SlideShare a Scribd company logo
UNIVERSITETI AAB-RIINVEST ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Hyrje ,[object Object]
Karakteristikat e sistemit kompjuterik Paisjet hyrëse/dalëse ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
[object Object],[object Object]
[object Object],[object Object],[object Object]
[object Object],[object Object],[object Object]
Shtëpiza ,[object Object],[object Object]
Disa lloje të shtëpizave
[object Object],[object Object],[object Object]
MOTHER BOARD ( PLLAKA AMË )
[object Object],[object Object],[object Object]
[object Object]
PROCESORI – PJESA QENDRORE E KOMPJUTERIT ,[object Object],[object Object]
[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
[object Object],[object Object]
[object Object],[object Object]
[object Object],[object Object]
[object Object],[object Object],[object Object]
HARDISKU ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Katela grafike ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
PAISJET HYRËSE ,[object Object]
[object Object],[object Object]
Tastet bazike – në pjesën qendrore Tastet numërike – tastet si në kalkulator Tastet funksionale – F1, F2, ..F12, Esc, Print Screen, Scroll Losk, Pause, Insert dhe Delete Tastet kursorike – Home, End, PageUp, PageDown, tastet me shiqeta, tasti Tab) Tastet ndihmëse – Ctrl, Alt dhe Shift Poça kontrollues – NumLock, CapsLock ose Scroll Lock
Monitori ,[object Object]
Miu (Mouse) Mause pad – mbështetsën e gomës
[object Object],[object Object],[object Object]
CDROM-i ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Skeneri (Scanner) ,[object Object]
Kamerat (Aparatet fotografike) digjitale ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
[object Object],[object Object]
Kartela elektronike grafike (video kartela) ,[object Object],[object Object]
Shtypësi (Printer) ,[object Object],[object Object],[object Object],[object Object]
Ploterët ( vizatuesit) ,[object Object]
[object Object]
Paisjet hyrëse/dalëse ,[object Object],[object Object],[object Object]
Modemi ,[object Object],[object Object],[object Object]
Përfundim ,[object Object],[object Object],[object Object]
 
 

More Related Content

What's hot

Pyetje nga lënda e informatikës për vitin e parë
Pyetje nga lënda e informatikës për vitin e parëPyetje nga lënda e informatikës për vitin e parë
Pyetje nga lënda e informatikës për vitin e parë
Lirie Memeti
 
software hardware
software hardwaresoftware hardware
software hardwareFred Kapo
 
Punim seminarik sistemet informative –sistemi informatik dhe siguria në rrjet...
Punim seminarik sistemet informative –sistemi informatik dhe siguria në rrjet...Punim seminarik sistemet informative –sistemi informatik dhe siguria në rrjet...
Punim seminarik sistemet informative –sistemi informatik dhe siguria në rrjet...Shpejtim Rudi
 
Memoria RAM-ROM
Memoria RAM-ROMMemoria RAM-ROM
Memoria RAM-ROM
Gerta Limani
 
υλικό του υπολογιστή
υλικό του υπολογιστή υλικό του υπολογιστή
υλικό του υπολογιστή pkarkaveli
 
VIRUSET DHE ANTIVIRUSET
VIRUSET DHE ANTIVIRUSETVIRUSET DHE ANTIVIRUSET
VIRUSET DHE ANTIVIRUSET
roni45
 
interneti
internetiinterneti
interneti
Izaura Xhumari
 
Modeli TCP/IP
Modeli TCP/IPModeli TCP/IP
Modeli TCP/IP
Xhesika Merko
 
Labinot Rexhaj
Labinot RexhajLabinot Rexhaj
Labinot Rexhaj
Labinot Rexhaj
 
kompjuteri
kompjuterikompjuteri
kompjuteri
kamila zerellari
 
Microsoft Access
Microsoft AccessMicrosoft Access
Microsoft AccessAjla Hasani
 
VIRUSET KOMPJUTERIKE
VIRUSET KOMPJUTERIKEVIRUSET KOMPJUTERIKE
VIRUSET KOMPJUTERIKE
MIRI1ALLARAJ
 
Paisjet dalese te kompjuterit
Paisjet dalese te kompjuteritPaisjet dalese te kompjuterit
Paisjet dalese te kompjuterit
Bjorna_Danja Petriti
 
