Power dinosaures p5b

4,635 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Power dinosaures p5b

 1. 1. ESCOLA NOVA P5 B 2013 - 2014 PROJECTE DELS DINOSAURES
 2. 2. LA TRIA DEL NOM DE LA CLASSE DESPRÉS DE DIVERSES VOTACIONS, ELS FINALISTES VAN SER: LES PAPALLONES AMB 7 VOTS I ELS DINOSAURES AMB 15 VOTS! JA TENIM NOM PER LA CLASSE! SOM LA CLASSE DELS DINOSAURES! VAM FER DIVERSES VOTACIONS ENGANXANT GOMETS A LES IDEES QUE MÉS ENS AGRADAVEN. PLUJA D’IDEES: CADA INFANT VA PENSAR UN NOM PER A LA CLASSE, HO VA ESCRIURE I DIBUIXAR EN UNA GOTA DE PLUJA I HO VA ENGANXAR EN UNA CARTOLINA.
 3. 3. IRUNE: “MENGEN CARN I SÓN MOLT GRANS”. ALBERT: “QUE MENGEN FULLES, SÓN CARNÍVORS (MENGEN CARN), QUE SÓN GRANS. N’HI HA UN QUE ES DIU TRICERATOPS, EL DIPLODOCUS, EL VELOCIRAPTOR. ELS DINOSAURES FAN SOROLL.” AXEL: “LOS DINOSAURIOS SE FUERON A LA TIERRA DE LOS HUMANOS CUANDO EXISTÍAN. LES CAYÓ UN METEORITO DE FUEGO AL AGUA Y SE ESPANTARON TODOS LOS DINOSAURIOS.” IRENE: UN DINOSAURIO MARINO ES DE AGUA Y SIEMPRE ESTÁ EN EL AGUA PORQUE ES UN DINOSAURIO MARINO Y NADA POR DEBAJO DEL AGUA. TAMBIEN HAY UN DINOSARIO REX QUE COME HIERBA Y TIENEN EL CUELLO MUY LLARG. TAMBIÉN HAY UN DINOSAURIO DE TORMENTA, QUE ESTÁ EN LA TORMENTA Y NUNCA SE HACE DAÑO. AH! EN LA MEVA CASA TINC UN TATUAJE DE DINOSAURES.” POL: “DONCS QUE FIQUEN LES POTES A LA TERRA PER FER PETJADES. UN DIA ANIRÉ AMB VAIXELL A LA SEVA ÈPOCA.” XÈNIA: “CAMINEN PERQUÈ TENEN OSSOS. ALGUNS SÓN PETITS I ALGUNS SÓN GRANS. FAN CACA. SEMBRE ES BARALLEN AMB ELS ALTRES DINOSAUREN QUE NO CONOCEN.” NIKITA: “FAN SOROLLS AMB ELS PEUS, MENGEN CAPS DE DINOSAURES, VIUEN A LES MUNTANYES, TREPITJEN ELS COTXES DE DINOSAURES. AGAFEN LLIBRES I SE’LS MIREN. AGAFEN JOGUINES.” HUGO PABLO: “QUE ALGUNS MENGEN FULLES DELS ARBRES, QUE FA MOLT DE TEMPS QUE VAN MORIR I ESTAN ENTERRATS. ALGUNS VIUEN AL GEL. QUAN EXISTIEN ELS DINOSAURES ELS NENS ESTAVEN TOTS A LA PANXA DE LA MAMA.” ALEIX: “EL TIRANOSAURE ÉS VERD, TÉ PINXOS A L’ESQUENA, TÉ CUA, TÉ PEUS, TÉ 3 UNGLES ALS PEUS. ARA JA NO ESTAN. ” QUÈ SABEM DELS DINOSAURES?
