Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Chestionar feedback fiv 1 gynatal timisoara_chestionar testare

1,003 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Chestionar feedback fiv 1 gynatal timisoara_chestionar testare

 1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV)A. Date statistice despre pacient/cupluVă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV):1. Vârsta pacient: 20 – 29 ani; Detaliu: 27 ani.2. Vârstă partener: 30 – 35 ani; Detaliu: 31 ani.3. Domiciliu: România.4. Tip infertilitate:a. Infertilitate primară.b. Infertilitate masculină.5. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe natural Mai mică de 1 an. Detaliu: 6 luni.6. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe cu asistență medicală Între 1 – 2 ani. Detaliu: 18 luni.7. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Monitorizare ecografică și act sexual dirijat medical; Detaliu: 3 luni. Fertilizare in vitro; Detaliu: Număr tentative 3. Transfer de embrioni congelați (FET). Detaliu: Număr tentative: 1.8. Tabloul investigațiilor clinice pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener
 2. 2. Investigații specifice trombofilii/coagulare Investigații imagisticeDetaliu: ecografii endovaginale, sonohisterogramă salină. Consult și investigații genetice9. Diagnostic privind cauzele infertilității Dezechilibre hormonale.Detaliu diagnostic parteneră: -Detaliu diagnostic partener: oligospermie cauzată de un deficit de FSH (valori sub minim ale inhibineiB)B. Dateprivind procedura FIV1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Gynatal (Timişoara)2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România;3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2011.4. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Cezara Mureşan5. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic cu care nu ați mai colaborat în trecut, ales în urma unor recomandări;Detaliu: Perioada în care am colaborat anterior cu medicul este de 0 luni.6. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: Biolog Delia Huțanu7. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. genetician, biolog, specialist ecografie monitorizare, psiholog): Dr. Gug Cristina – genetician Dr. Adina Berar – psiholog8. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii;9. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET);
 3. 3. 10. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației;11. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Între 5 – 10 ovocite. Detaliu număr ovocite prelevate: 5.12. Numărul ovocitelor fecundate (zigoților obținuți) la 24 h de la puncție: Între 4 – 8 zigoți. Detaliu număr ovocite fecundate: 5.13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 2/3 de la puncție: Între 3 – 8 embrioni.Detaliu număr embrioni de ziua 2/3, inclusiv detalii calitate: Am avut transfer de ziua 2 cu 3 embrionicalitatea B.14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): N/A.15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Trei.16. Rezultatul primului test beta HCG: Negativ.17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? N/A.18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? N/A.C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIVÎngrijirea acordată de specialistul în infertilitate1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră? Comentarii: Mulțumit(ă); Comunicarea a fost bună şi am simțit implicare din partea medicului.2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră?
 4. 4. Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Dr. Mureşan este un medic destul de atent şi dă răspunsuri detaliate. Este uneori grăbită, dar nu s-a întâmplat să părăsesc cabinetul nelămurită.3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Nu ni s-au impus perioade de aşteptare altele decât cele legate de aprobarea dosarului de catre MS (această primă procedură am efectuat-o prin Subprogramul național FIV/ET). Pe parcursul stimulării dna dr. m-a văzut la fiecare 2 zile, iar telefonic o puteam contacta oricând cu succes.4. Cât de mulțumit(ă) ați fost de cât de bine a înțeles și a reținut cazul/tratamentul dumneavoastră medicul? Comentarii: Mulțumit(ă); Suntem mulțumiți de nivelul de comunicare şi atitudinea medicului față de cazul nostru.5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care a fost adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Comentarii: Neutru (ă); Reacția la stimulare în cadrul acestei prime proceduri a fost foarte slabă, însă nu mă pot pronunța dacă s-a datorat unei proaste adaptări a protocolului (lung, standard), având în vedere rezultatele hormonale în grafic, sau a avut legătură strict cu felul în care organismul meu a răspuns la medicație.6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Comentarii:
 5. 5. Mulțumit(ă); Nu am avut cerințe speciale, fiind prima procedură, însă medicul a făcut tot posibilul să ne lămurească acolo unde am avut întrebări privind abordarea.7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Comentarii: Mulțumit(ă); Cum pentru noi prima procedură s-a finalizat cu un beta HCG negativ, am stabilit destul de repede să încercăm un nou ciclu, iar medicul ne-a explicat că, dacă dorim să încercăm din nou, plănuieşte să modifice atât medicația cât şi dozele.8. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitateComentarii:Deşi colaborarea şi comunicarea cu medicul a fost bună, eu şi soțul meu considerăm că nivelul deexperiență al medicului în tratarea cazurilor de infertilitate prin FIV este încă relativ scăzut şi că încazul nostru mai multă experiență ar fi făcut diferența.Îngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV9. Cât de mulțumit(ă) ați fost de competența medicului embriolog implicat în procedură? Comentarii: Mulțumit(ă); Dr. Huțanu pare să îşi cunoască meseria, însă, la fel ca şi în cazul specialistului în infertilitate, credem că este loc de mai bine.10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Comentarii:
 6. 6. Mulțumit(ă); Dr. Huțanu este foarte comunicativă şi oferă destul de multe informații şi explicații referitor la calitatea gameților şi ulterior la evoluția embrionilor. Telefonic poate fi contactată relativ uşor.11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Da, însă implicarea psihologului a fost limitată la o singură ședință formală de evaluare;12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? Comentarii: Mulțumit(ă); Discuția cu psihologul a fost mai mult una formală, însă a fost binevenită.13. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui genetician? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de consultarea unui genetician;14. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu geneticianul? N/A.15. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Comentarii: Mulțumit(ă); Nu au fost probleme în timpul sau după procedură. Clinica oferă toate condițiile necesare, iar personalul este destul de comunicativ şi empatic.Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii16. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată (Obs. cu excluderea situațiilor de absență neprevăzută): Monitorizarea a fost realizată cu precădere de către specialistul în infertilitate;17. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie? Comentarii:
 7. 7. Mulțumit(ă); Deşi se aşteaptă relativ mult (0,5 -1 h) pentru a intra la consultație, Dr. Mureşan îşi face timp să ofere explicații şi să răspunda la întrebări. În privința tratamentului, ajustările privind dozele au fost minore de la o ecografie la alta.18. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: Comentarii: Mulțumit(ă); Analizele sunt prelucrate relativ repede, iar la primirea rezultatului a urmat o discuție cu medicul biolog.Aspecte administrative19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Comunicarea se face relativ uşor, iar personalul e politicos. Nu am întampinat probleme.20. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă o gamă rezonabilă de servicii pentru pacienții interesați de FIV, însă aceasta ar puteafi extinsă;21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Comentarii: Mulțumit(ă); Înainte de începerea procedurii, am semnat un contract unde erau detaliate toate implicațiile şi recomandările.22. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Comentarii:
 8. 8. Neutru (ă); Deşi majoritatea discuțiilor s-au petrecut în interiorul unui cabinet, au fost momente când anumite detalii privind rezultatele analizelor sau alte detalii intime au fost discutate în prezența altor pacienți, ceea ce poate fi neplăcut.Costul procedurii23. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Ni s-a comunicat de la început care sunt costurile şi nu au fost probleme în acest sens.24. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Altă opinie – Vă rugăm precizați:Comentarii:Această primă procedură a fost decontata prin Subprogramul național FIV/ET, astfel că singurelecosturi suportate au fost cele privind medicația de stimulare ovariană şi ulterior de susținere.Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 600 EUR.Detalii:Cost total procedură (aproximare): 1500 EUR (inclusiv decontarea prin Subprogramul FIV/ET).Cost total medicație (aproximare): 600 EUR.Cost investigații premergătoare (aproximare): 1000 EUR.Costuri auxiliare (aproximare): 100 EUR.Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? Da.Impresie generală și recomandări:
 9. 9. 25. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Posibil; Dacă situația impune ca pacienții în cauză să încerce în Timişoara, Clinica Gynatal le poate oferi o şansă, însă trebuie avut în vedere că sunt încă la început de drum şi că mai multă experiență poate face diferența.26. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Posibil; Cum am menționat mai sus, trebuie luate în calcul şi alte clinici cu mai multă experiență, însă per total clinica merită o şansă.27. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Comentarii: Neutru (ă); Având în vedere că am avut două proceduri eşuate la Gynatal, consider că este loc de mai bine, însă este de apreciat că personalul face tot posibilul să asigure toate condițiile şi există un nivel de empatie.28. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Comentarii: Probabil ca nu; Consider că în urma a două proceduri eşuate cu acelaşi medic, este momentul să consulți un altul. Astfel că nu aş mai apela la serviciile medicului care m-a supravegheat la Gynatal.
 10. 10. 29. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante:Experiența mea se referă strict la colaborarea cu Dr. Cezara Mureşan, însă clinica are şi alțispecialişti în infertilitate care pot avea alte abordări şi care fireşte pot face diferența. În ciuda celordouă eşecuri, am apreciat nivelul de comunicare cu clinica, iar per ansamblu se simte implicareapersonalului. Am speranța că în timp – odată ce medicii vor avea în spate mai multă experiență şipartea de laborator va fi dotată la nivel european –rezultatele vor fi şi ele pe măsură.Personal văd clinica Gynatal la început de drum.

×