Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Chestionar feedback ia 1 gynatal timisoara

1,259 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Chestionar feedback ia 1 gynatal timisoara

  1. 1. Chestionar de feedback al pacientului privind experiența parcurgurgerii unei proceduri de inseminare artificiala (IA)A. Date statistice despre pacient/cupluVă rugăm să precizați următoarele date (valabile la momentul începerii protocolului IA):1. Vârsta pacient (partenera): 20 – 29 ani. Detaliu: 28 ani2. Domiciliu: România.3. Tip infertilitate:a. Infertilitate primară.b. Infertilitate idiopatică/inexplicabilă/cu diagnostic incert.4. Perioada anterioară dedicată încercărilor de a concepe (natural și cu asistență medicală, dacă e cazul) Între 1 – 2 ani. Detaliu: 19 luni.5. Concepție asistată sau proceduri de RUAM încercate anterior: Monitorizare ecografică și act sexual dirijat medical; Detaliu: 4 luni.6. Tabloul investigațiilor clinice (analize și intervenții) pentru determinarea cauzelor infertilității efectuate anterior procedurii: Analize generale uzuale (ambii parteneri) Analize ginecologie uzuale (parteneră) Consult endocrinologic și dozări hormonale (parteneră) Investigații partener Alte investigațiiDetaliu : Drilling ovarian pentru eliminarea chisturilor in timpul căruia s-a investigat șipermeabilitatea trompelor uterine și s-a constatat că totul este in regula.7. Diagnostic privind cauzele infertilității Tulburări ovulație; Ovare polichistice.Detaliu diagnostic parteneră: ovare polichistice (infirmat ulterior)
  2. 2. Detaliu diagnostic partener: -B. Date privind procedura IA1. Vă rugăm precizați numele clinicii unde ați efectuat procedura: Gynatal Timișoara2. Sediul clinicii unde a fost efectuată procedura este: În România;3. Vă rugăm precizați anul în care a fost efectuată procedura: 2011.4. Vă rugăm să precizați care au fost sursele de informare la care ați apelat în vederea optării pentru procedura IA, medic și clinică (vă rugăm să bifați toate sursele aplicabile): Un medic; Rude sau prieteni din cercul apropiat; Forumuri dedicate problemei infertilității;5. Vă rugăm precizați numele medicului care v-a monitorizat pe parcursul întregii proceduri: Dr. Bran Daniel si Dr. Bran Lavinia6. Medicul cu care ați efectuat procedura este: Un medic cu care nu ați mai colaborat în trecut, ales în urma unor recomandări;Detaliu: Perioada în care am colaborat anterior cu medicul este de 0 luni.7. Vă rugăm să precizați numele biologului care a fost implicat: Dr. Delia Huțanu8. Vă rugăm să specificați numele altor cadre medicale ce au fost consultate pe parcursul procedurii și specializarea acestora (e.g. androlog, specialist ecografie monitorizare, psiholog etc.): N/A9. Procedura IA a fost efectuată cu: Gameți proprii;10. Inseminarea artificială a avut loc: După un ciclu cu stimularea ovulației;11. Numărul de foliculi cu potențial de a ajunge la maturitate completa (peste 15 mm) observați la ultima ecografie endovaginală ce a precedat procedura IA (în total, la nivelul ambelor ovare): Un folicul. Detaliu număr foliculi observați: 1.12. Numărul procedurilor de IA efectuate în cadrul ciclului: O procedură.13. Rezultatul primului test beta HCG: Negativ.