 4. 4. EMMA: “MENGEN HERBA, MENGEN UNES GALETES QUE SURTEN DINOSAURES I ESTAN ENTERRADES. ELS NENS ELS MIREN PER LA TELE PERQUÈ JO VAIG VEURE UNA PELI QUE ME LA VAN DONAR A LA BIBLIOTECA. ELS DINOSAURES VAN CAMINANT MOLT RÀPID QUAN TROBEN UNA COSA QUE ESTÀ VOLANT I SE LA MENGEN I TAMBÉ VAN MOLT A POC A POC PER AGAFAR ALGUNA COSA I NO FER SOROLL.” NEREA: “QUAN NEIXEN ES FAN MOLT GRANS QUAN PASEN ELS ANYS. VAN MORIR FA MOLTS ANYS PERQUÈ VA VENIR UN SENYOR QUE ELS VA MATAR. EL MEU GERMÀ TÉ MENJAR DELS DINOSAURES DE JOGUINA I TÉ NOMÉS HERBA.” JAN: “ES VAN MORIR AMB UNA PEDRA PERQUÈ VENIA DEL CEL I VA TREURE A TOTS ELS DINOSAURES I ELS VA MATAR. UNS DINOSAURES NEDEN A L’AIGUA I MENGEN PEIXOS I TAMBÉ PODEN ANAR PER LA TERRA. UN DINOSAURE VA SÚPER RÀPID I ES DIU VELOCIRAPTOR.” AINUR: “SE MUEREN Y LOS HUESOS SE CAEN EN LA TIERRA.” OLIVER: “BEUEN AIGUA I MENGEN FULLES”. ALBA: “QUE MENGEN FULLES, QUE VIUEN A LA SELVA PERÒ ARA NO, ARA VIUEN AL CEL”. LEIRE: “ALGUNS MENGEN CARN. ELS DINOSAURES HERBÍVORS SE VAN DE EXCURSIÓN A COMER HIERBA. LOS CARNÍVOROS VAN CON ELLOS Y SE COMEN A LOS HERBÍVOROS”. ABRIL: “M’AGRADA EL DINOTREN I EL VEIG QUAN ESTIC A CASA DE LA IAIA I A CASA MEVA. CAMINEN AMB QUATRE POTES”. FÁTIMA: “ LES GUSTA COMER I LES GUSTA CORRER. ESTÁN EN EL MAR Y ME GUSTA JUGAR CON ELLOS Y DORMIR CON ELLOS”. HUGO LOZANO: “SE ELS TIPUS DE DINOSAURES: EL DIPLODOCUS, EL TIRANOSAURIO, EL TRICERATOPS I EL REX”. SAMUEL: “MENGEN PINSO I OBREN LA BOCA”. KYLIAN: “SÓN DE COLOR MARRÓ, LA SEVA MARE ÉS DE COLOR MARRÓ, EL SEU PARE ÉS DE COLOR GRIS.” GUILLEM: EL REX MENJA CARN.”
 5. 5. QUÈ VOLEM SABER DELS DINOSAURES? IRUNE: “ES PODEN MULLAR?” ALBERT: “COM OBREN ELS OUS? COM TROBA LA GENT ELS OSSOS DE DINOSAURES?” AXEL: “VULL SABER COSES DELS VELOCIRAPTORS, AQUELLS QUE CORREN MOLT RÀPID. TAMBÉ DELS DINOSAURES MARINS, ELS QUE NEDEN. I TAMBÉ DELS TERREX (ÉS UN DINOSAURE MOLT, MOLT GRAN). TAMBÉ DELS TERANODONS, QUE SÓN ELS QUE PESQUEN PEIXOS A L’AIGUA DEL MAR”. IRENE: “VULL SABER DE QUIN COLOR SÓN, TAMBÉ COM TENEN EL COR, COM SÓN, COM CORREN, COM MENGEN, COMO ANDAN.” POL: “DONCS NO SE COM CORREN TANT. VULL SABER QUINA ÉS LA SEVA ÈPOCA PER PODER ANAR A VEURE ELS DINOSAURES AMB UN VAIXELL.” XÈNIA: “COM CREIXEN LES SEVES DENTS I LES SEVES POTES?” NIKITA: “VULL MIRAR CONTES DE DINOSAURES PER VEURE TOTS ELS DINOSAURES QUE HI HA.” HUGO PABLO: “VULL LEGIR LLIBRES I DIBUIXAR COSES DE DINOSAURES. JO NO SE COM SÓN ELS QUE VIUEN A L’AIGUA, ELS MARINS. NO SÉ QUANS ANYS VAN EXISTIR.” ALEIX: “M’AGRADARIA FER UN DINOSAURE EN GRAN. VULL SABER PERQUÈ TENEN ESQUENA. VULL SABER ON ESTÀN.” KYLIAN: “VULL SABER COM CRÉIXEN, VULL SABER PER QUÈ LA MARE ÉS DE COLOR MARRÓ I EL PARE GRIS. VULL SABER ON SÓN ARA.”
