SlideShare a Scribd company logo

Përmbledhja e Personit të Krishtit

Ai eci midis njerëzve dhe jetoi jetën më të mrekullueshme të jetuar ndonjëherë. Karakteri i Tij i panjollë, i patëmetë nga çdo aspekt, bëri që edhe armiqtë e tij ta lavdëronin. Jeta e Tij ishte unike. Asnjë njeri i papërsosur nuk mund ta kishte sajuar Atë.

1 of 29
Download to read offline
MËSIMI 2
PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2
“Kush thonë turmat
se jam unë?”
LUKA 9:18
MËSIMI 2
PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2
Dhe kjo është jeta e përjetshme, të
të njohin ty, të vetmin Perëndi të
vërtetë, dhe Jezu Krishtin që ti ke
dërguar.
GJONI 17:3
PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT
1. EMRAT E TIJ
JEZUS, “sepse ai do të shpëtojë popullin e tij nga mëkatet e tyre”,
Mateu 1:21.
JEZUS = “Perëndia [Jehovai] shpëton”
SHPËTIMTARI HYJNOR!
“Duke pritur shpresën e lume dhe të shfaqurit e lavdisë të të
madhit Perëndi dhe të Shpëtimtarit tonë Jezu Krisht”, Titit 2:13
“Unë, unë jam ZOTI dhe përveç meje nuk ka Shpëtimtar tjetër”,
Isaia 43:11
2
PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT
1. EMRAT E TIJ
“sepse sot në qytetin e Davidit lindi për ju një Shpëtimtar,
që është Krishti, Zoti”, Luka 2:11
KRISHTI = MESIA = I VAJOSURI
ÇLIRUESI I PREMTUAR!
Gruaja i tha: “Unë e di se do të vijë Mesia, që e quajnë
Krisht; kur të ketë ardhur, ai do të na kumtojë çdo gjë’’.
Jezusi i tha: “Unë jam, ai që po të flet!’’, Gjoni 4:25-26
2
PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT
1. EMRAT E TIJ
“Sepse Biri i njeriut erdhi të kërkojë dhe të shpëtojë atë që
kishte humbur”, Luka 19:10
Por edhe Biri i Perëndisë!
“Unë dhe Ati jemi një’’, Gjoni 10:30
v. 33 Judenjtë u përgjigjën duke thënë: “Ne nuk të vrasim
me gurë për asnjë vepër të mirë, po për blasfemi, dhe sepse
ti, duke qenë njeri, e bën veten Perëndi’’ (shih edhe v. 36)
2
PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT
1. EMRAT E TIJ
Fjala e Perëndisë, Gjoni 1:1, 14
Qengji i Perëndisë, Gjoni 1:29
Alfa dhe Omega, Fillimi dhe Mbarimi, I Pari dhe I Fundit,
Zbulesa 22:13
Mbret i mbretërve dhe Zot i zotave, Zbulesa 19:16
2

Recommended

TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bTË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22b
TË JESH NJË SHËRBËTOR - Lluka 22bAsambleja Biblike
 
Kush është Jezusi (Luka 9b)
Kush është Jezusi (Luka 9b)Kush është Jezusi (Luka 9b)
Kush është Jezusi (Luka 9b)Asambleja Biblike
 
Psalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasPsalmi 40 - Misherimi i Mesias
Psalmi 40 - Misherimi i MesiasAsambleja Biblike
 
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2
Personi i Perëndisë -- PDK Mësimi 2Asambleja Biblike
 
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?
Të paracaktuar për jetën e përjetshme? Si të ndajmë drejt fjalën e së vërtetës?Asambleja Biblike
 

More Related Content

What's hot

MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24Asambleja Biblike
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendosheAsambleja Biblike
 
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e Ngushtë
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e NgushtëLuka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e Ngushtë
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e NgushtëAsambleja Biblike
 
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10Asambleja Biblike
 
NA MESO TE LUTEMI - Lluka11a
NA MESO TE LUTEMI - Lluka11aNA MESO TE LUTEMI - Lluka11a
NA MESO TE LUTEMI - Lluka11aAsambleja Biblike
 
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?Asambleja Biblike
 
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblikeKISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblikeAsambleja Biblike
 
Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Asambleja Biblike
 
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7Asambleja Biblike
 
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Asambleja Biblike
 
Dr. Musli Vërbani - 3. Besimi në librat e Zotit xh.sh.
Dr. Musli Vërbani - 3. Besimi në librat e Zotit xh.sh.Dr. Musli Vërbani - 3. Besimi në librat e Zotit xh.sh.
Dr. Musli Vërbani - 3. Besimi në librat e Zotit xh.sh.Shkumbim Jakupi
 
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEREALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEAsambleja Biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)Azbiela Meta
 
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetHISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetAsambleja Biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 67 ( 21 Mars 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 67 ( 21 Mars 2019) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 67 ( 21 Mars 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 67 ( 21 Mars 2019) VatraBiblike
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Asambleja Biblike
 

What's hot (20)

MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
MBRETI I LAVDISE - Psalmi 24
 
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
6 pika te domosdoshme per te patur doktrine te shendoshe
 
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)Ardhja e Krishtit (Luka12c)
Ardhja e Krishtit (Luka12c)
 
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e Ngushtë
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e NgushtëLuka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e Ngushtë
Luka 13 - Shëmbëlltyra dhe Dera e Ngushtë
 
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
E TERE FJALA E PERENDISE - Zbulesa 10
 
NA MESO TE LUTEMI - Lluka11a
NA MESO TE LUTEMI - Lluka11aNA MESO TE LUTEMI - Lluka11a
NA MESO TE LUTEMI - Lluka11a
 
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
CFARE MESON BIBLA PER MARTESEN?
 
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblikeKISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
KISHA sipas DHIATES SE RE - Dallime biblike
 
Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 1 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
 
PARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNEPARALAJMERIME SOLEMNE
PARALAJMERIME SOLEMNE
 
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
KISHA PA DASHURI - Zbulesa 2:1-7
 
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 3 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
 
Dr. Musli Vërbani - 3. Besimi në librat e Zotit xh.sh.
Dr. Musli Vërbani - 3. Besimi në librat e Zotit xh.sh.Dr. Musli Vërbani - 3. Besimi në librat e Zotit xh.sh.
Dr. Musli Vërbani - 3. Besimi në librat e Zotit xh.sh.
 
PSALMI 2 - Mesia-Biri
PSALMI 2 - Mesia-BiriPSALMI 2 - Mesia-Biri
PSALMI 2 - Mesia-Biri
 
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHMEREALITETI I JETES SE PERDITSHME
REALITETI I JETES SE PERDITSHME
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 53 (29 Nentor)
 
Si t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimetSi t'i mundim tundimet
Si t'i mundim tundimet
 
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në PsalmetHISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
HISTORIA E TIJ - Krishti në Psalmet
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 67 ( 21 Mars 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 67 ( 21 Mars 2019) Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 67 ( 21 Mars 2019)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 67 ( 21 Mars 2019)
 
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
Një panoramë e Ungjillit (BCT 1)
 

Similar to Përmbledhja e Personit të Krishtit

Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Asambleja Biblike
 
Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)Abundant Life Fellowship
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Asambleja Biblike
 
Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``Adriatik Rexha
 
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22Asambleja Biblike
 
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5Asambleja Biblike
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEAsambleja Biblike
 
101 profeci
101 profeci101 profeci
101 profeciJURIST
 
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-teSq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-teFatos
 
Dr. Musli Vërbani - 5. Dita e kijametit
Dr. Musli Vërbani - 5. Dita e kijametitDr. Musli Vërbani - 5. Dita e kijametit
Dr. Musli Vërbani - 5. Dita e kijametitShkumbim Jakupi
 
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Asambleja Biblike
 
2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnik
2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnik2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnik
2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnikAsambleja Biblike
 
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te PerëndiaPsalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te PerëndiaAsambleja Biblike
 
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bAsambleja Biblike
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)Azbiela Meta
 
Dr. musli vërbani 6.besimi ne kaderin e zotit
Dr. musli vërbani  6.besimi ne kaderin e zotitDr. musli vërbani  6.besimi ne kaderin e zotit
Dr. musli vërbani 6.besimi ne kaderin e zotitLibra Islame
 

Similar to Përmbledhja e Personit të Krishtit (18)

Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
Përmbledhja e Personit të Krishtit, Pjesa 2
 
ZBULESA 1 - Pjesa I
ZBULESA 1 - Pjesa IZBULESA 1 - Pjesa I
ZBULESA 1 - Pjesa I
 
Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
Jesus is God: The Biblical Proof (Albanian version in A4 Format)
 
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
Fjala jote është e vërteta -- PDK Mësimi 1
 
Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``Stuart Olyott ``101 Profecitë``
Stuart Olyott ``101 Profecitë``
 
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
FESTAT SOLEMNE plus zbatime - Lluka 22
 
Ringjallja (Luka 20)
Ringjallja (Luka 20)Ringjallja (Luka 20)
Ringjallja (Luka 20)
 
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
QENGJI ËSHTË I DENJË - Zbulesa 5
 
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHMEPOHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
POHUES dhe ZOTERUES te JETES SE PERJETSHME
 
101 profeci
101 profeci101 profeci
101 profeci
 
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-teSq Kuptimi i xhuzit 30-te
Sq Kuptimi i xhuzit 30-te
 
Dr. Musli Vërbani - 5. Dita e kijametit
Dr. Musli Vërbani - 5. Dita e kijametitDr. Musli Vërbani - 5. Dita e kijametit
Dr. Musli Vërbani - 5. Dita e kijametit
 
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
Ungjillëzimi - Pjesa 2 (Kisha sipas Dhiatës së Re)
 
2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnik
2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnik2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnik
2 Timoteut 2 - Shtatë tipare të një shërbyesi besnik
 
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te PerëndiaPsalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
Psalmi 91 - Siguria e atij që gjen strehë te Perëndia
 
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12bPrivilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
Privilegjet Dhe Pergjegjesite - Luka 12b
 
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
Buletini Jeta e Vatres Biblike nr 50 ( 8 Nentor 2018)
 
Dr. musli vërbani 6.besimi ne kaderin e zotit
Dr. musli vërbani  6.besimi ne kaderin e zotitDr. musli vërbani  6.besimi ne kaderin e zotit
Dr. musli vërbani 6.besimi ne kaderin e zotit
 

More from Asambleja Biblike

4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)Asambleja Biblike
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerAsambleja Biblike
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Asambleja Biblike
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeAsambleja Biblike
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeAsambleja Biblike
 
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)Asambleja Biblike
 
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17Asambleja Biblike
 
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14Asambleja Biblike
 
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7Asambleja Biblike
 

More from Asambleja Biblike (20)

E TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISEE TERE KESHILLA E PERENDISE
E TERE KESHILLA E PERENDISE
 
Larg perendise
Larg perendiseLarg perendise
Larg perendise
 
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
4 SHENJA TE THATESIRES FRYMERORE (L. Roko)
 
Jeta e kishës
Jeta e kishësJeta e kishës
Jeta e kishës
 
Bibla rreth punes
Bibla rreth punesBibla rreth punes
Bibla rreth punes
 
TE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIMTE VARROSUR NE PAGEZIM
TE VARROSUR NE PAGEZIM
 
Josia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyerJosia - Një zemër e mallëngjyer
Josia - Një zemër e mallëngjyer
 
Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!Mos u mashtroni!
Mos u mashtroni!
 
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
Mos e lër pas dore këtë shpëtim kaq të madh!
 
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organikeKujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
Kujdes nga ajo lëvizje që njihet si kisha organike
 
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesencialeÇeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
Çeshtje themelore, te rendesishme dhe joesenciale
 
LIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSHLIBËR KËNGËSH
LIBËR KËNGËSH
 
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
NXITJE PRAKTIKE PËR 2013!
 
DY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARITDY NATYRAT E BESIMTARIT
DY NATYRAT E BESIMTARIT
 
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)
 
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
Gruaja qe rri mbi bishen - Zbulesa 17
 
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
ZGJIDHNI SOT KUJT DONI T'I SHËRBENI - Zbulesa 14
 
Zbulesa 11
Zbulesa 11Zbulesa 11
Zbulesa 11
 
Zbulesa 8
Zbulesa 8Zbulesa 8
Zbulesa 8
 
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
CILI ËSHTË FATI YT? - Zbulesa 7
 

