Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ardente Amore

1,157 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ardente Amore

 1. 1. Jessica en Jade zijn zussen, die hebben een hele goede band met elkaar, ze delen alles met elkaar. Kortom: zoals echte vriendinnen. Er is toch één ding die ze samen niet kunnen delen: Jade haar vriendje Nathan Loix.Het lijkt liefde op het eerste gezicht tussen Jessica en Nathan,één probleem: hij is al bezet en dat door haar bloedeigen zus. Doet Jessica alles eraan om hem uit haar hoofd te krijgen?
 2. 2. Maandagochtend, om zeven uur, zoals gewoonlijk: opstaan zonder dat ‘de man van mijn dromen’ naast mij in bed ligt. Wist ik veel wie dat was, de krantenjongen of de postbode. Óf de bakker of de manager van H&M. De ware was ik nog steeds niet tegengekomen, hopelijk zou dat niet meer langduren en mogelijk zijn. Enfin, ik was nu wakker in de realiteit. De realiteit van nu.
 3. 3. Elke keer als ik wakker werd, nam ik een ontspannend bubbelbad. Nadenken over het dagelijks leven: werk, contacten, hobby’s en alle dingen die je zou kunnenopnoemen. Een bubbelbad gaf je niet alleen de kans omover alles na te denken, het gaf je ook een ontspannend gevoel.
 4. 4. Vervolgens kleedde ik me aan en zag dan mezelf in despiegel, met een tandenborstel in mijn hand en hele hoop rest tandpasta op mijn mond. Na het poetsen van mijn tanden, was ik klaar om stralend – op mijn tanden en uiteraard op mijn gezicht – door de dag te gaan.
 5. 5. Als ontbijt beloonde ik mezelf altijd, maar echt altijd, met pannenkoeken. Dat was altijd mijn lievelingsontbijtgeweest, ook toen ik een kleine meid was. Als moeder opeen dag pannenkoeken bakte, kon mijn dag al hoedanook niet meer kapot.
 6. 6. Regelmatig kwam mijn zus Jade op bezoek. Jade was niet een ‘gewone’ zus zoals de andere, ze was een zeerbijzondere vrouw. Of ja, voor mij dan toch… “Zo Jade, fijndat je weer van je laat horen!” Ik glimlachte fijn naar Jade, die in de deuropening van de voordeur stond.
 7. 7. “Ik moet altijd naar jou komen.” meende Jade, “naar mijkwam je nooit.” Ik lachte dit absoluut weg. Met Kerstmis, opde eerste kerstdag kwam ik samen met mijn ouders altijd bij Jade thuis. Op de tweede kerstdag kwamen ze dan bij mij thuis. Wat liep ze te lullen met ‘naar mij kwam je nooit’? “Kom op. En met Kerstmis dan?” corrigeerde ik haar verbaasd. Jade schudde haar hoofd lachend. “Dat is het enige.”
 8. 8. “Kom op, Jessica. Ik ben niet hier om ruzie te maken overbezoekjes.” maakte Jade me uiteindelijk ‘wakker’ en drong snel naar binnen, zonder boe of ba van mij. “Ach, je hebtgelijk.” mompelde ik. Even later was de koffie al gezet en in de woonkamer werd ervan gesmuld. “Zeg, ik heb goednieuws.” doodde Jade de stilte, zoals altijd. Wie praatte hierhet meest? Je kon het al raden, “ik heb een nieuwe vriend.”
 9. 9. ‘Ik heb een nieuwe vriend’. Dat zinnetje realiseerde tot me.De enige van ons die altijd gelukkig mocht prijzen – in liefde dan toch –, was Jade. Waarschijnlijk had ze de ware algevonden, ik de mijne nog niet en het kon heel lang duren. “Oh, leuk.” mompelde ik afwezig, “maar hoe speel je dat altijd klaar?” “Och gewoon, sommige mannen kunnen je charmes niet weerstaan en dan…” Jade glimlachte heel breed.
 10. 10. “En daarbij, het is iemand van mijn werk, een collega. Nieteerste de beste man, die ik in het park of in de supermarktben tegen gekomen.” voegde Jade er nog snel aan toe endronk een slokje van de koffie. Natuurlijk niet, stel je voor. Iemand tegenkomen, eerst beter leren kennen en dan sprongen de vonken over; dat ging nog. Maar iemand tegenkomen en direct mee een relatie hebben, dat was maar heel bizar.
 11. 11. “Oh, leuk.” glimlachte ik, “misschien moet je je vriend meebrengen.” Jade knikte zelfzeker. “Dat ben ik ook van plan. Jammer genoeg is hij nu naar een vergadering, maar voor de volgende keer maakt hij zeker en vast vrij.” zei ze.Even later merkte ze dat er iets pluis was… iedereen mocht zich gelukkig prijzen met een vriend of vriendin. Ik daarentegen was helemaal eenzaam. Ik wou zeggen: een leven als vrijgezel was ook niet echt mis, toch miste ik iemand in mijn leven, “je moet meer uit je deur komen en wie weet, leer je toch iemand kennen.”
