Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Revistaweb1

694 views

Published on

Published in: Education, Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Revistaweb1

 1. 1. INDEX 1.- Editorial 2.- Les maduixes i les cireres pintem l’espai. 3.- Els nens i nenes de P4 hem treballat... 4.- Els nens i nenes de P5 hem pintat naus i satèl.lits. 5.- Sortida al Canadell 1r.A. 6.- La Setmana cultural 1r.B. 7.- Endevinalles.2n A. 8.- Rodolins 2n B. 9.- Sortides 3r. 10.- L’escola 4t A. 11.- Orienbació 4t . 12.- Auca 4t B. 13.- Los alumnos opinan 5è A. 14.- Els animals 5è A. 15.- Els blogs de l’escola 5è B. 16.- Sant Jordi no volia ser príncep 5è B. 17.- Els de sisè s’acomiaden 6è A – B. 18.- The Legend of Saint George Anglès. 19.- Itineraris de lectura 2008/09 . 20.- Arion i el dofí.Per molts anys,Cantània. 21.- L’hort a l’escola. 22.- El bus de l’aigua. 23.- Diversllorens. 24.- Epèrgam. 25.- Les colònies al juny AMPA.
 2. 2. Un curs més Se’ns va venir al damunt, com sempre, la fi de curs, un més que passa per les nostres aules, i els diferents racons del centre, marcant d'una forma inesborrable a nens i nenes, que de forma inevitable i amb nostàlgia, recordaran en el futur el seu pas per l’escola: els coneixements apresos, les experiències viscudes i per descomptat als seus companys , tant als de la mateixa edat com als mestres amb els que han conviscut. Desitgem que l'escola, La Nostra Escola, els sigui útil, que de debò els prepari com éssers dignes i respectuosos, de manera que tinguin èxit en la vida i alhora siguin solidaris amb els necessitats i col·laborin a ajudar i a respectar el medi ambient en el qual vam viure. Aquest és el nostre desig, la nostra il·lusió i la nostra lluita diària. Hem participat, enguany, a la trobada de danses dels més petits, al concert de Nadal al Teatre Principal, a les sortides organitzades per l’Ajuntament de Badalona de música, dança, atletisme i Viu el parc, a les campanyes d’Educació Vial de la Creu Roja i de la Guàrdia Urbana, a la sortida al Port de Badalona, a la cantata que fan els alumnes de 5è a l’Auditori de Barcelona, la participació de l’escola a Badaesport, hem vist com hem d’aprofitar l’aigua al Bus de l’aigua, hem celebrat els Jocs Florals la diada de Sant Jordi, col·laborem amb l’Institut B7 en les Jornades d’energies alternatives i medi ambient. Algunes de les novetats que podriem destacar són: la sortida que va fer tota l’escola per celebrar La Castanyada encara que no va sortir com nosaltres havien desitjat; ens han cablejat tota l’escola, falta només la connexió d’Infantil, hem reprendre el préstec de la Biblioteca. Aquest any ha entrat en vigor la LOE a Educació Infantil i a Cicle Mitjà. També aquest curs ha hagut eleccions al Consell Escolar, s’ha renovat la meitat dels seus membres, i eleccions a l’AMPA. L'any 2009 és l'any internacional de l'astronomia i se celebra el 400 aniversari de les primeres observacions telescòpiques de Galileu Galilei. L’escola li va dedicar les Jornades Culturals. Aquestes Jornades van estar plenes de tallers, sortides, entrevistes, pel·lícules, dossiers, conferències de la Nasa i del Museu, Planetari a l’escola, concurs i xerrada a l’autora del llibre que van llegir al CM, amb tot això els nostres alumnes saben una mica més sobre planetes, estrelles, galàxies....
