Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

موقع ملزمتي - مراجعة ليلة الامتحان لغة انجليزية للصف الثالث الإعدادي الترم الاول

27,978 views

Published on

موقع ملزمتي - مراجعة ليلة الامتحان لغة انجليزية للصف الثالث الإعدادي الترم الاول

Published in: Education
  • Sex in your area is here: ♥♥♥ http://bit.ly/369VOVb ♥♥♥
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • Dating for everyone is here: ❤❤❤ http://bit.ly/369VOVb ❤❤❤
       Reply 
    Are you sure you want to  Yes  No
    Your message goes here
  • Be the first to like this

موقع ملزمتي - مراجعة ليلة الامتحان لغة انجليزية للصف الثالث الإعدادي الترم الاول

  1. 1. 1 3rd Preparatory Questions Aim High 3 Unit (3) (1) Vocabulary & Structure 1. She was (visualized – catapulted – inspired – stumbled) out of the car as it hit the wall. 2. I've (already – yet – before – never) thought the title of this song is " Do you fly now? " 3. You will be asked to perform some standard (application – maneuvers – pantry – benefit) during your driving test. 4. Judith has never (been – gone – be – went) to an English speaking country. 5. The burglar alarm is (active – activated – simplified – memorize) by movement. 6. Have you ever (ride – rode – ridden – rides) a camel. 7. I wasn't sure how many people were expected. They have ( just - for – yet – since) arrived. 8. I always (associate – apply – pantry – visualize) the smell of roses with my mother's garden. 9. My (knowledge – association – achievement – manoeuvre) of world geography is limited. 10. Some people think that life will become very (inspire – pantry – dull – essentially) when they retire.
  2. 2. 2 3rd Preparatory (2) Grammar Choose the correct words between brackets: Tom is sixteen years old and he’s a swimmer. He 1 ________ swimming when he was very small and he 2 ________ it ever since. He 3 ________ in competitions for over five years now and he 4 ________ against some of the best swimmers in the country. Last year he 5 ________ a silver medal in the National Championships and he 6 ________ first in many other races. His coach 7 ________ he should swim in the Olympic Games, so Tom 8 ________ training hard. He 9 ________ at six o’clock to swim for two hours before school. After school he 10 ________ to the pool for another two hours before going home. Not surprisingly, he’s exhausted! 1. a. started b. ’s started c. ’s been starting 2. a. loved b. ’s loved c. ’s been loving 3. a. swam b. ’s swum c. ’s been swimming 4. a. competed b. ’s competed c. ’s been competing 5. a. won b. ’s won c. ’s been winning 6. a. came b. ’s come c. ’s been coming 7. a. said b. has said c. has been saying 8. a. trained b. has trained c. has been training 9. a. got up b. ’s got up c. ’s been getting up 10. a. went b. ’s gone c. ’s been going
  3. 3. 3 3rd Preparatory (3) Re-write the following sentences giving the same meanings 1. I started learning Arabic five years ago. (for) ………………………………………………………………………… 2. They won the prize in 2005, 2008 and 2010. ………………………………………………………………………… 3. Tina met her best friend ten years ago. ………………………………………………………………………… 4. The last time Matt played football was six months ago. (hasn't) ………………………………………………………………………… 5. My dad started writing letters at 8 a.m. and it’s now 4 p.m. (for) ………………………………………………………………………… 6. When did you start running marathons? (How long) ………………………………………………………………………… 7. Tony bought his laptop in 2009. (since) ………………………………………………………………………… 8. I arrived here an hour ago and I’m still waiting. (been) ………………………………………………………………………… 9. The last time Sandra was ill was in March. (since) ………………………………………………………………………… 10. My parents got married in 1993. (since) …………………………………………………………………………
  4. 4. 4 3rd Preparatory (4) Reading Comprehension A. Read the text and choose the correct answers. Message in a bottle Forty years ago, eight-year-old Sandra Morris was on a cruise ship travelling home to the USA from a holiday in Europe. During her journey, she threw an empty bottle containing a note over the side of the ship. Three months later, eight-year-old Rosalind Hearse was walking on a beach with her headmaster father when she spotted Sandra’s bottle in the sand. The two girls started writing to each other straight away, and have been in touch ever since. Yesterday the pair, both now 48, visited the spot at Morfa beach near Margam, South Wales, where Rosalind found the message. Rosalind says, ‘Our friendship grew through our letters as we shared amazingly parallel lives. We each have two children, a boy and girl, and our eldest were born just ten days apart.’ The pair’s children have also become firm friends after sharing a trip to Disneyland together. Read the text again and answer the questions with a complete sentence. 1. How did Sandra send her note? …………………………………………………………………………….. 2. How long did the bottle take to reach the shore? …………………………………………………………………………….. 3. How long have the women been writing to each other? …………………………………………………………………………….. 4. Where did Rosalind find the bottle? …………………………………………………………………………….. 5. What have Rosalind and Sandra got in common? ……………………………………………………………………………..
