Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
1
Inés Rodríguez 6è B
CEIP PUIG D’EN VALLS
Juny de 2015 Núm. 22
2
AGRAÏMENTS
FINCA CAN MUSSON
FINCA CAN VILETA
FINCA CAN BERRI
FINCA CAN MARINES
BOTIGA TORRES COSTA
FUNDACIÓ DEIXALLES
AJ...
3
EDITORIAL
Navegam tots junts ha estat el lema del curs i així ho hem
fet, tots i totes, des de setembre fins a juny. Hem...
4
CONTINGUTS
L’avaluació i la metodologia, un canvi necessari a l’escola……………… pàg. 5
Classe dels dofins....……………………………………...
5
LL’’aavvaalluuaacciióó ii llaa
mmeettooddoollooggiiaa,, uunn ccaannvvii
nneecceessssaarrii aa ll’’eessccoollaa..
En els ...
6
CLASSE DELS DOFINS (3 anys A)
Aquest és el primer curs que els Dofins han passat a la nostra escola.
Un any ple de desco...
7
SOM ELS PEIXOS TROPICALS (3 anys B)
Hola a tothom! Som la classe de tres anys B, enguany és el primer any que venim a
s’...
8
4 ANYS A I B
A LES CLASSES DELS CAVALLETS DE MAR I ELS TAURONS ENS HA
AGRADAT MOLT...
9
10
PEIXOS MANTA I SIRENES (5 anys A)
Els peixos manta i les sirenes ens acomiadem d’Infantil recordant totes les
coses bon...
11
5 ANYS B
12
Els alumnes de 5 anys aquest curs hem acabat el cicle d’infantil. Ara ja som molt grans i ens toca
començar una nova et...
13
14
15
16
SEGON A
17
EL CONCURS DE LES TABLES DE
MULTIPLICACIÓ. 2n B
Durant el segon trimestre aprofitant que a la classe de
matemàtiques de...
18
19
20
MONOGRÀFIC :
LA MAR
La mar ha estat el tema triat pel monogràfic
de l’escola durant el curs 2014-15.
Les activitats cur...
21
22
PREMIS FESTES DE PUIG D’EN VALLS 2015.
Tema LA MAR
XXXVII CONCURS
D’EXPRESSIÓ PLÀSTICA
La mar
XIV CONCURS LITERARI
Notí...
23
24
25
Aquest curs ha estat ple de coses emocionants i que ens han agradat moltíssim!!!!
Ens ha agradat sa nostra classe, la s...
26
TALLERS DE MATEMÀTIQUES
Millorar la competència matemàtica és un dels objectius de l’escola i
per aquest motiu s’han or...
27
MUSIMÀTIQUES
MÚSICA
MATEMÀTIQUES
Dansa per la pau amb llenguatge marítim (formes
geomètriques)
TIC-TANIT TIC
LLENGUES
M...
28
El dia 30 d’abril els alumnes de 5è vàrem anar al III Congrés Infantil
Municipal de Santa Eulària. Allí ens trobàrem am...
29
30
M MÓNOICA Tur Costa
6è A
31
32
33
Viatge d’estudis a València.
Abril 2015
Activitats esportives a l’Olocau, albergue::
Kayak: Ens vàrem xopar un munt!!
E...
34
Una altra activitat molt interessant va estar la visita al Museu de
les Arts i les Ciències i a l'oceanogràfic on estig...
35
QUÈ SONA A PUIG D’EN VALLS EN NOVEMBRE?
LA MAR AL PUIG
 O MARE E TU – Andrea Bocelli i Dulce Pontes
 SOMEWHERE BEYOND...
36
??
FESTA CONVIVÈNCIA
CAMPANYES SOLIDÀRIES
37
ALGUNS DELS
MOMENTS
COMPARTITS AMB
LES FAMÍLIES
- Treball conjunt amb l’APIMA.
- Moments de límits. Tertúlia
amb famíli...
38
ENTREGA DE PREMIS ALS NOSTRES
ALUMNES
2n Premi d’Eivissa Concurs de dibuix del Parlament. Irene Rodríguez
Premi a l‘esf...
