Chestionar feedback fiv 8 panait sarbu

1,062 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,062
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
559
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Chestionar feedback fiv 8 panait sarbu

  1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV)A. Date statistice despre pacient/cupluVă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV):1. Vârsta pacient (partenera): 20 – 29 ani. Detaliu: 35 ani.2. Domiciliu: România.3. Tip infertilitate:a. Infertilitate primară.b. Infertilitate masculină.4. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe (natural și cu asistență medicală, dacă e cazul) Între 3 – 5 ani. Detaliu: 3 ani5. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: -6. Tabloul investigațiilor clinice (analize și intervenții) pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Investigații imagisticeDetaliu: numeroase ecografii, histerosalpingografie, histeroscopie, laparoscopie Consult și investigații genetice. Detalii: cariotip (ambii parteneri), microdeletii partener Alte investigațiiDetaliu (precizați investigațiile efectuate): Determinare procentaj NK, alte investigatii imunologice
  2. 2. 7. Diagnostic privind cauzele infertilității Anomalii ale lichidului seminal.Detaliu diagnostic parteneră: -Detaliu diagnostic partener: astenoteratospermie severaB. Date privind procedura FIV1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Spitalul clinic de Obstetrica si Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu Bucuresti2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România;3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 20084. Vă rugăm să precizați care au fost sursele de informare la care ați apelat în vederea optării pentru procedura FIV, medic și clinică (vă rugăm să bifați toate sursele aplicabile): Rude sau prieteni din cercul apropiat; Forumuri dedicate problemei infertilității;5. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Laura Dracea6. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic cu care nu ați mai colaborat în trecut, ales în urma unor recomandări;7. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: Dr. Diana Cocei8. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. biolog, androlog, specialist ecografie monitorizare, psiholog etc.): Nu am cunostinta sa fi fost consultate alte cadre medicale9. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii;10. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET);11. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației;12. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Între 5 – 10 ovocite. Detaliu număr ovocite prelevate: 10.
  3. 3. 13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 2/3 de la puncție: Sub 3 embrioni. Detaliu număr embrioni de ziua 3, inclusiv detalii calitate: 2 embrioni. Unul de 4celule calitate B si unul de 6 celule calitate B.14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): N/A.15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Doi.16. Rezultatul primului test beta HCG: Negativ.17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? N/A.18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? N/A.C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIVÎngrijirea acordată de specialistul în infertilitate1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră, respectiv de felul în care acesta a ținut cont de impactul emoțional al parcurgerii acestei proceduri? Comentarii: Neutru (ă); M-am intalnit cu doctorita de 5 ori. Prima data cand am mers cu analizele pt FIVsi mi-a dat protocolul FIV. Apoi am fost inainte de a incepe inhibarea la o ecografie. Pe urma inainte de inceperea stimularii la ecografie si in ziua 7 de stimulare cand am fost pusa sa aleg eu daca vreau sa continue stimularea sau nu pt ca facusem hipertimulare. Era draguta doctorita, dar consultatiile erau foarte scurte, de maxim 5 minute, in care nu apucam sa vorbim prea multe.2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Comentarii:
  4. 4. Neutru (ă); Nici nu stiam ce sa intreb si nici nu aveam cand sa intreb ceva.3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care v-au fost explicate potențialele efecte adverse ale tratamentelor prescrise în cadrul procedurii (inclusiv riscul de hiperstimulare) și de felul în care materializarea acestora a fost monitorizată pentru a vă asigura siguranța ca pacient? Nu mi s-au oferit detalii cu privire la efectele medicației.4. Vi s-a explicat și/sau ați discutat cu medicul dumneavoastră riscul de sarcină multiplă implicat de procedură? Nu.5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Comentarii: Foarte nemulțumit(ă). A trebuit sa ii comunic doctoritei ca mi-a venit ciclul si sa imi spuna daca incep sau nu stimularea si am sunat o zi intreaga la spitalul Panait Sarbu pe fix si am rugat asistentele sa ii trasmita mesajul meu si intr-un final mi s-a spus sa incep stimularea.6. Cît de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a reținut cazul dumneavoastră și a adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Comentarii: Foarte nemulțumit(ă). In ziua 7 de stimulare aveam hiperstimulare si m-au pus pe mine sa aleg daca vreau sa continuam sau nu de parca eu eram dr. Am ales sa opresc stimularea si a fost in regula pt ele.7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii (sau a argumentat punctele de vedere opuse) și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Comentarii:
  5. 5. Neutru (ă); Nu a existat comunicare.8. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Comentarii: Neutru (ă); Nu am avut nicio discutie.9. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitateComentarii:N/AÎngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Mulțumit(ă);11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de îndrumarea unui psiholog;Detaliu: Nu era obiceiul sa se mearga la psiholog pe vremea aceea.12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A.13. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Mulțumit(ă);Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii14. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a făcut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Monitorizarea a fost realizată cu precădere de către specialistul în infertilitate;15. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie?
  6. 6. Comentarii: Foarte nemulțumit(ă). Se astepta mult. Era un cabinet micut unde intra cine vroia cat timp tu erai urcata pe masa pt ecografie si urmatorul dupa tine se dezbraca si se pregatea de ecografie.16. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: N/A (clinica nu are laborator propriu sau nu ați apelat la serviciile acestuia).Aspecte administrative17. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Foarte nemulțumit(ă).18. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Serviciile oferite de clinică sunt relativ insuficiente și ar trebui extinse;19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Neutru (ă);20. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Foarte nemulțumit(ă).Costul procedurii21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Mulțumit(ă);22. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Costisitoare, fără a recompensa prin calitate;Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 3000 EURDetalii:Cost total procedură (aproximare): 1400 EUR
  7. 7. Cost total medicație (aproximare): 600 EUR.Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 1000 EURCosturi auxiliare (aproximare): - EUR.Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? Nu.Impresie generală și recomandări:23. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Probabil ca nu;24. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Posibil; La propria clinica am inteles ca face treaba buna.25. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Foarte nemulțumit(ă).26. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Categoric nu.27. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante: In martie 2008 serviciile departamentului RUAM de la spitalul Panait Sarbu lasau mult de dorit. Am facut o procedura despre care nu am stiut nimic de la medicul meu sau de la personalul auxiliar. Din pacate lipsa informatiilor m-a facut sa aleg acest spital. Ulterior m-am documentat si din fericire am facut o alegere mult mai informata, care a asigurat succesul procedurii.

×