 6. 6. GUILLEM: “VULL SABER COM ÉS LA CUA, COM SÓN ELS ULLS, COM ÉS LA PANXA PER DINTRE I COM SÓN LES POTES.” EMMA: “VULL SABER ON ES PODEN COMPRAR ELS DINOSAURES DE VERITAT.” NEREA: “VULL SABER COSES DEL REX.” JAN: “BUSQUEM COM VAN MORIR ELS DINOSAURES? ES QUE NO SE SI VAN MORIR AMB LA NEU O AMB UNA PEDRA. VULL SABER COM ES DIU EL DINOSAURE QUE VA PER L’AIGUA. NO SÉ SI AQUELLS DINOSAURES, ELS VELOCIRAPTORS, CORREN MOLT O POC.” AINUR: “VULL SABER SI ELS DINOSAURES JUGUEN AMB ELS ARBRES.” OLIVER: “A PART DE LES FULLES, NO SE QUÈ MÉS MENGEN”. ALBA: “VULL SABER QUÈ MENGEN.” LEIRE: “VULL SABER DELS DINOSAURES COMO TRAGAN LA HIERBA Y LA CARNE QUE ES TAN GRANDE. ¿Y COMO SE TRAGAN LOS HUESOS SIN HACERSE DAÑO?” ABRIL: “M’AGRADARIA SABER DE QUIN COLOR SÓN I TAMBÉ COM SÓN D’ALTS I TAMBÉ ON VIUEN I QUÈ MENGEN”. HUGO LOZANO: “VULL SABER COM ES MUNTEN ELS OSSOS DELS DINOSAURES”. SAMUEL: “M’HO ESTIC PENSANT”.
 7. 7. ON PODEM BUSCAR INFORMACIÓ? ÉS MOLT IMPORTANT TENIR ESTRATÈGIES DE RECERCA D’INFORMACIÓ. VAM FER GRUPS DE TREBALL COOPERATIU I CADA GRUP HAVIA DE PENSAR UN LLOC ON PODÍEM TROBAR INFORMACIÓ SOBRE ELS DINOSAURES. QUAN S’HAVIEN POSAT D’ACORD, HAVÍEN D’ESCRIURE-HO, DIBUIXAR-HO I EXPLICAR-HO A LA RESTA DE COMPANYS I COMPANYES.
 8. 8. PORTEM DE CASA INFORMACIÓ I MÉS COSES!
 9. 9. ÉS TOTALMENT NECESSARI BUSCAR INFORMACIÓ A CASA, A LA BIBLIOTECA, PER INTERNET,..JA QUE PER AL TREBALL PER PROJECTES ÉS BÀSIC. GRÀCIES A TOT EL QUE HEU PORTAT HEM POGUT APRENDRE MOLT!
