SlideShare a Scribd company logo
Projekt
Lenda: Fizike
Tema: A eshte e besueshme OSHEE?
Objektivi: Llogaritja e konsumit te
energjise elektrike ne shtepite tona
Durres 2017
Ne Shqiperi njerezit jane shume paranojak, kur vjen puna tek ceshtjet
ekonomike, por dhe per gjera te tjera. Por nuk eshte gjithnje faji i tyre.
Kjo ka ardhur si pasoje e padrejtesive te qeverise, e cila vjedh popullin e saj
ne cdo mundesi qe i paraqitet. Pavaresisht se disa njerez nuk e dine, shume
prej tyre mund te konstatojne disa raste padrejtesie qe mund tu kryhen ne
dem.
Nje nder keto raste eshte ai i energjise elektrike, ku cdokush prej nesh
mund te beje nje llogaritje mesatare per te pare se sa energji elektrike
konsumojme ne ne muaj dhe me pas ta krahasojme me faturen e sjelle nga
OSHEE.
Ky eshte dhe qellimi i projektit tone.
Keshtu, une konstatova cdo pajisje elektrike, kerkova dhe gjeta mbi sasine
e kwh qe konsumonte dhe mbas grumbullimit te te dhenave, bera nje fature
me shpenzimet e familjes sime ne muaj.
Fatura e OSHEE per muajin Mars:
Pershkrimi Njesia Sasia Cmimi Vlera (Leke)
Tarifa Konsumator
Familjar
kWh 450.00 11.4 5,130
Cmimi per kw/h TVSH Totali
9.5 leke 20% 11.4 leke
Tabela e pajisjeve te perdorura gjate nje dite ne shtepine time:
Nga veprimtaria e kryer vura re se nuk ka ndonje diference te madhe midis
llogaritjeve te mia dhe atyre te OSHEE, sidomos duke pasur parasysh qe
llogaritjet e mia mund te kene ndonje mangesi.
Diferenca e cmimit prej 600 leke eshte nje faktor qe tregon se OSHEE, po
kryen nje pune te mire e te ndershme, duke I adresuar qytetareve fatura
te sakta.
Pajisja Sasia ne
numer
Fuqia Sasia e
perdorimit
ditor/mujor
(ore)
Fuqia ne
muaj
Vlera
(Leke)
Llamba 10 0.05 kWh 10 ore /300 150 kWh 1710
Mikrovala 1 0.8 kWh 0.2/5 4 kWh 45.6
Kondicioneri 1 2 kWh 1/30 60 kWh 684
Televizori 2 0.07 kWh 3/90 12.6 kWh 143.6
Lavatrice 1 2 kWh 1/20 40 kWh 456
Hekuri i
rrobave
1 1.8 kWh 0.1/3 5.4 kWh 62
Kompjuter 2 0.3 kWh 3/80 48 kWh 547
Tharsja e
flokeve
1 1,4 kWh 0.2/6 8.4 kWh 96
Te tjera 50 kWh 570
TOTALI - - - 378.4 4,5275

More Related Content

What's hot

Filozofia gjate shekullit XVII
Filozofia gjate shekullit XVIIFilozofia gjate shekullit XVII
Filozofia gjate shekullit XVII
Denisa Caushi
 
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtareFigurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
olinuhi
 
Tema:Forca dhe levizja ne jeten e perditshme
Tema:Forca dhe levizja ne jeten e perditshmeTema:Forca dhe levizja ne jeten e perditshme
Tema:Forca dhe levizja ne jeten e perditshme
Jetmira Sula
 
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Mirsad
 
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin AccessNdërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Rexhino Kovaci
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
Ana Ana
 
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
#MesueseAurela Elezaj
 
Energjia, llojet dhe perdorimi
Energjia, llojet dhe perdorimiEnergjia, llojet dhe perdorimi
Energjia, llojet dhe perdorimi
BlerinaMuobega
 
Bioteknologjia
 Bioteknologjia Bioteknologjia
Bioteknologjia
valbona cani
 
Llojet e teksteve
Llojet e teksteveLlojet e teksteve
Llojet e teksteve
sindi21
 
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Jugerta Poçi
 
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
ronela hasanaj
 
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Marinela Abedini
 
Projekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiProjekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - Elektriciteti
Marinela Abedini
 
Uji eshte jete
Uji eshte jeteUji eshte jete
Uji eshte jete
sonja prendi
 
Shkaqet e ndotjes akustike
Shkaqet e ndotjes akustikeShkaqet e ndotjes akustike
Shkaqet e ndotjes akustike
olinuhi
 
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat ShqipetareTrashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Ke Keiss
 
