SlideShare a Scribd company logo

ΦΥΣΙΚΗ+ΜΑΥΡΑΚΗΣ+-+ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ+ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ.pdf

Φυσική Γ' Γυμνασίου

1 of 6
Download to read offline
ΦΥΣΙΚΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΕΦ 2017 Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Δ.ΜΑΥΡΑΚΗΣ ,Π.ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1, 2017
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι 2 όμοιες λάμπες L1 and L2 συνδέονται όπως δείχνει το κύκλωμα και είναι και οι 2 αναμμένες. Όταν κλείσουμε το
διακόπτη στο κύκλωμα :
A) η L1 θα ανάβει το ίδιο και η L2 θα σβήσει
B) η L1 θα λάμμπει πιο πολύ και η L2 θα σβήσει
C) η L1 θα μειώσει τη λάμψη της και η L2 θα σβήσει
D) η L1 θα ανάβει το ίδιο και η L2 θα φωτίζει περισσότερο
E) η L1 και η L2 θα έχουν την ίδια φωτεινότητα που είχαν πριν
απάντηση: B
4 ηλεκτρικά μονωμένες σφαίρες εξασκούν ηλεκτροστατικές δυνάμεις ανά δύο. Τις ονομάζουμε W, X, Y και Z. Οι
ακόλουθες αλληλεπιδράσεις σημειώνονται :
i. η W απωθεί τη X anκαι έλκει και τις 2 , Y και Z
ii.η X έλκει και τις 2 Y και Z
iii. η Y έλκει τη Z
Αν ξέρουμε ότι η Y αρνητικά φορτισμένη , ποιο είναι το φορτίο κάθε σφαίρας ;
A) W+ X+ Y− Z0
B) W− X− Y− Z0
C) W+ X0 Y− Z+
D) W+ X0 Y− Z0
E) W+ X+ Y− Z+
απάντηση: A
Δίνονται τρεις αντιστάτες των 6Ω και πολλά καλώδια σύνδεσης.Πόσες συνολικά ισοδύναμες αντιστάσεις μπορείς να
δημιουργήσεις χρησιμοποιώντας τουλάχιστον μία κάθε φορά συνδέοντας τες με διαφορετικούς τρόπους .
A) 3
B) 5
C) 6
D) 7
E) 8
απάντηση: C
Η αντίσταση ενός hot dog, μήκους 15 cm και διαμέτρου διατομής 2.0 cm μετρήθηκε 9.0 Ω. Ποια θα είναι η
αντίσταση ενός jumbo hot dog με μήκος 30 cm και διάμετρο 3.0 cm ;
A) 18 Ω
B) 8.0 Ω
C) 6.0 Ω
D) 2.7 Ω
E) 1.8 Ω
1)
2)
3)
4)
απάντηση: B
Το παρακάτω κύκλωμα διαρέεται από ρεύμα Io του οποίου η τιμή είναι :
A) 0.48 A
B) 2.4 A
C) 3.0 A
D) 4.0 A
E) 6.0 A
Απάντηση : C
Ένας μαθητής επιλύοντας ένα πρόβλημα κατέληξε στην απάντσή του σε μια παοσότητα που είχε μονάδες :
volt ampere
metre / second