Përmbledhja e Personit të Krishtit

 • 1. MËSIMI 2 PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2 “Kush thonë turmat se jam unë?” LUKA 9:18
 • 2. MËSIMI 2 PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2 Dhe kjo është jeta e përjetshme, të të njohin ty, të vetmin Perëndi të vërtetë, dhe Jezu Krishtin që ti ke dërguar. GJONI 17:3
 • 3. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 1. EMRAT E TIJ JEZUS, “sepse ai do të shpëtojë popullin e tij nga mëkatet e tyre”, Mateu 1:21. JEZUS = “Perëndia [Jehovai] shpëton” SHPËTIMTARI HYJNOR! “Duke pritur shpresën e lume dhe të shfaqurit e lavdisë të të madhit Perëndi dhe të Shpëtimtarit tonë Jezu Krisht”, Titit 2:13 “Unë, unë jam ZOTI dhe përveç meje nuk ka Shpëtimtar tjetër”, Isaia 43:11 2
 • 4. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 1. EMRAT E TIJ “sepse sot në qytetin e Davidit lindi për ju një Shpëtimtar, që është Krishti, Zoti”, Luka 2:11 KRISHTI = MESIA = I VAJOSURI ÇLIRUESI I PREMTUAR! Gruaja i tha: “Unë e di se do të vijë Mesia, që e quajnë Krisht; kur të ketë ardhur, ai do të na kumtojë çdo gjë’’. Jezusi i tha: “Unë jam, ai që po të flet!’’, Gjoni 4:25-26 2
 • 5. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 1. EMRAT E TIJ “Sepse Biri i njeriut erdhi të kërkojë dhe të shpëtojë atë që kishte humbur”, Luka 19:10 Por edhe Biri i Perëndisë! “Unë dhe Ati jemi një’’, Gjoni 10:30 v. 33 Judenjtë u përgjigjën duke thënë: “Ne nuk të vrasim me gurë për asnjë vepër të mirë, po për blasfemi, dhe sepse ti, duke qenë njeri, e bën veten Perëndi’’ (shih edhe v. 36) 2
 • 6. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 1. EMRAT E TIJ Fjala e Perëndisë, Gjoni 1:1, 14 Qengji i Perëndisë, Gjoni 1:29 Alfa dhe Omega, Fillimi dhe Mbarimi, I Pari dhe I Fundit, Zbulesa 22:13 Mbret i mbretërve dhe Zot i zotave, Zbulesa 19:16 2
 • 7. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2. E KALUARA E PËRJETSHME Krijuesi i çdo gjëje!!! (Gjo. 1:10; 1 Kor. 8:6; Heb. 1:2, 10) Të gjitha gjërat u bënë me anë të tij (fjala), dhe pa atë nuk u bë asnjë nga ato që u bënë, Gjoni 1:3 Sepse në të u krijuan të gjitha gjërat, ato që janë në qiejt dhe ato mbi dhe, gjërat që duken dhe ato që nuk duken: frone, zotërime, principata dhe pushtete; të gjitha gjërat janë krijuar me anë të tij dhe në lidhje me të. Ai është përpara çdo gjëje dhe të gjitha gjërat qëndrojnë në të, Kolosianëve 1:16-17 2
 • 8. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2. E KALUARA E PËRJETSHME Përjetësisht me Perëndinë dhe ishte Perëndi! GJONI 1 1 Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi. 2 Ai (fjala) ishte në fillim me Perëndinë. 2
 • 9. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2. E KALUARA E PËRJETSHME I VETËM-LINDUR = UNIK ! (p.sh., Isaku, Heb. 11:17) ...ne soditëm lavdinë e tij, si lavdia e të vetëmlindurit prej Atit..., Gjoni 1:14 Askush s’e pa Perëndinë kurrë; i vetëmlinduri Bir, që është në gjirin e të Atit, është ai që e ka bërë të njohur, Gjoni 1:18 Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që, kushdo që beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme, Gjoni 3:16 Beso “në emrin e Birit të vetëmlindur të Perëndisë” (v. 18) 2
 • 10. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2. E KALUARA E PËRJETSHME I PARËLINDUR = AI ËSHTË PËRPARA ÇDO GJËJE ! Ai vetë është kreu i trupit, pra i kishës; ai është fillimi, i parëlinduri nga të vdekurit, përderisa të ketë parësinë në çdo gjë, Kolosianëve 1:18 Do ta bëj gjithashtu të parëlindurin tim (Davidin), më të shkëlqyerin ndër mbretërit e dheut, Psalmi 89:27 2