 12. 12. “Er vallen veel dingen te doen, in Rivierbloesemheuvel. Verken de buurt en wie weet, kom je toch de ideale manvoor jou tegen.” meende Jade. Verlegen probeerde ik haar aan te kijken, maar ergens was dat geen slecht idee. Daar was ik nooit goed in geweest, met iemand van een andergeslacht ‘praten’. Als Jade wou, draaide ze iedere man rond haar vinger. Ik daarentegen, kon en durfde dat niet. “Ach ja.” zuchtte ik uiteindelijk en keek haar rechtstreeks aan, “misschien heb je gelijk.”
 13. 13. “Zeker doen!” porde Jade me erop aan, “maar nu ga ik. Ikmoet nog naar de supermarkt.” Daarna maakte we dat we afscheid – hopelijk voor eventjes – van elkaar namen en hopelijk raakte Jade veilig weg.
 14. 14. Een tijdje later hoorde ik de deur opengaan. In de deuropening stond Emilie, mijn beste vriendin. Voor ik hetzou vergeten: ja, ze woonde hier ook. Of ja, het leek alsof ze hier niet woonde omdat ze iedere nacht wegging en pas in de ochtend terug thuis kwam.
 15. 15. “Mijn lieve, lieve Jessica.” klonk ze poeslief. Spottend lachteik. “Lief? Maak dat kat wijs.” zuchtte ik. Achter mij hoorde ik Emilie boos zuchten. “Ga je weer beginnen over je ware? Ik heb je al eens gezegd dat je van het leven moet genieten.” herhaalde ze.
 16. 16. Emilie pakte haar doosje sigaretten uit haar handtas, stak er één op en vervolgens inhaleerde ze van de sigaret. Dansprong ze naast mij op de bank. “Van het leven genieten?” herhaalde ik haar zinnetje, “en voor jou is van het leven genieten: roken en met mannen flirten.” Emilie grijnsde. “Zoiets, ja.”
 17. 17. “Komaan, Emilie.” porde ik haar, terwijl ze ‘genoot’ van haar sigaret, “neem je het leven nooit serieus? Ik bedoel: iemand zoeken en daarmee iets serieus beginnen. En ohja, stoppen met roken.” Emilie stak gemeen haar tong uit. “Bemoei met je eigen leven.” was haar antwoord en trok nog eens aan haar sigaret. Kwaad keek ik haar aan. “Dan moet je ook niet zeuren als ik over ‘mijn ware’ wil beginnen.” bitste ik.
 18. 18. “Ik zeur niet. Dat is gewoon een afgezaagd onderwerp de laatste tijd.” corrigeerde Emilie me. Oké, en dan mijverbeteren? Ik liet haar niet wonen om mij te laten beledigen of anders kon ze haar koffers terug pakken naar de stadsbuurt, “doe dan er iets aan als je er niet tegen kunt!”“Ik ben ermee bezig.” snauwde ik haar toe. Stampend liep ik op de trap naar boven.
 19. 19. ~ Jade ~ In Meanderweg, iets buiten het centrum vanRivierbloesemheuvel, waren de vonken al lang gesprongen.Ja, tussen mijn vriend Nathan en mij. Het was al liefde op het eerste gezicht tussen ons.
 20. 20. “Zeg Nathan.” merkte ik iets ineens op, “ik heb een visschotel klaargemaakt. Wil je ook een bordje, nu je hierbent?” Daar leek Nathan mee akkoord te gaan. “Daar zeg ik geen nee tegen, lieveling.”
 21. 21. Aan tafel zou van eten er niet veel in huis komen. We keken alleen maar liefkozend naar elkaar en wreven elkaars handjes. Het groot bewijs dat we toch niet zonder elkaarkunnen. Met Nathan leek wel de hemel op aarde, hij was de enige persoon bij wie ik gelukkig kon voelen.
 22. 22. Twintig minuten later waren de borden – ondanks ons geflirt– leeg. Bij Nathan kon zijn klein stukje vis niet meer in. “Zal ikje helpen afwassen?” stelde Nathan voor. Ik grinnikte. Vroeg hij dat hij wou helpen? Komaan, dat was typisch vrouwenwerk. Oké, om hem niet te ‘kwetsen’… “Graag.” glimlachte ik fijn.
 23. 23. Als Nathan alle borden had samen gezet en wouafwassen, ontdekte hij dat er geen gootsteen was maar een afwasmachine. “Jade.” riep hij over zijn schouders, “waarom moet ik afwassen? Er is eenafwasmachine.” Ik bloosde fel, er kwam een felrode kleur op mijn beide wangen. “Oh sorry, vergeten.” fluisterde ik.
 24. 24. Nathan grinnikte. “Dat is toch niet zo erg?” Hij trok me zachtjes van de stoel en knuffelde me, “denk jij wat ikdenk?” Eerst begreep ik hem niet maar nadat hij een tijdjeaan mijn kleding begon te prutsen, wist ik meteen hoe laat het was. “Ik wil het graag maar…” hakkelde ik.
 25. 25. “Wel dan?” concludeerde Nathan al snel, “dan mogen we geen tijd verliezen.” “Ja maar…” liet ik hem stoppen, “ik was eigenlijk van plan om naar mijn zus te gaan en…”Daarna kon ik mijn zin niet meer verder af maken. Hij wist almeteen wat ik wou zeggen. “Goed dan.” zuchtte hij, precies tegen zijn zin, “dan gaan we naar je zus.” Ik glimlachte tevreden en drukte nog eens zacht met mijn lippen op de zijne.