 10. 10. BENVINGUTBENVINGUT DINOSAURE TITIDINOSAURE TITI UN MATÍ EL JAUME VA PICAR A LA PORTA I ENS VA DONAR UN PAQUET. EL VAM OBRIR I VAM TROBAR UN DINOSAURE ACOMPANYAT D’UNA CARTA! A LA CARTA DEIA QUE EL DINO S'HAVIA ASSABENTAT QUE ÈREM LA CLASSE DELS DINOSAURES I QUE ES VOLIA QUEDAR AMB NOSALTRES PER CONÉIXER ALS NENS DE LA NOSTRA CLASSE I A LES NOSTRES FAMÍLIES! VAM FER UNA PLUJA D’IDEES PER TRIAR UN NOM PER LA NOSTRA MASCOTA. VAN SORTIR DIVERSOS NOMS: XUMET, TITI, DIPLODOCUS, VELOCIRAPTOR, BLAU, VERD,... VAM FER DIVERSES VOTACIONS I FINALMENT VA GUANYAR TITI!
 11. 11. ÍNDEX DE TREBALL 1. ÈPOCA DELS DINOSAURES I L’EXTINCIÓ 2. TIPUS DE DINOSAURES 3. COM SÓN I QUÈ SÓN ELS DINOSAURES? 4. ELS OUS 5. ALIMENTACIÓ 6. PALEONTÒLEGS. COM TROBEN ELS OSSOS? COM ES MUNTEN? 7. A MÉS A MÉS...
 12. 12. 1. ÈPOCA DELS DINOSAURES I EXTINCIÓ DESPRÉS DE MIRAR DURANT UN ESTONA LA INFORMACIÓ PORTADA DE CASA (LLIBRES, FOTOS,...), VA SORGIR LA SEGÜENT CONVERSA: - QUAN VAN VIURE ELS DINOSAURES? LEIRE: “QUAN EXISTIEN I VA CAURE UN METERORIT I ELS DINOSAURES VAN POSAR ELS OUS I VA VENIR EL GEL I VAN SORTIR ELS PETITS I ES VAN MORIR. AIXÒ FA MILERS D’ANYS. I UNS ES MENJAVES ELS ALTRES”. HUGO L: “LOS CIENTÍFICOS TROBEN OSSOS DE DINOSAURES”. -I COM ERA L’ÈPOCA DELS DINOSAURES? IRUNE: “EL PLANETA PRIMER ESTAVA JUNT I DESPRÉS UN POQUET SEPARAT”. GUILLEM I XÈNIA: “HI HAVIA MÉS ANIMALS A PART DELS DINOSAURES. MENJAVEN PEIXOS”. ALEIX: “I ALGUNS NEDAVEN PER L’AIGUA”. -I COM ERA EL PAISATGE? GRUP:“HI HAVIA ROQUES, AIGUA, ARBRES, MUNTNANYES, VOLCANS, FANG, CARGOLS DE MAR, TEMPESTES, FLORS, METEORITS. GUILLEM: “I QUINA ERA LA CASA DELS DINOSAURES?” IRUNE: “A SOTA D’UN ARBRE”. GUILLEM: “PERÒ A SOTA D’UN ARBRE NO TENEN SOSTRE!” XÈNIA: “ES FICAVEN A LES COVES”. GUILLEM:” I SI TENÍEN POR?” IRUNE: “NO TENÍEN POR PERQUÈ EREN MOLT GRANS”. XÈNIA: “ELS PAPES, LES MAMES I ELS AVIS CUIDAVEN ALS BEBES”. HUGO P: “A LES COVES TAMBÉ HI HAVÍA DIAMANTS”. GUILLEM: “ELS DINOSAURES FEIEN IGUAL QUE ELS GOSSOS, AGAFAVEN LES COSES AMB LA BOCA”. MÉS O MENYS TENÍEM CLAR COM ERA EL PAISATGE DE L’ÈPOCA, QUE ERA MOLT DIFERENT AL QUE TENIM ARA. LLAVORS VAM BUSCAR PER INTERNET COM ES DEIA AQUELLA ÈPOCA I VAM TROBAR QUE ES DEIA EL MESOZOIC I QUE ESTAVA DIVIDIT EN 3 PERÍODES: 2. PERÍODE DEL JURÀSSIC 3. PERÍODE DEL CRETACI 1.PERÍODE DEL TRIÀSICEL MESOZOIC