39
La solidaritat és un dels
valors que sempre es
treballa a la nostra escola. Som solidaris amb els més propers i intenta...
40
Marc Romero 2n A
www.c07005091.eduwebs.caib.es
ceippuigdenvalls@educacio.caib.es
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Definitivaok

838 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Definitivaok

 1. 1. 1 Inés Rodríguez 6è B CEIP PUIG D’EN VALLS Juny de 2015 Núm. 22
 2. 2. 2 AGRAÏMENTS FINCA CAN MUSSON FINCA CAN VILETA FINCA CAN BERRI FINCA CAN MARINES BOTIGA TORRES COSTA FUNDACIÓ DEIXALLES AJUNTAMENT DE STA. EULÀRIA DES RIU FONS PITIÚS APIMA, FAMÍLIES I ALUMNES COMERÇOS DE PUIG D’EN VALLS CLAUSTRE DE PROFESSORS PERSONAL DE NETEJA I MANTENIMENT. CEIP S’OLIVERA IES SA BLANCADONA CATERING S’OLIVERA AUTOCARS VILÀS POLICIA LOCAL PROTECCIÓ CIVIL AGENDA 21 ESCOLAR TÈCNICS MEDIAMBIENT DEL GOVERN BALEAR SALVAMENT MARÍTIM I AUTORITAT PORTUÀRIA COFRADIA DE PESCADORS D’EIVISSA CEIP PUIG D’EN VALLS – COMISSIÓ DE SA REVISTA COORDINACIÓ: María Martín Imprimeix CEIP PUIG D’EN VALLS. DP: I-91.2011
 3. 3. 3 EDITORIAL Navegam tots junts ha estat el lema del curs i així ho hem fet, tots i totes, des de setembre fins a juny. Hem navegat per la mar, el tema del monogràfic d’enguany que ens ha inspirat moltíssimes activitats i totes elles plenes de vida i alegria. El claustre de professors i professores ens hem compromès a compartir les nostres experiències i metodologies, és a dir a fer formació entre iguals que hem fet cada divendres als claustres metodològics. Els tallers matemàtiques han estat l’altre repte del claustre per aconseguir una millor competència matemàtica des de contextos significatius. La valoració ha estat molt positiva igual a que la implicació del professorat i de l’alumnat. Hem passejat tots junts per la costa i amb la col·laboració de Salvament Marítim, Autoritat Portuària, la Cofradia de Pescadors i conselleria de Mediambient. D’aquest passeig i de tot el que hem treballat hem fet un recull fotogràfic que a la pàgina web de l’escola es pot trobar. Aquesta edició de Sa Revista recull el treball en equip i les activitats organitzades, totes elles amb relació amb la MAR. disfruteu amb la seua lectura i no oblideu que NAVEGAM TOTS JUNTS. Puig d’en Valls, juny de 2015.
 4. 4. 4 CONTINGUTS L’avaluació i la metodologia, un canvi necessari a l’escola……………… pàg. 5 Classe dels dofins....……………………………………………………. pàg. 6 Om els peixos tropicals....………………………………………………. pàg. 7 4 anys A i 4 anys B..................................................................................... pàg. 8 Peixos manta i sirenesr.......................................................................... pàg. 10 5 anys B............................................................................................. pàg. 11 Entrega d’orles a P5.l................................................................................. pàg. 12 L’hort de Puig d’en Valls.................................................................... pàg. 13 Anam a Cala d’Hort.............................................................................. pàg. 14 Les obres de teatre.................................................................................. pàg. 15 Acampada a la Cala de Sant Vicent.......................................................... pàg. 16 El concurs de les tables de multiplicar........................................................ pàg. 17 Monogràfic: LA MAR............................................................................... pàg. 18 Premis festes de Puig ‘den Valls 2015........................................................pàg. 20 Com treballen 3r A i 3r B ......................................................................... pàg. 22 3r A i 3r B Els contacontes....................................................................... pàg. 23 Viatge cultural a Madrid. Museu del Prado................................................ pàg. 24 Impressions de 4t A................................................................................... pàg. 25 Tallers de matemàtiques........................................................................... pàg. 26 III Congrés Infantil Municipal...................................................................... pàg. 28 6è al Pou de Lleó................................................................................ pàg. 29 Avui ens graduam ............................................................................. pàg. 30 Despedida de l’escola................................................................................. pàg. 32 Iatge d’estudis a València .......................................................................... pàg. 33 La Mar al Puig................................................................................... pàg. 35 6th Year on the Road.................................................................................. pàg. 36 Alguns dels moments compartits amb les famílies..................................... pàg. 37 Entrega de premis als nostres alumnes..................................................... pàg. 38 Som solidaris .......................................................................................... pàg. 39
 5. 5. 5 LL’’aavvaalluuaacciióó ii llaa mmeettooddoollooggiiaa,, uunn ccaannvvii nneecceessssaarrii aa ll’’eessccoollaa.. En els dos darrers cursos estam treballant per definir una línia de centre i aquests son els punts principals que dirigeixen al claustre i que han estat consensuats per tots:  Necessitat de canvi. “Si voliem canviar teniem que començar per l’avaluació”. Seminari de formació.  Crear un espai de coordinació dins de l’horari escolar. Compartir reflexions i prendre decisions.  Consensuar productes finals a primària d’acord amb un treball més competencial.  Consens uar criteris de qualifica ció.  Aprendre entre iguals.
 6. 6. 6 CLASSE DELS DOFINS (3 anys A) Aquest és el primer curs que els Dofins han passat a la nostra escola. Un any ple de descobriments, noves amistats i nous aprenentatges. Un any ple d’aventures que ja s’acaba. Però no volíem marxar sense perdre l’oportunitat de presentar-vos a tots la nostra classe, aquí teniu als DOFINS!!!
 7. 7. 7 SOM ELS PEIXOS TROPICALS (3 anys B) Hola a tothom! Som la classe de tres anys B, enguany és el primer any que venim a s’escola. Tot i que no ens coneixíem, junts anem caminant per aquest camí ple d’aventures en el que estem descobrint coses noves. Hem descobert el món de les lletres i els números, el món dels peixos, hem conegut més coses del nostre cos, ens hem fet amics de grans pintors i estem pintant els nostres propis quadres perquè som uns artistes! Però sabeu el més important de tot què és? Que ens hem fet grans amics i amigues!
 8. 8. 8 4 ANYS A I B A LES CLASSES DELS CAVALLETS DE MAR I ELS TAURONS ENS HA AGRADAT MOLT...
 9. 9. 9
 10. 10. 10 PEIXOS MANTA I SIRENES (5 anys A) Els peixos manta i les sirenes ens acomiadem d’Infantil recordant totes les coses bones d’aquesta etapa, però també pensant en totes aquelles que ens esperen a Primària.
 11. 11. 11 5 ANYS B
 12. 12. 12 Els alumnes de 5 anys aquest curs hem acabat el cicle d’infantil. Ara ja som molt grans i ens toca començar una nova etapa plena d’aventures i sorpresas. Ens va agradar molt la festa amb l’entrega d’orles i els balls peò sobretot poder-ho compartir amb les nostres famílies.
 13. 13. 13
 14. 14. 14
 15. 15. 15
 16. 16. 16 SEGON A
 17. 17. 17 EL CONCURS DE LES TABLES DE MULTIPLICACIÓ. 2n B Durant el segon trimestre aprofitant que a la classe de matemàtiques dels dimarts tenim un desdoblament ( el mestre- tutor es queda amb la meitad dels alumnes a l'aula) fem un joc- concurs de les taules de multiplicació que als alumnes els agrada moltíssim. Els alumnes se seuen a les seues cadires fent un cercle i el mestre comença a fer preguntes, per orde, d'alguna taula de multiplicació que estan estudiant durant setmana, així que qui respongui correctament la seua multiplicació no es mourà de la seua cadira. En canvi, qui respongui incorrectament seurà a l'última cadira del cercle i la resta dels companys avançaran un lloc sempre cap a la dreta guanyant una posició. Els quatre alumnes que quedin a les primeres quatre cadires tindran com a premi un positiu a les multiplicacions, en canvi, els que en quedin a les últimes quatre hauran d'escriure en un full la taula que no s'han sabut. Es tracta d'un mètode molt motivador i engrescador que els alumnes esperen cada setmana amb molta il.lusió. Cada dues setmanes s'anirà afegint una taula de multiplicar nova, per tant, la dificultat i la motivació va en augment.