 3. 3. Molt s’ha parlat aquest curs sobre la proposta per modificar el calendari escolar, el conseller d’Educació, Ernest Maragall, proposa escurçar les vacances estivals dels alumnes, iniciar el curs abans i introduir una pausa festiva a mitjans del mes de febrer. Maragall va prometre ajudes perquè les AMPAs i els Ajuntaments puguin organitzar activitats extraescolars com a alternativa a les classes durant el nou període vacacional, però va reconèixer que el seu Departament no tenia previst garantir que les escoles estiguin obertes durant aquest periòde festiu ni que les activitats que es programin siguin gratuïtes. “El que és gratuït és l’educació”, va dir. Tant mestres, com pares, mares, sindicats, creiem que aquestes mesures no garanteixen la esperada conciliació amb els horaris familiars i laborals, al contrari, el professorat veurà reduït el termini del qual disposa per dedicar-se a les tasques de preparació del curs, s’hauria d’avançar la definició de les plantilles dels centres per poder començar el curs més aviat. Estan en condicions les escoles per atendre els alumnes en períodes calorosos? Hi ha convenis laborals que facilitin l’atenció dels fills el mes de febrer? Quant a la relació entre més dies, més qualitat. Catalunya amb la implantació de la sisena hora, és un dels països on es fan més hores lectives al cap de l’any. La qualitat no depèn només del temps de permanència al centre. Molts són els factors que poden contribuir en la millora desitjada. Potser els més importants, depenen de nosaltres: esforcem-nos dia a dia per millorar la tasca com a docents i com a pares i mares. No ens volem anar sense que entre tots fem una reflexió sobre aquest anunci del Departament sobre el reconeixement social de la tasca docent: “Aprenem a sumar, aprenem a restar, aprenem a llegir, aprenem a escriure i a descriure, aprenem a pintar, aprenem a guanyar i aprenem a perdre, aprenem a escoltar, aprenem gramàtica, química i física, aprenem a compartir i a repartir, aprenem a imaginar a conviure, aprenem a investigar i a navegar, aprenem a comptar i aprenem a esforçar-nos. No és hora de valorar el que fan els mestres...” Direcció
 4. 4. Per fer el nostre mural vàrem utilitzar: pintura,cola blanca cola d’empaperar, i sabó. I amb les nostres mans ho vam barrejar ben barrejat. Això va servir de base, per penjar la resta de treballs de l’espai de parvulari.
 5. 5. Vam fer més feines de l’espai… com un dibuix de la lluna i les estrelles… pintat amb ceres, i pintura. I com Sant Jordi ha arrivat, una rosa i un punt de llibre HEM REGALAT!!!
 6. 6. ELS NENS I NENES DE P4 HEM TREBALLAT…
 7. 7. ELS NENS I NENES DE P5 HEM PINTAT NAUS I SATÈL·LITS TAMBÉ HEM INVENTAT “EXTRATERRESTR ES”
 8. 8. I TENIM UN RACÓ DE L’ASTRONOMIA
 9. 9. LA SETMANA CULTURAL Primer B
 10. 10. SORTIDES – 3r
 11. 11. No us penseu que hi són totes. Hem fet alguna més: de teatre, música,… Però aixó s’allargaria molt.Només ens queda desitjar-vos un bon estiu. ALUMNES DE 3r A i B
 12. 12. ORIENBACIÓ Enguany els alumnes de quart de l’escola han participat a la primera edició del projecte Orienbació. L’Orienbació és una cursa d’orientació preparada pel grup de treball de mestres d’educació física de Badalona, amb l’objectiu de saber-se orientar en un lloc a través de l’ajuda del mapa, així com el fet de compartir una estona de pràctica esportiva amb alumnes d’altres escoles de la ciutat. Tot i haver de suspendre la primera data de l’activitat per pluja, la data triada finalment va ser tot un èxit ja que va lluir un sol magnífic i els alumnes van gaudir d’allò més. En arribar a l’escola a la sessió d’educació física vam estar comentant la cursa i tot ells coincidien en dir que estaven molt cansats, realment el recorregut era molt exigent, però tot i això estaven contents, que és finalment el que de debò importa. Des d’aquí vull felicitar a tot els alumnes, han estat treballant de valent durant tot el curs la cursa i han, hem, gaudit tots de l’experiència. Enhorabona!!!
 13. 13. LOS ALUMNOS OPINAN Cartas al director Hola soy Natan. ¿Que opina usted sobre la gripe A? Yo opino que están exagerando mucho. ¿A lo mejor los americanos lo hacen para que se olviden de la economía? Un saludo. Estimado señor director: Mi nombre es Derek y tengo 10 años. Creo que al equipo del Badalona le falta ánimo porque lleva una mala racha ya que ha perdido cinco partidos seguidos. Espero que en próximo partido esté toda la afición y quien lo lea también se anime a venir. Un saludo Buenos días me llamo Pol: Tengo 11 años y ayer volviendo del colegio me di cuenta que casi no había árboles por el camino. Espero que entre todos consigamos que esta ciudad sea un poco más verde. Un saludo Estimados señores/as: Mi nombre es Kevin y tengo 10 años. Me gustaría que se pintaran bien los pasos de cebra porque los conductores no ven bien las líneas y se pueden producir un accidente. Espero que lo arreglen. Un saludo Estimado señor/a: Mi nombre es Diego. Tengo 11 años y ya estoy harto que siempre estén cortadas las calles de al lado de mi casa y no se les ve trabajar. Gracias.
