Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Chestionar feedback fiv 1 med_life_formular testare

1,284 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Chestionar feedback fiv 1 med_life_formular testare

  1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV)A. Date statistice despre pacient/cupluVă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV):1. Vârsta pacient: 30 – 35 ani; Detaliu: 30 ani.2. Vârstă partener: 30 – 35 ani; Detaliu: 32 ani.3. Domiciliu: România.4. Tip infertilitate:a. Infertilitate primară.b. Infertilitate mixtă.5. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe natural Între 3 – 5 ani. Detaliu: 18 luni.6. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe cu asistență medicală Între 1 – 2 ani; Detaliu: 24 luni.7. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Monitorizare ecografică și act sexual dirijat medical; Detaliu: 6 luni. Inseminare artificială; Detaliu: Număr tentative 2.8. Tabloul investigațiilor clinice pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Anticorpi antispermatici (ambii parteneri)
  2. 2. Investigații specifice trombofilii/coagulare Investigații imagisticeDetaliu: ecografii endovaginale, laparoscopie exploratorie. Alte investigațiiDetaliu: ecografie abdominala; consult hematologie.9. Diagnostic privind cauzele infertilității Endometrioză; Altele.Detaliu diagnostic parteneră: endometrioza severa, partial infertilitate tubara rezolvata chirurgicalDetaliu diagnostic partener: suspiciune anticorpi antispermaticiPosibil modificare cariotip in cazul unuia dintre parteneri afectand gametogeneza.B. Dateprivind procedura FIV1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: MedLife S.A.2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România;3. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Dragos Albu4. Medicul cu care ati efectuat procedura este: Medicul (specialist in infertilitate) pe care il frecventati in mod regulat;Detaliu: Perioada in care am colaborat anterior cu medicul este de 10 luni.5. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat:Dr. Mihaela Radu6. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. genetician, biolog, specialist ecografie monitorizare, psiholog):Dr. Doinita Gache – monitorizare ecografica7. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii;8. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET);
  3. 3. 9. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației;10. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Între 11 – 15 ovocite; Detaliu număr ovocite prelevate: 11.11. Numărul ovocitelor fecundate (zigoților obținuți) la 24 h de la puncție: Între 8 – 12 zigoți. Detaliu număr ovocite fecundate: 10.12. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 3 de la puncție: Peste 8 embrioni. Detaliu număr embrioni de ziua 3, inclusiv detalii calitate: 9 embrioni, din care 3calitatea I, 4 calitatea I-II, 1 calitatea II, 1 neviabil. .13. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): N/A.14. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Trei.15. Rezultatul primului test beta HCG: Pozitiv (peste 5).16. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? Da.17. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? Da.C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIVÎngrijirea acordată de specialistul în infertilitate1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră? Neutru (ă);2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Foarte mulțumit(ă);3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Comentarii:
  4. 4. Mulțumit(ă); Programarea se face cu minim 3 saptamani inainte, insa medicul mentine un contact prompt prin e-mail, telefon (SMS) si asistenta.4. Cât de mulțumit(ă) ați fost de cât de bine a înțeles și a reținut cazul/tratamentul dumneavoastră medicul? Mulțumit(ă);5. Cît de mulțumit(ă) ați fost de felul în care a fost adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Foarte mulțumit(ă);6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Mulțumit(ă);7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Comentarii: Neaplicabil. Procedura s-a finalizat cu succes.8. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitateComentarii:In ansamblu, colaborarea a decurs foarte bine, in ciuda faptului ca medicul este foarte solicitat. Nuam avut senzatia ca s-ar lucra pe loturi (tratamentul a fost in permanenta adaptat), echipa medicalas-a deplasat pentru punctie sambata, in afara programului de lucru.Îngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV9. Cât de mulțumit(ă) ați fost de competența medicului embriolog implicat în procedură? Foarte mulțumit(ă);10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat?
  5. 5. Comentarii: Mulțumit(ă); Am fost informata de evolutie chiar si pe parcursul weekendului.11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de îndrumarea unui psiholog;12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A.13. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui genetician? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de consultarea unuigenetician;14. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu geneticianul? Comentarii: N/A. Clinica ofera serviciile unui genetician, insa acesta este consultat doar la nevoie.15. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Comentarii: Nemulțumit(ă); Asistentele de la recoltare au dovedit putina experienta, motiv pentru care una dintre vene a fost suprasolicitata, ceea ce a cauzat o suferinta nenecesara. Persoana de la Terapie Intensiva prezenta pe parcursul punctiei s-a dovedit incompetenta ( montarea liniei venoase a fost ratata de trei ori), iar un nerv de la mana a fost lezat, perioada de tratament si refacere post afectare fiind de peste 1 luna. In plus, aceeasi persoana a demonstrat o lipsa inacceptabila de cunostinte privind relationarea cu pacientul.Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii16. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată:
  6. 6. Monitorizarea a fost delegată unui alt medic cu competențe înecografie;17. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie Comentarii: Nemulțumit(ă); In general, am asteptat foarte mult (chiar peste 2 ore) pentru monitorizarea ecografica a ovulatiei. Dr. Doinita Gache nu mi-a lasat impresia unui doctor foarte competent si nu pare sa stie sa trateze cu pacientii (adeseori m-am simtit jignita de remarcile dumneaei).18. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: Comentarii: Foarte nemulțumit(ă). O eroare de laborator in analizele hormonale a fost aproape de a devansa nejustificat data punctiei, ceea ce ar fi putut compromite procedura. A fost necesar sa repet analiza.Aspecte administrative19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Neutru (ă);20. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă servicii suficiente pentru majoritatea pacienților interesați de FIV;21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Materialele oferite mi s-au parut bine documentate si utile.22. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Mulțumit(ă);
  7. 7. Costul procedurii23. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Mulțumit(ă);24. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Costisitoare, însă reflectând corect valoarea serviciilor oferite;Comentarii:Consider ca preturile practicate sunt medii-mari in raport cu cele ale altor clinici, insa rata dereusite (intre 30 – 50%) justifica acest fapt.Detalii:Cost total procedură (aproximare): 7800 RON (inclusiv decontarea prin Subprogramul NationalFIV/ET).Cost total medicație (aproximare): 5000 RON.Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 2000 RON (cu abonament).Costuri auxiliare (aproximare): 1200 RON.Impresie generală și recomandări:25. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Probabil ca da;26. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da;27. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Mulțumit(ă);28. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Categoric da;
  8. 8. 29. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante:Conditiile generale oferite de clinica sunt bune, mai ales in comparatie cu cele din institutiilepublice. Am fost foarte multumita de colaborarea cu specialistul in infertilitate. Echipa de medicispecialisti a demonstrat, in general, competenta. Pregatirea personalului auxiliar lasa insa de dorit.Exista riscuri legate de acuratetea rezultatelor oferite de laborator. Aspectele administrative arputea fi inca imbunatatite.

×