 13. 13. EL MESOZOIC VAM CONTINUAR BUSCANT INFORMACIÓ I VAM TROBAR QUE: 1.EN EL TRIÀSIC EL MÓN ES DEIA PANGEA I TOTA LA TERRA ESTAVA JUNTA, NO HI HAVÍA AIGUA ENTRE MIG. 2.EN EL JURÀSSIC LA TERRA ES VA COMENÇAR A SEPARAR I VA COMENÇAR A FORMAR-SE ALGUN CONTINENT. 3.EN EL CRETACI LA TERRA JA ESTAVA COM ARA. VA CAURE UN METEORIT SOBRE EL PLANETA TERRA I ELS VOLCANS VAN ENTRAR EN ERUPCIÓ I UNS NÚVOLS NEGRES VAN COBRIR TOT EL CEL, TAPANT EL SOL. AIXÒ VA FER QUE MORÍSSIN TOTS ELS DINOSAURES DE FRED I DE GANA I ES VAN EXTINGIR! 2. PERÍODE DEL JURÀSSIC 3. PERÍODE DEL CRETACI 1.PERÍODE DEL TRIÀSIC I QUÈ VOL DIR TOT AIXÒ? PER ACABAR-HO D’ENTENDRE, LA CLASSE DELS DINOSAURES VAM CONSTRUIR EL PLANETA TERRA EN ELS 3 PERÍODES, ELS NÚVOLS NEGRES, EL METEORIT I EL SOL I VAM FER UNA REPRESENTACIÓ TEATRAL.
 14. 14. 2. TIPUS DE DINOSAURES VOLÍEM SABER ELS TIPUS DE DINOSAURES I VAM BUSCAR A INTERNET. VAM TROBAR UNA GRAN LLISTA, QUE ES DIVIDIA EN DOS GRUPS. VAM IMPRIMIR LA LLISTA, VAM RETALLAR ELS DINOSAURES I ELS VAM ENGANXAR SEGONS ELS SEUS TIPUS DE MALUCS. ELS ORNITISQUISORNITISQUIS O DINOSAURES DE “MALUC D’AU” ELS SAURISQUIS O DINOSAURES DE “MALUC DE LLARGANDAIX”
 15. 15. 3. COM I QUÈ SÓN ELS DINOSAURES? ÒRGANS, MÚSCULS IÒRGANS, MÚSCULS I OSSOSOSSOS MIDAMIDAPARTS DEL COSPARTS DEL COS QUÈ SÓN?QUÈ SÓN? RÈPTILSRÈPTILS I COM SOM NOSALTRES? COM SÓN?COM SÓN?
 16. 16. PARTS DEL COS DELS DINOSAURES VAM TREBALLAR LES PARTS DEL COS DELS DINOSAURES PER MITJÀ DE GRUPS COOPERATIUS. CADA GRUP HAVIA DE PENSAR, COMPARTIR I DISCUTIR QUINES CREIEN QUE EREN LES PARTS DEL COS DELS DINOS I DESPRÉS HAVIEN D’ESCRIURE-LES AJUDANT-SE ENTRE TOTS. D’AQUESTA MANERA, A PART DE COMENÇAR A APRENDRE A TREBALLAR EN GRUP, ESTAN APRENENT A ESCRIURE AJUDANT-SE ENTRE ELLS I ELLES.