.
Ποιο είναι αυτό το μέγεθος ;
A) ισχύς
B) ενέργεια
C) δύναμη
D) αντίσταση
E) φορτίο
απάντηση: C
Εξετάστε το παρακάτω κύκλωμα. Στην είσοδο ( input) υπάρχει πηγή σταθερής τάσης.
Όταν ο διακόπτης είναι ανοικτός , το αμπερόμετρο δείχνει 2.0 A. Όταν είναι κλειστός το αμπερόμετρο θα δείχνει :
A) 0.74 A
B) 0.93 A
C) 2.0 A
D) 2.3 A
E) 9.3 A
απάντηση: D
5)
6)
7)
3 όμοιες αγώγιμες σφαίρες , X, Yκαι Z, είναι τοποθετημένες σε μονωτικές βάσεις.Αρχικά ,η X έχει φορτίο +4 C,η Y
είναι ουδέτερη και η Ζ έχει φορτίο −10 C. Η σφαίρα Y έρχεται σε επαφή με την X, μετά με την Z και μετά με την X
ξανά. Τι φορτία έχουν οι σφαίρες στο τέλος της διαδικασίας ;
X Y Z
A) 0 C 0 C 0 C
B) +4 C 0 C −10 C
C) −2 C −2 C −2 C
D) −1 C −1 C −4 C
E) −2 C −2 C −6 C
απάντηση: D
Ο αντιστάτης Α έχει τη μισή αντίσταση του αντιστάτη B. Κάτω από ποιες συνθήκες η ισχύς που απορροφάται από
τον Α θα είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ισχύ του Β ;
A) όταν συνδέονται σε σειρά.
B) όταν συνδέονται παράλληλα.
C) και στις 2 προηγούμενες συνδέσεις.
D)ο A δεν απορροφά ποτέ περισσότερη ενέργεια από τον Β .
E) ο A πάντα απορροφά περισσότερη ενέργεια από τον αντιστάτη Β .
Answer: B
Η Ελένη έβαψε τρεις μπάλες του πινγκ-πονγκ με γραφίτη και τις κρέμασε από την οροφή με μονωτικό σπάγκο. Οι
σφαίρες ήταν αρχικά αφόρτιστες .Φόρτισε με 12 microcoulombs την μπάλα A. Αυτή ταλαντευόμενη , άγγιξε τη μπάλα
Β και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν. Η Μπάλα Β ταλαντεύθηκε ξανά και άγγιξε τη μπάλα C.Τα τελικά φορτία των
σφαιρών είναι :
A) 4, 4, 4
B) 2, 4, 8
C) 6, 3, 3
D) 3, 6, 3
E) 3, 3, 6
Answer: C
3 μαθητές μέτρησαν την αντίσταση ενός συνδυασμού τριων αντιστατων σε ένα μαύρο κουτί και βρήκαν 10 Ω. Ο
μαθητής Α είπε ότι το κουτί περιέχει μία αντίσταση 5Ω συνδεδεμένη με 2 αντιστάσεις 10Ω η καθεμία που συνδέονται
μεταξύ τους παράλληλα. Ο μαθητής Β είπε ότι το κουτί περιέχει 3 όμοιες αντιστάσεις 30Ω η καθεμία που συνδέονται
παράλληλα μεταξύ τους. Ο μαθητής C είπε ότι περιέχει 2 αντιστάτες των 20Ω η καθεμία που συνδέονται παράλληλα
μεταξύ τους και ο συνδυασμός τους συνδέεται σε σειρά με αντίσταση 5 Ω .Ποιος ή ποιοι μαθητές έχουν δίκιο ;
A) ο A μόνο
B) ο B μόνο
C) και οι 3
D) ο A και ο B μόνο
E) ο B και ο C μόνο
Answer: D
Οι Ηλεκτρικοί λαμπτήρες Α και Β είναι ίδιοι σε όλα εκτός από το νήμα, το οποίο στον Β είναι παχύτερο από το νήμα
στον Α. Αν συνδεθούν στο ίδιο τροφοδοτικό σταθερής τάσης
8)
9)
10)
11)
12)
A) και οι 2 θα έχουν την ίδια φωτεινότητα .
B) ο A θα είναι φωτεινότερος γιατί έχει μεγαλύτερη αντίσταση.
C) ο B θα είναι φωτεινότερος γιατί έχει μεγαλύτερη.
D) ο A θα είναι φωτεινότερος γιατί έχει μικρότερη αντίσταση .
E) ο B θα είναι φωτεινότερος γιατί έχει μικρότερη αντίσταση .
Answer: E
3 αντιστάτες συνδέονται όπως δείχνει το κύκλωμα . Όταν ο διακόπτης κλείσει , τιμ θα συμβεί στη διαφορά δυναμικού
στα άκρα της αντίστασης των 30 Ω ;
A) θα μείνει η ίδια
B) θα μειωθεί.
C) θα αυξηθεί.
D) θα γίνει διπλάσια της διαφοράς δυναμικού στα άκρα της αντίστασης των 60 Ω .
E) θα γίνει ίση με τη διαφορά δυναμικού στα άκρα της αντίστασης των 45 Ω .
Answer: B
4 διαφορετικές λάμπες συνδέονται όπως φαίνεται στο κύκλωμα.Πώς μεταβάλλεται το ρεύμα στη λάμπα 4 αν το νήμα
στη λάμπα 2 καεί ;
A) διπλασιάζεται
B) τριπλασιάζεται
C) μειώνεται στο μηδέν
E) παραμένει αμετάβλητο
Answer: E
13)
14)
Το ήμισυ του βραβείου Νόμπελ του 2000 στη Φυσική απονεμήθηκε στον Jack Kilby για την πρωτοποριακή εργασία
του στην τεχνολογία των ημιαγωγών που οδήγησε στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, καθιστώντας δυνατή
την συσκευασία χιλιάδων συσκευών σε ένα ενιαίο "τσιπ" πυριτίου. Από τα πρώτα ολοκληρωμένα κυκλώματα, η
ανάπτυξη φαίνεται να έχει ακολουθήσει το Νόμο του Moore, ο οποίος προβλέπει ότι ο αριθμός των εξαρτημάτων θα
διπλασιάζεται κάθε δεκαοκτώ μήνες. Για κάθε συστατικό σε ένα τσιπ, του 1960, πόσα εξαρτήματα περιμέναμε να
βρούμε μέσα σε ένα τσιπ ,το έτος 2000;
A) 27
B) 40
C) 108
D) 1027
E) 1040
15)

Recommended

Δοκιμαστικός Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου 2012 / Θέματα και Λύσεις
Δοκιμαστικός Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου 2012 / Θέματα και ΛύσειςΔοκιμαστικός Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου 2012 / Θέματα και Λύσεις
Δοκιμαστικός Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου 2012 / Θέματα και ΛύσειςHOME
 
θέματα Γ Γυμνασίου εεφ Παράρτημα Κ Δ Μακεδονίας2012
θέματα Γ Γυμνασίου  εεφ Παράρτημα Κ Δ Μακεδονίας2012θέματα Γ Γυμνασίου  εεφ Παράρτημα Κ Δ Μακεδονίας2012
θέματα Γ Γυμνασίου εεφ Παράρτημα Κ Δ Μακεδονίας2012Μαυρουδης Μακης
 
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ)
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ)ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ)
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ)fotisalexoglou
 
Θέματα Φυσικής γ' Γυμνασιου
Θέματα Φυσικής γ' ΓυμνασιουΘέματα Φυσικής γ' Γυμνασιου
Θέματα Φυσικής γ' ΓυμνασιουChristos Gotzaridis
 
Θέματα εξετάσεων Φυσικής Γ' Γυμνασίου
Θέματα εξετάσεων Φυσικής Γ' ΓυμνασίουΘέματα εξετάσεων Φυσικής Γ' Γυμνασίου
Θέματα εξετάσεων Φυσικής Γ' ΓυμνασίουChristos Gotzaridis
 
[Φυσική ΓΠ Β' Λυκείου] Τελικό Διαγώνισμα Προσομοίωσης
[Φυσική ΓΠ Β' Λυκείου] Τελικό Διαγώνισμα Προσομοίωσης[Φυσική ΓΠ Β' Λυκείου] Τελικό Διαγώνισμα Προσομοίωσης
[Φυσική ΓΠ Β' Λυκείου] Τελικό Διαγώνισμα ΠροσομοίωσηςDimitris Kontoudakis
 
Ασκήσεις στην αυτεπαγωγή ΙΙ.pdf
Ασκήσεις στην αυτεπαγωγή ΙΙ.pdfΑσκήσεις στην αυτεπαγωγή ΙΙ.pdf
Ασκήσεις στην αυτεπαγωγή ΙΙ.pdfΜαυρουδης Μακης
 

More Related Content

Similar to ΦΥΣΙΚΗ+ΜΑΥΡΑΚΗΣ+-+ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ+ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ.pdf

