• Like
 • Save
Hiilamo heikki
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
Uploaded on

 

 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
  Be the first to like this
No Downloads

Views

Total Views
966
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2

Actions

Shares
Downloads
0
Comments
0
Likes
0

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. Ihmisen särkyvyys
 • 2. Terapiaa, lääkkeitä ja toisia ihmisiä Koettu sosiaalinen tuki – ystäviltä, kumppanilta ja sukulaisilta saatu apu – on tärkeää masennuksesta toipumisessa Sosiaalinen tuki auttaa sekä ainoana toipumiskeinona että terapian ja lääkehoidon rinnalla. Sosiaalinen tuki on merkityksellistä myös vakavammasta masennuksesta kärsivillä Lähde: Hiilamo H, Tuulio-Henriksson A. Terapiaa, lääkkeitä ja toisia ihmisiä. Sosiaalisen tuen merkitys masennuksesta toipumisessa. Sos.lääk aikakauslehti 2012:49:209-219.
 • 3. ”Haistatin paskat työnantajalleni ja se määräsi mut viikon lomalle. Lomalta tultuani hän oli vähentänyt vastuualuettani. He huomasivat tilanteeni ja ottivat minut hyvin vastaan. Silloin huomasin että en ole yksin tässä maailmassa vaikka kyse olikin vain työpaikasta. Olisin viimeiseksi luullut saavani apua juuri töistä. Jos minusta välitetään töissä niin kyllä jossain on joku joka varmasti välittää todella musta.” (mies, 31–40 vuotta)
 • 4. ”Työkaverit ovat tarpeeksi kaukaisia, ettei heille tarvinnut selitellä sairautta. Heidän kanssaan pystyi sairasloman jälkeen jatkamaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Arki ja normaalit rutiinit töissä helpottivat tilannetta.” (nainen, 26–30 vuotta)
 • 5. ”Menin sairaslomalla tekemään ihan muuta, vapaaehtoista ulkotyötä, ihmisten sekaan, joista en tuntenut yhtäkään etukäteen. Siellä ei tullut edes välillä mieleen, miksi on sairaslomalla, kun tehtiin muuta. Kenellekään ei tarvinnut selitellä, miksi on siellä, saati että on sairaslomalla. – – Ihmiset ei ollut viivalla kilpailemassa toistensa kanssa, vaan yhdessä tekemässä asioita, joista nauttivat. Parasta terapiaa.” (nainen, 26–30 vuotta)