 26. 26. Voordat ik me wou klaarmaken, ging de telefoon al. “Met Jade Vreven?” Aan de lijn hoorde ik mijn zus Jessica.“Ah, Jessica. Ja, we gingen net vertrekken naar jou. Ja, mijn vriend komt ook mee.” Ondertussen staarde ik naarNathan, die naar me grijnsde toen ik ‘mijn vriend komt ook mee’ zei.
 27. 27. ~ Jessica ~Tegen vier uur ‘s middags, ging uiteindelijk de deurbel. Zelfsde deurbel liet Emilie niet wakker worden, die haar roes op de bank uitsliep. “Doe even normaal, mens.” mopperde ik wanneer ik haar zie.
 28. 28. Ik deed de deur open en voor mijn ogen stond een prachtigkoppel te glinsteren, van vreugde én – niet vergeten – liefde. Jade met haar minnaar, ze had goed gekozen. “Wel?” grijnsde Jade quasi streng, “je kon sneller de deur opendoen.” Ik lachte verlegen. “Och, sorry. En wie is hij naast jou?” Jade draaide zich snel om naar haar vriend. “Jessica, dit is Nathan Loix. Nathan, dit is Jessica.”
 29. 29. “Aangenaam, Nathan.” begroette ik Jade haar aanwinstvriendelijk. Verder zwijmelde ik helemaal weg dat ik niemand hoorde. “Aangenaam, Jessica.” zei Nathan terug, maar ookhem hoorde ik niet. Wat een knappe man, wat een sensuele stem… Euh, Jessica! Wakker worden! Dit kon ik niet maken tegenover Jade. Nathan was van haar, niet van mij. “Nu, ikkan jullie niet binnenlaten. Emilie slaapt in de woonkamer en is behoorlijk lastig.”
 30. 30. “Euh, Emilie…” Nathan keek ongemakkelijk naar mij, “jehond?” Jade lachte zachtjes. “Was dat maar waar. Nee, datis haar vriendin die bij haar woont.” verbeterde ze hem en keek vervolgens minachtend toe. Jade en Emilie kwamennooit goed overeen, ze konden elkaar niet uitstaan, “maar het is niet erg. Het is nu zomer. Wat dacht je om naar het zwembad te gaan?” stelde Jade voor.
 31. 31. Naar het zwembad? Ik herhaalde haar zinnetje enkele kerenin mijn hoofd. Dan bedoelde ze… dat wij in ons zwemkledij aan het zwembad chillen en genieten van de zwoele zomer, met Nathan erbij? Het verhaal werd nog mooier. “Dat klinkt goed.” glimlachte ik, “Nathan, je hebt goed gekozen.”
 32. 32. “Daar mag je heel zeker van zijn.” reageerde Nathan enpakte Jade liefdevol vast. Het lag bij me nogal moeilijk, als ik iemand zag die aan mijn bloedeigen zus prutste. Ach, daar deed hij niets verkeerds mee, het was liefde. Liefde. Zehadden iets wat ik niet had. Jade keek vervolgens kort naarmij. “Komaan, haal je zwemspullen!” commandeerde ze me en flirtte verder met haar ideale man. Ik lachte groen. Mijn zwemspullen halen, dat zou ik maar eens doen…
 33. 33. Een halfuurtje stappen naar het zwembad waren we tochgoed geraakt. Het leek een zeer gezellige plek uit, waar wetoch konden amuseren. Er waren niet veel mensen. Ideaal genoeg om van de zwoele warme zomer te genieten.
 34. 34. Jade had haar mooiste bikini al aangetrokken en een plekvoor ons drieën ingenomen. “Ik hoop dat dit zomerse weer voor de hele vakantie blijft.” hoopte Jade. Ik grijnsde. De zon misschien wel, voor mij mocht het iets kouder zijn. Het was nu rond de 35°C, gewoon om ziek van te worden als ikgewoon mijn kledij wou aan houden. Met mijn bikini aan viel het nogal mee.
 35. 35. “Wie mag ik in het zwembad duwen?” daagde Nathan uit. Ik nam al afstand van hem, evenals Jade. “Waag het niet, jij.” wees ze streng naar hem toe. Daarna draaide hij zich naar mij om. “Jij, Jessica?” Oh nee, het begon al… Jade klapte enthousiast in haar handen. “Ja Jessica!” riep ze vrolijk uit. Wat bezielde haar? Had ze geen problemen mee als haar vriend aan haar zus zou prutsen? Misschien was ze blij dat haar Nathan goed met de familieleden kon omgaan, vooral met mij. En daarbij, het was maar voor één keer en voor de fun!
 36. 36. Nadat ik mijn schouders had opgehaald en het toeliet, tilde Nathan me op en hing me boven het zwembad. “Het is koud, ik waarschuw je.” knipoogde hij uitdagend naar me toe. Ik voelde al warmte in me. Ik keek naast zijnhoofd, richting Jade. Ze las haar tijdschriften en genoot van haar cocktail, dus ze zag ons niet bezig zijn. “Koud is goed, zeker met die warmte.” grimaste ik.
 37. 37. Het duurde niet lang of ik plonsde al in het ijskoude zwembad. Anderzijds deed het bitterkoude water, die mijnlichaam rillingen gaf, heel deugd met zo’n hittegolf van 35°C.
