Pembelajaran berasakan projek (asgmen)

508 views

Published on

disediakan oleh Latifah, Atiekah, Salwah dan Khalid

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
508
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
28
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pembelajaran berasakan projek (asgmen)

  1. 1. Pelajar membuat Tugasanrefleksi sepanjang Tugasan mengikut pelaksanaan kurikulum Mengikut projek. kemampuan pelajar Pembentangan, Strategi Menentukan jadualpenyelarasan dan kerjapemurnian projek pelaksanaan Pembelajaran berasaskan pastikan bilanganPenyediaan JPT ahli kumpulan kecil dan PMM projek Bimbingan dan Pelaksanaan dan Penilaian haruslah pemantauan guru perancangan projek dilaksanakan sepanjang tempoh haruslah sepanjang tempoh projek berperingkat projek.
  2. 2. PROJEK KAJI PROJEK HASIL SELIDIK TANGAN PROJEK JENIS- PROJEK LAWATAN JENISPENGHASILAN PROJEK PROJEK PROJEK PEMBELAJARAN KEGUNAAN KHUSUS
  3. 3. PRINSIP-PRINSIP MELAKSANAKAN PROJEK HASIL TANGANTentukan objek yang hendak dihasilkan adalah berdasarkan minatdan kebolehan pelajar. Pastikan bahan-bahan keperluan adalah mencukupi.Berikan penerangan yang jelas kepada pelajar-pelajar tentang caramenghasilkan objek itu. Tunjukkan contoh atau memberi tunjuk cara bagaimana menghasilkan objek ituTetapkan tempoh masa yang boleh digunakan bagi menghasilkansesuatu objek Mengadakan perbincangan tentang hasil tugas yang telah dibuatPamerkan objek-objek yang dihasilkan dengan baik dan menariksebagai galakan.
  4. 4. DEMONSTRASI GURUPENILAIAN PROJEK PENGAGIHAN HASIL TANGAN TUGAS APLIKASI PEMANTAUAN GURU PELAJAR

×