20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας
20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας
20-05-13 Φυσική Γενικής ΠαιδείαςNickos Nickolopoulos
 
20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας (εσπερινά)
20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας (εσπερινά)20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας (εσπερινά)
20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας (εσπερινά)Nickos Nickolopoulos
 
Them hlek kat_c_hmer_no_1106
Them hlek kat_c_hmer_no_1106Them hlek kat_c_hmer_no_1106
Them hlek kat_c_hmer_no_1106ireportergr
 
Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου: Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου: Θέματα και ΛύσειςΠανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου: Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου: Θέματα και ΛύσειςHOME
 
[Φυσική Γ´ Γυμνασίου] Φυλλάδιο για το Ηλεκτρικό Ρεύμα
[Φυσική Γ´ Γυμνασίου] Φυλλάδιο για το Ηλεκτρικό Ρεύμα[Φυσική Γ´ Γυμνασίου] Φυλλάδιο για το Ηλεκτρικό Ρεύμα
[Φυσική Γ´ Γυμνασίου] Φυλλάδιο για το Ηλεκτρικό ΡεύμαDimitris Kontoudakis
 
επαναληπτικο διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιου
επαναληπτικο διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιουεπαναληπτικο διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιου
επαναληπτικο διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιουΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΩΝΗ
 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2007/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2007/ Θέματα και ΛύσειςΠανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2007/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2007/ Θέματα και ΛύσειςHOME
 
Them fis gen_c_hmer_no_1106
Them fis gen_c_hmer_no_1106Them fis gen_c_hmer_no_1106
Them fis gen_c_hmer_no_1106ireportergr
 
Them fis gen_c_hmer_no_1106
Them fis gen_c_hmer_no_1106Them fis gen_c_hmer_no_1106
Them fis gen_c_hmer_no_1106aristos arestos
 
διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιου
διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιουδιαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιου
διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιουΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΩΝΗ
 
θεματα και απαντησεις ε΄ταξης Δημοτικού
θεματα και απαντησεις  ε΄ταξης Δημοτικούθεματα και απαντησεις  ε΄ταξης Δημοτικού
θεματα και απαντησεις ε΄ταξης ΔημοτικούΜαυρουδης Μακης
 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Λυκείου 2009/ Β΄ Φάση
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Λυκείου 2009/ Β΄ ΦάσηΠανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Λυκείου 2009/ Β΄ Φάση
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Λυκείου 2009/ Β΄ ΦάσηHOME
 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2012/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2012/ Θέματα και ΛύσειςΠανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2012/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2012/ Θέματα και ΛύσειςHOME
 
φυσ.κατ.β λυκειου-2013
φυσ.κατ.β λυκειου-2013φυσ.κατ.β λυκειου-2013
φυσ.κατ.β λυκειου-2013nmandoulidis
 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2008/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2008/ Θέματα και ΛύσειςΠανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2008/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2008/ Θέματα και ΛύσειςHOME
 

Similar to ΦΥΣΙΚΗ+ΜΑΥΡΑΚΗΣ+-+ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ+ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ.pdf (20)

20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας
20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας
20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας
 
20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας (εσπερινά)
20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας (εσπερινά)20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας (εσπερινά)
20-05-13 Φυσική Γενικής Παιδείας (εσπερινά)
 
Them hlek kat_c_hmer_no_1106
Them hlek kat_c_hmer_no_1106Them hlek kat_c_hmer_no_1106
Them hlek kat_c_hmer_no_1106
 
Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου: Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου: Θέματα και ΛύσειςΠανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου: Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου: Θέματα και Λύσεις
 
[Φυσική Γ´ Γυμνασίου] Φυλλάδιο για το Ηλεκτρικό Ρεύμα
[Φυσική Γ´ Γυμνασίου] Φυλλάδιο για το Ηλεκτρικό Ρεύμα[Φυσική Γ´ Γυμνασίου] Φυλλάδιο για το Ηλεκτρικό Ρεύμα
[Φυσική Γ´ Γυμνασίου] Φυλλάδιο για το Ηλεκτρικό Ρεύμα
 
επαναληπτικο διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιου
επαναληπτικο διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιουεπαναληπτικο διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιου
επαναληπτικο διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιου
 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2007/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2007/ Θέματα και ΛύσειςΠανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2007/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2007/ Θέματα και Λύσεις
 
Them fis gen_c_hmer_no_1106
Them fis gen_c_hmer_no_1106Them fis gen_c_hmer_no_1106
Them fis gen_c_hmer_no_1106
 
Them fis gen_c_hmer_no_1106
Them fis gen_c_hmer_no_1106Them fis gen_c_hmer_no_1106
Them fis gen_c_hmer_no_1106
 
διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιου
διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιουδιαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιου
διαγωνισμα φυσικης γ' γυμνασιου
 
Themata g-2010 Physics EEΦ
Themata g-2010 Physics EEΦThemata g-2010 Physics EEΦ
Themata g-2010 Physics EEΦ
 
B lyk geniki_thema_d
B lyk geniki_thema_dB lyk geniki_thema_d
B lyk geniki_thema_d
 
εφ ολης 4 4-16
εφ ολης 4 4-16εφ ολης 4 4-16
εφ ολης 4 4-16
 
θεματα και απαντησεις ε΄ταξης Δημοτικού
θεματα και απαντησεις  ε΄ταξης Δημοτικούθεματα και απαντησεις  ε΄ταξης Δημοτικού
θεματα και απαντησεις ε΄ταξης Δημοτικού
 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Λυκείου 2009/ Β΄ Φάση
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Λυκείου 2009/ Β΄ ΦάσηΠανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Λυκείου 2009/ Β΄ Φάση
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής Γ΄ Λυκείου 2009/ Β΄ Φάση
 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2012/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2012/ Θέματα και ΛύσειςΠανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2012/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2012/ Θέματα και Λύσεις
 
Trapeza_Phys_gen_b_lykeioy
Trapeza_Phys_gen_b_lykeioyTrapeza_Phys_gen_b_lykeioy
Trapeza_Phys_gen_b_lykeioy
 
