sessie3 module onderwijsontwerpen_v18dec2013

  1. 1. Werkplekleren/Zelfstudie ondersteund met HUbl sessie 3 Ilya Zitter Versie 18 december 2013
  2. 2. Zelf verder werken aan iteratie 2 Deze presentatie beschikbaar via Hubl Ga zelf verder werken aan iteratie 2 (sessie 2, voorbereiding sessie 3): doorloop de ontwerpstappen Startpunt is competentieprofiel: zoek dat uit Om welke delen gaat het? Beschrijf hiermee de doelen van de leeromgeving Hoe zitten de lagen in elkaar? Welk onderwijsconcept wordt gehanteerd? Welk onderwijsmodel wordt gehanteerd? Welk didactisch model is gangbaar? Welke didactisch concepten/uitvoeringsvormen zijn er? Welke opdrachten zijn gangbaar?
  3. 3. Blijf zoeken naar grenzen Hoeveel ontwerpruimte is er? Wat moet zodat de leeromgeving in het curriculum past? Maak een analyse van alles waarmee de buitengrenzen worden bepaald Wat mag er? Maak een analyse van hetgeen binnen die grenzen mogelijk is
  4. 4. Blijf in interactie gaan met omgeving Kom je er alleen niet uit? Probeer relevant materiaal te vinden en analyseer die Stel vragen aan collega’s Zijn er experts in de buurt? Leg het voor aan je collega’s hier via HUbl
  5. 5. Blijf onderbouwen vanuit theorie en praktijk Kun je in theorie onderbouwing vinden? Zijn er intern evaluaties uitgevoerd waarmee je inzicht krijgt in wat (niet) werkt? Zijn er ‘good practices’ beschikbaar? Is er een lectoraat in de buurt die meer weet? Is er een collega bezig met een master? Is er een collega bezig met een promotie?
  6. 6. Maak ontwerpproces transparant Houd je logboek bij en breng hier structuur in aan, bijvoorbeeld m.b.v. STAR, beschrijf in logboek helder en scherp: Situatie: o.a. aanleiding, wat gebeurde er, wie waren erbij) Taak waar je mee bezig was: m.n. Wat wilde je bereiken? Wat vond je dat er moest gebeuren? Acties die je hebt ondernomen: o.a. hoe pakte je het aan Resultaat ervan: m.n. wat kwam eruit, hoe liep het af. Reflecteer hierop: m.n. Was je tevreden met de resultaten? Wat is de essentie van wat je geleerd hebt? Wat zou je de volgende keer eventueel anders doen? Het gaat hierbij om inhoudelijke en feitelijke informatie. Niet om een diepgravend reflecteren op je gevoelens….
  7. 7. Succes! Tot ziens op HUbl en face-to-face bij sessie 4.

×