 17. 17. PARTS DEL COS DE LES PERSONES DESPRÉS DE TREBALLAR LES PARTS DEL COS DELS DINOSAURES, VAM TREBALLAR LES NOSTRES PARTS DEL COS. VAM FER UN JOC DE TOCAR-NOS LES DIFERENTS PARTS, VAM CANTAR LA CANÇÓ DE: “CAP, PANXA, GENOLLS I PEUS” I VAM PLASMAR ELS NOSTRES CONEIXEMENTS EN UN FULL PER MITJÀ DE GRUPS COOPERATIUS.
 18. 18. VOLÍEM SABER QUANT MESURAVEN ELS DINOSAURES, PERÒ VAM PENSAR QUE SERÍA MÉS FÀCIL COMENÇAR VEIENT QUANT MESUREM NOSALTRES. VAM ANAR A DEMANAR-LI AL JAUME, EL CONSERGE, UNA CINTA MÈTRICA I, PER PARELLES, ENS VAM ANAR MESURANT! TOTS I TOTES ESTEM ENTRE 1’18 I 1’01 METRES! D’AQUESTA MANERA HEM APRÈS A MESURAR AMB LA CINTA MÈTRICA I HEM EXPERIMENTAT AMB ELS NÚMEROS! MIDA DELS NENS I NENES DE LA CLASSE
 19. 19. MIDA DELS DINOSAURES UN COP JA SABÍEM QUANT MESUREM NOSALTRES, VAM PASSAR A INVESTIGAR QUANT MESUREN ELS DINOSAURES. VAM BUSCAR ALS LLIBRES I VAM VEURE QUE HI HA DINOSAURES DE MOLTES MIDES DIFERENTS. EL MÉS PETIT MESURA 60 CENTÍMETRES I EL MÉS GRAN ENTRE 25 I 30 METRES. PER ASSIMILAR AQUESTS CONCEPTES, PER NOSALTRES, TAN ABSTRACTES, VAM CALCULAR QUANTS NENS I NENES ESTIRATS AL TERRA SERÍEN COM UN DINOSAURE DELS MÉS GRANS. COM AQUELL DIA ÉREM 20, VAM DEMANAR NENS I NENES DE LA CLASSE DELS GATS PERQUÈ ENS AJUDESSIN. VAM OCUPAR TOT EL PATI D’INFANTIL, 30 NENS I NENES!
 20. 20. ÒRGANS, MÚSCULS I OSSOS HEM VIST QUE ELS DINOSAURES TENIEN OSSOS, TENIEN MÚSCULS I ÒRGANS. I NOSALTRES? HEM POGUT VEURE QUE NOSALTRES TAMBÉ! HEM OBSERVAT TOCAT ELS OSSOS D’UN ESQUELET I HEM VIST IMATGES DE COM SÓN ELS NOSTRES MÚSCULS I ELS NOSTRES ÒRGANS. TAMBÉ HEM ESCOLTAT ALGUNS DELS NOSTRES ÒRGANS,...ELS BATECS DEL COR DELS NOSTRES COMPANYS I COMPANYES.
 21. 21. ELS RÈPTILS HEM VIST QUE ELS DINOSAURES SÓN RÈPTILS, PERÒ PER QUÈ HO SÓN? HEM BUSCAT PER INTERNET I HEM TROBAT QUE: I NOSALTRES QUÈ SOM?
 22. 22. 4. ELS OUS HEM VIST QUE ELS DINOSAURES NÉIXEN DELS OUS. ELS OUS DE DINOSAURES TENEN LA MIDA, MÉS O MENYS, D’UNA PILOTA DE FUTBOL. CADASCÚ HA CONSTRUIT EL SEU OU. HEM AGAFAT UN GLOBUS, L’HEM INFLAT I AMB PAPER MACHÉ L’HEM EMBOLICAT. QUAN S’HA ASSECAT L’HEM PINTAT I L’HEM RETALLAT. DESPRÉS HEM FET UN DINOSAURE AMB PLASTILINA I L’HEM ENVERNISSAT PER TAL QUE QUEDI BRILLANT. I UN COP ESTAVA SEC, L’HEM FICAT A DINTRE!