 18. 18. 18
 19. 19. 19
 20. 20. 20 MONOGRÀFIC : LA MAR La mar ha estat el tema triat pel monogràfic de l’escola durant el curs 2014-15. Les activitats curriculars i complementàries han estat relacionades amb la mar, tant a infantil com a primària. S’ha estudiat, investigat, observat, manipulat, experimentat, descobert, ..., tot el que estava relacionat amb la mar: la vegetació, la fauna, la cuina, la comunicació a la mar, el litoral, els pintors de la mar, la música, el transport, les construccions del litoral, etc. Algunes de activitats programades han set: passeig per la costa, diccionari eivissenc, conèixer els pintors de la mar, el carnaval, el dia de la Pau, concurs literari, ...
 21. 21. 21
 22. 22. 22 PREMIS FESTES DE PUIG D’EN VALLS 2015. Tema LA MAR XXXVII CONCURS D’EXPRESSIÓ PLÀSTICA La mar XIV CONCURS LITERARI Notícies sobre la mar I CONCURS FOTOGRÀFIC Passejant per la costa P3 1R. ALBA RIERA RIERA 2N. IADAIRA NAULA MARTÍN - 1R. AGUSTINA QUILLACTIOTI 2N.MARIA CAMPOS CARRASCO P4 1R. JULIA OLIVER RAMÓN 2N. AITANA GALERA MARTÍNEZ - 1R. ANTON MORALES MORENO 2N. INES DA SILVA RODRIGUEZ P5 1R. CARLOS PEÑAFIEL ÁVILA 2N. NÚRIA RODRÍGUEZ RIERA 1r. Treball equip: Carlos Cubero, Iris cabrerizo, Juan Diaz, Elena García, Albert Romero, Aitana Pacheco 2n. Treball equip: Rosa González, Sofia Gascón, Laia Varela, Carlos Peñafiel, Ariadna Bonet. 1R. ARIADNA PALACIOS LLOP 2N. DANIEL FERNÁNDEZ FERRER 1r 1R. CHLOE MENAGE D’AMICO 2N. ALAIA MARÍ AGUILERA 1R. ASHLEY SANCHEZ FLORES2N. NEUS MARÍ TORRES 1R. SALMA EL YOUBY BONET 2N. ANDREA JOAN BERLANGA 2n 1R. MARC ROMERO DOMÍNGUEZ 2N. ANGEL RICARTE RAMÓN 1R. MARC ROMERO DOMÍNGUEZ 2N. ANA GUASCH RODRÍGUEZ 1R. NOELIA GONZÁLEZ SERRA 2N. VALENTINA ASENSIO MORENO 3r 1R. SAVINA CLAPES ROIG 2N. RUBEN PERIS JIMÉNEZ 1R. JAVIER ESCUDERO MUNAR 2N. ANDREU GORDILLO TORRES 1R. PAULA RIERA ROSELLÓ 2N. ALEXANDRE MENAGE D’AMICO 4t 1R. MIGUEL ANGEL MARÍ RIBAS 2N. MARC ROIG MESTRE 1R. MIGUEL ANGEL MARÍ RIBAS 2N. JAEL TUR BORRAS 1R. YOEL AGUILERA CARRIÓN 2N. ALEJANDRA VARGAS RUIZ 5è 1R. PABLO GUTIÉRREZ CEJUDO 2N. GERMAN TUR CARDONA 1R. MIRIAM RODRÍGUEZ RIERA 2N. LUCIA FERRER LOZANO 1R LUCIA FERRER LOZANO 2N. GERMAN TUR CARDONA 6è 1R. INÉS RODRÍGUEZ BONACHE 2N. GUILLERMO GUASCH TUR 1R. IRENE RODRÍGUEZ RIERA 2N. LAURA CALLE GARCÍA 1R. WENDY GÓMEZ AQUINO 2N. LAURA CALLE GARCÍA ADULTS 1R. ELSA LLADONOSA CLAPÉS 2N. AINA BALAGUER LLOMPART
 23. 23. 23
 24. 24. 24
