Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Programació a l'escola?

785 views

Published on

Presentació d'introducció al curs de Programació en Scratch

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Programació a l'escola?

 1. 1. http://blog.pluralsight.com ProgramacióProgramació a l'escola?
 2. 2. 99habilitats d'aprenentatge per al Segle XXI
 3. 3. Habilitats d'Informació i Alfabetisme en Mitjans seleccionar, crear i manejar múltiples formes de mitjans: text, imatges, animacions i enregistraments d'àudio i vídeo http://fundacionjuliancerdan.org/multimedia 1.1.
 4. 4. Habilitats de Comunicació compromet als joves en la tria, manipulació i interacció amb una varietat de mitjans per poder-se expressar de manera creativa i persuasiva http://eclecticedu.blogspot.com.es 2.2.
 5. 5. Habilitats de Pensament Crític i Pensament Sistèmic experiències directes de detecció, retroalimentació i altres conceptes fonamentals dels sistemes http://www.startres.net 3.3.
 6. 6. Identificar problemes, formular-los i solucionar-los reflexionar sobre un pla, pensar com segmentar el problema en passos i implementar-los usant els blocs de programació https://caridadenlaverdad.wordpress.com 4.4.
 7. 7. Creativitat i curiositat intel·lectual compromet als joves en la recerca de solucions innovadores a problemes inesperats http://www.cubestrategy.es/creatividad/ 5.5.
 8. 8. Habilitats interpersonals i col·laboratives Els objectes visuals i el codi modular recolzen la col·laboració, permetent als estudiant treballar junts en projectes i fer intercanvi d'objectes i de codis http://blocs.xtec.cat/cooperis 6.6.
 9. 9. Auto-direcció Quan els joves treballen en idees de projectes que tenen per a ells especial significat, aquestes els proveeixen de motivació interna per superar els reptes i les frustracions http://tusvistas.com 7.7.
 10. 10. Rendició de comptes i Adaptabilitat Quan els estudiants creen projectes, tenen en ment una audiència, i han de pensar de quina manera reaccionaran i respondran altres persones als seus projectes http://www.triforma.es/category/innovacion-organizacional/ 8.8.
 11. 11. Responsabilitat Social Com els programes de Scratch són distribuibles, els estudiants els poden usar per realitzar discussions de temes importants amb altres membres del seu entorn educatiu http://www.infanciayeducacion.com 9.9.
 12. 12. 1515raons donades per experts que expliquen per què els joves necessiten aprendre a programar
 13. 13. “Crec que tots en aquest país han d'aprendre a programar un ordinador, ja que t'ensenya a pensar.” T'ensenya a pensar http://www.gameit.es 1.1. Steve Jobs Fundador d'Apple
 14. 14. “Si es pot programar una computadora, tu pots aconseguir els teus somnis. El teu ordinador no es preocupa pels teus antecedents familiars, el teu sexe, només que saps com programar. Però només s'està ensenyant en un petit grapat d'escoles, per què? ” https://about.me/dickcostolo Aconseguir els teus somnis Dick Costolo CEO de Twitter 2.2.
 15. 15. “La nostra política a Facebook és, literalment, contractar tants talentosos enginyers com poguem trobar. Simplement no hi ha prou persones que estan capacitades i tinguin aquestes habilitats avui. ” Necessitem talent http://www.revistasmartphone.com/tendencias Mark Zuckerberg Fundador de Facebook 3.3.
 16. 16. “Fa cent anys, la gent es va enfrontar amb l'opció d'aprendre a llegir o romandre obrers analfabets que es quedaven enrere en un món que es modernitzava ràpidament. En aquest segle, sent capaç de dominar un món que serà completament informatitzat, fixarà a part aquells que poden viure amb èxit en el futur d'aquells que seran totalment deixats enrere“. Tu no et quedaràs enrere http://mashable.com Yishan Wong CEO de Reddit 4.4.
 17. 17. “Crec que la tecnologia ha de donar-nos superpoders. Tothom hauria de tenir l'oportunitat d'aprendre a pensar, analitzar i crear amb la tecnologia “. Et dóna superpoders http://bustermovie.com Hilary Mason Cap Científic de Bitly 5.5.