 38. 38. Na tiental minuten bleef het water steeds bitterkoud en ik hield het niet langer uit, dat ik doodgewoon uit het zwembad stapte.
 39. 39. Mijn ogen richtten op de twee ligstoelen, waar Jade enNathan normaal van het zomerse weer zouden genieten. Nu opeens waren die twee weg. Ik keek in het rond: bij de snackbar of de waterpijp, daar waren ze ook niet. Heel schoon, weggaan zonder iets te zeggen.
 40. 40. Ik vroeg aan alle voorbijgangers, of ze een gespierde manmet bruin haar en een slanke vrouw met blond haar samenhadden gezien. Van de antwoorden die ze gaven, werd ikniet veel wijzer tot iemand zei dat die twee naar het toilet waren gegaan. Ik bedankte die iemand vriendelijk en liep naar die toilet…
 41. 41. Toen ik de deur open deed, lette ik even niet op of ikstruikelde over iets. Of iemand, toen ik wenkte naar tweemensen die aan het vrijen waren. Twee keer raden wie dat waren. Jade en Nathan.
 42. 42. Mijn eigen zus deed me zoiets weer aan. Ergens met haarvriend een plekje uitzoeken om te vrijen, terwijl ze best wist dat haar lieve zus mee was gekomen. Zo egoïstisch dat zewas, ze dacht alleen aan haar eigen doelen en de rest liet ze stikken. Och, ik durfde te wedden dat ze morgen voor de deur zou staan om te smeken of ik haar wel niet kon vergeven. Ik wou hier geen seconde langer blijven dus ik maakte me klaar om naar huis te gaan. Wanneer ik uit de douches kwam, was het paar al weg.
 43. 43. Een hele tijd wandelen tot mijn huis en ik was er veilig gekomen. Toen ik de deur open deed, mijn handtas aan de kant zette en dan mijn ogen richtten naar de keuken, stond ik verbaasd met mijn open mond. Emilie, die een heerlijkedichtgeschroeide meerval aan het klaarmaken was. Emilie en koken? Dat was een vreemde combinatie.
 44. 44. “Oké Jessie.” zuchtte Emilie, “ik heb heel het huis ondersteboven gezet voor jou. Het bleek dat jij niet thuiswas en jij hebt niets gezegd. Nu ineens voor het avondetenkom jij thuis.” Ik zuchtte boos. Nee, niet om Emilie die zich ‘te ongerust’ maakte maar om Jade die deed alsof ik er gewoon niet was, door met haar vriendje in de openbaretoiletten te vrijen. Jade had toch aan mij kunnen denken…“Alhoewel, je hebt geen geweldige dag gehad.” mompelde Emilie, wanneer ze mijn boze uitdrukking zag.
 45. 45. “Niet echt.” mopperde ik kortaf, “voor ik wegging, lag jij te slapen en ik wou je niet wakker maken. Jou kennende zoudaarna agressief worden.” Emilie glimlachte klein, terwijl zemet haar handen in de meerval zat. “Ach, dat is waar. Waar was je naartoe geweest?” vroeg ze.
 46. 46. Diep zuchtend – nog een keer van woede – plofte ik neer opde bank. “Oké, oké.” bleef Emilie nog zeuren, “je hebt geenzin om te praten. Oké, het is goed. We praten later daarover, hou hier aan.” Ze had eindelijk door dat ik geen behoefte had aan een praatje.
 47. 47. Na een halfuurtje op rust komen, stond Emilie haarzelfgemaakte meerval al op tafel. Net voor ik een stukje konbinnenkrijgen, begon Emilie weer over daarjuist. “Vertel nu maar wat er gebeurd is.” drong ze nog steeds aan.
 48. 48. Het had geen zin meer om Emilie te laten stoppen met aandringen, dus ik deelde mijn verhaal dan maar. “Oké, Emilie. Het zit dus zo…”
 49. 49. “Deze middag stond Jade voor de deur, samen met haarvriend Nathan. Ik kon het niet maken om die twee binnen te laten want je zat nog op de bank te slapen. We hadden afgesproken om naar het openlucht zwembad te gaan.”
 50. 50. “We hadden het heel gezellig. Het weer was heel zomers en vooral warm. Nathan was een echte uitdager, dat hij me zelfs wou optillen en in het zwembad wou gooien voor de fun. Hiermee leek Jade geen problemen te hebben, ze wisttoch we alleen plezier wouden maken. Ik kon dit echter niet maken tegenover haar, ik had me wel genoten.”
 51. 51. “Toen ik weer bovenop kwam en uit het zwembad ging, zag ik niemand meer op de plek waar Jade en Nathan normaal zaten. Ik zocht hun overal, zonder succes. Toen ik te horen kreeg dat die twee naar het toilet waren gegaan, nam ik daar een kijkje en ik zag dat ze vreeën. Zomaar in hetopenbaar. Ik was zo nijdig, omdat Jade egoïstisch was en…”
 52. 52. ‘Het verhaal’ werd steeds spannender, toch durfde ikmidden in het verhaal te stoppen. Emilie brandde nogal van nieuwsgierigheid. “En… wat?” Ze had een neiging om medoor elkaar te schudden tot ik een woord zei. “Ik zag vooral groen van jaloezie. Nathan is een knappe man en…”
 53. 53. “Je wilt hem!” maakte Emilie het af. Ik keek haar verbaasdaan. Ik, Nathan willen? Was Emilie van boven op haar hoofd gevallen dat ze op dit absurd idee kwam? “Nee, ik wil hem niet! Ik was vooral jaloers omdat ik zelf niemand heb.” probeerde ik het uit te leggen, maar ze leek vastbesloten.“Ik ken je langer als vandaag, Jessica. Weet je het nog op de middelbare school?”