φυσ.κατ.β λυκειου-2013
φυσ.κατ.β λυκειου-2013φυσ.κατ.β λυκειου-2013
φυσ.κατ.β λυκειου-2013
 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2008/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2008/ Θέματα και ΛύσειςΠανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2008/ Θέματα και Λύσεις
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής B΄ Λυκείου 2008/ Θέματα και Λύσεις
 
2005 physics
2005 physics2005 physics
2005 physics
 

More from Μαυρουδης Μακης

Διαγράμματα θέσης - χρόνου ,ταχύτητας χρόνου .pdf
Διαγράμματα θέσης - χρόνου ,ταχύτητας χρόνου .pdfΔιαγράμματα θέσης - χρόνου ,ταχύτητας χρόνου .pdf
Διαγράμματα θέσης - χρόνου ,ταχύτητας χρόνου .pdfΜαυρουδης Μακης
 
Θερμότητα θερμοκρασία Κλίμακες θερμοκρασιών.ppt
Θερμότητα θερμοκρασία Κλίμακες θερμοκρασιών.pptΘερμότητα θερμοκρασία Κλίμακες θερμοκρασιών.ppt
Θερμότητα θερμοκρασία Κλίμακες θερμοκρασιών.pptΜαυρουδης Μακης
 
ΔΥΝΑΜΕΙΣ Δυναμόμετρα Νόμοι του Newton2022-2023.pptx
ΔΥΝΑΜΕΙΣ  Δυναμόμετρα  Νόμοι του Newton2022-2023.pptxΔΥΝΑΜΕΙΣ  Δυναμόμετρα  Νόμοι του Newton2022-2023.pptx
ΔΥΝΑΜΕΙΣ Δυναμόμετρα Νόμοι του Newton2022-2023.pptxΜαυρουδης Μακης
 
ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 2022-2023.pptx
ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 2022-2023.pptxΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 2022-2023.pptx
ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 2022-2023.pptxΜαυρουδης Μακης
 
Astrobiology Comic (Issue 1)για παιδιά Γυμνασίου.pdf
Astrobiology Comic (Issue 1)για παιδιά Γυμνασίου.pdfAstrobiology Comic (Issue 1)για παιδιά Γυμνασίου.pdf
Astrobiology Comic (Issue 1)για παιδιά Γυμνασίου.pdfΜαυρουδης Μακης
 
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΧΕΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΑΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑ.pdf
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΧΕΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΑΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑ.pdfΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΧΕΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΑΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑ.pdf
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΧΕΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΑΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑ.pdfΜαυρουδης Μακης
 
ασκήσεις πάνω στις απλές αρμονικές ταλαντώσεις
ασκήσεις πάνω στις απλές αρμονικές ταλαντώσειςασκήσεις πάνω στις απλές αρμονικές ταλαντώσεις
ασκήσεις πάνω στις απλές αρμονικές ταλαντώσειςΜαυρουδης Μακης
 
ΜΟΝΟΜΕΤΡΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (1).pptx
ΜΟΝΟΜΕΤΡΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (1).pptxΜΟΝΟΜΕΤΡΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (1).pptx
ΜΟΝΟΜΕΤΡΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (1).pptxΜαυρουδης Μακης
 
ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.pdf
ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.pdfΒΙΒΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.pdf
ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.pdfΜαυρουδης Μακης
 
Α-Γυμνασίου-Φυσική-Φύλλο-Εργασίας-3.pdf
Α-Γυμνασίου-Φυσική-Φύλλο-Εργασίας-3.pdfΑ-Γυμνασίου-Φυσική-Φύλλο-Εργασίας-3.pdf
Α-Γυμνασίου-Φυσική-Φύλλο-Εργασίας-3.pdfΜαυρουδης Μακης
 
1ο Φύλλο Αξιολόγησης. Φασουλόπουλος.pdf
1ο Φύλλο Αξιολόγησης. Φασουλόπουλος.pdf1ο Φύλλο Αξιολόγησης. Φασουλόπουλος.pdf
1ο Φύλλο Αξιολόγησης. Φασουλόπουλος.pdfΜαυρουδης Μακης
 
Ασκήσεις μέτρησης μήκους - χρόνου.docx
Ασκήσεις μέτρησης μήκους - χρόνου.docxΑσκήσεις μέτρησης μήκους - χρόνου.docx
Ασκήσεις μέτρησης μήκους - χρόνου.docxΜαυρουδης Μακης
 
γ1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟ.pdf
γ1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟ.pdfγ1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟ.pdf
γ1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟ.pdfΜαυρουδης Μακης
 
ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2023-2024.pdf
ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2023-2024.pdfΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2023-2024.pdf
ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2023-2024.pdfΜαυρουδης Μακης
 
ΦΑΙΝOΜΕΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ ΥΛΗ UPDATED.pdf
ΦΑΙΝOΜΕΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ ΥΛΗ UPDATED.pdfΦΑΙΝOΜΕΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ ΥΛΗ UPDATED.pdf
ΦΑΙΝOΜΕΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ ΥΛΗ UPDATED.pdfΜαυρουδης Μακης
 
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 9654-10108.pdf
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 9654-10108.pdfΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 9654-10108.pdf
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 9654-10108.pdfΜαυρουδης Μακης
 
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΜΕΝΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ.pdf
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΜΕΝΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ.pdfΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΜΕΝΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ.pdf
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΜΕΝΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ.pdfΜαυρουδης Μακης
 

More from Μαυρουδης Μακης (20)

Διαγράμματα θέσης - χρόνου ,ταχύτητας χρόνου .pdf
Διαγράμματα θέσης - χρόνου ,ταχύτητας χρόνου .pdfΔιαγράμματα θέσης - χρόνου ,ταχύτητας χρόνου .pdf
Διαγράμματα θέσης - χρόνου ,ταχύτητας χρόνου .pdf
 
