Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
LA RENOVACIÓ LITERÀRIA DELS
    ANYS 20 I 30
          Montse Ciberta
ÍNDEX
1. Introducció
2. Represa de la novel·la
   2.1 Carles Soldevila
3. Teatre
  3. 1. Josep Maria de Sagarra
4. Poe...
1. INTRODUCCIÓ

 Després de l’esgotament del noucentisme i del
 desenvolupament de les avantguardes, durant els
 anys 20 i...
2. REPRESA DE LA NOVEL·LA
 La novel·la es va reprendre amb força a partir del 1925
 després de l’estancament motivat per l...
2.1. CARLES SOLDEVILA
 Pretenia modernitzar i refinar la burgesia
 barcelonina culta. Això es pot veure en la seva obra
 n...
3. EL TEATRE
 El teatre va estar en crisi durant el noucentisme. En
 aquesta època es concreta en diferents tipus:
  1. ...
3.1. JOSEP MARIA DE SAGARRA
 Autor que publica obres poètiques, narratives
 i teatrals. Presenta un llenguatge agradable,
...
4. POESIA POSTSIMBOLISTA
 Expressa idees abstractes mitjançant imatges i
 un llenguatge poètic molt elaborat, hermètic i
 ...
5. LA PROSA NO NARRATIVA
 En aquesta època es consolida el periodisme i
 l’assaig en llengua catalana.
 L’autor més import...
5.1. JOSEP PLA
 Pla mostrava com un mirall la societat i les
 situacions que ell vivia. La seva literatura és
 testimonial...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

La renovació literària dels anys 20 i 30

19,600 views

Published on

 • Sie können Hilfe bekommen bei ⇒ www.WritersHilfe.com ⇐. Erfolg und Grüße!
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Sex in your area is here: ❤❤❤ http://bit.ly/2F90ZZC ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dating direct: ❶❶❶ http://bit.ly/2F90ZZC ❶❶❶
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Molt bo!
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

La renovació literària dels anys 20 i 30

 1. 1. LA RENOVACIÓ LITERÀRIA DELS ANYS 20 I 30 Montse Ciberta
 2. 2. ÍNDEX 1. Introducció 2. Represa de la novel·la 2.1 Carles Soldevila 3. Teatre 3. 1. Josep Maria de Sagarra 4. Poesia postsimbolista 5. La prosa no narrativa 5. 1. Josep Pla
 3. 3. 1. INTRODUCCIÓ Després de l’esgotament del noucentisme i del desenvolupament de les avantguardes, durant els anys 20 i 30 del segle XX la literatura catalana va viure un procés de renovació dels diferents gèneres, així com la irrumpció d’un seguit d’autors.
 4. 4. 2. REPRESA DE LA NOVEL·LA La novel·la es va reprendre amb força a partir del 1925 després de l’estancament motivat per la crisi de la novel·la a Europa i per la marginació per part dels noucentistes. L’auge de la novel·la es va concretar amb diverses tendències, entre les quals destaca la NOVEL·LA PSICOLÒGICA que se centra amb la psicologia i l’interior dels personatges. Hi destaquen novel·les de Miquel Llor i Carles Soldevila. En aquesta època s’incorporen autors que es consolidaran després de la Guerra Civil: Salvador Espriu, Pere Calders o Mercè Rodoreda.
 5. 5. 2.1. CARLES SOLDEVILA Pretenia modernitzar i refinar la burgesia barcelonina culta. Això es pot veure en la seva obra narrativa i teatral. Teatre: Civilitzats, tanmateix. Novel·la: Fanny i Valentina.
 6. 6. 3. EL TEATRE El teatre va estar en crisi durant el noucentisme. En aquesta època es concreta en diferents tipus: 1. Alta Comèdia burgesa: gènere que pretenia refinar els costums de la burgesia. Cal destacar Josep Pous i Pagès i Carles Soldevila. 2. Obres de Crítica Ideològica amb autors com Joan Oliver. 3. Poema dramàtic: gènere en vers, de tema popular, de gran riquesa lingüística i de temàtica amorosa i moral. El creador d’aquest gènere fou Josep Maria de Sagarra.
 7. 7. 3.1. JOSEP MARIA DE SAGARRA Autor que publica obres poètiques, narratives i teatrals. Presenta un llenguatge agradable, modern, precís i viu. De la seva obra poètica destaca Cançons de taverna i d’oblit i Cançons de rem i de vela. De la seva obra teatral cal destacar El cafè de la marina, La rambla de les floristes i La fortuna de Sílvia. De l’obra narrativa cal destacar Paulina Boixareu i Vida privada.
 8. 8. 4. POESIA POSTSIMBOLISTA Expressa idees abstractes mitjançant imatges i un llenguatge poètic molt elaborat, hermètic i pur. L’autor més important fou Carles Riba. Poeta, narrador, crític literari, traductor i acadèmic. La seva producció lírica compta, entre d'altres, amb el Primer llibre d'Estances (1919), el Segon llibre d'Estances (1930), Elegies de Bierville (1943).
 9. 9. 5. LA PROSA NO NARRATIVA En aquesta època es consolida el periodisme i l’assaig en llengua catalana. L’autor més important fou Josep Pla.
 10. 10. 5.1. JOSEP PLA Pla mostrava com un mirall la societat i les situacions que ell vivia. La seva literatura és testimonial: descriu tot allò que l’envolta amb un detallisme total, amb un llenguatge que afavoreix la lectura. Va escriure novel·les i narracions curtes, biografies i retrats, guies turístiques i gastronòmiques, articles periodístics i dietaris. De la seva obra novel·lística cal destacar Quadern gris i El carrer estret.

×