Chestionar feedback fiv 2 columna medical center

1,225 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,225
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
813
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Chestionar feedback fiv 2 columna medical center

  1. 1. 1 Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV) A. Date statistice despre pacient/cuplu Vă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV): 1. Vârsta pacient (partenera): 30 – 35 ani; 2. Domiciliu: România; 3. Tip infertilitate: a. Infertilitate primară; b. Infertilitate mixtă; 4. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe (natural și cu asistență medicală, dacă e cazul) Între 3 – 5 ani; 5. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Fertilizare in vitro; Detaliu: Număr tentative: 1. 6. Tabloul investigațiilor clinice (analize și intervenții) pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Investigații imagistice Detaliu (precizați investigațiile efectuate): histeroscopie, HSG 7. Diagnostic privind cauzele infertilității 1 Acest formular este proprietatea Asociatiei SOS Infertilitatea. Utilizarea sau reproducerea sa nu este permisa decat cu acordul scris al conducerii asociatiei.
  2. 2. Alte afecțiuni uterine sau cervicale; B. Dateprivind procedura FIV 1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Columna Medical Center (Bucuresti) 2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România; 3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2012. 4. Vă rugăm să precizați care au fost sursele de informare la care ați apelat în vederea optării pentru procedura FIV, medic și clinică: Rude sau prieteni din cercul apropiat; 5. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Diana Cocei, Dr. Niculescu 6. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic cu care nu ați mai colaborat în trecut, ales în urma unor recomandări; 7. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: Dr. Diana Cocei 8. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. biolog, androlog, specialist ecografie monitorizare, psiholog etc.): 9. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii; 10. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET); 11. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației; 12. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Sub 5 ovocite; 13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 2/3 de la puncție: Între 4 – 8 embrioni; 14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție):
  3. 3. Între 1 – 3 blastociști; 15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Trei; 16. Rezultatul primului test beta HCG: Pozitiv (peste 5); 17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? Da; 18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? Nu, a intervenit avort spontan în primul trimestru de sarcină; C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIV Îngrijirea acordată de specialistul în infertilitate 1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră, respectiv de felul în care acesta a ținut cont de impactul emoțional al parcurgerii acestei proceduri? Comentarii: Mulțumit(ă); Nu am scris foarte multumita pentru ca exista cu siguranta loc de mai bine; pe de alta parte, neavand termeni de comparatie, ma limitez la multumita. 2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Dna. Dr. Cocei mi-a explicat de fiecare data si de nenumarate ori raspunsurile la toate nelamuririle nosatre. 3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care v-au fost explicate potențialele efecte adverse ale tratamentelor prescrise în cadrul procedurii (inclusiv riscul de hiperstimulare) și de felul în care materializarea acestora a fost monitorizată pentru a vă asigura siguranța ca pacient? Comentarii: Neutru (ă); Nu-mi amintesc acum daca mi-au fost explicate aceste aspecte. 4. Vi s-a explicat și/sau ați discutat cu medicul dumneavoastră riscul de sarcină multiplă implicat de procedură?
  4. 4. Nu; 5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Comentarii: Mulțumit(ă); M-a deranjat la inceput ca nu am tinut legatura direct cu doamna doctor, dar asistenta care ne-a monitorizat a fost foarte draguta. 6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a reținut cazul dumneavoastră și a adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Mulțumit(ă); 7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii (sau a argumentat punctele de vedere opuse) și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Comentarii: Neutru (ă); Noi am lasat-o pe doamna doctor sa procedeze cum a crezut dansa ca este mai bine. 8. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Comentarii: Mulțumit(ă); Am fost multumita de faptul ca, la dorinta mea de a incepe cat mai repede inca o procedura, atat dna. Dr. Cocei, cat si dl. Dr. Niculescu mi-au spus ca mai devreme de 5/6 luni dansii nu cred ca ar trebui sa mai repet inca o procedura (dupa ce am pierdut sarcina a trebuit sa fac un chiuretaj pentru ca nu se eliminase tot). 9. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitate Îngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV
  5. 5. 10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Mulțumit(ă); 11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Da, însă implicarea psihologului a fost limitată la o singură ședință formală de evaluare; 12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? Comentarii: Foarte nemulțumit(ă). Mi s-a parut pierdere de timp si bani (consultatia a fost 300 RON, cred) 13. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Foarte mulțumit(ă); Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii 14. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Monitorizarea a fost realizată cu precădere de către specialistul în infertilitate; 15. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie N/A. 16. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: Comentarii: Mulțumit(ă); Analizele le-am facut in cadrul clinicii; au fost si situatii cand a fost mai aglomerat, dar in principiu a fost ok. Aspecte administrative 17. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Fetele de la receptie au fot tot timpul dragute si prompte.
  6. 6. 18. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Imi este greu sa cuantific daca au sau nu servicii de ultima generatie sau nu, nestiind exact ce presupune acest lucru. 19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Nu am beneficat de materiale informative tipărite. 20. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Mulțumit(ă); Costul procedurii 21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Comentarii: Neutru (ă); Ar trebui din timp sa ni se spuna ce costuri pot fi cu privire la analize (macar estimativ); costul procedurii il stiam, dar costurile analizelor sunt si ele semnificative. 22. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Costisitoare, fără a recompensa prin calitate; Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 6.000 EUR Detalii: Cost total procedură (aproximare): 2.700 EUR Cost total medicație (aproximare): 1.000 EUR Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 1.000 EUR Costuri auxiliare (aproximare): 1.000 EUR (operatia sotului) Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? Nu.
  7. 7. Impresie generală și recomandări: 23. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Probabil ca da; 24. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da; 25. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Mulțumit(ă); 26. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Categoric da; Comentarii: As continua sa apelez la dansa pentru ca am incredere in doamna dr. Cocei. In plus, avand in vedere problemele de infertilitate pe care le avem, faptul ca la prima procedura am ramas totusi insarcinata, consider ca a reprezentat un succes al procedurii. 27. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante: Este foarte important ce simtit cand intrati prima data intr-o astfel de clinica. Mergeti pe instinct!

×