Θερμότητα θερμοκρασία Κλίμακες θερμοκρασιών.ppt
Θερμότητα θερμοκρασία Κλίμακες θερμοκρασιών.pptΘερμότητα θερμοκρασία Κλίμακες θερμοκρασιών.ppt
Θερμότητα θερμοκρασία Κλίμακες θερμοκρασιών.ppt
 
ΔΥΝΑΜΕΙΣ Δυναμόμετρα Νόμοι του Newton2022-2023.pptx
ΔΥΝΑΜΕΙΣ  Δυναμόμετρα  Νόμοι του Newton2022-2023.pptxΔΥΝΑΜΕΙΣ  Δυναμόμετρα  Νόμοι του Newton2022-2023.pptx
ΔΥΝΑΜΕΙΣ Δυναμόμετρα Νόμοι του Newton2022-2023.pptx
 
ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 2022-2023.pptx
ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 2022-2023.pptxΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 2022-2023.pptx
ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 2022-2023.pptx
 
Astrobiology Comic (Issue 1)για παιδιά Γυμνασίου.pdf
Astrobiology Comic (Issue 1)για παιδιά Γυμνασίου.pdfAstrobiology Comic (Issue 1)για παιδιά Γυμνασίου.pdf
Astrobiology Comic (Issue 1)για παιδιά Γυμνασίου.pdf
 
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΧΕΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΑΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑ.pdf
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΧΕΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΑΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑ.pdfΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΧΕΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΑΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑ.pdf
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΧΕΣΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛ. ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΑΣ ΛΑΜΠΤΗΡΑ.pdf
 
ασκήσεις πάνω στις απλές αρμονικές ταλαντώσεις
ασκήσεις πάνω στις απλές αρμονικές ταλαντώσειςασκήσεις πάνω στις απλές αρμονικές ταλαντώσεις
ασκήσεις πάνω στις απλές αρμονικές ταλαντώσεις
 
ΜΟΝΟΜΕΤΡΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (1).pptx
ΜΟΝΟΜΕΤΡΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (1).pptxΜΟΝΟΜΕΤΡΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (1).pptx
ΜΟΝΟΜΕΤΡΑ ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (1).pptx
 
ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.pdf
ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.pdfΒΙΒΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.pdf
ΒΙΒΛΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.pdf
 
Α-Γυμνασίου-Φυσική-Φύλλο-Εργασίας-3.pdf
Α-Γυμνασίου-Φυσική-Φύλλο-Εργασίας-3.pdfΑ-Γυμνασίου-Φυσική-Φύλλο-Εργασίας-3.pdf
Α-Γυμνασίου-Φυσική-Φύλλο-Εργασίας-3.pdf
 
TheoryA.pdf
TheoryA.pdfTheoryA.pdf
TheoryA.pdf
 
1ο Φύλλο Αξιολόγησης. Φασουλόπουλος.pdf
1ο Φύλλο Αξιολόγησης. Φασουλόπουλος.pdf1ο Φύλλο Αξιολόγησης. Φασουλόπουλος.pdf
1ο Φύλλο Αξιολόγησης. Φασουλόπουλος.pdf
 
Ασκήσεις μέτρησης μήκους - χρόνου.docx
Ασκήσεις μέτρησης μήκους - χρόνου.docxΑσκήσεις μέτρησης μήκους - χρόνου.docx
Ασκήσεις μέτρησης μήκους - χρόνου.docx
 
γ1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟ.pdf
γ1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟ.pdfγ1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟ.pdf
γ1. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟ.pdf
 
ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2023-2024.pdf
ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2023-2024.pdfΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2023-2024.pdf
ΦΥΣΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2023-2024.pdf
 
ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ.pptx
ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ.pptxΦΩΣ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ.pptx
ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ.pptx
 
ΦΑΙΝOΜΕΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ ΥΛΗ UPDATED.pdf
ΦΑΙΝOΜΕΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ ΥΛΗ UPDATED.pdfΦΑΙΝOΜΕΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ ΥΛΗ UPDATED.pdf
ΦΑΙΝOΜΕΝΑ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕ ΥΛΗ UPDATED.pdf
 
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 9654-10108.pdf
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 9654-10108.pdfΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 9654-10108.pdf
ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 9654-10108.pdf
 
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΜΕΝΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ.pdf
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΜΕΝΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ.pdfΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΜΕΝΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ.pdf
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΜΕΝΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ.pdf
 
ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.pdf
ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.pdfΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.pdf
ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.pdf
 

Recently uploaded

Λειψυδρία-Τρόποι εξοικονόμησης νερού.pptx
Λειψυδρία-Τρόποι εξοικονόμησης νερού.pptxΛειψυδρία-Τρόποι εξοικονόμησης νερού.pptx
Λειψυδρία-Τρόποι εξοικονόμησης νερού.pptxiliana stavrou
 
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σύντομη παρουσίαση
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σύντομη παρουσίασηΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σύντομη παρουσίαση
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σύντομη παρουσίασηSocratis Vasiopoulos
 
Οι αγώνες του Κανάρηκωγηφγκηφηξφξγωκξγηλξ.pptx
Οι αγώνες του Κανάρηκωγηφγκηφηξφξγωκξγηλξ.pptxΟι αγώνες του Κανάρηκωγηφγκηφηξφξγωκξγηλξ.pptx
Οι αγώνες του Κανάρηκωγηφγκηφηξφξγωκξγηλξ.pptxGeorgiaNianioglou
 
Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Β' Αποστολική Περιοδεία
Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Β' Αποστολική ΠεριοδείαΣτα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Β' Αποστολική Περιοδεία
Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Β' Αποστολική ΠεριοδείαΔήμητρα Τζίνου
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑ 33333333333
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑ 33333333333ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑ 33333333333
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑ 33333333333Δώρα Κωνσταντίνου
 
Περιγραφή συγγενή από φωτογραφία
Περιγραφή    συγγενή    από    φωτογραφίαΠεριγραφή    συγγενή    από    φωτογραφία
Περιγραφή συγγενή από φωτογραφίαDimitra Mylonaki
 
