Advertisement
Advertisement

More Related Content

Advertisement

Els animals vertebrats

  1. ELS ANIMALS VERTEBRATS
  2. PEIXOS El cebrita o danio cebra . Peix zebra o pez cebra. És un peix tropical que pertany a la familia dels ciprínids. Es un conegut peix d'aquari . Reproducció: cada parella produeix entre 100 i 200 embrions a la setmana. El peix zebra té cèl·lules al cor que es regeneren i que són molt semblants a les dels humans.
  3. ELS AMFIBIS Litoria chloris Reineta d’ulls vermells australiana Reina de ojos rojos australiana Originaria d’Australia al nord de Sydney en Proserpine Són ovípars, que vol dir que neixen d’ous. Ponen els ous a l’aigua perquè no tenen closca i a terra s’assecarien. Les característiques dels amfibis són: - Viuen prop de l’aigua. - Tenen la pell nua. - Quan són larves respiren per les brànquies i, d'adults, pels pulmons i per la pell. - Fan metamorfosi, és a dir, canvien de forma durant la seva vida. - Les extremitats són potes, excepte les cecílies, que no en tenen. Alguns amfibis tenen entre els dits una membrana per nedar
  4. ELS RÈPTILS Timon lepidus Llargandaix ocel.lat Una espècie pròpia del sud-est d'Europa, associada a ecosistemes mediterranis. És ovipar. El llangardaix ocel·lat és el més gros de tots els llangardaixos d’Europa. Pot arribar a fer fins a 80-90 cm de llargada. Les potes són gruixudes i els dits tenen ungles punxegudes.
  5. LES AUS Struthio camelus Estruç o avestruz Viuen a les sabanes i als semideserts d'Àfrica, tant al nord com al sud de la zona tropical boscosa. Reproducció: Ovípara, incubació:42 i 46 dies. Nombre d’ous :de 2 a 11 ous. És l'ocell vivent més gran, fa fins a 2,5 metres d'alçada. L’estruç és famós per amagar el cap dins l'arena al primer senyal de perill.
  6. ELS MAMÍFERS Pastor alemany Viuen en tots els llocs on els agafa una família per cuidar-los. És vivípar. És una de les races de gos més populars del món. Treballador nat, afectuós amb la família, excel·lent guardià, pacient i protector amb la canalla.
Advertisement