 23. 23. L’OU MÀGIC DEL GUILLEM EL GUILLEM ENS VA PORTAR UN OU MÀGIC. ENS VA DIR QUE L’HAVÍEM DE FICAR DINS D’UN POT AMB AIGUA I, A LES 24 HORES, SORTIRÍA UN DINOSAURE. VA SER EMOCIONANT! CADA 10 MINUTS TOTS ELS NENS I LES NENES ANAVEN A MIRAR COM ESTAVA L’OU! I UN COP VA SORTIR, ELS DINOSAURES NO ES VAN QUEDAR TRANQUILS PERQUÈ VAN DIR QUE EL POBRE DINO NO TENIA CASA, LI N’HAVÍEM DE CONSTRUIR UNA! I AIXÍ HO VAM FER!
 24. 24. CONSTRUCCIÓ DE LA CASA VAM AGAFAR LA SAFATA AMB EL DINO I VAM BAIXAR AL PATI. CADA NEN I CADA NENA VAN ANAR AGAFANT MATERIALS DEL PATI I ELS VAN ANAR COL·LOCANT A LA SAFATA: PEDRES, SORRA, BRANQUETES, FULLES,... AL FINAL, EL NOSTRE DINO JA TENÍA CASA! PERÒ LA CLASSE DELS DINOSAURES NO ESTÀVEM DEL TOT TRANQUILS, JA QUE EL NOSTRE DINO NO TENÍA NOM!VAM FER UNA PLUJA D’IDEES, DIVERSES VOTACIONS I FINALMENT US PRESENTEM AL.....DINOSAURE REX!
 25. 25. 5. ALIMENTACIÓ CARNÍVORSHERBÍVORS VAM VEURE QUE HI HAVIA DINOSAURES QUE MENJAVEN CARN (CAÇAVEN ANIMALS) I D’ALTRES HERBA (FULLES D’ARBRES, ARRELS,...) . I NOSALTRES? VAM FER 2 TIPUS D’ESMORZARS: -L’ESMORZAR HERBÍVOR: FRUITA (PLÀTANS, POMES, RAÏM, MANDARINES, PERES,...) I HORTALISSES (PASTANAGUES, ENCIAM, TOMÀQUETS,...) -L’ESMORZAR CARNÍVOR: FUET, XORIÇO, BOTIFARRA, CARN ARREBOSSADA, FRANKFURT, LLONGANISSA,... SI NOSALTRES MENGEM CARN I MENGEM VEGETALS, QUÈ SOM? OMNÍVORS
 26. 26. 6. ELS PALEONTÒLEGS I ARQUEÒLEGS EL JAN VA PORTA R UN JOC MOLT XULO! HAVÍEM DE PICAR UNA GRAN PEDRA (COM ELS ARQUEÒLEGS) PER TROBAR OSSOS DE DINOSAURES (COM ELS PALEONTÒLEGS). VAM RENTAR ELS OSSOS I VAM MUNTAR EL DINOSAURE! ERA UN TRICERÀTOPS!
 27. 27. ENS VAM PINTAR LA CARA DE DINOSAURES 7. A MÉS A MÉS
 28. 28. VAM TREBALLAR LA CANÇÓ DE… CAP, PANXA, GENOLLS I PEUS CAP, PANXA, GENOLLS I PEUS,GENOLLS I PEUS, GENOLLS I PEUS.CAP, PANXA, GENOLLS I PEUS I PIQUEM DE MANS, EI! AMAGUEM... PEUS! CAP, PANXA, GENOLLS I ...,GENOLLS I ... GENOLLS I...CAP, PANXA, GENOLLS I...I PIQUEM DE MANS, EI! AMAGUEM ... PEUS I GENOLLS! CAP, PANXA, ... I ...,... I ... .... I...CAP, PANXA, ... I...I PIQUEM DE MANS, EI! AMAGUEM ... PEUS, GENOLLS I PANXA! (...) AMAGUEM ... PEUS, GENOLLS, PANXA I CAP! (...) AMAGUEM ... PEUS. GENOLLS, PANXA, CAP I PIQUEM DE MANS! http://www.youtube.com/watch?v=9sWxrw8RO2c
 29. 29. LA LEIRE VA VISITAR DINOPOLIS! LA LEIRE VA ANAR A VISITAR “EL TERRITORIO DINOPOLIS”, A TERUEL. ENS VA EXPLICAR TOT EL QUE VA VEURE I ENS VA ENSENYAR FOTOS! VAM AL·LUCINAR!