Ειδικά θέματα διαχείρισης ιστολογίου στο blogs.sch.gr
Ειδικά θέματα διαχείρισης ιστολογίου στο blogs.sch.grΕιδικά θέματα διαχείρισης ιστολογίου στο blogs.sch.gr
Ειδικά θέματα διαχείρισης ιστολογίου στο blogs.sch.grEleniStergatou
 
Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣξ,ηωξηγξγφηξκξηκξηκξφκξηφ.pptx
Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣξ,ηωξηγξγφηξκξηκξηκξφκξηφ.pptxΟ ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣξ,ηωξηγξγφηξκξηκξηκξφκξηφ.pptx
Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣξ,ηωξηγξγφηξκξηκξηκξφκξηφ.pptxGeorgiaNianioglou
 
Η ανάπτυξη του εμβρύου
Η            ανάπτυξη       του     εμβρύουΗ            ανάπτυξη       του     εμβρύου
Η ανάπτυξη του εμβρύουDimitra Mylonaki
 
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 3333333333
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 3333333333Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 3333333333
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 3333333333Δώρα Κωνσταντίνου
 
Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2024
Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2024Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2024
Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2024ssuser6a63b0
 
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 1111111111
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 1111111111Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 1111111111
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 1111111111Δώρα Κωνσταντίνου
 
ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.docx
ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.docxΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.docx
ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.docxRia Papamanoli
 
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Μετανάστευση Πολιτική Παιδεία Α' ΛΥΚΕΙΟΥ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Μετανάστευση Πολιτική Παιδεία Α' ΛΥΚΕΙΟΥΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Μετανάστευση Πολιτική Παιδεία Α' ΛΥΚΕΙΟΥ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Μετανάστευση Πολιτική Παιδεία Α' ΛΥΚΕΙΟΥIrini Panagiotaki
 
ΟΙ ΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.pptx
ΟΙ ΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.pptxΟΙ ΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.pptx
ΟΙ ΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.pptxmarpolaki
 
Η παρεμβαση των μεγαλων δυναμεων και η ναυμαχια.pptx
Η παρεμβαση των μεγαλων δυναμεων και η ναυμαχια.pptxΗ παρεμβαση των μεγαλων δυναμεων και η ναυμαχια.pptx
Η παρεμβαση των μεγαλων δυναμεων και η ναυμαχια.pptxGeorgiaNianioglou
 
Σημειώσεις Θεωρίας ΑΕΠΠ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ I.pdf
Σημειώσεις Θεωρίας ΑΕΠΠ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ I.pdfΣημειώσεις Θεωρίας ΑΕΠΠ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ I.pdf
Σημειώσεις Θεωρίας ΑΕΠΠ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ I.pdfJohn Dimopoulos
 
Το Νερό στη Θρησκεία και τη Λαϊκή Παράδοση .pptx
Το Νερό στη Θρησκεία και τη Λαϊκή Παράδοση  .pptxΤο Νερό στη Θρησκεία και τη Λαϊκή Παράδοση  .pptx
Το Νερό στη Θρησκεία και τη Λαϊκή Παράδοση .pptxiliana stavrou
 
Η σύνθεση Χριστιανισμού και Ελληνισμού αποτυπώνεται στην τέχνη Φώτογλου Κωνστ...
Η σύνθεση Χριστιανισμού και Ελληνισμού αποτυπώνεται στην τέχνη Φώτογλου Κωνστ...Η σύνθεση Χριστιανισμού και Ελληνισμού αποτυπώνεται στην τέχνη Φώτογλου Κωνστ...
Η σύνθεση Χριστιανισμού και Ελληνισμού αποτυπώνεται στην τέχνη Φώτογλου Κωνστ...Δήμητρα Τζίνου
 
egkiklios_eggrafes_dimotikou_SXOLEIA.pdf
egkiklios_eggrafes_dimotikou_SXOLEIA.pdfegkiklios_eggrafes_dimotikou_SXOLEIA.pdf
egkiklios_eggrafes_dimotikou_SXOLEIA.pdfssuser5750e1
 

Recently uploaded (20)

Λειψυδρία-Τρόποι εξοικονόμησης νερού.pptx
Λειψυδρία-Τρόποι εξοικονόμησης νερού.pptxΛειψυδρία-Τρόποι εξοικονόμησης νερού.pptx
Λειψυδρία-Τρόποι εξοικονόμησης νερού.pptx
 
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σύντομη παρουσίαση
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σύντομη παρουσίασηΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σύντομη παρουσίαση
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σύντομη παρουσίαση
 
Οι αγώνες του Κανάρηκωγηφγκηφηξφξγωκξγηλξ.pptx
Οι αγώνες του Κανάρηκωγηφγκηφηξφξγωκξγηλξ.pptxΟι αγώνες του Κανάρηκωγηφγκηφηξφξγωκξγηλξ.pptx
Οι αγώνες του Κανάρηκωγηφγκηφηξφξγωκξγηλξ.pptx
 
Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Β' Αποστολική Περιοδεία
Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Β' Αποστολική ΠεριοδείαΣτα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Β' Αποστολική Περιοδεία
Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Β' Αποστολική Περιοδεία
 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑ 33333333333
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑ 33333333333ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑ 33333333333
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑ 33333333333
 
Περιγραφή συγγενή από φωτογραφία
Περιγραφή    συγγενή    από    φωτογραφίαΠεριγραφή    συγγενή    από    φωτογραφία
Περιγραφή συγγενή από φωτογραφία
 
Ειδικά θέματα διαχείρισης ιστολογίου στο blogs.sch.gr
Ειδικά θέματα διαχείρισης ιστολογίου στο blogs.sch.grΕιδικά θέματα διαχείρισης ιστολογίου στο blogs.sch.gr
Ειδικά θέματα διαχείρισης ιστολογίου στο blogs.sch.gr
 
Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣξ,ηωξηγξγφηξκξηκξηκξφκξηφ.pptx
Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣξ,ηωξηγξγφηξκξηκξηκξφκξηφ.pptxΟ ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣξ,ηωξηγξγφηξκξηκξηκξφκξηφ.pptx
Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣξ,ηωξηγξγφηξκξηκξηκξφκξηφ.pptx
 
