Chestionar feedback fiv 5 kaali institute budapesta

3,312 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,312
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,062
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Chestionar feedback fiv 5 kaali institute budapesta

  1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experința parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV)A. Date statistice despre pacient/cupluVă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV):1. Vârsta pacient (partenera): 30 – 35 ani. Detaliu: 33 ani.2. Domiciliu: România.3. Tip infertilitate:a. Infertilitate secundară.b. Infertilitate mixtă.4. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe (natural și cu asistență medicală, dacă e cazul) Între 3 – 5 ani. Detaliu: 4 ani.5. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Fertilizare in vitro; Detaliu: Număr tentative 2. Transfer de embrioni congelați (FET). Detaliu: Număr tentative: 1.6. Tabloul investigațiilor clinice (analize și intervenții) pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Investigații imagisticeDetaliu: histeroscopie si laparoscopie.7. Diagnostic privind cauzele infertilității Infertilitate tubară; Endometrioză.
  2. 2. Detaliu diagnostic parteneră: endometrioza depistata in urma unei sarcini extrauterine; ochistectomie a unui chist ovarian endometriozic; trompe impermeabileDetaliu diagnostic partener: astenospermie nesevera.B. Dateprivind procedura FIV1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: IVF Pregnancy Ceter Budapest (Kaali Institute)2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În străinătate; Detaliu privind țara: Ungaria.3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2012.4. Vă rugăm să precizați care au fost sursele de informare la care ați apelat în vederea optării pentru procedura FIV, medic și clinică (vă rugăm să bifați toate sursele aplicabile): Un medic; Lucrări sau reviste de specialitate; Internet; Forumuri dedicate problemeiinfertilității;5. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Peter Kovacs6. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Medicul (specialist în infertilitate) pe care îl frecventați în mod regulat;7. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: Nu cunosc numele embriologului.8. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. biolog, androlog, specialist ecografie monitorizare, psiholog etc.): -9. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii;10. Procedura FIV a presupus: FET (transfer de embrioni congelați).11. Embriotransferul a avut loc: Pe un ciclu natural.12. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: N/A.
  3. 3. 13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 2/3 de la puncție: N/A.14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): N/A.Detaliu: La dezghetare au rezistat 2 blastoicisti din 3 congelati.15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Unul.16. Rezultatul primului test beta HCG: Pozitiv (peste 5).17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? Da.18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? Nu, a intervenit avort spontan în primul trimestru de sarcină; Sarcina oprita in evolutie insaptamana a 5 a.C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIVÎngrijirea acordată de specialistul în infertilitate1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră, respectiv de felul în care acesta a ținut cont de impactul emoțional al parcurgerii acestei proceduri? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Am avut o empatie de la inceput cu dr. Peter Kovacs. Am incredere in el ca specialist. Desi pentru altii ar parea rece si distant eu am colaborat bine cu el.2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Foarte mulțumit(ă); Comentarii:
  4. 4. In general intrebarile si raspunsurile s-au efectuat prin intermediul e-mailului. Dr Peter Kovacs este cel mai prompt doctor cu care am colaborat, raspunde intotdeauna in decurs de cateva ore.3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care v-au fost explicate potențialele efecte adverse ale tratamentelor prescrise în cadrul procedurii (inclusiv riscul de hiperstimulare) și de felul în care materializarea acestora a fost monitorizată pentru a vă asigura siguranța ca pacient? Comentarii: Neutru (ă); Avand in vedere ca in urma a 2 FIVuri, un FET si 2 sarcini oprite in evolutie din care una cu avort chirurgical am depistat un hidrosalpinx nu sunt convinsa ca acesta nu este o consecinta a operatiunilor medicale efectuate.4. Vi s-a explicat și/sau ați discutat cu medicul dumneavoastră riscul de sarcină multiplă implicat de procedură? N/A (a fost transferat un singur embrion).5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Medicul m-a programat de fiecare data in functie de posibilitatile noastre de a ajunge in Budapesta si de a sta 2 saptamani.6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a reținut cazul dumneavoastră și a adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Foarte mulțumit(ă); Comentarii:
  5. 5. Este vizibil pentru mine faptul ca medicul imi stie foarte bine cazul.7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii (sau a argumentat punctele de vedere opuse) și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Specific ca nu am intervenit cu preferinte in desfasurarea procedurii.8. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Nu pot sa atasez esecul meu in FET pe seama clinicii sau a doctorului. Cred ca a fost doar raspunsul organismului meu.9. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitateComentarii:N/AÎngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Comentarii:
  6. 6. Neutru (ă); Nu pot avea o parere obiectiva cu privire la embriologi deoarece nu am comunicat cu ei. Nu vorbesc o engleza cursiva si raspunsurile la intrebarile noastre au fost neconcludente.11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de îndrumarea unui psiholog;12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A.13. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? -Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii14. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Monitorizarea a fost delegată unui alt medic cu competențe în ecografie (dar dintr-o alta clinica);15. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie: Comentarii: N/A. La cilcul FET monitorizarea pe ciclul natural a afectuat-o medicul ginecolog din orasul in care locuiesc. Este vorba despre dr Elena Mihalceanu din Iasi.16. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: N/A (clinica nu are laborator propriu sau nu ați apelat la serviciile acestuia).Aspecte administrative17. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Comentarii:
  7. 7. Neutru (ă); Nu am intampinat probleme cu personalul administrativ. Programarile le-am facut direct cu Peter Kovacs si nu am avut contact cu perosnalul administrativ decat pe holul de asteptare si in momentul platii. Pot spune ca au fost politicosi.18. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă servicii suficiente pentru majoritatea pacienților interesați de FIV;19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Comentarii: Neutru (ă); Am semant un acord cu clinica cum ca-mi asum toate riscurile si stiu la ce ma expun. In rest informatiile majore le stiam dinante de procedura.20. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Foarte mulțumit(ă);Costul procedurii21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Foarte mulțumit(ă);22. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Ieftină (în raport cu alte alternative disponibile pe piață);Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 350 EURDetalii:Cost total procedură (aproximare): 350 EURCost total medicație (aproximare): 50 EUR.Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): - EUR
  8. 8. Costuri auxiliare (aproximare): 100 RON.Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? N/A.Impresie generală și recomandări:23. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da; Comentarii: Esecul meu in urma FET la Budapesta se datoareaza infertilitatii mele si raspunsului corpului meu si nu clinicii in sine, cu atat mai putin dr Peter Kovacs.24. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da;25. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Foarte mulțumit(ă);26. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Comentarii: Probabil ca da; Am un singur aspect pe care l-as lua in considerare (exceptand distanta fata de tara): faptul ca nu au posibilitatea sa efectueze teste genetice embrionare si nici nu le recomanda.27. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante:N/A

×