Hiilamo heikki

1,528 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,528
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,104
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Hiilamo heikki

  1. 1. Ihmisen särkyvyys
  2. 2. Terapiaa, lääkkeitä ja toisia ihmisiä Koettu sosiaalinen tuki – ystäviltä, kumppanilta ja sukulaisilta saatu apu – on tärkeää masennuksesta toipumisessa Sosiaalinen tuki auttaa sekä ainoana toipumiskeinona että terapian ja lääkehoidon rinnalla. Sosiaalinen tuki on merkityksellistä myös vakavammasta masennuksesta kärsivillä Lähde: Hiilamo H, Tuulio-Henriksson A. Terapiaa, lääkkeitä ja toisia ihmisiä. Sosiaalisen tuen merkitys masennuksesta toipumisessa. Sos.lääk aikakauslehti 2012:49:209-219.
  3. 3. ”Haistatin paskat työnantajalleni ja se määräsi mut viikon lomalle. Lomalta tultuani hän oli vähentänyt vastuualuettani. He huomasivat tilanteeni ja ottivat minut hyvin vastaan. Silloin huomasin että en ole yksin tässä maailmassa vaikka kyse olikin vain työpaikasta. Olisin viimeiseksi luullut saavani apua juuri töistä. Jos minusta välitetään töissä niin kyllä jossain on joku joka varmasti välittää todella musta.” (mies, 31–40 vuotta)
  4. 4. ”Työkaverit ovat tarpeeksi kaukaisia, ettei heille tarvinnut selitellä sairautta. Heidän kanssaan pystyi sairasloman jälkeen jatkamaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Arki ja normaalit rutiinit töissä helpottivat tilannetta.” (nainen, 26–30 vuotta)
  5. 5. ”Menin sairaslomalla tekemään ihan muuta, vapaaehtoista ulkotyötä, ihmisten sekaan, joista en tuntenut yhtäkään etukäteen. Siellä ei tullut edes välillä mieleen, miksi on sairaslomalla, kun tehtiin muuta. Kenellekään ei tarvinnut selitellä, miksi on siellä, saati että on sairaslomalla. – – Ihmiset ei ollut viivalla kilpailemassa toistensa kanssa, vaan yhdessä tekemässä asioita, joista nauttivat. Parasta terapiaa.” (nainen, 26–30 vuotta)

×