Η ανάπτυξη του εμβρύου
Η            ανάπτυξη       του     εμβρύουΗ            ανάπτυξη       του     εμβρύου
Η ανάπτυξη του εμβρύου
 
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 3333333333
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 3333333333Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 3333333333
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 3333333333
 
Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2024
Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2024Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2024
Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2024
 
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 1111111111
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 1111111111Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 1111111111
Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας 1111111111
 
ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.docx
ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.docxΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.docx
ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.docx
 
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Μετανάστευση Πολιτική Παιδεία Α' ΛΥΚΕΙΟΥ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Μετανάστευση Πολιτική Παιδεία Α' ΛΥΚΕΙΟΥΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Μετανάστευση Πολιτική Παιδεία Α' ΛΥΚΕΙΟΥ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - Μετανάστευση Πολιτική Παιδεία Α' ΛΥΚΕΙΟΥ
 
ΟΙ ΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.pptx
ΟΙ ΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.pptxΟΙ ΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.pptx
ΟΙ ΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.pptx
 
Η παρεμβαση των μεγαλων δυναμεων και η ναυμαχια.pptx
Η παρεμβαση των μεγαλων δυναμεων και η ναυμαχια.pptxΗ παρεμβαση των μεγαλων δυναμεων και η ναυμαχια.pptx
Η παρεμβαση των μεγαλων δυναμεων και η ναυμαχια.pptx
 
Σημειώσεις Θεωρίας ΑΕΠΠ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ I.pdf
Σημειώσεις Θεωρίας ΑΕΠΠ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ I.pdfΣημειώσεις Θεωρίας ΑΕΠΠ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ I.pdf
Σημειώσεις Θεωρίας ΑΕΠΠ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ I.pdf
 
Το Νερό στη Θρησκεία και τη Λαϊκή Παράδοση .pptx
Το Νερό στη Θρησκεία και τη Λαϊκή Παράδοση  .pptxΤο Νερό στη Θρησκεία και τη Λαϊκή Παράδοση  .pptx
Το Νερό στη Θρησκεία και τη Λαϊκή Παράδοση .pptx
 
Η σύνθεση Χριστιανισμού και Ελληνισμού αποτυπώνεται στην τέχνη Φώτογλου Κωνστ...
Η σύνθεση Χριστιανισμού και Ελληνισμού αποτυπώνεται στην τέχνη Φώτογλου Κωνστ...Η σύνθεση Χριστιανισμού και Ελληνισμού αποτυπώνεται στην τέχνη Φώτογλου Κωνστ...
Η σύνθεση Χριστιανισμού και Ελληνισμού αποτυπώνεται στην τέχνη Φώτογλου Κωνστ...
 
egkiklios_eggrafes_dimotikou_SXOLEIA.pdf
egkiklios_eggrafes_dimotikou_SXOLEIA.pdfegkiklios_eggrafes_dimotikou_SXOLEIA.pdf
egkiklios_eggrafes_dimotikou_SXOLEIA.pdf
 

ΦΥΣΙΚΗ+ΜΑΥΡΑΚΗΣ+-+ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ+ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ.pdf