 25. 25. 25 Aquest curs ha estat ple de coses emocionants i que ens han agradat moltíssim!!!! Ens ha agradat sa nostra classe, la seva actitud, els dibuixos que hem fet, les festes, els tallers de matemàtiques.... tot ens ha encantat! El que més ens ha agradat ha set fer els treballs en grup i les bromes de classe. Estar amb els companys i amb en Ricard ha estat molt divertit! Ha estat genial la visita al Museu Puget i la gimcana que vàrem fer per Dalt Vila. Quina excursió més “xul·la” a ses Platges de Compte. I vàrem fer fotos i mesurar la temperatura de l’aigua! A carnaval vàrem fer unes disfresses increïbles!! Es que vàrem estudiar molts pintors. Quina excursió més “xul·la” a ses Platges de Compte. I vàrem fer fotos i mesurar la temperatura de l’aigua! Ens ha encantat l’experiència de visitar una de les millors pinacoteques del món!!!!!!! Realment ens va il·lusionar moltíssim anar al Museu del Prado. Ricard, ens ha encantat anar amb tu al Prado, i amb tots els companys!!
 26. 26. 26 TALLERS DE MATEMÀTIQUES Millorar la competència matemàtica és un dels objectius de l’escola i per aquest motiu s’han organitzat els tallers de matemàtiques per treballar de forma més significativa i contextualitzada els continguts matemàtiques. Tot un repte pel claustre que s’ha superat amb molts bons resultats. TALLER CONTINGUTS I ÀREES EXEMPLE. TALLERS MATEMÀTIQUES PER DIA DE LA PAU. ESPAI EINSTEIN Càlcul 3r cicle. Càlcul distàncies de països amb conflicte DETECTIMÀTICS LLENGUA MATEMÀTIQUES a partir de resolució de problemes Problemes amb dades de mesura dels països MATEATHLON LLENGÜES MATEMÀTIQUES NATURALS ARTÍSTICA EF Piràmide de població
 27. 27. 27 MUSIMÀTIQUES MÚSICA MATEMÀTIQUES Dansa per la pau amb llenguatge marítim (formes geomètriques) TIC-TANIT TIC LLENGUES MATEMÀTIQUES Treball en equip per trobar informació: ordinadors, tablets, llibres, calculadora. SUPERMATHS LLENGUA ANGLESA MATEMÀTIQUES Recepta d’un plat dels països treballats.
 28. 28. 28 El dia 30 d’abril els alumnes de 5è vàrem anar al III Congrés Infantil Municipal de Santa Eulària. Allí ens trobàrem amb totes les escoles del municpi i férem una gimcana de consum responsable. Cada escola havia de fer tres grups: observadors, compradors i enquestadors. Els observadors havien d’observar com es treballa als diferents comerços; els compradors havien d’anar a diferents establiments i comprar uns determinats productes que fossin de consum responsable; i els enquestadors preguntaven a la gent del carrer quin tipus de compra feien. A la fi quedàrem els segons! Ens va agradar molt l’experiència! Obsevadors Compradors Enquestadors
 29. 29. 29
 30. 30. 30 M MÓNOICA Tur Costa 6è A
 31. 31. 31
 32. 32. 32
 33. 33. 33 Viatge d’estudis a València. Abril 2015 Activitats esportives a l’Olocau, albergue:: Kayak: Ens vàrem xopar un munt!! Escalada: Era bastant alt, molt xulu i amb algunes trampes!! Futbol: La passió dels boixos però sobre tot un partit just. Basquet: Va ser divertidíssim amb alguns empats. Orientació: Anàvem lligats de les cames amb un company i era molt divertit i bastant difícil!! Puenting: Donava una mica de por però era molt guai!! Tirolina: Baixàvem a tota velocitat. Era divertíssim!!