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
irena kotobelli
 
Komunizmi ne Shqiperi
Komunizmi ne ShqiperiKomunizmi ne Shqiperi
Komunizmi ne Shqiperi
Denis Lezo
 
Kimi- Hekuri
Kimi- HekuriKimi- Hekuri
Kimi- Hekuri
Admin Nuriu
 

What's hot (20)

Filozofia gjate shekullit XVII
Filozofia gjate shekullit XVIIFilozofia gjate shekullit XVII
Filozofia gjate shekullit XVII
 
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtareFigurat e rilindjes sonë kombëtare
Figurat e rilindjes sonë kombëtare
 
Tema:Forca dhe levizja ne jeten e perditshme
Tema:Forca dhe levizja ne jeten e perditshmeTema:Forca dhe levizja ne jeten e perditshme
Tema:Forca dhe levizja ne jeten e perditshme
 
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
Traditat dhe Zakonet shqiptare te paqyruara ne krijimtarine popullore
 
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin AccessNdërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
Ndërtimi i bazës së të dhënave në programin Access
 
Matematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshmeMatematika ne jeten e perditshme
Matematika ne jeten e perditshme
 
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
Forcat endogjene dhe ekzogjene !!!!
 
Energjia, llojet dhe perdorimi
Energjia, llojet dhe perdorimiEnergjia, llojet dhe perdorimi
Energjia, llojet dhe perdorimi
 
Bioteknologjia
 Bioteknologjia Bioteknologjia
Bioteknologjia
 
Llojet e teksteve
Llojet e teksteveLlojet e teksteve
Llojet e teksteve
 
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten toneTeknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
Teknologjia, ndikimi i saj ne jeten tone
 
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
Hekuri element kimik me ndikim shendetesor.
 
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne ShqiperiProjekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
Projekt Kimi - Burime te hidrokarbureve ne Shqiperi
 
Projekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - ElektricitetiProjekt Fizik - Elektriciteti
Projekt Fizik - Elektriciteti
 
Uji eshte jete
Uji eshte jeteUji eshte jete
Uji eshte jete
 
Shkaqet e ndotjes akustike
Shkaqet e ndotjes akustikeShkaqet e ndotjes akustike
Shkaqet e ndotjes akustike
 
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat ShqipetareTrashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
Trashegimia natyrore e kulturore ne trevat Shqipetare
 
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
Roli i elementeve kimikë në jetën e njeriut
 
Komunizmi ne Shqiperi
Komunizmi ne ShqiperiKomunizmi ne Shqiperi
Komunizmi ne Shqiperi
 
Kimi- Hekuri
Kimi- HekuriKimi- Hekuri
Kimi- Hekuri
 

More from #MesueseAurela Elezaj

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
#MesueseAurela Elezaj
 
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
#MesueseAurela Elezaj
 
Projekt : Fizike
Projekt : Fizike Projekt : Fizike
Projekt : Fizike
#MesueseAurela Elezaj
 
Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës
#MesueseAurela Elezaj
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ
#MesueseAurela Elezaj
 
" Hamleti"
" Hamleti"" Hamleti"
Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt matematike Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt matematike
#MesueseAurela Elezaj
 
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
#MesueseAurela Elezaj
 
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeçStudim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
#MesueseAurela Elezaj
 
Shkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarëShkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarë
#MesueseAurela Elezaj
 
Plan ditor
Plan ditor Plan ditor
Testim : Teorema e Pitagores
Testim : Teorema e Pitagores Testim : Teorema e Pitagores
Testim : Teorema e Pitagores
#MesueseAurela Elezaj
 
Rubrika : Autorë
Rubrika : AutorëRubrika : Autorë
Rubrika : Autorë
#MesueseAurela Elezaj
 
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/LiqenetUJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
#MesueseAurela Elezaj
 
Gazeta
Gazeta Gazeta
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
#MesueseAurela Elezaj
 
Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem
#MesueseAurela Elezaj
 
PROJEKT MATEMATIKE
PROJEKT MATEMATIKE PROJEKT MATEMATIKE
PROJEKT MATEMATIKE
#MesueseAurela Elezaj
 
Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!
#MesueseAurela Elezaj
 
Detyre me skicim !!!!
Detyre me skicim !!!!Detyre me skicim !!!!
Detyre me skicim !!!!
#MesueseAurela Elezaj
 

More from #MesueseAurela Elezaj (20)

Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"Lexim Jashtë klase:  "Prici i vogel"
Lexim Jashtë klase: "Prici i vogel"
 
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
Album fotografik me lloje të ndryshme liqenesh bazuar me origjinën e formimit...
 
