Pembelajaran berasakan projek (asgmen)

2,431 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,431
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
172
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pembelajaran berasakan projek (asgmen)

  1. 1. Pelajar membuat refleksi Tugasan sepanjang pelaksanaan Tugasan mengikut kurikulum Mengikut kemampuan projek. pelajarPembentangan, penyelarasan Strategi Menentukan jadual kerja pelaksanaan dan pemurnian projek Pembelajaran berasaskan pastikan bilangan ahli kumpulan kecil projek Penyediaan JPT dan PMM Bimbingan dan pemantauan guru sepanjang tempoh Pelaksanaan dan Penilaian haruslah projek perancangan projek haruslah dilaksanakan sepanjang berperingkat tempoh projek.
  2. 2. PROJEK KAJI PROJEK HASIL SELIDIK TANGAN PROJEK JENIS- PROJEK LAWATAN JENISPENGHASILAN PROJEK PROJEK PROJEK PEMBELAJARAN KEGUNAAN KHUSUS
  3. 3. PRINSIP-PRINSIP MELAKSANAKAN PROJEK HASIL TANGANTentukan objek yang hendak dihasilkan adalah berdasarkan minatdan kebolehan pelajar. Pastikan bahan-bahan keperluan adalah mencukupi.Berikan penerangan yang jelas kepada pelajar-pelajar tentang caramenghasilkan objek itu. Tunjukkan contoh atau memberi tunjuk cara bagaimana menghasilkan objek ituTetapkan tempoh masa yang boleh digunakan bagi menghasilkansesuatu objek Mengadakan perbincangan tentang hasil tugas yang telah dibuatPamerkan objek-objek yang dihasilkan dengan baik dan menariksebagai galakan.
  4. 4. DEMONSTRASI GURUPENILAIAN PROJEK PENGAGIHAN HASIL TANGAN TUGAS APLIKASI PEMANTAUAN GURU PELAJAR

×