 • 11. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2. E KALUARA E PËRJETSHME I PËRJETSHËM! ...nga ti (o Betlem) do të dalë për mua ai [...], origjinat e të cilit janë nga kohërat e lashta, nga ditët e përjetësisë", Mikea 5:2 ATË I PËRJETSHËM! Sepse na ka lindur një fëmijë, një djalë na është dhënë. Mbi supet e tij do të mbështetet perandoria dhe do të quhet Këshilltar i admirueshëm, Perëndi i fuqishëm, Atë i përjetshëm, Princ i paqes, Isaia 9:5 2
 • 12. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2. E KALUARA E PËRJETSHME UNË JAM-i ! Jezusi u tha atyre: “Në të vërtetë, në të vërtetë unë po ju them: para se të kishte lindur Abrahami, unë jam’’, Gjoni 8:58 (shiko Eksodi 3:14) Tani, pra, më përlëvdo, o Atë, pranë teje, me lavdinë që unë e kisha pranë teje para se të bëhej bota, Gjoni 17:5 2
 • 13. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 3. SHFAQJET NË DHIATËN E VJETËR Zoti Jezus nuk u shfaq për herë të parë në Dhiatën e Re ! LUKA 24 27 Dhe, duke zënë fill nga Moisiu dhe nga gjithë profetët, ai u shpjegoi atyre në të gjitha Shkrimet gjërat që i takonin atij. 44 Pastaj u tha atyre: “Këto janë fjalët që unë ju thoja kur isha ende me ju: se duhet të përmbushen të gjitha gjërat që janë shkruar lidhur me mua në ligjin e Moisiut, në profetët dhe në psalmet”. 2
 • 14. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 3. SHFAQJET NË DHIATËN E VJETËR Ai ishte tema dhe përmbushja e Shkrimit ! ● Vendlindjen (Mikea 5:2) ● Mënyrën e lindjes (Isaia 7:14) ● Mënyrën e vdekjes (Isaia 53). ● Një profet më i madh se Moisiu (Ligji i Përtërirë 18:18-19) ● Një një prift i cili do të shërbente përgjithnjë (1 Samuelit 2:35) ● Një mbret, më të madh se Davidi, froni i të cilit do të qëndrojë përgjithnjë (2 Samuelit 7:12-13). 2
 • 15. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 3. SHFAQJET NË DHIATËN E VJETËR TEOFANI = shfaqje të dukshme të Perëndisë në Dhiatën e Vjetër! “Engjëlli i ZOTIT / JEHOVAIT” (Zanafilla 22:11-18; 32:1-30 (krahaso Osea 12:4-5); Eksodi 3:2-6 (krahaso Marku 12:26); Jozueu 5:13-15; Gjyqtarët 6:11-12; 13:18-22). 2
 • 16. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 3. SHFAQJET NË DHIATËN E VJETËR TIPE të KRISHTIT në DHIATËN E VJETËR ! Një ilustrim në Dhiatën e Vjetër i të vërtetave frymërore në Dhiatën e Re, veçanërisht për Mesian. ● Gjarpri i bronztë (Numrat 21 cf. Gjoni 3:14-16). ● Shkëmbi i goditur (Eksodi 17:6; Numrat 20:8-12 cf. 1 Korintasve 10:4). 2
 • 17. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 4. ARDHJA SI NJERI “Fjala u bë mish dhe banoi ndër ne”, Gjoni 1:14 “Perëndia u shfaq në mish”, 1 Timoteut 3:16 “Ai u shfaq në një trup” (NIV) Dy Natyra, Një Person! Plotësisht Njeri, Plotësisht Perëndi! “Sepse ne nuk kemi kryeprift që nuk mund t’i vijë keq për dobësitë tona, po një që u tundua në të gjitha ashtu si ne, por pa mëkatuar”, Hebrenjve 4:15 2
 • 18. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 4. ARDHJA SI NJERI FILIPIANËVE 2 6 i cili, edhe pse ishte në trajtë Perëndie, nuk e çmoi si një gjë ku të mbahej fort për të qenë barabar me Perëndinë, 7 por e zbrazi veten e tij, duke marrë trajtë shërbëtori, e u bë i ngjashëm me njerëzit; 8 dhe duke u gjetur nga pamja e jashtme posi njeri, e përuli vetveten duke u bërë i bindur deri në vdekje, deri në vdekje të kryqit. 2
 • 19. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 4. ARDHJA SI NJERI 1 JETË, 4 UNGJIJ NGA KËNDVËSHTRIME TË NDRYSHME! Mateu <> Mbreti i Izraelit Marku <> Shërbëtori i Përsosur Luka <> Biri i Njeriut Gjoni <> Biri i Perëndisë 2
