Advertisement

More Related Content

Advertisement

Cicle cel·lular

 1. El Cicle Cel·lular Basat en: http://web.educastur.princast.es/proyectos/biogeo_ov/
 2. Cicle cel·lular El cicle cel·lular és el cicle vital de cada classe de cèl·lula, que comprèn des de que s’ha format, per divisió de la cèl·lula mare, fins que es divideix o mor.
 3. Variació de la quantitat de DNA de la cèl·lula durant un cicle cel·lular
 4. Mitosi Hi ha 2 formes de divisió del nucli. La primera que veurem és la mitosi. • La mitosi té lloc durant el creixement de tots els organismes des d’una única cèl·lula fins un organisme pluricel·lular. • La mitosi també permet la substitució de cèl·lules velles o danyades per noves còpies idèntiques. • Molts organismes es reprodueixen asexualment fabricant còpies de sí mateixos per mitosi produint descendents genèticament idèntics entre sí i amb el seu progenitor.
 5. Fases del cicle cel·lular Període posterior a la replicació de l’ADN en el qual la cèl·lula es prepara per a la mitosi.: Síntesi de RNAm i proteïnes (histona H1) Divisió Replicació del cel·lular DNA i duplicació de les proteïnes cromosòmiques Període de creixement cel·lular abans que l’ADN es repliqui: Síntesi de RNAm i proteïnes
 6. Divisió cel·lular La divisió cel·lular implica: - Divisió del nucli o cariocinesi. - Divisió del citoplasma o citocinesi.
 7. Cromosomes Des de que finalitza el període S fins que conclou el període M, malgrat que la cèl·lula conté el doble de la quantitat d’ADN, el nombre de cromosomes és el mateix. Cada cromosoma és doble perquè està format per dues cromàtides idèntiques unides pel centròmer que s’anomenen cromàtides germanes o díades.
 8. Interfase: -La cromatina apareix dispersa. - La membrana nuclear està intacta. - S’observa el nuclèol.
 9. Interfase: -La cromatina apareix dispersa. - La membrana nuclear està intacta. -S’observa el nuclèol
 10. Profase: -La cromatina es condensa i dóna lloca als cromosomes. - La membrana nuclear va desapareixent. - El nuclèol ha desaparegut. - Al citoplasma es forma una carcassa de microtúbuls anomenada fus mitòtic.
 11. Profase: -La cromatina es condensa i dóna lloca als cromosomes. - La membrana nuclear va desapareixent. - El nuclèol ha desaparegut. - Al citoplasma es forma una carcassa de microtúbuls anomenada fus mitòtic.
 12. Metafase: -El fus mitòtic o acromàtic s’ha format, i els cromosomes s’ordenen a l’equador. - La membrana nuclear ha desaparegut. Fus acromàtic Cromosomes que s’ordenen a l’equador
 13. Metafase: -El fus mitòtic o acromàtic s’ha format, i els cromosomes s’ordenen a l’equador. - La membrana nuclear ha desaparegut.
 14. Anafase: Les cromàtides es separen als pols oposats arrossegades pels filaments que surten del fus acromàtic
 15. Anafase: -Les cromàtides es separen cap als pols arrossegades pels filaments del fus.
 16. Telofase: Els cromosomes es desespiralitzen i la cromatina es dispersa La membrana nuclear es reconstrueix La cèl·lula es divideix en dos Reapareix el nuclèol Citocinesi per estrangulació de la membrana
 17. Telofase: -Els cromosomes es desespiralitzen i la cromatina es dispersa. -La membrana nuclear es reconstrueix. -La cèl·lula es divideix en dos. -Reapareix el nuclèol. -Citocinesi per estrangulació del citoplasma.
 18. Cèl·lules d’arrel de ceba en diversos estadis de divisió Profase Metafase Anafase Telofase
 19. Mitosi en cèl·lules vegetals Citocinesi per formació d’un septe intracel·lular.
 20. Mitosi: 2n=2
Advertisement