Projekt ne informatike
Projekt ne informatike Projekt ne informatike
Projekt ne informatike
NA XXXXXXXXXXXXX
 
Teknologji kompjuteri
Teknologji kompjuteriTeknologji kompjuteri
Teknologji kompjuteri
FlorentinaQenaj
 
Pllaka ame (Motherboard) nga Arb Zhubi
Pllaka ame (Motherboard) nga Arb ZhubiPllaka ame (Motherboard) nga Arb Zhubi
Pllaka ame (Motherboard) nga Arb Zhubi
Arb Zhubi
 
Teknologjia kompjuteri
Teknologjia kompjuteriTeknologjia kompjuteri
Teknologjia kompjuteri
Olt Shala
 
Mikroprocesori
MikroprocesoriMikroprocesori
MikroprocesoriVeton Kaso
 
Detyre Kursi - Pjeset fizike te Kompjuterit
Detyre Kursi - Pjeset fizike te KompjuteritDetyre Kursi - Pjeset fizike te Kompjuterit
Detyre Kursi - Pjeset fizike te Kompjuterit
Durim Hysa
 
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)ArDit Mani
 

What's hot (20)

Pyetje nga lënda e informatikës për vitin e parë
Pyetje nga lënda e informatikës për vitin e parëPyetje nga lënda e informatikës për vitin e parë
Pyetje nga lënda e informatikës për vitin e parë
 
software hardware
software hardwaresoftware hardware
software hardware
 
Punim seminarik sistemet informative –sistemi informatik dhe siguria në rrjet...
Punim seminarik sistemet informative –sistemi informatik dhe siguria në rrjet...Punim seminarik sistemet informative –sistemi informatik dhe siguria në rrjet...
Punim seminarik sistemet informative –sistemi informatik dhe siguria në rrjet...
 
Memoria RAM-ROM
Memoria RAM-ROMMemoria RAM-ROM
Memoria RAM-ROM
 
υλικό του υπολογιστή
υλικό του υπολογιστή υλικό του υπολογιστή
υλικό του υπολογιστή
 
VIRUSET DHE ANTIVIRUSET
VIRUSET DHE ANTIVIRUSETVIRUSET DHE ANTIVIRUSET
VIRUSET DHE ANTIVIRUSET
 
interneti
internetiinterneti
interneti
 
Modeli TCP/IP
Modeli TCP/IPModeli TCP/IP
Modeli TCP/IP
 
Labinot Rexhaj
Labinot RexhajLabinot Rexhaj
Labinot Rexhaj
 
kompjuteri
kompjuterikompjuteri
kompjuteri
 
Microsoft Access
Microsoft AccessMicrosoft Access
Microsoft Access
 
VIRUSET KOMPJUTERIKE
VIRUSET KOMPJUTERIKEVIRUSET KOMPJUTERIKE
VIRUSET KOMPJUTERIKE
 
Paisjet dalese te kompjuterit
Paisjet dalese te kompjuteritPaisjet dalese te kompjuterit
Paisjet dalese te kompjuterit
 
Projekt ne informatike
Projekt ne informatike Projekt ne informatike
Projekt ne informatike
 
Teknologji kompjuteri
Teknologji kompjuteriTeknologji kompjuteri
Teknologji kompjuteri
 
Pllaka ame (Motherboard) nga Arb Zhubi
Pllaka ame (Motherboard) nga Arb ZhubiPllaka ame (Motherboard) nga Arb Zhubi
Pllaka ame (Motherboard) nga Arb Zhubi
 
