Col·laborem amb el centre

2,365 views

Published on

Col·laborem amb el centre pretén col·laborar, per mitjà de les TAC, amb les activitats del centre aplicant els coneixements apresos a les classes.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,365
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,787
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Col·laborem amb el centre

 1. 1. Experiències TAC a l'Educació d'Adults | curs 2011/2012 “ Col·laborem amb el centre” Ana Vanessa Folgar Fdez [email_address] CFA Val d'Aran Vielha COMPETIC Curs 2011 / 2012
 2. 2. Experiències TAC a l'Educació d'Adults | curs 2011/2012 Objectius 1-Col·laborar per mitjà de les TAC amb les activitats del centre aplicant els coneixements apresos a les classes. 2-Obtenir i desar imatges d'internet a l'ordinador, enviar imatges per correu electrònic 3-Crear un document gràfic, utilitzar les eines de text i modificar imatges amb un programa de tractament d'imatge. 4-Apendre a inserir i formatejar imatges en un document de text. Requeriments tècnics necessaris 1- Ordinador 2- Connexió a Internet. 3- Programari, gimp, processador de text. 4- Correu electrònic . Projecte: “ Col·laborem amb el centre ”
 3. 3. Experiències TAC a l'Educació d'Adults | curs 2011/2012 Material complementari (si és el cas) 1- Paper de colors. 2- Fotocopiadora. 3- Impressora. 4- Pantalla i projector. Altres consideracions Aquestes activitats estan incloses en altres activitats, que s'organitzen al Cfa Val d'Aran. Projecte: “ Col·laborem amb el centre ”
 4. 4. Experiències TAC a l'Educació d'Adults | curs 2011/2012 Descripció Desde el centre s'intenta que l'alumnat participi i s'impliqui més en les diferents activitats culturals que s'organitzen. Als cursos de competic decidim aplicar els coneixements apresos a l'aula d'informàtica i aprofitar els treballs dels alumnes per col·laborar en l'organització. Pensem, que pot ser una manera de motivar als alumnes veient l'utilitat dels seus treballs. S'ha participat en les activitats de tres maneres: 1- Festa de la castanyada : Fent cartells amb l'editor. 2- Concurs de pastissos: Fent els diplomes pels concursants amb el processador de text. 3- Felicitació de Nadal: Amb la recerca d'imatges. Projecte: “ Col·laborem amb el centre ”
 5. 5. Experiències TAC a l'Educació d'Adults | curs 2011/2012 Activitat 1: Fem els cartells per la festa de la castanyada, amb un programa d'edició d'imatges. Busquem imatges al cercador relacionades amb la tardor i la festa de la castanyada i les artxivem en una carpeta. Els alumnes de competic inicial fan servir el paint i els de competic 1 el gimp per editar el cartell on enganxen les imatges. Possen el text amb l'idioma que decideixen; el dia, l'hora, el lloc... i li donen format. Guarden el document a la seva carpeta. Vam escollir dos cartells en cada llengua. Els vam imprimir, fotocopiar i penjar a: l'escola, l'ajuntament, la biblioteca, l'institut... Fotografia d’Stockmedia sota llicència Creative Commons: http://stockmedia.cc/computing_technology/slides/DSD_8698.jpg Projecte: “ Col·laborem amb el centre ”
 6. 6. Experiències TAC a l'Educació d'Adults | curs 2011/2012 Activitat 2: Diploma pel concurs de pastissos, treballem l'imatge al processador de text. Els alumnes de competic 1 van fer els diplomes del concurs de pastissos que va organitzar el centre. Van buscar (amb el cercador) i desar una imatge, adient al treball que estaven fent, la van inserir en un document de processador de text, van donar-li format (posar-la de fons, canviar-li el color, la mida...). Finalment van escriure el text i van donar-li format a les lletres. Tots els alumnes van desar el document en una carpeta amb el seu nom. Vam mirar tots els documents amb el projector i entre tots triarem un diploma pels concursants. Sobre la imatge: Santa Maria del Mar © Bordas CC BY-NC-SA 2.0 Projecte: “ Col·laborem amb el centre ”
 7. 7. Experiències TAC a l'Educació d'Adults | curs 2011/2012 Projecte: “ Col·laborem amb el centre ” Activitat 3: Recerca d'imatges per la felicitació de Nadal. Per la felicitació de les festes de Nadal els alumnes de competic van col·laborar amb la recerca d'imatges, amb una determinada mida i tema. Els alumnes de competic inicial van fer la recerca i van arxivar les imatges en una carpeta amb el seu nom. Els alumnes de competic 1 van fer el mateix i a més a més les van adjuntar en un correu electrònic i les van enviar. Es van fer dos felicitacions una pels alumnes del centre i altra per altres escoles i institucions de la comarca. Les presentacions les va fer la mestra amb el projector i l'ajuda dels alumnes a l'aula. Fotografia d’Stockmedia sota llicència Creative Commons: http://stockmedia.cc/computing_technology/slides/DSD_8698.jpg
 8. 8. Experiències TAC a l'Educació d'Adults | curs 2011/2012 Asignatura Conclusions i comentaris sobre l'experiència Creiem que aquest treball ha sigut profitós pels nostres alumnes, pels mestres i el centre; - Hem fomentat la participació i la col·laboració a les activitats del centre. - Hem motivat als alumnes, que li treuen profit dels seus treballs i vénen contents i amb moltes ganes a les classes de competic. -Els alumnes veuen la funcionalitat del que aprenen a classe i que el temps dedicat als treballs té una utilitat pel centre i no sempre queda arxivat en una carpeta. -Fomentem les relacions de l'alumnat ja que tots treballen amb el mateix objectiu. Durant aquest curs continuarem amb aquest treball, motivant als alumnes amb les activitats del centre: felicitar Sant Jordi amb un poema enregistrat, fer una presentació amb les fotografies del viatge de fi de curs, i el dia de la solidaritat... Què farem el dia de la Solidaritat? . Projecte: “ Col·laborem amb el centre ”
 9. 9. Experiències TAC a l'Educació d'Adults | curs 2011/2012 Asignatura Gràcies! Ana Vanessa Folgar Fernández i Pili Bares Forga CFA Val d'Aran 14/02/12 [email_address] Referències utilitzades: http://www.slideshare.net/centrederecursos/ple-educaci-dadults http://www.xtec.cat/fadults Projecte: “ Col·laborem amb el centre ”

×