Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
  Kenali Haiwan
Set induksi1. Murid melihat gambar haiwan yang dipaparkan  dengan LCD.2. Guru bersoal jawab dengan murid.3. Guru mengaitk...
1.Guru memaparkan slaid haiwan dengan powerpoint.2.Guru memperkenalkan nama haiwan-haiwan yang boleh dilihat dipersekita...
Langkah 21.Guru memaparkan suku kata dengan power point.2.Murid mengeja dan membaca suku kata dengan intonasi dan sebuta...
Suku kataSi nga   Ku cingLem bu   Ar nabHa ri mau  A yamMo nyet   Bu rungGa jah   Ku daU lar    Zi ra fah
Langkah 31.Guru mengedarkan lembaran kerja kepada murid.2. Guru memberi penerangan.3.Murid menjawab lembaran kerja.4.Muri...
Lembaran Kerja 11.Guru memaparkan petikan kefahaman dengan slaid power point.2. Guru membimbing murid membaca petikan  d...
Langkah 41.Guru mengedarkan petikan kefahaman kepada murid.2. Guru memberi penerangan.3.Murid menjawab soalan kefahaman.
Petikan kefahaman Pak Abu memelihara ayam,itik,lembu ,dankambing.Ayam Pak Abu tinggal di dalamreban.Dua ekor lembu sedang ...
Langkah 51.Guru mengedarkan petikan kefahaman kepada murid.2. Guru memberi penerangan.3.Murid menjawab soalan kefahaman.
Penutup1.Guru menguji kefahaman murid dengan lembaran kerja 2.2. Murid melihat dan memadankan suku kata binatang  dengan ...
Slaid Haiwan
Lembaran Kerja 1
Lembaran kerja 2
Tugasan KPD3016....blogger
Tugasan KPD3016....blogger
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Tugasan KPD3016....blogger

4,253 views

Published on

Published in: Self Improvement
 • Be the first to comment

Tugasan KPD3016....blogger

 1. 1.  Kenali Haiwan
 2. 2. Set induksi1. Murid melihat gambar haiwan yang dipaparkan dengan LCD.2. Guru bersoal jawab dengan murid.3. Guru mengaitkan soalan dengan isi pelajaran pada hari ini.4. Murid mengetahui tajuk pada hari ini.
 3. 3. 1.Guru memaparkan slaid haiwan dengan powerpoint.2.Guru memperkenalkan nama haiwan-haiwan yang boleh dilihat dipersekitaran.3. Murid menyebut nama haiwan bersama- sama guru.
 4. 4. Langkah 21.Guru memaparkan suku kata dengan power point.2.Murid mengeja dan membaca suku kata dengan intonasi dan sebutan yang betul.
 5. 5. Suku kataSi nga Ku cingLem bu Ar nabHa ri mau A yamMo nyet Bu rungGa jah Ku daU lar Zi ra fah
 6. 6. Langkah 31.Guru mengedarkan lembaran kerja kepada murid.2. Guru memberi penerangan.3.Murid menjawab lembaran kerja.4.Murid menghantar lembaran kerja yang telahdisiapkan kepada guru.
 7. 7. Lembaran Kerja 11.Guru memaparkan petikan kefahaman dengan slaid power point.2. Guru membimbing murid membaca petikan dengan intonasi yang betul.3. Murid membaca petikan secara berkumpulan dan individu.4.Guru dan murid berbincang tentang isi teks.
 8. 8. Langkah 41.Guru mengedarkan petikan kefahaman kepada murid.2. Guru memberi penerangan.3.Murid menjawab soalan kefahaman.
 9. 9. Petikan kefahaman Pak Abu memelihara ayam,itik,lembu ,dankambing.Ayam Pak Abu tinggal di dalamreban.Dua ekor lembu sedang meragut rumput.Tigaekor kambing tinggal di kandang.Tiga ekor itik sedang mencari makanan.PakAbu membersihkan kandang lembunya.
 10. 10. Langkah 51.Guru mengedarkan petikan kefahaman kepada murid.2. Guru memberi penerangan.3.Murid menjawab soalan kefahaman.
 11. 11. Penutup1.Guru menguji kefahaman murid dengan lembaran kerja 2.2. Murid melihat dan memadankan suku kata binatang dengan menggunakan komputer.3.Murid sebut nama haiwan tersebut.4. Guru memberi ganjaran kepada murid.5.Guru mengaitkan nilai- nilai murni sepanjang aktiviti dijalankan.6.Guru membuat rumusan.
 12. 12. Slaid Haiwan
 13. 13. Lembaran Kerja 1
 14. 14. Lembaran kerja 2

×