Teknologjia kompjuteri
Teknologjia kompjuteriTeknologjia kompjuteri
Teknologjia kompjuteri
 
Mikroprocesori
MikroprocesoriMikroprocesori
Mikroprocesori
 
Detyre Kursi - Pjeset fizike te Kompjuterit
Detyre Kursi - Pjeset fizike te KompjuteritDetyre Kursi - Pjeset fizike te Kompjuterit
Detyre Kursi - Pjeset fizike te Kompjuterit
 
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)
Kompjuteri, ndertimi dhe funksionet (hardware)
 

Similar to Punim Seminarik Projektimi i Sistemeve Informative

Prezantim praktike
Prezantim praktikePrezantim praktike
Prezantim praktike
Actuallyican
 
Prezantim praktike
Prezantim praktike Prezantim praktike
Prezantim praktike
BesjanBalliu1
 
Ramadan Sanli kompjuteri
Ramadan Sanli kompjuteriRamadan Sanli kompjuteri
Ramadan Sanli kompjuteri
Ramadan ŞANLI
 
Ligjerata 3
Ligjerata 3Ligjerata 3
Ligjerata 3
Ferdi Nuredini
 
Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...
Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...
Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...
Lirim Jahiu
 
Punim seminarik ''minikompjuterët''
Punim seminarik ''minikompjuterët''Punim seminarik ''minikompjuterët''
Punim seminarik ''minikompjuterët''Arben Huskaj
 
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
Rexhino Kovaci
 
Leksione - Njohuri - Informatike
Leksione - Njohuri - InformatikeLeksione - Njohuri - Informatike
Leksione - Njohuri - Informatike
schizoidal
 
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje
Rexhino Kovaci
 
Ligjerata 4
Ligjerata 4Ligjerata 4
Ligjerata 4
Ferdi Nuredini
 
Informatike
InformatikeInformatike
Informatike
Ermon Cërvadiku
 
Ligjerata 5
Ligjerata 5Ligjerata 5
Ligjerata 5
Ferdi Nuredini
 
Tik ne edukim
Tik ne edukimTik ne edukim
Tik ne edukim
AlmaaHalimi
 
Driverat
DriveratDriverat
Driverat
Atdhe Mujaj
 
Ligjerata 2
Ligjerata 2Ligjerata 2
Ligjerata 2
Ferdi Nuredini
 

Similar to Punim Seminarik Projektimi i Sistemeve Informative (20)

Informatik,
Informatik,Informatik,
Informatik,
 
Prezantim praktike
Prezantim praktikePrezantim praktike
Prezantim praktike
 
Prezantim praktike
Prezantim praktike Prezantim praktike
Prezantim praktike
 
Ramadan Sanli kompjuteri
Ramadan Sanli kompjuteriRamadan Sanli kompjuteri
Ramadan Sanli kompjuteri
 
Ligjerata 3
Ligjerata 3Ligjerata 3
Ligjerata 3
 
Punimi i Arbrit
Punimi i ArbritPunimi i Arbrit
Punimi i Arbrit
 
Ligjerata 3
Ligjerata 3Ligjerata 3
Ligjerata 3
 
Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...
Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...
Kompjuteri, Historiku i tij dhe pjeset harduerike te tij ( CPU - Mikroproces...
 
Punim seminarik ''minikompjuterët''
Punim seminarik ''minikompjuterët''Punim seminarik ''minikompjuterët''
Punim seminarik ''minikompjuterët''
 
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje 12 Semestri i 1
 
Leksione - Njohuri - Informatike
Leksione - Njohuri - InformatikeLeksione - Njohuri - Informatike
Leksione - Njohuri - Informatike
 
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje
Deyrat e portofolit te Tik me Zgjedhje
 