 54. 54. “Je was jarenlang verliefd op Simon. Ik was ook verliefd ophem maar ik wou dit je gunnen, als beste vriendin. Toen had ik acties onder genomen om jullie bij elkaar te brengen,jammer liep dat anders uit. Simon vond je niet meer dan eentoffe meid, hij was verliefd op mij. Omdat ik ook op hem washadden we maar een relatie. Zolang bekeek je me niet meer en ik was er kapot van. Op een moment besefte ik dat vriendschap belangrijker was dan liefde en ik liet Simon vallen, speciaal voor jou. Altijd had ik gedacht dat dit de beste keuze was. Ook zonder Simon kon als beste vriendinnen door het leven gaan.”
 55. 55. “Ben je daar weer met je oude koeien?” probeerde ik dit grappig op te nemen. Emilie daarentegen bleef serieus zijn. “Je bent gewoon verliefd op Nathan, dat is alles. Misschiendraait het anders uit dan vroeger, wie weet.” meende Emilie. Na enkele happen van meerval gaf ik het eindelijk toe. Van het eerste moment dat ik Nathan zag, was ik meteen verkocht. Zijn mooie ogen, zijn gespierd lijf. Alles om deideale man te zijn. “Voor je me gaat uitdagen: oké, ik ben op Nathan. Maar zeg hier niets over tegen Jade en Nathan.”
 56. 56. Voor deze avond had ik samen met Emilie afgesproken omeen filmpje te huren. We hadden gekozen voor ‘Bad Teacher’ van onder andere Justin Timberlake en Cameron Diaz. Met een glaasje wijn maakte we de filmavond helemaal af.
 57. 57. “Jessica.” begon Emilie. Ja, ik voelde het al aankomen.Emilie en film kijken, die twee gingen samen niet, “hoe gaat het verder met Nathan?” Ik hield niet wetend mijnschouders op. Voorlopig wou ik liever niets over hem horen. “Gewoon uit mijn hoofd zetten?” verzon ik maar iets.
 58. 58. “Hem gewoon uit je hoofd zetten…” herhaalde Emilie, “dat gaat niet in één keer.” Emilie had gelijk. Na één dag waren mijn gevoelens voor Nathan nog steeds niet weg. Jammer genoeg. “Als ik me inspan, lukt het wel.” zei ik. Emilie schudde zelfzeker haar hoofd. “Dan gaan we iets plannen voor morgenavond.” stelde ze voor.
 59. 59. “Morgenavond?” keek ik haar verwonderd aan. Emilieknikte. “Dan gaan we samen naar de stad en naar de knappe mannen kijken.” Ik lachte uitbundig. Dat was zoiets wat Emilie altijd deed, misschien in haar eentje of met haar andere vriendinnen. “Alleen naar hen kijken?” probeerde ik het te verduidelijken. “Nee, niet alleen kijken. Ook aanspreken, hè dummie.” verbeterde ze.
 60. 60. Mijn mobieltje verstoorde ons gesprek. “Hoe? Heb je je mobieltje niet uitgezet?” brulde Emilie verontwaardigd.Beschaamd staarde ik naar haar. “Ik was het vergeten.” Het bleek dat ik een nieuw bericht had, van een onbekend nummer. Toen ik het bericht opende, stond er daar: ‘Wat had je deze middag? X Nathan’
 61. 61. Ik kon Jade wel vermoorden. Wel, hoe kwam Nathan dan aan mijn nummer? Juist ja. Mijn lieve zus zou dat aan hem gegeven hebben. “Heb je een bericht gekregen?” vroegEmilie nieuwsgierig. “Ja. Van Nathan.” antwoordde ik kortaf, Emilie daarentegen grinnikte uitdagend. “Wat schrijft die?”
 62. 62. “Geen zin om erover te praten.” mopperde ik bits enstormde op de trap. “Ja. Loop maar weer weg!” schreeuwde Emilie en vormde een boze houding. Begreep ze niet hoe ik me op dit moment voelde?
 63. 63. Het was dan eindelijk weer zover: weer een avond om doodmoe van te worden. Ik kende Nathan van deze middag en toch had ik speciale gevoelens voor hem. Ik dacht… Hoe hij aan mijn nummerkwam, hoe hij me in het zwembad gooide. Het leek wel alsof hij met mij was en niet met Jade. En Jade had daar niets op tegen ook.
 64. 64. Ik wou geen heibel met Emilie, noch met Jade en Nathan. Ikwou mijn gewone leven terug, waar ik goed overeen kwammet Emilie én Jade en Nathan niet kende. Het leek wel alsof hij mijn leven gevloekt had, dan zei ik gewoon dat het lariekoek was. Alles was anders geworden. Viel daar iets te doen? Niet echt.