Projekt : Fizike
Projekt : Fizike Projekt : Fizike
Projekt : Fizike
 
Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës Hamleti, model i analizës së veprës
Hamleti, model i analizës së veprës
 
Struktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativStruktura për hartimin e planit edukativ
Struktura për hartimin e planit edukativ
 
" Hamleti"
" Hamleti"" Hamleti"
" Hamleti"
 
Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt matematike Statistike – Projekt matematike
Statistike – Projekt matematike
 
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
ESSE ...Çfarë pasojash ka moszbatimi i ligjit në shoqëri.
 
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeçStudim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
Studim rasti - mosha 5 – 9 vjeç
 
Shkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarëShkëmbinjtë sedimentarë
Shkëmbinjtë sedimentarë
 
Plan ditor
Plan ditor Plan ditor
Plan ditor
 
Testim : Teorema e Pitagores
Testim : Teorema e Pitagores Testim : Teorema e Pitagores
Testim : Teorema e Pitagores
 
Rubrika : Autorë
Rubrika : AutorëRubrika : Autorë
Rubrika : Autorë
 
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/LiqenetUJERAT Lumenjtë/Liqenet
UJERAT Lumenjtë/Liqenet
 
Gazeta
Gazeta Gazeta
Gazeta
 
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFONMenaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
Menaxhimi i burimeve njerezore,struktura dhe funksionimi në kompaninë VODAFON
 
Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem Reviste : Te famshem
Reviste : Te famshem
 
PROJEKT MATEMATIKE
PROJEKT MATEMATIKE PROJEKT MATEMATIKE
PROJEKT MATEMATIKE
 
Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!
 
Detyre me skicim !!!!
Detyre me skicim !!!!Detyre me skicim !!!!
Detyre me skicim !!!!
 

Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona

 • 1. Projekt Lenda: Fizike Tema: A eshte e besueshme OSHEE? Objektivi: Llogaritja e konsumit te energjise elektrike ne shtepite tona Durres 2017
 • 2. Ne Shqiperi njerezit jane shume paranojak, kur vjen puna tek ceshtjet ekonomike, por dhe per gjera te tjera. Por nuk eshte gjithnje faji i tyre. Kjo ka ardhur si pasoje e padrejtesive te qeverise, e cila vjedh popullin e saj ne cdo mundesi qe i paraqitet. Pavaresisht se disa njerez nuk e dine, shume prej tyre mund te konstatojne disa raste padrejtesie qe mund tu kryhen ne dem. Nje nder keto raste eshte ai i energjise elektrike, ku cdokush prej nesh mund te beje nje llogaritje mesatare per te pare se sa energji elektrike konsumojme ne ne muaj dhe me pas ta krahasojme me faturen e sjelle nga OSHEE. Ky eshte dhe qellimi i projektit tone. Keshtu, une konstatova cdo pajisje elektrike, kerkova dhe gjeta mbi sasine e kwh qe konsumonte dhe mbas grumbullimit te te dhenave, bera nje fature me shpenzimet e familjes sime ne muaj. Fatura e OSHEE per muajin Mars: Pershkrimi Njesia Sasia Cmimi Vlera (Leke) Tarifa Konsumator Familjar kWh 450.00 11.4 5,130 Cmimi per kw/h TVSH Totali 9.5 leke 20% 11.4 leke
 • 3. Tabela e pajisjeve te perdorura gjate nje dite ne shtepine time: Nga veprimtaria e kryer vura re se nuk ka ndonje diference te madhe midis llogaritjeve te mia dhe atyre te OSHEE, sidomos duke pasur parasysh qe llogaritjet e mia mund te kene ndonje mangesi. Diferenca e cmimit prej 600 leke eshte nje faktor qe tregon se OSHEE, po kryen nje pune te mire e te ndershme, duke I adresuar qytetareve fatura te sakta. Pajisja Sasia ne numer Fuqia Sasia e perdorimit ditor/mujor (ore) Fuqia ne muaj Vlera (Leke) Llamba 10 0.05 kWh 10 ore /300 150 kWh 1710 Mikrovala 1 0.8 kWh 0.2/5 4 kWh 45.6 Kondicioneri 1 2 kWh 1/30 60 kWh 684 Televizori 2 0.07 kWh 3/90 12.6 kWh 143.6 Lavatrice 1 2 kWh 1/20 40 kWh 456 Hekuri i rrobave 1 1.8 kWh 0.1/3 5.4 kWh 62 Kompjuter 2 0.3 kWh 3/80 48 kWh 547 Tharsja e flokeve 1 1,4 kWh 0.2/6 8.4 kWh 96 Te tjera 50 kWh 570 TOTALI - - - 378.4 4,5275