 14. 14. Els animals Curiositats: ALIGA REAL: Pot veure a una llebre a dos quilòmetres de distància. Caça cérvols, marmotes i tortugues. Vola en cercle. Les àligues passen tota la seva vida amb el mateix company o companya, formant una família cada any. CAVALL: Té un sol dit en cada pota, i aquest dit està protegit per la peülla (les gaseles tenen dos dits, els elefants tenen 5) CANGUR: Al néixer són tan petits com una goma d'esborrar. Després passen 8 mesos en la borsa que la seva mare té en la panxa i allí s'alimenten de la llet de la seva mare. ELEFANTS: Passen 22 mesos en el ventre de la mare. AL néixer amiden 1 metre, i a l'hora de néixer comencen immediatament a caminar. Els encanta l'aigua. Els seus ullals creixen uns 17 centímetres a l'any. L'embaràs de l'elefant dura 660 dies (gairebé dos anys), i tenen una criatura. LA SERP: La llengua de les serps els serveix per a olorar a les preses. L’anaconda, que pot fer més de 10 metres, més llarga que un autobús. Les serps tenen la pell coberta d'escates. La muden de tant en tant, per a poder créixer, i perquè se'ls espatlla de tant arrossegar-se. TORTUGA: Pot arribar a viure més de cent anys. Els voltors quan volen menjar-se-la, les agafen i des de l'aire les deixen caure. La closca els serveix per protegir-se i l'hivern ho passen dintre de la closca. Les tortugues no tenen dents, i s'empassen el menjar sense mastegar.
 15. 15. ELS BLOGS DE L’ESCOLA Aquest any l’escola ha posat en marxa dos blogs: www.cinquensllorens.blogspot.com www.diverllorens.blogspot.com Aquest blogs són uns llocs web on es van recopilant diferents informacions que fem durant el curs. Al primer (blog de cinquè) podeu trobar des d’excursions fins activitats que realitzem dintre de l’aula. També és un recurs que utilitzem per aprendre d’una manera diferent, ja que hi ha enllaços a pàgines educatives on podem conèixer coses noves o ampliar allò que hem fet a classe, com per exemple vídeos o documentals. Al segon blog trobareu diferents propostes i activitats des del punt de vista del tractament a la diversitat a la nostra escola. En aquests blogs pengem moltes fotos, on les expliquem i després hi ha l’opció de qui entri, poder-les comentar i així poder donar la seva opinió. A tots ens ha agradat aquesta idea i per això ho vam posar en marxa gràcies a les nostres tutores. Us animem a visitar-los, són molt interessants. Ànim, a que espereu? Visiteu-los!
 16. 16. SANT JORDI NO VOLIA SER PRÍNCEP Fa molt molt temps, en el temps en que els galls tenien dents, vivia a l’aldea de Silene un cavaller, que es deia Jordi i aprenent del seu pare, es va convertir en un gran lluitador amb una dotació increïble. Però no va durar molt, perquè com els seus pares eren milionaris en Jordi no s’ho passava molt bé. Cada matí es llevava a les 7:30 hores per poder treballar al camp, no anava al parc ni quedava amb els amics per anar de festa. Portava una vida molt avorrida! Ell solament volia ser com els altres, que els seus pares no es preocupessin tant per els diners i més per el seu fill, com tots els pares. Un dia va desaparèixer de casa i els pares es van preocupar per ell, llavors van trucar a la policia per anar a buscar a Sant Jordi que es va perdre i la policia va venir i estaven dos gossos que donaven el rastre i anaven olorant i el van agafar, estava plorant i dient que ell no volia ser príncep. Llavors va explicar als seus pares que havia conegut a una noia que tenia el mateix problema que ell , no volia ser princesa. Aleshores els seus pares li van fer seure al sofà i li van donar un maletí. El pare d’en Jordi li va dir que l’obrís i en Jordi el va obrir. Llavors va veure un rosa i se la va regalar a la princesa. Justament a ella li van donar un llibre el qual li va regalar a Sant Jordi. Va passar el temps i la princesa i Sant Jordi van decidir casar-se i se’n van anar de lluna de mel amb un drac que van conèixer al bosc on es van conèixer ells. Van anar volant per tot el món amb el drac dins que es van cansar. Van baixar del drac, es van estirar a l’herba i es van adormir. De sobte vam somiar amb un drac i van cridar de l’ensurt. Van volar un altre cop pel cel, fins que van arribar a un lloc fantàstic. Finalment es van quedar a viure en aquell lloc tan fantàstic, van viure feliços i van menjar anissos. CONTE ENCADENAT 5è B
 17. 17. El dimarts 21 d’Abril, un parell de dies abans de la celebració de Sant Jordi, els nois i noies de 6è vam oferir una petita representació de la llegenda als nens i nenes de Cicle Inicial. Però no va ser una representació qualsevol! La vam fer en anglès i amb uns titelles i uns teatrets fabricats per nosaltres mateixos. Vam començar a treballar tot just tornar de les vacances de Nadal. Hi havia molta feina a fer! Vam començar per llegir i treballar el text de la història fins que vam entendre tot el que es deia. Després, vam organitzar-nos en grups i vam començar amb els assaigs. Vam repartir els diferents personatges i ens vam posar a treballar. Un cop a la setmana (durant la classe de sisena hora), vam estar assajant i assajant fins que ens vam saber els textos prou bé. Després va arribar la feina més artística. Vam pintar els titelles i vam construir uns teatrets que ens van quedar molt bé (gràcies a l’ajut de les nostres mestres de Plàstica!).