 • 20. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 4. ARDHJA SI NJERI Lindje e mrekullueshme! Prandaj vet Zoti do t’ju japë një shenjë: Ja, e virgjëra do të mbetet me barrë dhe do të lindë një fëmijë të cilin do ta quajë Emanuel, Isaia 7:14 34 Dhe Maria i tha engjëllit: “Si do të ndodhë kjo, përderisa unë nuk njoh burrë?’’ 35 Dhe engjëlli duke u përgjigjur, i tha: “Fryma e Shenjtë do të vijë mbi ty dhe pushteti i Shumë të Lartit do të të mbulojë me hijen e vet; prandaj i shenjti që do të lindë prej teje do të quhet Bir i Perëndisë, Luka 1 2
 • 21. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 4. ARDHJA SI NJERI Dhe Jezusi rritej në dituri, në shtat dhe në hir përpara Perëndisë dhe njerëzve, Luka 2:52 Dhe ndodhi që, pas tri ditësh, e gjetën në tempull, të ulur në mes të dijetarëve, duke i dëgjuar dhe duke u bërë atyre pyetje. Dhe të gjithë ata që e dëgjonin, habiteshin nga zgjuarsia e tij dhe nga përgjigjet e tij. Dhe, kur ata e panë, mbetën të habitur, dhe e ëma i tha: “Bir, pse na e bëre këtë? Ja, yt atë dhe unë, në ankth, po të kërkonim!’’ Por ai u tha atyre: “Përse më kërkonit? A nuk e dinit se më duhet të merrem me punët e Atit tim?’’ Por ata nuk i kuptuan fjalët që ai u tha atyre, Luka 2:46-50 2
 • 22. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 5. INAUGURIMI PUBLIK 3 Zëri i dikujt që bërtet në shkretëtirë: "Shtroni udhën e Zotit, hapni në shkretëtirë një rrugë për Perëndinë tonë. 4 Çdo luginë të jetë e mbushur, çdo mal dhe kodër të jenë sheshuar; vendet dredha-dredha të drejtuar dhe vendet e vështira të sheshuar. 5 Atëherë lavdia e Zotit do të zbulohet dhe çdo qenie do ta shohë, sepse goja e Zotit ka folur", Isaia 40:3-5 Gjon Pagëzori (Mateu 3; Marku 1:1-11; Luka 3:2-18; Gjoni 1:19- 36) Thirrje personale për pendim! 2
 • 23. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 5. INAUGURIMI PUBLIK Jezusi pranon pagëzim nga Gjoni! 14 Por Gjoni e kundërshtoi fort duke i thënë: “Mua më duhet të pagëzohem prej teje dhe ti po vjen tek unë?’’ 15 Dhe Jezusi, duke iu përgjigjur, u tha: “Lejo të bëhet për tani, sepse në këtë mënyrë përmbushim çdo drejtësi’’ Atëherë ai e lejoi, Mateu 3 2
 • 24. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 5. INAUGURIMI PUBLIK 16 Dhe Jezusi, sapo u pagëzua, doli nga uji; dhe ja, qiejt iu hapën, dhe ai pa Frymën e Perëndisë duke zbritur si një pëllumb e duke ardhur mbi të; 17 dhe ja një zë nga qielli që tha: “Ky është Biri im i dashur, në të cilin jam kënaqur”, Mateu 3:16 12 dishepuj! Për të qenë me Të!!! 2
 • 25. MËSIMI 2 PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT 2 “Kush thonë turmat se jam unë?” LUKA 9:18
 • 26. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT KUSH ËSHTË KRISHTI PËR TY? 1) Emrat e Tij! 2) E kaluara e përjetshme! 3) Shfaqjet në Dhiatën e Vjetër! 4) Ardhja si Njeri 5) Inaugurimi publik 2
 • 27. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT KUSH ËSHTË KRISHTI PËR TY? Shpëtimtari yt ? Zoti yt ? Mbreti yt ? Krijuesi yt ? Ndërmjetësi yt? 2
 • 28. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT KUSH ËSHTË KRISHTI PËR TY? Që nga ajo kohë Jezusi filloi të predikojë dhe të thotë: “Pendohuni, sepse mbretëria e qiejve është afër!’’, Mateu 4:17 “Pendohuni dhe secili nga ju le të pagëzohet në emër të Jezu Krishtit për faljen e mëkateve, dhe ju do të merrni dhuratën e Frymës së Shenjtë, Veprat 2:38 2
 • 29. PËRMBLEDHJA E PERSONIT TË KRISHTIT KUSH ËSHTË KRISHTI PËR TY? “Ky është Biri im i dashur, në të jam kënaqur: Dëgjojeni!’’ MARKU 9:7 2