 65. 65. Het had geen zin meer om hierover te blijven piekeren. Morgen zou Emilie weer afgekoeld zijn en niets meerherinneringen van deze jammerlijke avond. Dat hoopte ik tenminste…
 66. 66. De volgende ochtend was het – zoals gewoonlijk – weer stilin huis. Ofwel was Emilie nog steeds weg van de nacht of lag ze haar roes uit te slapen. Vreemd genoeg om acht uur ‘s morgens ging de deurbel. Ik kon niet geloven wie voor de deur stond.
 67. 67. Nathan. Ik begon weer over van alles te fantaseren. Gelukkigwaren er maar fantasieën, die eigenlijk niet werkelijk mogen worden. “Euh, Jessica.” hakkelde hij, “ik wil je excuseren voor gisteren. Ook namens Jade.”
 68. 68. Ik had er nu schoon genoeg van. Voor mij was het duidelijk, hoe Nathan zich gedroeg. Nee, niet omdat hij op zijn ongemak bij mensen – die hij niet goed kende – voelde. Zowas hij niet, of anders had hij ook geen succesvolle baan zoals Jade. Daar moest je wel goed contacten maken, zelfs met vreemden. “Maar wat is dat toch met jou?” schreeuwde ik, “het lijkt wel of Jade je koud laat. Én andersom.”
 69. 69. Nathan keek me geschrokken aan. “Hè?” wachtte ik op zijn antwoord. Ineens nam hij me passioneel vast. Ik kon hettoch niet maken om hem één meter ver te duwen. “Ik was betoverd door je zus. Maar toen ik jou zag, begon ik te twijfelen. Ik dacht daar eens over na en ik denk dat jij hét bent.”
 70. 70. Ik probeerde hem tegen te houden, maar het mocht niet meer baten. Nathan drukte zijn lippen uiteindelijk op demijne. Het gaf me een heel goed geval, tegelijkertijd voelde ik me ook schuldig tegenover Jade. Was dit wel een goed idee?
 71. 71. Verstand op nul en alleen maar genieten van de dingen die er waren. Zelfs Nathan zijn handen zakten omgaan enbelandden op mijn kont. Normaal zou ik ziedend worden en op zijn handen slaan, dit keer liet ik het toe.
 72. 72. “Jessica. Dit is ons geheimpje, oké?” stelde Nathan het voor. Ik knikte zelfzeker. “Akkoord.” Hij drukte snel een kus op mijn lippen. “En als we vanavond gingen eten?” vroeg hij. Weer een geschokt gevoel die ik voelde. “Wat zal Jadezeggen?” Nathan schudde zijn hoofd: “Laat dat maar aan mij over.”
 73. 73. Na het afscheid nemen van Nathan, had ik echter niet verwacht dat het ontbijt op tafel stond. Deze keer geen geliefde pannenkoeken, wel boterhammen met hesp. Gemaakt door Emilie. Wanneer ik een plekje aan tafel namen een hapje wou nemen, begon ze. “Jess, ik weet waarmeeje bezig bent.” klonk ze wanhopig, “maar je bent niet te laat om te stoppen.”
 74. 74. “Hoezo?” keek ik haar vreemd aan. “Hou je niet van dedomme, Jess. Ik heb je samen met Nathan bezig gezien. Hijis met je zus, verdomme!” vloekte ze, “je kunt best verliefd op hem zijn maar je kunt niemand van iemand anders afpakken, zeker niet van je bloedeigen zus.”
 75. 75. Nu realiseerde het me dat ik met Nathan had ‘gepraat’, aan de voordeur. Via de raam van de eetkamer kon Emilie allesperfect zien. Ik voelde me al zo enorm schuldig. Nathan wasal dolgelukkig met Jade, of ja… dolgelukkig. Hij genoot van de momenten met mij, alsof hij verliefd op mij was en niet op mijn zus.
 76. 76. “Kijk maar zo. Vanavond ga ik lekker een verrassing voor jezorgen.” meende Emilie. Ik vreesde al voor vanavond, bang dat Emilie van alles wat zou wijsmaken.
 77. 77. Vanavond was het nog steeds de saaie avond dat er niets gebeurde. Ik dacht dat Emilie me iets wijsmaakte, tot ikvoetstappen buiten hoorde en vervolgens de deurbel ging.
 78. 78. Wanneer ik de deur openmaakte, stond er niemand voor me. Maar als ik een beetje naar rechts keek, wist ik genoeg niet wie dat was. Met een geschrokken gezicht keek ik depersoon aan. “Maar… het is niet waar.” fluisterde ik angstig.
 79. 79. Simon, wie ik veel jaren verliefd op was. “Jessica.” klonk hijverlangend, “ik heb je zo gemist.” Romantisch nam hij me inzijn armen. Enerzijds viel het goed aan, anderzijds voelde ik me beledigd. Eerst zeggen dat ik gewoon een goede vriendin was, nu was ik precies de wereld voor hem.
 80. 80. “Kom je voor Emilie?” dwaalde ik af. Simon sprak me zo aan, dat hij niet voor Emilie kwam maar voor mij. Ik was de tijd van op de middelbare school niet vergeten. “Emilie? Ze betekent niets voor mij, helemaal niets.” siste hij kwaad.