  • 1. ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΕΦ 2017 Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Δ.ΜΑΥΡΑΚΗΣ ,Π.ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1, 2017 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • 2. Οι 2 όμοιες λάμπες L1 and L2 συνδέονται όπως δείχνει το κύκλωμα και είναι και οι 2 αναμμένες. Όταν κλείσουμε το διακόπτη στο κύκλωμα : A) η L1 θα ανάβει το ίδιο και η L2 θα σβήσει B) η L1 θα λάμμπει πιο πολύ και η L2 θα σβήσει C) η L1 θα μειώσει τη λάμψη της και η L2 θα σβήσει D) η L1 θα ανάβει το ίδιο και η L2 θα φωτίζει περισσότερο E) η L1 και η L2 θα έχουν την ίδια φωτεινότητα που είχαν πριν απάντηση: B 4 ηλεκτρικά μονωμένες σφαίρες εξασκούν ηλεκτροστατικές δυνάμεις ανά δύο. Τις ονομάζουμε W, X, Y και Z. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις σημειώνονται : i. η W απωθεί τη X anκαι έλκει και τις 2 , Y και Z ii.η X έλκει και τις 2 Y και Z iii. η Y έλκει τη Z Αν ξέρουμε ότι η Y αρνητικά φορτισμένη , ποιο είναι το φορτίο κάθε σφαίρας ; A) W+ X+ Y− Z0 B) W− X− Y− Z0 C) W+ X0 Y− Z+ D) W+ X0 Y− Z0 E) W+ X+ Y− Z+ απάντηση: A Δίνονται τρεις αντιστάτες των 6Ω και πολλά καλώδια σύνδεσης.Πόσες συνολικά ισοδύναμες αντιστάσεις μπορείς να δημιουργήσεις χρησιμοποιώντας τουλάχιστον μία κάθε φορά συνδέοντας τες με διαφορετικούς τρόπους . A) 3 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8 απάντηση: C Η αντίσταση ενός hot dog, μήκους 15 cm και διαμέτρου διατομής 2.0 cm μετρήθηκε 9.0 Ω. Ποια θα είναι η αντίσταση ενός jumbo hot dog με μήκος 30 cm και διάμετρο 3.0 cm ; A) 18 Ω B) 8.0 Ω C) 6.0 Ω D) 2.7 Ω E) 1.8 Ω 1) 2) 3) 4)
  • 3. απάντηση: B Το παρακάτω κύκλωμα διαρέεται από ρεύμα Io του οποίου η τιμή είναι : A) 0.48 A B) 2.4 A C) 3.0 A D) 4.0 A E) 6.0 A Απάντηση : C Ένας μαθητής επιλύοντας ένα πρόβλημα κατέληξε στην απάντσή του σε μια παοσότητα που είχε μονάδες : volt ampere metre / second  . Ποιο είναι αυτό το μέγεθος ; A) ισχύς B) ενέργεια C) δύναμη D) αντίσταση E) φορτίο απάντηση: C Εξετάστε το παρακάτω κύκλωμα. Στην είσοδο ( input) υπάρχει πηγή σταθερής τάσης. Όταν ο διακόπτης είναι ανοικτός , το αμπερόμετρο δείχνει 2.0 A. Όταν είναι κλειστός το αμπερόμετρο θα δείχνει : A) 0.74 A B) 0.93 A C) 2.0 A D) 2.3 A E) 9.3 A απάντηση: D 5) 6) 7)
  • 4. 3 όμοιες αγώγιμες σφαίρες , X, Yκαι Z, είναι τοποθετημένες σε μονωτικές βάσεις.Αρχικά ,η X έχει φορτίο +4 C,η Y είναι ουδέτερη και η Ζ έχει φορτίο −10 C. Η σφαίρα Y έρχεται σε επαφή με την X, μετά με την Z και μετά με την X ξανά. Τι φορτία έχουν οι σφαίρες στο τέλος της διαδικασίας ; X Y Z A) 0 C 0 C 0 C B) +4 C 0 C −10 C C) −2 C −2 C −2 C D) −1 C −1 C −4 C E) −2 C −2 C −6 C απάντηση: D Ο αντιστάτης Α έχει τη μισή αντίσταση του αντιστάτη B. Κάτω από ποιες συνθήκες η ισχύς που απορροφάται από τον Α θα είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη ισχύ του Β ; A) όταν συνδέονται σε σειρά. B) όταν συνδέονται παράλληλα. C) και στις 2 προηγούμενες συνδέσεις. D)ο A δεν απορροφά ποτέ περισσότερη ενέργεια από τον Β . E) ο A πάντα απορροφά περισσότερη ενέργεια από τον αντιστάτη Β . Answer: B Η Ελένη έβαψε τρεις μπάλες του πινγκ-πονγκ με γραφίτη και τις κρέμασε από την οροφή με μονωτικό σπάγκο. Οι σφαίρες ήταν αρχικά αφόρτιστες .Φόρτισε με 12 microcoulombs την μπάλα A. Αυτή ταλαντευόμενη , άγγιξε τη μπάλα Β και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν. Η Μπάλα Β ταλαντεύθηκε ξανά και άγγιξε τη μπάλα C.Τα τελικά φορτία των σφαιρών είναι : A) 4, 4, 4 B) 2, 4, 8 C) 6, 3, 3 D) 3, 6, 3 E) 3, 3, 6 Answer: C 3 μαθητές μέτρησαν την αντίσταση ενός συνδυασμού τριων αντιστατων σε ένα μαύρο κουτί και βρήκαν 10 Ω. Ο μαθητής Α είπε ότι το κουτί περιέχει μία αντίσταση 5Ω συνδεδεμένη με 2 αντιστάσεις 10Ω η καθεμία που συνδέονται μεταξύ τους παράλληλα. Ο μαθητής Β είπε ότι το κουτί περιέχει 3 όμοιες αντιστάσεις 30Ω η καθεμία που συνδέονται παράλληλα μεταξύ τους. Ο μαθητής C είπε ότι περιέχει 2 αντιστάτες των 20Ω η καθεμία που συνδέονται παράλληλα μεταξύ τους και ο συνδυασμός τους συνδέεται σε σειρά με αντίσταση 5 Ω .Ποιος ή ποιοι μαθητές έχουν δίκιο ; A) ο A μόνο B) ο B μόνο C) και οι 3 D) ο A και ο B μόνο E) ο B και ο C μόνο Answer: D Οι Ηλεκτρικοί λαμπτήρες Α και Β είναι ίδιοι σε όλα εκτός από το νήμα, το οποίο στον Β είναι παχύτερο από το νήμα στον Α. Αν συνδεθούν στο ίδιο τροφοδοτικό σταθερής τάσης 8) 9) 10) 11) 12)
  • 5. A) και οι 2 θα έχουν την ίδια φωτεινότητα . B) ο A θα είναι φωτεινότερος γιατί έχει μεγαλύτερη αντίσταση. C) ο B θα είναι φωτεινότερος γιατί έχει μεγαλύτερη. D) ο A θα είναι φωτεινότερος γιατί έχει μικρότερη αντίσταση . E) ο B θα είναι φωτεινότερος γιατί έχει μικρότερη αντίσταση . Answer: E 3 αντιστάτες συνδέονται όπως δείχνει το κύκλωμα . Όταν ο διακόπτης κλείσει , τιμ θα συμβεί στη διαφορά δυναμικού στα άκρα της αντίστασης των 30 Ω ; A) θα μείνει η ίδια B) θα μειωθεί. C) θα αυξηθεί. D) θα γίνει διπλάσια της διαφοράς δυναμικού στα άκρα της αντίστασης των 60 Ω . E) θα γίνει ίση με τη διαφορά δυναμικού στα άκρα της αντίστασης των 45 Ω . Answer: B 4 διαφορετικές λάμπες συνδέονται όπως φαίνεται στο κύκλωμα.Πώς μεταβάλλεται το ρεύμα στη λάμπα 4 αν το νήμα στη λάμπα 2 καεί ; A) διπλασιάζεται B) τριπλασιάζεται C) μειώνεται στο μηδέν E) παραμένει αμετάβλητο Answer: E 13) 14)
  • 6. Το ήμισυ του βραβείου Νόμπελ του 2000 στη Φυσική απονεμήθηκε στον Jack Kilby για την πρωτοποριακή εργασία του στην τεχνολογία των ημιαγωγών που οδήγησε στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, καθιστώντας δυνατή την συσκευασία χιλιάδων συσκευών σε ένα ενιαίο "τσιπ" πυριτίου. Από τα πρώτα ολοκληρωμένα κυκλώματα, η ανάπτυξη φαίνεται να έχει ακολουθήσει το Νόμο του Moore, ο οποίος προβλέπει ότι ο αριθμός των εξαρτημάτων θα διπλασιάζεται κάθε δεκαοκτώ μήνες. Για κάθε συστατικό σε ένα τσιπ, του 1960, πόσα εξαρτήματα περιμέναμε να βρούμε μέσα σε ένα τσιπ ,το έτος 2000; A) 27 B) 40 C) 108 D) 1027 E) 1040 15)