 18. 18. “Cada estudiant mereix l'oportunitat d'aprendre programació de computadores. La codificació pot desbloquejar la creativitat i obrir les portes per a tota una generació d'estudiants. Necessitem més programadors –no només a la industria de la tecnologia, sinó en tots els sectors “. Desbloquejar la creativitat i obrir portes http://www.cnbc.com/2015 Mark Pincus CEO i Fundador de Zynga 6.6.
 19. 19. “Tot el món ha de saber com funciona el nostre món digital, no només els enginyers “. La codificació és la nova alfabetització http://article.wn.com/view/2014 Mark Surman Director Executiu de Mozilla 7.7.
 20. 20. “Per preparar la humanitat per als propers 100 anys, necessitems que més dels nostres nens aprenguin habilitats de programació informàtica, independentment de la seva futura professió. Junt amb la lectura i l'escriptura, la capacitat de programar definirà quant educada està una persona”. Preparació per al futur http://www.wired.co.uk/magazine/archive/2013 Salman Khan Fundador de Khan Academy 8.8.
 21. 21. “Hem de treballar amb diligència per democratitzar l'aprenentatge de la informàtica perquè a cap grup se li negui l'accès a aquest coneixement fonamental. Això no només és una qüestió de drets civils. La informàtica como necessita desesperadament perspectives diverses i múltiples. ” Necessitat de la diversitat i múltiples perspectives http://abcgreatpix.com Jane Margolis Investigador Senior de UCLA 9.9.
 22. 22. “Aquí estem, 2014, tots depenem de la tecnologia per comunicar-nos i cap de nosaltres sabem llegir i escriure codi. És important per als nens, en aquest moment, a partir de 8 anys d'edat, llegir i escriure codi. ” Tots depenem de la tecnologia http://offclouds.com will.i.am Músic i Emprenedor 10.10.
 23. 23. “La programació et permet pensar sobre el pensament, i mentre es depura aprens aprenent”. Pensar sobre el pensament http://i.ytimg.com/vi/H7Shpydp2q0 Nicholas Negroponte Fundador i President Emèrit del Media Lab del MIT 11.11.
 24. 24. “És vostè creatiu? Li agrada la resolució de problemes? És el treball en equipl una fortalesa? Vostè vol tenir el poder de canviar el món? Si respon “sí” a tot, aleshores la informàtica – programació – és per a vostè! “ Ser creatiu, resoldre problemes i aprendre del treball en equip http://lazowska.cs.washington.edu Ed Lazowska Ciències de la Computació i Enginyeria de la Universitat de Washington 12.12.
 25. 25. “Aprendre codi fa que els nens se sentin capaços, creatius, i amb confiança. Si volem que els nostres joves conservin aquestes característiques en l'edat adulta, una gran opció és exposar-los a la programació informàtica en la seva joventut “. Se senten capaços, guanyen confiança http://www.fastcompany.com/3033534/innovation-agents Susan Wojcicki Vicepresidenta senior de Google 13.13.
 26. 26. “Tots els nens d'avui tindran, junt amb la lectura, escriptura i aritmètica, un coneixement bàsic de la computació i el paper que desenvolupa en una àmplia gamma de disciplines. La programació és la participació i l'empoderament. És una habilitat necessària al segle XXI “. És una habilitat necessària al segle XXI http://www.entrepreneur.com/article/230961 Ene Cuny Oficial de Programes de la Fundació Nacional per a la Ciència 14.14.
 27. 27. “Crec que si algú m'hagués dit que el software tracta realment sobre la humanitat, que és realment ajudar la gent mitjançant l'ús de la tecnologia informàtica, hauria canviat la meva perspectiva molt abans.” Ajudar la humanitat https://www.pinterest.com/pin/243757398557338075/ Vanessa Hurst Co-fundadora de Girl Develop It 15.15.
 28. 28. Programació a l'escolaescola
 29. 29. http://mediashift.org/2015
 30. 30. Anys 80: LogoLogo
 31. 31. ScratchScratch 2.02.0 Scratch Jr.Scratch Jr. S4AS4A
 32. 32. App InventorApp Inventor
 33. 33. I un pas més enllà... la RobòticaRobòtica
 34. 34. Bee-BotBee-Bot
 35. 35. Blue BotBlue Bot
 36. 36. Pro-BotPro-Bot
 37. 37. LegoLego WeDoWeDo
 38. 38. Aisoy1Aisoy1
 39. 39. MakeyMakey MakeyMakey
 40. 40. ArduinoArduino
 41. 41. LegoLego MindstormsMindstorms
 42. 42. Ensenyar a programar va de la mà de fer treballar el cervellcervell, i no només el dit sobre el ratolí

×