 81. 81. “Oh nee? En vroeger dan?” hielp ik Simon aan vroeger denken. Angstig keek hij voor zich uit. “Vroeger, vroeger.”herhaalde hij, “ik kon echt niet weten dat ik je had gekwetst. Ik vond het heel erg.”
 82. 82. Ik wist dat Simon nooit zou liegen, dus ik dacht dat hij het meende. “Euh… misschien kan ik een goed woordje voor jou doen.” hakkelde ik, wat dus niet de bedoeling was. Tevreden glimlachte Simon. “Bedankt dat je me wil vergeven.” Ik voelde al terug de gevoelens van vroeger entegelijkertijd dacht ik aan Nathan. Oké, Nathan was bezet en misschien kon ik toch scoren bij iemand die tenminste vrijgezel is.
 83. 83. ~ Jade ~Door de zonnestralen die straalden door het raam, waren mijn ogen geopend. Ik was nog steeds kapot tegenover Jessica, ik wou niet zo egoïstisch zijn. Voor mij was het doodnormaal dat je je eigen vriendje graag ziet maar ik dacht ineens aan dat Jessica vrijgezel was, ongelukkig vrijgezel welteverstaan.
 84. 84. Wanneer ik me klaar had gemaakt, probeerde ik Jessica tebereiken op haar huistelefoon en haar mobiele telefoon. Ophaar mobiel kreeg ik voicemail en op haar huistelefoon namalleen Emilie op. Ik dacht er niet aan om haar te vragen naar Jessica.
 85. 85. In de eetkamer pakte ik mijn laptop en checkte mijn mails,om te kijken of er geen één van Jessica tussen zat. Tot mijn grootste verbazing zat er één van familie Beckers, opaanvraag voor een nieuwe huis in Bosbeslaan. Ze vroegen om het huis na te kijken en dat was deze middag. Verdomme, ik was dat glad vergeten…
 86. 86. De familie woonde gelukkig niet zo ver, dus ik kon met tevoet naar hun nieuw huis gaan. Aan de deur stonden er al twee mensen te wachten.
 87. 87. “Welkom, mevrouw Vreven.” ontving de hoogzwangerevrouw me met open armen, “mijn naam is Annelies en dit isLouis, mijn man.” Ik glimlachte breed. “Aangenaam. Ik ben Jade, noem me maar gerust zo.”
 88. 88. Nadat haar man Louis moest vertrekken naar zijn werk,verliep ik samen met Annelies de papieren. “Moet er ietsveranderd worden aan de buitenkant?” vroeg ik. Anneliesknikte zeer hevig. “Zeker. De deur en de ramen staan me niet aan dus daar moet veranderd aan worden.”
 89. 89. “Goed.” Ik noteerde op een blad wat er aan dit huis veranderd moest worden. “En hier.” Annelies wankelde naar een klein hoekje met open haard, “moet dewoonkamer worden.” Ook dit noteerde ik. “Welke stijl?”vroeg ik. “Het liefst modern. Dat geldt niet alleen voor de woonkamer, ook voor de rest van dit huis.”
 90. 90. Ook dit noteerde ik, terwijl Annelies steeds wankelde naareen grotere gedeelte. “Hier moet de keuken en eetkamer worden. Dit lijkt me heel moeilijk om hieraan te veranderen.” Ik keek dat gedeelte na. Het was niet zo simpel… “Mij ook maar ik kan ermee wonderen doen, daarvoor ben ik een architect.”
 91. 91. “En dit klein kamertje?” Ik spurtte naar dat klein kamertje,dat me wel ideaal leek voor een badkamer, “ik neem aan dat dit de badkamer moet worden?” Annelies knikte. “Dat klopt.”
 92. 92. De rest van de kamers moesten de slaapkamers worden. De grootste was voor de ouders, de tweede was voor huntienerzoon Thomas en de laatste voor de baby, dat vertelde Annelies. “Weet je al het geslacht van de baby? Zo kan ikweten welke kleuren ik moet gebruiken.” Annelies schudde haar hoofd. “Dat weten we niet en moeten we ook niet weten. We houden van verrassingen.” “Dan zijn groen of geel de ideale kleuren.”
 93. 93. “Voor onze slaapkamer, die van mij en Louis, mag je warme kleuren gebruiken. Bruin, oranje bijvoorbeeld…” Ik knikte en noteerde dit ook op. “En voor de slaapkamer van je zoon?” vroeg ik. Annelies lachte breed. “Oh, je kent diejongens. Voor hem mag zijn kamer wat rommelig zijn. En er moeten vooral posters of schilderijen van de vrouwelijke wereldsterren hangen.”
 94. 94. “Alles is dan genoteerd.” mompelde ik terwijl ik mijn notadoornam, “voor de deuren en ramen zal één van de andere medewerkers regelen. Ik zorg voor het binnenhuis.” Annelies schudde tevreden mijn hand. “Je bent erg bedankt, Jade.”
 95. 95. ~ Jessica ~Paar dagen later ging het beter met mij. Ik wist nu dat ikNathan achterwege moest laten en zelf even als vrijgezel van het leven moest genieten.
 96. 96. En hoe ik genoot… Het klikte weer tussen Simon en mij. Als vrienden natuurlijk, voorlopig… “Ik ben blij dat ik je weergevonden heb, Jessica.” slijmde Simon en keek me met zijnschattige oogjes aan. Ik glimlachte verlegen en werd rood.