  5. 5. 5 3rd Preparatory Choose: 1. The pair were …………… years old when their friendship started. a. forty b. eight c. forty-eight 2. Sandra had visited countries like ………… during her holiday. a. Canada b. Thailand c. Germany 3. Rosalind’s father worked in a ……………. a. hospital. b. school. c. bank. 4. Rosalind and Sandra are now …………. years old. a. nearly fifty b. over fifty c. nearly forty 5. Their children got to know each other ………….. a. at school. b. at home. c. on holiday. B. Reading The energy crisis Fossil fuels like oil, natural gas and coal come from plants and animals that died millions of years ago. In the past they were very cheap and easy to extract, but now they are running out. An alternative to fossil fuels is nuclear energy, which comes from nuclear reactions in radioactive materials like uranium. A small amount of uranium produces a lot of energy, but nuclear waste remains dangerous for thousands of years. Because of the problems with fossil fuels and nuclear energy, scientists are doing research into renewable energy sources, such as solar energy from the sun, hydroelectric energy from moving water and wind energy using wind turbines. Another alternative is biomass, which is biological material like plant or animal waste. At the moment all the alternative energy sources have disadvantages as well as advantages, so the energy crisis has not been solved yet.
  6. 6. 6 3rd Preparatory Read the text again and answer the questions with a complete sentence. 1. What are fossil fuels made from? …………………………………………………………………………….. 2. What is the problem with fossil fuels today? …………………………………………………………………………….. 3. What is the advantage of using uranium to produce energy? …………………………………………………………………………….. 4. What machinery is necessary to convert wind energy into electricity? …………………………………………………………………………….. 5. Why have scientists not managed to solve the energy crisis yet? …………………………………………………………………………….. Choose 1. ………….. is a fossil fuel. a. Solar energy b. Natural gas c. Nuclear energy 2. During the last century, it wasn’t … to extract fossil fuels. a. expensive b. easy c. practical 3. The main disadvantage with nuclear energy is that it is ……….. a. dirty. b. expensive. c. dangerous. 4. Moving water generates ………….. energy. a. solar b. nuclear c. hydroelectric 5. Biomass is made from ………….. waste. a. factory b. biological c. recycled
  7. 7. 7 3rd Preparatory (5) Drama " King Lear " Act 1 1- In King Lear, why did Lear believe that it was better to stop governing the kingdom? 2- " before I divide the three areas of my rule among you, which of you loves me the most?" Comment. 3- "What did he say? Call that idiot back." Comment. 4- In King Lear, Who was Caius? 5- Explain how her father's punishment turned out to be a blessing for Cordelia to find the right man to marry? 6- "Royal Lear, reverse your harsh judgment on your loving daughter." Comment. (6) Poetry "Rainbow" Questions with model answers: 1. What does the poet describe in the first two lines? 2. When do we acquire our love for nature? 3. What is the continuity of man's life compared to? 4. The child is father of the man. Explain. 5. What does the poet wish in the last line? 6. Paraphrase and comment on the following lines, showing the figures of the speech , the sound techniques and the rhyme scheme: My heart leaps up when I behold A rainbow in the sky So was it when my life began; So is it now I am a man; So be it when I shall grow old, Or let me die
  8. 8. 8 3rd Preparatory (7) Click on 3 Test A. Language functions 1. Supply the missing parts in the following dialogue : Nadal: ………………………………this summer ? Abdullah: I have been to Alexandria. Nadal: …………………………………………………. Abdullah: I visited Alex, library, Kayetbay Citadel, the Romans Museum and the sea. Nadal: you enjoy yourself in Alex every summer, …………………..? Abdullah: yes, of course. 2. Write what would you say in each of the following situations : 1. Your friend visits you at home and you offer to make a hot drink for him . …………………………………………………………………………… 2. Your mother asks you what you could do on Friday, make a suggestion. ……………………………………………………………………………… B. Reading Comprehension 3. Read the following passage and answer the questions : A wise man, who was travelling in the mountains, found a valuable stone in a river where he had stooped to catch fish to eat. The next day, the man met another traveler who was poor and hungry, so he opened his bag to share his food. The hungry traveler saw the valuable stone and asked for it. the man happily gave it to him.
