Chestionar feedback fiv 1 columna medical center

1,452 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,452
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
871
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Chestionar feedback fiv 1 columna medical center

  1. 1. 1 Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgerii unui ciclu de fertilizare in vitro (FIV) A. Date statistice despre pacient/cuplu Vă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului FIV): 1. Vârsta pacient (partenera): 20 – 29 ani; 2. Domiciliu: România; 3. Tip infertilitate: a. Infertilitate primară; b. Infertilitate masculină; 4. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe (natural și cu asistență medicală, dacă e cazul) Între 3 – 5 ani; Detaliu: 36 luni. 5. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Monitorizare ecografică și act sexual dirijat medical; 6. Tabloul investigațiilor clinice (analize și intervenții) pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Serologia Torch Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Investigații specifice trombofilii/coagulare Investigații imagistice 1 Acest formular este proprietatea Asociatiei SOS Infertilitatea. Utilizarea sau reproducerea sa nu este permisa decat cu acordul scris al conducerii asociatiei.
  2. 2. Detaliu: ecografii endovaginale, HSG, 1 histeroscopie exploratorie , 1 histeroscopie operatorie (extirpare polipi endocavitari) 7. Diagnostic privind cauzele infertilității Alte afecțiuni uterine sau cervicale; Varicocel; Detaliu diagnostic parteneră: polipi edocavitari –extirpati histeroscopic Detaliu diagnostic partener: varicocel operat – fara imbunatatiri semnificative ale spermogramei B. Dateprivind procedura FIV 1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Columna Medical Center (Bucuresti) 2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România; 3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2013. 4. Vă rugăm să precizați care au fost sursele de informare la care ați apelat în vederea optării pentru procedura FIV, medic și clinică (vă rugăm să bifați toate sursele aplicabile): Internet; Forumuri dedicate problemei infertilității; 5. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Diana Cocei , Dr. Cezara Bucur 6. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic cu care nu ați mai colaborat în trecut, ales în urma unor recomandări; 7. Vă rugăm să precizați numele embriologului care a fost implicat: dr. Diana Cocei si dr. Monica Dascalescu 8. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. biolog, androlog, specialist ecografie monitorizare, psiholog etc.): 9. Procedura FIV a fost efectuată cu: Gameți proprii; 10. Procedura FIV a presupus: Parcurgerea unui ciclu de FIV complet (inclusiv embriotransfer - ET); 11. Embriotransferul a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației;
  3. 3. 12. Numărul de ovocite prelevate în urma puncției: Peste 15 ovocite; 13. Numărul embrionilor în evoluție în ziua 2/3 de la puncție: Peste 8 embrioni; 14. Numărul de blastociști obținuți (embrioni în ziua 5 de la puncție): Între 1 – 3 blastociști; Detaliu număr blastociști obținuți: 2 blastocisti obtinuti Mentiune: nu am lasat toti embrionii obtinuti sa evolueze pana la blastocist deoarece am congelat o parte din ei in ziua 3. 15. Numărul embrionilor transferați în cadrul ciclului de FIV: Doi; 16. Rezultatul primului test beta HCG: Pozitiv (peste 5); 17. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? Nu, implantarea nu a condus la o sarcină viabilă; 18. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? N/A. C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii FIV Îngrijirea acordată de specialistul în infertilitate 1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră, respectiv de felul în care acesta a ținut cont de impactul emoțional al parcurgerii acestei proceduri? Mulțumit(ă); 2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Foarte mulțumit(ă); 3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care v-au fost explicate potențialele efecte adverse ale tratamentelor prescrise în cadrul procedurii (inclusiv riscul de hiperstimulare) și de felul în care materializarea acestora a fost monitorizată pentru a vă asigura siguranța ca pacient? Foarte mulțumit(ă); 4. Vi s-a explicat și/sau ați discutat cu medicul dumneavoastră riscul de sarcină multiplă implicat de procedură?
  4. 4. Da; 5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Comentarii: Mulțumit(ă); Programarile nu trebuie facute cu foarte mult timp inainte insa exista intarzieri destul de mari. S-a intamplat sa astept pe hol 1-2 ore peste ora programata. Contactul cu medicul a fost asigurat prin asistenta. 6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a reținut cazul dumneavoastră și a adaptat protocolul FIV/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Foarte mulțumit(ă); 7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii (sau a argumentat punctele de vedere opuse) și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Foarte mulțumit(ă); 8. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Am fost chemata pentru o consultatie in timpul careia am stabilit planul pentru FET. 9. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitate Comentarii: N/A Îngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura FIV 10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul embriolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat?
  5. 5. Foarte mulțumit(ă); 11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de îndrumarea unui psiholog; Alte situații. Detaliu - Vă rugăm specificați natura situației: clinica cere un aviz psihologic inainte de procedura. Personal, nu consider ca m-a ajutat cumva acea discutie cu psihologul, as fi preferat sa o evit. 12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A. 13. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. medic secund, biolog, asistente, anestezist, personal terapie intensivă)? Comentarii: Mulțumit(ă); Am fost foarte multumita de colaborarea cu biologul si asistentele. Am facut un set de analize in acest scop insa nu a existat un consult pre-anestezic propriu-zis sau vreo discutie cu anestezistul inainte de procedura. Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii 14. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a facut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Monitorizarea a fost realizată cu precădere de către specialistul în infertilitate; 15. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie? Comentarii: Neutru (ă); Totul a decurs bine, singura neplacere a fost timpul de asteptare. 16. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: Comentarii:
  6. 6. N/A (clinica nu are laborator propriu sau nu ați apelat la serviciile acestuia). Clinica nu are laborator propriu insa recolteaza si trimit probele catre laboratoarele cu care colaboreaza. Nu am avut neplaceri in acest sens. Aspecte administrative 17. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Comentarii: Mulțumit(ă); Comunicarea cu asistentele s-a desfasurat in general foarte bine. A existat o problema de comunicare in perioada testarii beta HCG insa a fost generata de o situatie deosebita de natura personala. Personalul de la receptie este politicos. 18. Considerați că gama de servicii oferită la momentul experienței dumneavoastră de clinică este suficientă sau ea ar trebui extinsă? Clinica oferă servicii complexe și de ultimă generație; 19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Foarte mulțumit(ă); 20. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Foarte mulțumit(ă); Costul procedurii 21. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii, cost rezerve, cost anestezie etc.? Mulțumit(ă); 22. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Costisitoare, însă reflectând corect valoarea serviciilor oferite;
  7. 7. Am fost multumita de calitatea serviciilor oferite dar consider costul procedurii ca fiind destul de ridicat. Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 4.950 EUR Detalii: Cost total procedură (aproximare): 2.900 EUR Cost total medicație (aproximare): 800 EUR Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 600 EUR (analizele premergatoare s-au intins pe parcursul unei perioade destul de indelungate si nu toate sunt obligatorii pentru toate pacientele; pentru a estima costul le-am luat in calcul doar pe cele facute in ultimele 6 luni si care au fost obligatorii pentru cazul nostru). Costuri auxiliare (aproximare): 650 EUR (500 EUR stocarea embrionilor, aproximativ 150 EUR analizele de pe parcursul procedurii) Procedura a fost desfășurată în cadrul Subprogramului FIV/ET? Nu. Impresie generală și recomandări: 23. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da; 24. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Categoric da; 25. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Foarte mulțumit(ă); 26. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Categoric da; 27. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante: N/A

×