 18. 18. Els assaigs finals ens van portar molta feina ( “No, tu posa’t aquí que si no, no hi arribes”, “Ep, que aquest titella està d’esquena!”, “On està el meu paper?...) per, al final, ho vam tenir tot enllestit. El dia de la representació estàvem molt nerviosos però, al final, tot va sortir bé. Cada grup vam fer dues representacions: una pels de primer i l’altra, pels de segon. Esperem que els hi agradés força!!! Aquí teniu un dels grups de 6è B en el moment de la representació:
 19. 19. ITINERARIS DE LECTURA 2008/09 El programa Itineraris de Lectura, que coordina la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) en col·laboració amb el Departament d’Educació, és una activitat que, des de 1998, promociona la literatura catalana i el foment de la lectura en l'àmbit de l'ensenyament primari, secundari i d'adults. El nostre centre participa per tercer any consecutiu en aquest programa. Aquest Any ens has visitat ELENA O'CALLAGHAN autora del llibre "EL PETIT ROURE" que han llegit els nens i nenes del Cicle Mitjà. Ha publicat contes i novel·les per a infants i per a adults, així com poesies, peces teatrals, articles pedagògics i de crítica literària a revistes especialitzades. Ha publicat també diversos llibres de text i material per a mestres. Alguns dels seus llibres han estat seleccionats entre "Los Mirlos Blancos" de la Biblioteca Internacional de la Joventut. Segons ens confessa ella mateixa, quan escriu s'ho passa d'allò més bé. Segurament per això, els seus lectors es diverteixen molt llegint els seus llibres. http://cultura.gencat.net/ilc/qeq/FitxaAutors.asp?nom1=o%27callaghan&cerca2=Cercar&quinform=fo rm1&NRegistre=1&idregistre=5388
 20. 20. Els nens i nenes de l’escola gaudeixen, un curs més, de les activitats desenvolupades des del nostre hort.Plantació,conreu i collita de les diferents espècies. Plantació de patates Les cols del nostre hort Collita de les faves Plantació de pèsols
 21. 21. Al mes de maig arriba a la nostra escola EL BUS DE L’AIGUA A través de senzilles i breus explicacions i d'una metodologia interactiva, l'exposició itinerant 'Aquest estiu, puja al Bus de l'Aigua' pretén de donar a conèixer el valor de l'aigua des del punt de vista mediambiental, social i econòmic. Així mateix, busca incentivar en els seus visitants tant l'estalvi hídric en l'àmbit domèstic, com el correcte ús i gestió. El bus de l’aigua ha fet parada a l’escola LLORENS ARTIGAS de Badalona.
 22. 22. http://www.diversllorens.blogspot.com/ Aquest vol ser un BLOG de trobada,recollida d'experiències i sensacions des de la perspectiva del TRACTAMENT A LA DIVERSITAT a la nostra escola..Aquí podeu trobar iniciatives i activitats que es fan al centre. Una activitat engrescadora...llegir,escriure,imagi- Nar...CONTES BOJOS...una nova dimensió de l’expressió escrita. Cal.ligrames dels nens i nenes d’AA i EE. Treball amb rimes a partir d’un poema d’en M.Martí i Pol. “Mare,si jo fos mariner...” Esperem les vostres visites i comentaris.
