Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Desenvolupament embrionari

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 9 Ad

More Related Content

Slideshows for you (20)

Advertisement

More from ciencies.mon.contemporani (20)

Desenvolupament embrionari

  1. 1. Desenvolupament embrionari
  2. 2. Fecundació <ul><li>Consta de 2 parts: </li></ul><ul><li>Fertilització: aproximació de gàmetes i penetració de l’espermatozoide. </li></ul><ul><li>Amfimixi: Unió dels dos nuclis en un de sol. </li></ul>
  3. 3. Zigot i primeres divisions El desenvolupament embrionari és el procés que comprèn les successives divisions cel·lulars des de zigot fina al part o l’eclosió de l’ou. Un cop la fecundació el zigot comença a dividir-se fent una divisió cada 20 hores aproximadament.
  4. 4. Mòrula Durant les primeres divisions cèl·lulars es forma una massa de cèl·lules anomenades blastòmers que donen lloc a una estructura anomenada mòrula .
  5. 5. Blàstula Hi ha més cèl·lules en divisió a la perifèria que al centre, i això fa que aparegui una cavitat interna anomenada blastocel . Aquesta massa de cèl·lules es denomina blàstula . En aquest moment l’embrió ha arribat a l’úter.
  6. 6. Implantació a l’úter Es dóna la implantació a l’úter i comença la síntesi de la hormona coriónica humana. Les cèl·lules del blastocist són cèl·lules mare embrionàries .
  7. 7. Gàstrula La blàstula o blastocist es plega donant lloc a una estructura anomenada gàstrula . Las gàstrula donarà lloc a 3 capes amb diferent tipus de cèl·lules.
  8. 8. Organogènesi <ul><li>Les 3 capes amb diferent tipus de cèl·lules de la gàstrula donarà lloc a la formació d’uns òrgans determinats (organogènesi): </li></ul><ul><li>Ectoderma: epidermis i teguments, així com sistema nerviós. </li></ul><ul><li>Mesoderma: músculs i ossos, derma, aparell excretor, gònades i aparell circulatori. </li></ul><ul><li>Endoderma: tub digestiu i glàndules annexes. </li></ul>
  9. 9. Prova d’evolució Les proves embriològiques basades en l’estudi comparat del desenvolupament embrionari dels animals, demostra que durant les primeres fases del desenvolupament embrionari d’una espècie aparexien algunes de les característiques més notables de les espècies ancestrals. Web

×