Ligjerata 4
Ligjerata 4Ligjerata 4
Ligjerata 4
 
Informatike
InformatikeInformatike
Informatike
 
Ligjerata 5
Ligjerata 5Ligjerata 5
Ligjerata 5
 
Tik ne edukim
Tik ne edukimTik ne edukim
Tik ne edukim
 
Driverat
DriveratDriverat
Driverat
 
Ligjerata 4
Ligjerata 4Ligjerata 4
Ligjerata 4
 
Ligjerata 2
Ligjerata 2Ligjerata 2
Ligjerata 2
 
Leksioni 3 procesori
Leksioni 3  procesoriLeksioni 3  procesori
Leksioni 3 procesori
 

More from Veton Sopjani

Integrime ekonomike evropiane seminar
Integrime ekonomike evropiane seminarIntegrime ekonomike evropiane seminar
Integrime ekonomike evropiane seminar
Veton Sopjani
 
Etika biznesit pytje pergjegjeje
Etika biznesit pytje pergjegjejeEtika biznesit pytje pergjegjeje
Etika biznesit pytje pergjegjeje
Veton Sopjani
 
Etika e biznesit punim
Etika e biznesit punimEtika e biznesit punim
Etika e biznesit punim
Veton Sopjani
 
Etika e biznesit
Etika e biznesitEtika e biznesit
Etika e biznesit
Veton Sopjani
 
Etika e biznesit
Etika e biznesitEtika e biznesit
Etika e biznesit
Veton Sopjani
 
Biznesi i vogël dhe i mesëm
Biznesi i vogël dhe i mesëmBiznesi i vogël dhe i mesëm
Biznesi i vogël dhe i mesëm
Veton Sopjani
 
Menaxhment
MenaxhmentMenaxhment
Menaxhment
Veton Sopjani
 
Prezentim ne scribdt
Prezentim ne scribdtPrezentim ne scribdt
Prezentim ne scribdt
Veton Sopjani
 
Kontratë pune për kohë të caktuar të pacaktuar
Kontratë pune për kohë të caktuar  të pacaktuarKontratë pune për kohë të caktuar  të pacaktuar
Kontratë pune për kohë të caktuar të pacaktuar
Veton Sopjani
 
Untitled Presentation
Untitled PresentationUntitled Presentation
Untitled Presentation
Veton Sopjani
 
Manaxhimi ne biznesin e vogel siperrmarja
Manaxhimi ne biznesin e vogel siperrmarjaManaxhimi ne biznesin e vogel siperrmarja
Manaxhimi ne biznesin e vogel siperrmarja
Veton Sopjani
 
Monthly cheklist inspection
Monthly cheklist inspectionMonthly cheklist inspection
Monthly cheklist inspection
Veton Sopjani
 
Daily check list inspect
Daily check list inspectDaily check list inspect
Daily check list inspect
Veton Sopjani
 
Bazat e kontabilitetit 1 doc
Bazat e kontabilitetit 1 docBazat e kontabilitetit 1 doc
Bazat e kontabilitetit 1 doc
Veton Sopjani
 
Papunesia 1
Papunesia 1Papunesia 1
Papunesia 1
Veton Sopjani
 
Bazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produktiBazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produktiVeton Sopjani
 
Fazat e studimit statistikor
Fazat e studimit statistikorFazat e studimit statistikor
Fazat e studimit statistikor
Veton Sopjani
 
Politika fiskale
Politika fiskalePolitika fiskale
Politika fiskale
Veton Sopjani
 
Bazat e marketingut punimi i produktit
Bazat e marketingut punimi i produktitBazat e marketingut punimi i produktit
Bazat e marketingut punimi i produktit
Veton Sopjani
 
Plani i operacioneve – analiza teknologjike dhe aspektet
Plani i operacioneve – analiza teknologjike dhe aspektetPlani i operacioneve – analiza teknologjike dhe aspektet
Plani i operacioneve – analiza teknologjike dhe aspektet
Veton Sopjani
 

More from Veton Sopjani (20)

Integrime ekonomike evropiane seminar
Integrime ekonomike evropiane seminarIntegrime ekonomike evropiane seminar
Integrime ekonomike evropiane seminar
 