  3. 3. 14. Sarcină în evoluție (activitatea cardiacă) confirmată ecografic? N/A.15. Sarcină în evoluție în săptămâna a 13-a? N/A.C. Evaluarea satisfacției privind desfășurarea procedurii IAÎngrijirea acordată de specialistul în infertilitate1. Cât de multumit(ă)ați fost de nivelul de empatie manifestat de medicul dumneavoastră, respectiv de felul în care acesta a ținut cont de impactul emoțional al parcurgerii acestei proceduri? Foarte mulțumit(ă);2. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care au primit răspuns întrebările dumneavoastră? Comentarii: Mulțumit(ă); În limita cunoștințelor medicale actuale, având în vedere că nu mi s-a putut spune nici atunci și nici acum care sunt cauzele infertilității și, mai ales, cum se poate trata.3. Cât de mulțumit(ă) ați fost de maniera în care v-au fost explicate potențialele efecte adverse ale tratamentelor prescrise în cadrul procedurii (inclusiv riscul de hiperstimulare) și de felul în care materializarea acestora a fost monitorizată pentru a vă asigura siguranța ca pacient? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Am avut discuții extinse cu Dnul. Dr. Bran.4. Vi s-a explicat și/sau ați discutat cu medicul dumneavoastră riscul de sarcină multiplă implicat de procedură? N/A (s-a obținut/ a existat un singur folicul matur).5. Cât de mulțumit(ă) ați fost de ușurința cu care ați avut acces la serviciile medicale ale clinicii (e.g. necesitatea de a programa consultațiile cu mult timp înainte) și de maniera în care medicul a menținut contactul cu dumneavoastră pe parcursul procedurii? Foarte mulțumit(ă); Comentarii:
  4. 4. Nicio problemă la partea de comunicare / relații cu publicul.6. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a reținut cazul dumneavoastră și a adaptat protocolul IA/tratamentul pe parcursul procedurii pentru a maximiza șansele de reușită ținând cont de particularitățile cazului dumneavoastră/rezultatele monitorizării? Foarte mulțumit(ă);7. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care medicul a ținut cont de dorințele exprimate de dumneavoastră privind desfășurarea procedurii (sau a argumentat punctele de vedere opuse) și de modul în care ați colaborat pentru a lua decizii? Foarte mulțumit(ă);8. Cât de mulțumit(ă) ați fost de modul în care a decurs discuția ce a urmat aflării rezultatului procedurii, incluzând propunerile de continuare/adaptare a tratamentului în cazul unui eșec? Comentarii: Neutru (ă); Primul eșec a fost prea dureros ca să mai luăm în considerare orice alte propuneri de continuare a tratamentului….9. Vă rugăm să menționați orice alte comentarii în legătură cu îngrijirea acordată de specialistul în infertilitateComentarii:D-na. Dr. Bran nu mi s-a părut, din păcate, a avea o prea mare specializare în domeniul infertilitățiici, mai mult, că acum “își făcea mâna”. Dar, având în vedere că mi-a fost recomandată de soțuldumneaei (în care am încredere și care mi se pare un profesionist și prin prisma experienței maimari decât a soției), am acceptat. Repet, nu mă refer la competențele d-nei. dr. de ginecologie –obstetrică, ci doar pe partea de RUAM.Îngrijirea acordată de restul echipei medicale implicată în procedura IA10. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu medicul biolog implicat în procedură și de felul în care acesta a comunicat cu dumneavoastră, v-a oferit informații și recomandări și a ținut cont de dorințele pe care le-ați exprimat? Comentarii:
  5. 5. Nemulțumit(ă); D-na. biolog este foarte expansivă, vorbește foarte tare, laudă foarte mult orice probă biologică, exagerează șansele de reușită și, de câteva ori, bancurile spuse de dumneaei nu mi s-au părut potrivite pentru respectivul mediu spitalicesc. Într-un cuvânt, aș fi preferat să fie mai rezervată, mai serioasă, mai profesionistă, fără o atitudine pe care o consider potrivită unei șuete între prieteni.11. Pe parcursul procedurii ați beneficiat de implicarea și de consultanța unui psiholog? Nu, pe parcursul procedurii nu am beneficiat de îndrumarea unui psiholog;12. Cât de mulțumit(ă) ați fost