 34. 34. 34 Una altra activitat molt interessant va estar la visita al Museu de les Arts i les Ciències i a l'oceanogràfic on estiguérem una nit dormint a la sala dels taurons. VA SER INCREÏBLE!!!!!!
 35. 35. 35 QUÈ SONA A PUIG D’EN VALLS EN NOVEMBRE? LA MAR AL PUIG  O MARE E TU – Andrea Bocelli i Dulce Pontes  SOMEWHERE BEYOND THE SEA – Frank Sinatra  MEDITERRÁNEO – Joan Manuel Serrat  AL MAR! – Manel  EN EL MAR MÁS PROFUNDO – Rosana  LA MAREA – Vetusta Morla  BAJO DEL MAR – La Sirenita BSO  HÁBLAME DEL MAR MARINERO – Pepa Flores  ALFONSINA Y EL MAR – Mercedes Sousa  MIRANDO AL MAR – Jorge Sepúlveda  DÓNDE ESTÁN LAS LLAVES – Grupo encanto  THE SEA – Morcheeba  BARQUITO CHIQUITITO – Infantil  LA GAVINA – Marina Rosell  MAREMAR – Lluís Llach  EIVISSA, SA NOSTRA ILLA – Aires formenterencs  JOTA MARINERA – Maria del Mar Bonet  NOCTILUCA – Jorge Drexler  SOLDADITO MARINERO – Fito y Fitipaldi  El projecte QUÊ SONA A PUIG D’EN VALLS ha dedicat tot el mes de novembre a la mar. Les audicions han set molt variades, de diferents estils musicals i a ningú ha deixat indiferent.
 36. 36. 36 ?? FESTA CONVIVÈNCIA CAMPANYES SOLIDÀRIES
 37. 37. 37 ALGUNS DELS MOMENTS COMPARTITS AMB LES FAMÍLIES - Treball conjunt amb l’APIMA. - Moments de límits. Tertúlia amb famílies de P3. - Moments de canvi. El pas a l’institut. Tertúlia amb famílies de 6è. - Reunions informatives i de seguiment amb els representants d’aula. - Moments de conèixer l’escola. Donar a conèixer l’escola durant procés d’escolarització. - Moments de compartir. Festa de final de curs de tota la comunitat educativa. - Jubilació de la mestra na Catina.
 38. 38. 38 ENTREGA DE PREMIS ALS NOSTRES ALUMNES 2n Premi d’Eivissa Concurs de dibuix del Parlament. Irene Rodríguez Premi a l‘esforç personal i rendiment de Primària de la Conselleria d’Educació curs 13-14. Mireya Alcalá. 1r premi de 5è de Balears Concurs The Fonix. Kin Garganilla Finalistes premis Aqualia. Naomi Galarza, Ingrid Murillo, Miguel Angel Marí i Asier Perales Primer premi i finalista, Sta Eulària des Riu, Concurs de dibuix Ni 1 foc més de la Conselleria de Mediambient. Inés Rodríguez i Nuria Ferrer.
 39. 39. 39 La solidaritat és un dels valors que sempre es treballa a la nostra escola. Som solidaris amb els més propers i intentam arribar a la gent molt llunyana que necessita la nostra implicació. Enguany ens han otorgat el reconeixement d’Ambaixadors de Save the children. Ha estat tot un honor rebre aquest guardó. La nostra col·laboració ha estat també amb altres organitzacions: Mans Unides amb l’entrepà solidari, amb el Fons Pitiús amb la venta dels productes de l’hort en la festa del Mediambient i de la Convivència, amb Càritas amb la campanya d’aliments de Nadal, amb Fundació Deixalles on s’entrega tota la roba extraviada a l’escola. Un regal menys en Nadal campanya per reduir a que volíem reduir el consum. Hem col·laborat en la celebració del dia de Sant Jordi amb la compra de llibres a benefici de l’APIMA, cada divendres compraven un entrepà als alumnes de 6è a benefici del viatge i a la festa de final de curs a benefici de l’escola per millorar equips informàtics..
 40. 40. 40 Marc Romero 2n A www.c07005091.eduwebs.caib.es ceippuigdenvalls@educacio.caib.es

×