  9. 9. 9 3rd Preparatory The traveler left knowing that the stone was so valuable that he would be rich for the rest of his life .but a few days later, he returned and gave the stone back to the wise man. “ I ‘ ve been thinking “ he said . “ I know how valuable this stone is, but I am giving it back in the hope that you can give me something even more valuable. can you give me what you have that made it possible for you to give me the stone? A) Answer the following questions : 1- Why did the wise man stop ? ……………………………………………………………………… 2- Why did the traveler want the valuable stone ? ……………………………………………………………………… 3- What does it mean in I am giving it back …… ……………………………………………………………………… B) Choose the correct answer from a,b,c or d : 4. Why did the wise man open his bag ? a) to put the valuable stone . b) to take the valuable stone out c) to take food out for the other traveler d) so that the traveler could see the stone 5. Why did the traveler give the stone back ? a) he realized that the stone was not really valuable. b) he realized that generosity was more valuable than the stone . c) he realized that the wise man needed the stone more than he did . d) he did not want to be rich .
  10. 10. 10 3rd Preparatory C. Usage and Writing 4- Choose the correct word ( s) between brackets : 1. A miner needs to be ………………… because it is a dangerous job . ( funny – creative – brave ) 2. A porter is a person who carries ……………….. ( luggage – hammer – scissors ) 3. They were ………………. to see their son was OK . ( exhausted – proud – relieved ) 4. They often eat ……………… eggs for dinner. ( mashed – scrambled – grated ) 5. He managed to get ……….. from the fire and call the fire brigade . ( up – over – away ) 5- Find the mistakes and correct them : 1. They drove all last night . ……………………………………………………………………….. 2. She was brought down by his granny . …………………………………………………………………………. 3. The hotel receptionist has to be aggressive to deal with guests . …………………………………………………………………………… 4. We use a compass to protect our head if we fall off our bikes . …………………………………………………………………………… 5. The old man turned on to be a thief . …………………………………………………………………………..
  11. 11. 11 3rd Preparatory 6- Omit the odd one out and replace it with a correct one : 1. Estate agent – Cameraman – experience – lawyer . 2. Dedicated – creative – careful – moving 3. Toffee tart – pickled vegetables – fruit salad – ice –cream . 4. The most intelligent – the funniest – more expensive – the hottest. 5. Suburbs – woods – department stores – cinemas. 7- Translation A) Translate into Arabic : Although people in Mediterranean countries have been using olive oil for 4,000 years, it has only recently become popular in other parts of the world. ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………… B) Translate into English -‫الدعوة‬ ‫يجب‬‫إ‬‫اإل‬ ‫لى‬‫و‬ ‫بالحكمة‬ ‫سالم‬‫الحسنة‬ ‫الموعظة‬. ………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………
  12. 12. 12 3rd Preparatory Model Answers (1) Vocabulary & Structure Choose: 1. catapulted 2. already 3. maneuvers 4. been 5. activated 6. ridden 7. just 8. associate 9. knowledge 10. dull (2) Grammar Choose the correct words between brackets: 1. a 2. b 3. c 4. b 5. a 6. b 7. b 8. c 9. c 10. c (3) Re-write the following sentences giving the same meanings 1. I have been learning Arabic for 5 years 2. They have won the prize three times 3. she has known her best friend for 10 years 4. Matt hasn’t played football for 6 months 5. He has been writing letters for 8 hours 6. How long have you been running marathons? 7. He has had his laptop since 2009 8. I have been waiting here for an hour. 9. She hasn’t been ill since March 10. They have been married since 1993
  13. 13. 13 3rd Preparatory (4) Reading Comprehension Answer 1. She put it in an empty bottle and threw it over the side of the ship she was travelling on. 2. It took three months to reach the shore. 3. They have been writing to each other for forty years. 4. She found it on Morfa beach near Margam in South Wales. 5. They both have two children – a boy and a girl, and they are very similar in age. Choose 1. b 2. c 3. b 4. a 5. c B. Reading Answer 1. They are made from plants and animals that died millions of years ago. 2. Fossil fuels are running out. 3. A small amount of uranium produces a lot of energy. 4. Wind turbines convert wind energy into electricity. 5. Because all the alternative energy sources have some disadvantages. Choose 1. b 2. a 3. c 4. c 5. b
  14. 14. 14 3rd Preparatory (5) Drama " King Lear " Act 1 1- In King Lear, why did Lear believe that it was better to stop governing the kingdom?? King Lear is not unlike most men when they grow old. They start thinking about death and yielding for a peaceful retirement. They would like to have a few years of relaxation and pleasure before they get too old to do anything but sit in a chair or lie in bed. The play is about old age and the transition of power from one generation to the next. Lear does not necessarily think that he is becoming unfit to govern his country. Rather, he thinks that he can safely turn the governing power over to those who will soon inherit it by his death anyway. His mistake is in believing that everybody loves him. He has been a king for many years. Everybody was afraid of him because of his status and power. He was always the center of attention, admired and imitated. People listened to his opinions and laughed at his jokes. He assumed his daughters all loved him and that he could trust them to make his life comfortable in his final years 2-" before I divide the three areas of my rule among you, which of you loves me the most?" Comment. When Lear first speaks, he seems like a logical and generous king. He wants to divide his kingdom three ways and give the portions to each of his daughters. He realizes he is getting old and feels that the time is right to confer his kingdom to his daughters ("younger strengths")