de colaborarea cu psihologul? N/A.13. Cât de mulțumit(ă) ați fost în ansamblu de personalul auxiliar implicat în procedură (e.g. specialist ecografie, androlog, asistente)? Comentarii: Mulțumit(ă); Personalul clinicii este politicos, zâmbitor, amabil. Nicio problemă aici.Serviciile de ecografie/monitorizare și laborator utilizate în cadrul procedurii14. Vă rugăm să precizați dacă monitorizarea ecografică în cadrul procedurii s-a făcut cu precădere de către specialistul dumneavoastră în infertilitate sau a fost în general delegată: Monitorizarea a fost delegată unui alt medic cu competențe în ecografie;15. Cât de mulțumită ați fost de serviciile oferite de specialistul în ecografie? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: D-nul. Dr. Bran are competentă de ecografie și am fost și sunt mulțumită de evoluția relației cu dumnealui, ca și de profesionalismul dovedit.16. Cât de mulțumit(ă) ați fost de serviciile oferite de laboratorul de analize al clinicii: Comentarii: Mulțumit(ă);
  6. 6. Fără erori, fără timpi de așteptare inutili, fără amânări.Aspecte administrative17. Cât de mulțumit(ă) ați fost de comunicarea (față în față, prin telefon sau e-mail) cu personalul administrativ e.g. personal recepție, asistente medici: Comentarii: Mulțumit(ă); Totul a mers foarte bine.18. Cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea materialelor informative printate (cu privire la procedură, pași de urmat, posibile implicații și recomandări) care v-au fost puse la dispoziție pe parcursul procedurii? Nu am beneficat de materiale informative tipărite.19. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care v-au fost asigurate nevoile de intimitate și confidențialitate? Comentarii: Mulțumit(ă); Având în vedere relația cu SOSI și faptul că majoritatea medicilor de la Gynatal știu cine sunt pe forum, adio confidențialitate. Totuși, nu m-ar fi deranjat acest aspect dacă procedura ar fi condus la un rezultat pozitiv…Costul procedurii20. Cât de mulțumit(ă) ați fost de felul în care vi s-au comunicat aspectele financiare privind analizele premergătoare, costurile procedurii și alte costuri auxiliare – consultații, ecografie, analize din timpul procedurii etc.? Foarte mulțumit(ă); Comentarii: Ni s-a spus totul de la început.21. Cum evaluați costul total al procedurii (inclusiv medicația și costurile auxiliare) în raport cu calitatea serviciilor primite? Accesibilă în raport cu calitatea serviciilor oferite;Total costuri suportate de către cuplu (aproximare): 1090 RONDetalii:
  7. 7. Cost total procedură (aproximare): 650 RONCost total medicație (aproximare): 40 RON (Am primit 90% din medicație gratis de la o mămică.)Cost investigații premergătoare obligatorii (aproximare): 200 RONCosturi auxiliare (aproximare): 200 RON.Impresie generală și recomandări:22. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda această clinică și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Posibil; Poate unor persoane care nu au alte șanse / posibilități (de tipul plecat în străinătate pentru proceduri / investigații).23. Ținând cont de experiența în ansamblu, ai recomanda specialistul în infertilitate care a supravegheat întreaga procedură și altor pacienți interesați de efectuarea acestei proceduri? Comentarii: Categoric nu. Nu cred ca D-na. Dr. Bran este specialist in infertilitate…24. În ansamblu, cât de mulțumit(ă) ați fost de calitatea serviciilor oferite de clinică? Mulțumit(ă);25. Dacă ar fi necesar, ați continua să apelați la serviciile clinicii/medicului? Comentarii: Probabil ca da; La serviciile D-nului. Dr. Bran, clar, dar doar pe partea de ginecologie – obstetrică. La cele ale D-nei. Dr. Bran – nu.26. Vă rugăm menționați orice alte impresii semnificative pe care le considerați relevante:Cred că Gynatal mai are de lucrat pe partea de laborator (din câte am auzit, nu au cele mai noidotări), ca și pe partea de personal (un biolog mai profesionist nu ar strica) și medici specializați îninfertilitate, în sensul că cei care nu au această specializare să nu poată efectua proceduri RUAM.

×