Chestionar feedback fiv 2 kaali intezet szeged

2,927 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,927
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,012
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Chestionar feedback fiv 2 kaali intezet szeged

 1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV)A. Date statistice despre pacient/cupluVă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV):1. Vârsta pacient (partenera): 30 – 35 ani; Detaliu: 31 ani.2. Domiciliu: România.3. Tip infertilitate:a. Infertilitate primară.b. Infertilitate masculină.4. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe (natural și cu asistență medicală, dacă e cazul) Între 3 – 5 ani. Detaliu: 5 ani.5. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Inseminare artificială; Detaliu: Număr tentative 5. Fertilizare in vitro; Detaliu: Număr tentative 2.6. Tabloul investigațiilor clinice (analize și intervenții) pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Investigații imagisticeDetaliu: test de permeabilitate trompe (un fel de HSG, doar ca cu echo endovaginal)7. Diagnostic privind cauzele infertilității Varicocel;
 2. 2. Detaliu diagnostic parteneră: -Detaliu diagnostic partener: varicocel (stabilit ulterior procedurii)B. Date privind procedura FIV1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Kaali Intezet Szeged2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În străinătate; Detaliu privind țara: Ungaria3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2007.4. Vă rugăm să precizați care au fost sursele de informare la care ați apelat în vederea optării pentru procedura FIV, medic și clinică (vă rugăm să bifați toate sursele aplicabile): Forumuri dedicate problemei infertilității5. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Zadori Janos6. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic cu care nu ați mai colaborat în trecut, ales în urma unor recomandări;7. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: nu stiu8. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. biolog, androlog, specialist ecografie monitorizare, psiholog etc.): nu cunosc numele lor, la clinica unde am fost doar un embriolog a fost implicat in procedura, alti specialisti nu.9. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii;10. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET);11. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației;12. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Sub 5 ovocite. Detaliu număr ovocite prelevate: 4.13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 2/3 de la puncție: Sub 3 embrioni.
 3. 3. Detaliu număr embrioni de ziua 3, inclusiv detalii calitate: 2 embrioni, detalii despre calitate foarteclare nu ne dadeau.14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): N/A.15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Doi.16. Rezultatul primului test beta HCG: Negativ.17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? N/A.18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? N/A.C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIVÎngrijirea acordată de specialistul în infertilitate1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră, respectiv de felul în care acesta a ținut cont de impactul emoțional al parcurgerii acestei proceduri? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Am fost f multumita pentru ca dr ne-a tratat ca si cum s-ar fi implicat emotional, ne-a transmis incredere dupa punctie si ET prin simplul fapt ca se bucura sincer de evolutia cazului nostru. Dupa punctie imediat, inca eram pe masa, mi-a zis foarte bucuros ca „ you have 4 oocytes” deci era incantat ca din 4 foliculi am avut tot 4 ovocite. Asta ca un exemplu de cat se implica emotional.2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Comentarii: Mulțumit(ă); Nu am fost chiar f multumita pt ca nu era genul care sa dea foarte multe lamuriri medicale, trebuia sa intrebam permanent, dar mergea pe principiul sa nu ingrijoreze inutil pacientii, pentru a nu le schimba starea de spirit, considera ca e foarte important pt reusita sa fie o stare de spirit buna, fara griji.
 4. 4. 3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care v-au fost explicate potențialele efecte adverse ale tratamentelor prescrise în cadrul procedurii (inclusiv riscul de hiperstimulare) și de felul în care materializarea acestora a fost monitorizată pentru a vă asigura siguranța ca pacient? Comentarii: Nemulțumit(ă); Nu mi s-a explicat mai nimic despre acest aspect.4. Vi s-a explicat și/sau ați discutat cu medicul dumneavoastră riscul de sarcină multiplă implicat de procedură? Nu.5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Comentarii: Mulțumit(ă); Am tinut legatura constant cu medicul prin e-mail, programarea mi-a facut-o el prin e-mail cu cateva luni inainte, in functie de cum i-am zis noi ca putem ajunge acolo, a tinut cont ca venim de asa de departe. Dar nu am fost multumita de comunicarea cu asistentele, care nu stiu engleza nici macar de baza. Si nu am fost multumiti de faptul ca la prima consultatie am fost lasati sa asteptam 4 ore, desi puteau sa ne spuna ca vom intra ultimii, in ordinea prioritatilor, erau mai intai punctii si ET-uri, apoi ecografii, apoi consulatii preliminare, cum eram noi. Insa asta tinea de organizarea interna a asistentelor, medicul apoi si-a cerut scuze pt situatie. Apoi in cursul procedurii nu am mai avut aceste nemultumiri, decat comunicarea defectuoasa cu asistentele.6. Cît de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a reținut cazul dumneavoastră și a adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Comentarii:
 5. 5. Mulțumit(ă); La fiecare echografie, ajusta doza de tratament, deci consider ca tratamentul a fost destul de personalizat. Nu stiu cat de bine a retinut cazul, pentru ca mereu avea dosarul nostru cu date in fata.7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii (sau a argumentat punctele de vedere opuse) și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Comentarii: Mulțumit(ă); Nu am avut dorinte speciale, m-am lasat pe „mana lui”, am avut mare incredere in el.8. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Comentarii: Nemulțumit(ă); Dupa primul FIV ni s-a spus ca putem relua procedura peste 3 luni si consider ca esecul la cel de-al doilea FIV s-a datorat faptului ca nu am asteptat suficient intre FIV-uri si din cauza asta am raspuns foarte prost la stimulare la FIV 2, am avut doar un ovocit. Abia atunci mi s-a zis ca puteam astepta mai mult intre FIV-uri (desi medicul mi-a ajustat mereu dozele de tratament, raspundeam foarte greu la stimulare, inexplicabil, mi s-a zis).9. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitateComentarii:N/AÎngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Comentarii:
 6. 6. Nemulțumit(ă); Nu am comunicat deloc cu embriologul, doar a doua zi dupa punctie ne-a spus cati embrioni am obtinut si de cate celule si cam atat. Nici noi nu am cerut mai multe amanunte.11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de îndrumarea unui psiholog;12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A.13. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Comentarii: Mulțumit(ă); In ciuda comunicarii defectuoase cu personalul clinicii , din cauza limbii, am fost multumita de felul cum am fost tratata, cu atentie la orice pas.Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii14. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Monitorizarea a fost realizată cu precădere de către specialistul în infertilitate;15. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie? Comentarii: Mulțumit(ă); Medicul cu care am facut procedura mi-a facut toate ecografiile, dar daca nu intrebam eu detalii, nu mi-ar fi zis. Decat ca „it’s ok”. Dar era foarte atent si implicat. Pentru noi a fost suficient, pt ca ne marea sentimentul de incredere.16. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: Comentarii:
 7. 7. Mulțumit(ă); Am facut putine analize, cele hormonale de ziua 3, la care intr-o ora a fost gata rezultatul si testul de sange beta HCG, gata tot intr-o ora. Am asteptat foarte putin inainte de recoltare.Aspecte administrative17. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Comentarii: Nemulțumit(ă); Singurul cu care am comunicat bine a fost medicul, in rest cu personalul clinicii nu am comunicat mai deloc din cauza ca nu stiau mai deloc limba engleza. Si nu ne-a convenit ca nu ni s-a spus cat avem de asteptat, in conditiile in care se stia asta.18. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă servicii suficiente pentru majoritatea pacienților interesați de FIV;19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Comentarii: Mulțumit(ă); Nu ni s-au oferit informatii printate decat in hartiile pe care le-am citit si semnat in vederea anesteziei si am mai avut un fel de contract unde se explica procedura FIV, toate in engleza.20. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Foarte mulțumit(ă); Comentarii:
 8. 8. Intimitate- am fost surprinsa de cat de bine s-au comportat cu noi in aceasta privinta, nu simteai ca esti la control, practic in permanenta aveai ceva care sa te acopere si felul in care se purtau nu te facea sa te simti invadata in intimitate. Confidentialitate – singurul cu care am discutat problemele a fost dr. si am fost foarte multumiti in aceasta privinta.Costul procedurii21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Noi am platit efectiv doar procedura, fara analize, si costurile erau afisate la receptie. (la FIV 2 ne-au facut reducere, nu am mai platit procedura ICSI in sine, pt. ca am avut doar 1 embrion)22. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Accesibilă în raport cu calitatea serviciilor oferite; dar si Ieftină (în raport cu alte alternative disponibile pe piață);Comentarii:Am bifat 2 casute pt ca la vremea respectiva costul FIV la Szeged era probabil cel mai mic, avandin vedere ca e o clinica privata (in opinia mea era la nivelul costului FIV la spitalul Panait Sarbu sila jumatate din costul FIV in clinicile private romanesti).Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 2000 EURDetalii:Cost total procedură (aproximare): 1500 EURCost total medicație (aproximare): 500 EURCost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 200 EUR
 9. 9. Costuri auxiliare (aproximare): 50 EUR - Consultatia preliminaraObs. Restul analizelor si ecografiilor au fost cuprinse in pretul procedurii.Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? N/A.Impresie generală și recomandări:23. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Probabil ca da; Nu as recomanda 100% din cauza comunicarii deficitare in clinica, organizarii mai defectuoase in cazuri de aglomeratie, a slabei comunicari cu embriologii.24. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Probabil ca da; Nu as recomanda 100% din cauza ca am considerat ca s-a grabit in cazul nostru sa ne indrume catre o noua incercare FIV, la 3 luni diferenta de prima. Inrest l-as recomanda pe dr. Zadori pt ca a fost f atent cu noi, ne-a indus mereu un sentiment de incredere, ne gandea tratamentul personalizat, parea ca se implica personal.25. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Mulțumit(ă);26. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Comentarii:
 10. 10. Probabil ca nu; Daca ar mai fi fost sa incerc un FIV, as fi ales clinica Kaali Budapesta, din cauza ca sunt aceleasi preturi, dar mai putin aglomerati si am primit informatii pozitive referitoare la dr. Kovacs de acolo (informatii de pe forumuri) Daca ar fi sa am un medic ginecolog curant, l-as alege tot pe dr. Zadori.27. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante:Pentru cine nu stie limba engleza sau maghiara este mai greu. Sunt prezente pe acolo diversepersoane care isi ofera serviciile de traducatori, dar se implica exagerat in discutiile cu medicii, decie de preferat pentru cupluri sa nu apeleze la ele, mai degraba cu un minim de engleza se inteleg cumedicul.

×