 23. 23. UN CURS MÉS PENDENTS DE LES OBRES DEL PATI A la revista del curs passat vam publicar l’entrevista del Regidor d’Educació que es comprometia a fer les obres al pati. Hem acabat el curs i encara no les han començat. Sí, va venir a l’octubre a explicar-nos com ho volien fer i quina era la previsió. Ens va explicar que es faria en dues fases i que començaria al gener o febrer, sabem que s’aprovat el pressupost i que només falta licitar-lo. La Sra. Rosa Sadurní, responsable de les obres, es va posar en contacte amb la directora per preguntar-nos si volíem començar ja o quan acabin les classes, l’AMPA li va enviar un escrit dient-li que confiaven en el seu criteri i que comencessin quan ho creguessin convenient. Les últimes notícies que ens han arribat és que començarien el 25 de juny segons van informar a la directora. RENOVACIÓ DE JUNTA D’AMPA I RESPONSABILITATS Part de la Junta actual s’acomiada com a executiva però continuarem col·laboren i participant. Totes les Juntes intenten aportar coses noves per millorar els serveis que s’ofereixen des de l’AMPA, que son: • Administra els pressupostos del material. • Encarrega i compra els llibres a les editorials. • Gestiona el menjador, acollida matinal i ludoteca. • Contracta les empreses d’activitats extraescolars. • Contracta l’activitat extraescolar de piscina. • Administra les excursions. • Contracta les colònies. • Contracta l’empresa que porta les Jornades intensives al juny i el Casal d’estiu de juliol i setembre. • Organitza les festes... Es porten moltes coses, com podeu comprovar, per això, és important que participeu i col·laboreu moltes mares i molts pares perquè no sigui tant pesat per l’executiva, perquè normalment el que acaba passant, si només ho fan 3 o 4 persones s’acaben cremant i cansant, per tant, reitero la importància de que si som molts els que hi col·laborem i participem és molt més fàcil.
 24. 24. LES COLÒNIES AL JUNY El curs passat es van tornar a fer les colònies organitzades per l’AMPA. Feia 7 anys, que no es feien colònies al cole, tret de la sortida que fan els alumnes de 6è, l’últim curs va ser el 2000/01, organitzades pel centre en període lectiu. La valoració va ser molt positiva, per això aquest curs ho tornem a proposar i fins ara s’han apuntat 39 nens. Els nens/nenes que van anar el curs passat s’ho van passar molt bé i quasi bé tots els que van anar repeteixen aquest curs. Si algun nen/nena vol apuntar-se potser encara està a temps. RECORDATORIS Us recordem: • Es passaran els rebuts dels llibres i materials, com sempre, hi haurà de temps per pagar-ho fins el 15 de juliol. • La Festa de Final de Curs organitzada per l’AMPA es fa el diumenge 21 de juny • El Festival de Fí de Curs es fa el dilluns 22 de juny. Desde l’AMPA US DESITGEM MOLT BONES VACANCES, i FINS AL SETEMBRE
 25. 25. http://www.xtec.cat/epergam/ QUINS LLIBRES ? (http://www.xtec.cat/epergam/quins/quins.htm?codi=quins_llib) El professorat, les families i els nois i noies podran cercar els llibres en aquesta base de dades per aconseguir la millor lectura i el seu gaudi. Amb el títol de Quins llibres…? us volem presentar les novetats de llibres de ficció i de coneixements per infants i joves que seleccionem des del Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. El Seminari està format per una vintena de professionals de l’educació que es reuneixen setmanalment per comentar, valorar i classificar les novetats editorials, adreçades a infants i a joves, que van arribant a les llibreries periòdicament. Aquí teniu una petita selecció de l’últim catàleg (Hivern 2009) TITOL CICLE EDAT La casa i el jardí de la Maisy INF 3 Comptem colors! INF 4 El meu germà és genial INF 5 Sobre la branca CI 6 Qui ha estat? o un airet perfumat... CI 7 Reduir, reutilitzar i reciclar CM 8 El llençol fantasma i altres petits tresors CM 9 Per què vivim als afores de la ciutat CS 10 Bèsties de l'hort CS 11 Creus en els fantasmes? CS 12 Podeu visualitzar la fitxa de cada llibre clicant en el títol d’aquest enllaç http://aplitic.xtec.cat/epergam/web/infoGuiaweb.jsp?id=18743&idBiblio=9 345&titolGuia=HIVERN%202009%20Quins%20llibres...?%2072

×