Etika biznesit pytje pergjegjeje
Etika biznesit pytje pergjegjejeEtika biznesit pytje pergjegjeje
Etika biznesit pytje pergjegjeje
 
Etika e biznesit punim
Etika e biznesit punimEtika e biznesit punim
Etika e biznesit punim
 
Etika e biznesit
Etika e biznesitEtika e biznesit
Etika e biznesit
 
Etika e biznesit
Etika e biznesitEtika e biznesit
Etika e biznesit
 
Biznesi i vogël dhe i mesëm
Biznesi i vogël dhe i mesëmBiznesi i vogël dhe i mesëm
Biznesi i vogël dhe i mesëm
 
Menaxhment
MenaxhmentMenaxhment
Menaxhment
 
Prezentim ne scribdt
Prezentim ne scribdtPrezentim ne scribdt
Prezentim ne scribdt
 
Kontratë pune për kohë të caktuar të pacaktuar
Kontratë pune për kohë të caktuar  të pacaktuarKontratë pune për kohë të caktuar  të pacaktuar
Kontratë pune për kohë të caktuar të pacaktuar
 
Untitled Presentation
Untitled PresentationUntitled Presentation
Untitled Presentation
 
Manaxhimi ne biznesin e vogel siperrmarja
Manaxhimi ne biznesin e vogel siperrmarjaManaxhimi ne biznesin e vogel siperrmarja
Manaxhimi ne biznesin e vogel siperrmarja
 
Monthly cheklist inspection
Monthly cheklist inspectionMonthly cheklist inspection
Monthly cheklist inspection
 
Daily check list inspect
Daily check list inspectDaily check list inspect
Daily check list inspect
 
Bazat e kontabilitetit 1 doc
Bazat e kontabilitetit 1 docBazat e kontabilitetit 1 doc
Bazat e kontabilitetit 1 doc
 
Papunesia 1
Papunesia 1Papunesia 1
Papunesia 1
 
Bazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produktiBazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produkti
 
Fazat e studimit statistikor
Fazat e studimit statistikorFazat e studimit statistikor
Fazat e studimit statistikor
 
Politika fiskale
Politika fiskalePolitika fiskale
Politika fiskale
 
Bazat e marketingut punimi i produktit
Bazat e marketingut punimi i produktitBazat e marketingut punimi i produktit
Bazat e marketingut punimi i produktit
 
Plani i operacioneve – analiza teknologjike dhe aspektet
Plani i operacioneve – analiza teknologjike dhe aspektetPlani i operacioneve – analiza teknologjike dhe aspektet
Plani i operacioneve – analiza teknologjike dhe aspektet
 

Punim Seminarik Projektimi i Sistemeve Informative

 • 1.
 • 2.
 • 3.
 • 4.
 • 5.
 • 6.
 • 7.
 • 8. Disa lloje të shtëpizave
 • 9.
 • 10. MOTHER BOARD ( PLLAKA AMË )
 • 11.
 • 12.
 • 13.
 • 14.
 • 15.
 • 16.
 • 17.
 • 18.
 • 19.
 • 20.
 • 21.
 • 22.
 • 23. Tastet bazike – në pjesën qendrore Tastet numërike – tastet si në kalkulator Tastet funksionale – F1, F2, ..F12, Esc, Print Screen, Scroll Losk, Pause, Insert dhe Delete Tastet kursorike – Home, End, PageUp, PageDown, tastet me shiqeta, tasti Tab) Tastet ndihmëse – Ctrl, Alt dhe Shift Poça kontrollues – NumLock, CapsLock ose Scroll Lock
 • 24.
 • 25. Miu (Mouse) Mause pad – mbështetsën e gomës
 • 26.
 • 27.
 • 28.
 • 29.
 • 30.
 • 31.
 • 32.
 • 33.
 • 34.
 • 35.
 • 36.
 • 37.
 • 38.  
 • 39.