  15. 15. 15 3rd Preparatory giving him time to relax/retire. However, he soon proves that although he is generously giving away his kingdom, he is proud; he expects each daughter to profess her love for him. She who professes love for Lear most eloquently would apparently get a greater share of the kingdom. 3- "What did he say? Call that idiot back." Comment. Lear said these words to one of his knights. With Goneril's encouragement, Oswald treats Lear coldly and provokes a quarrel between the King and his daughter. She lashes out at him; in sharp contrast to the overwhelming love she expressed when he was giving his kingdom away. Darkness and death! 4- In King Lear, Who was Caius? "Caius," as he calls himself, first appears in Act I scene 4. Caius is actually the disguised Duke of Kent who, having been banished in Act I scene 1 after telling the truth to his king now disguises himself in order to continue to serve his lord now. It is clear right from the very beginning that Caius actually does the same as Kent did: tell the truth to Lear. However, his disguise and identity as "a servant" seems to make the truth and his honesty much more clearly to Lear than his previous honesty when he was speaking as Duke of Kent. 5- Explain how her father's punishment turned out to be a blessing for Cordelia to find the right man to marry? The truth that Cordelia tells Lear about the depth of her love is only rewarded by being disowned and losing all the wealth and land that she stood to gain had she, like her sisters, exaggerated her affections
  16. 16. 16 3rd Preparatory and lied about her love for her father. As a result, Lear is very open with Burgundy and France, the two monarchs who have come to try to marry Cordelia. He tells them that they can have her but that she will not receive anything from him. Burgundy, respectfully, says that on these terms he cannot marry Cordelia. France sees in Cordelia honesty that is more precious than all the land and gold she could have received. It is clear that France values Cordelia for who she really is rather than for the possessions she would bring to a marriage. Losing her father's favor is something that benefits Cordelia, as it helps her to find a husband that loves her and respects her character. 6- "Royal Lear, reverse your harsh judgment on your loving daughter." Comment. Kent said these words to Lear. He just like Cordelia is only rewarded with punishment for his honestly, loyalty and truthfulness. He, when he sees how Lear responds to Cordelia after she refuses to exaggerate and lie about her love for him as her sisters have done, tries to remonstrate with Lear and make him take back his hasty words. When he goes on to insist on very vocal terms that Lear has made a mistake, Lear sees this as a challenge to his authority that is akin to treason, and punishes Kent with banishment. Lear therefore gives Kent five days to leave the country, saying that if he is found in England after the sixth day, he will be punished by death. The parallel between Kent and Cordelia is clear: both are punished for telling the truth. The audience's impression of Lear as a man who is unable to accept the truth is confirmed
  17. 17. 17 3rd Preparatory (6) Poetry "Rainbow" Questions with model answers: 1. What does the poet describe in the first two lines? ye e thbhe sb s bie ssei se ee h bih s bi cse eH 2. When do we acquire our love for nature? When we are young. That love grows with us. 3. What is the continuity of man's life compared to? To the continuity of natural phenomena: the rainbow. 4. The child is father of the man. Explain. In this line, the poet sums up his philosophy I life. He says that the child grows up to be a man, then he gets married and has children of his own. These children grow up and become men etc…. 5. What does the poet wish in the last line? He wishes his days would be linked together with his love for nature and respect for God and religion. 6. Paraphrase and comment on the following lines, showing the figures of the speech, the sound techniques and the rhyme scheme: My heart leaps up when I behold A rainbow in the sky So was it when my life began; So is it now I am a man; So be it when I shall grow old, Or let me die

×