 30. 30. CANÇÓ DE “LOS DINOSAURIOS” I “THE DINOSAURS SONG” VAM TREBALLAR UNA CANÇÓ MOLT DIVERTIDA D’IVAN ESCAMILLA QUE SURT AL YOUTUBE AMB UN VIDEO MOLT SIMPÀTIC! EN CASTELLÀ: http://www.youtube.com/watch?v=UYR--d5CKIg EN ANGLÈS: http://www.youtube.com/watch?v=W0FOZ0-VpcU
 31. 31. DINOSAURS STOMP ELS DINOSAURES TREPITJEM AMB FORÇA WE LEARNED A SONG ABOUT DINOSAURS BODY AND HOW DID THEY MOVE. HEM APRÈS UNA CANÇÓ QUE PARLA SOBRE EL COS DELS DINOSAURES I COM ES MOVIEN. DINOSAURS HAVE BIG, BIG FEET THAT STOMP, STOMP, STOMP DINOSAURS HAVE BIG, BIG TEETH THAT MUNCH, MUNCH, MUNCH STOMP, STOMP, STOMP AND MUNCH, MUNCH, MUNCH STOMP THE T-REX, STOMP, STOMP STEGOSAURUS MUNCH, MUNCH Adapted version from‘Dinosaur Stomp’ – Mother Goose Club http://www.youtube.com/watch?v=Zw8fapoBDK4
 32. 32. CANÇÓ DE “DINO, EL DINOSAURE” EL DINOSAURE DINO, EL DINOSAURE, ÉS MOLT AMIC MEU. DINO, EL DINOSAURE, ÉS MOLT AMIC MEU. ÉS ALT COM UN SANT PAU I ÉS MÉS FORT QUE UN ROURE, NEDA, CORRE I VOLA I ÉS EL MÉS VALENT DEL MÓN. DINO, EL DINOSAURE, ÉS MOLT AMIC MEU. DINO, EL DINOSAURE, ÉS MOLT AMIC MEU. ÉS MOLT BONA PERSONA I SEMPRE ESTÀ AJUDANT. VIU MOLTES AVENTURES PER AIXÒ SEMPRE ESTÀ VIATJANT. DINO, EL DINOSAURE, ÉS MOLT AMIC MEU. DINO, EL DINOSAURE, ÉS MOLT AMIC MEU. CONEIX TOTES LES MUNTANYES, TOTS ELS MARS I OCEANS, ELS RIUS, LES CIUTATS I ELS POBLES I TOTS ELS SEUS HABITANTS.
 33. 33. EL DINOTREN LA LEIRE ENS VA PORTAR UN DVD DEL DINOTREN I VAM VEURE ALGUNS CAPÍTOLS MOLT XULIS ON EXPLIQUEN COSES MOLT INTERESSANTS SOBRE ELS DINOSAURES.
 34. 34. ESPEREM QUE US HAGI AGRADAT! DE TOT COR! AGRAÏMENTS LA CLASSE DELS DINOS VOLEM DONAR LES GRÀCIES A TOTES LES FAMÍLIES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ I IMPLICACIÓ! HA ESTAT UN PLAER COMPARTIR EL PROJECTE AMB VOSALTRES!

×