 97. 97. Hij trok zijn ogen groot. “Wat is er?” grijnsde ik, “heb jeschrik om te vallen?” Simon schudde snel zijn hoofd enlachte dit weg. “Schrik? Een man zoals ik? Dat zal wel!” grinnikte hij.
 98. 98. Samen konden we onze lach niet meer inhouden. Op eenmoment struikelde Simon over zijn voeten en had de neiging om te vallen. Ik probeerde hem op te vangen maar ineens kwamen zijn lippen op de mijne terecht. Ik reageerde amoureus.
 99. 99. Na de kus bracht Simon een wauw-gevoel uit en ik ook.“Jessica.” bracht hij heel voorzichtig uit, “zou dit misschientoch iets waard zijn?” Zachtjes hiel ik mijn schouders op. Ik had Nathan toch uit mijn hoofd gezet, hij was trouwenssamen met mijn zus dus… maakte ik geen schijn van kans. “Waarom niet?” glimlachte ik.
 100. 100. Tegen de lichte avond was ik weer thuis aangespoeld vaneen superleuke dag met Simon. Met een zachte glimlachcheckte ik mijn mails en mijn werktoestand na. Eén week vakantie kon toch leuk zijn… nog twee dagen te gaan.
 101. 101. Emilie stormde – zonder te kloppen op de deur – de kamer in. “Zo, je komt thuis en zegt me niets?” keek ze me strengaan, “hoe was je uitstap met Simon geweest?” Geheimzinniglachte ik. “Het was geweldig! Oh nee… eerder romantisch.”
 102. 102. “Zie je dat alles in orde zal komen! Niet alleen Nathan is deschoonste, charmantste hoor.” klapte Emilie enthousiast inhanden, “en nog iets. Ik heb één week vakantie voor jou en Simon geregeld.”
 103. 103. “Een vakantie?” sprong ik geschrokken uit mijn bed en stond voor Emilie, die straalde van vreugde. “En op mijn kosten. Over je werk moet je geen zorgen maken, ik heb alles als goed geregeld. Morgen staat de shuttle voor de deur.”
 104. 104. Van vreugde nam ik Emilie snel in mijn armen. Ik had tochgeluk dat een ik goede vriendin had, die het beste voor me had dat ze zelfs een vakantie had geregeld. “Je bent de beste.” fluisterde ik, “écht waar!”
 105. 105. Aangezien mijn vakantie al morgen zou beginnen, wou ik vandaag al bij alle klanten gaan zodat ze toch geholpen worden. Ik werkte trouwens als fotografe. Eén van de klanten was Rachel Knuts. “Normaal zal ik de foto’s joumaandag laten tonen maar aangezien ik morgen op vakantie ben, heb ik ze snel ontwikkeld.” legde ik het uit.
 106. 106. Samen met Rachel overliep ik de foto’s. Rachel zelf stond er versteld van. “Wauw, die foto’s zijn echt mooi gelukt!” complimenteerde ze. Ikzelf vond de foto’s ook zeer goedgelukt. “Graag gedaan. Ik moet je deze foto’s nu laten zien, morgen vertrek ik voor één week op vakantie.”
 107. 107. “Van mij heb je jouw vakantie dubbel en dik verdiend.”meende Rachel, “geniet ervan en ik zal je iets laten wetenwanneer ik iets nodig heb.” Ferm schudde ze me tevreden een hand. “Bedankt.” kon ik enkel maar glimlachen en vriendelijk afscheid nemen.
 108. 108. Onderweg naar huis kwam ik iemand bekend tegen. Jade. Datmocht ook niet ontbreken. “Zus! Wat een verrassing!” brachtik sarcastisch uit. “Zeker. Ben je afgekoeld na een paar dagen geleden?” vroeg ze.
 109. 109. Paar dagen geleden. Ik kreeg zo’n kriebels als ik daar aan dacht. Nathan en Jade, deden ‘het’ in het openbaar.Walgelijk! Hadden ze thuis geen bed, zeker? “Begin je nu daar over? Ik wil dat vergeten, begrijp je?” keek ik Jademinachtend aan. “Wil ik ook. Het lijkt wel of je problemen hebt met onze relatie.”
 110. 110. “Problemen? Met jou en Nathan?” bracht ik uitbundig lachend uit, “of course! Enfin. Ik was niet echt een happy single. Ik heb ondertussen iemand leren kennen.” Diep inmezelf wist ik wel dat Simon en ik gewone vrienden waren.Als het van mij afhing, zou het niet meer lang duren voor dat er iets moois tussen ons zou bloeien.
 111. 111. “Dat is toch geweldig!” jubelde Jade en vervolgens kruisteze geïnteresseerd haar armen. “Ja, hè?” klonk ik als een klein meisje, “meer nog. Ik vertrek morgen met hem voor één week naar Twikkii Eiland.” Het stralende glimlach van Jade verdween stilaan…Het leek wel alsof ze me geen geluk gunde.
 112. 112. ~ Jessica ~Voor ik het wist, brak de dag aan om naar Twikkii Eiland tevertrekken. Tijd om afscheid te nemen, was er niet. AlleenEmilie stond al speciaal aan mijn zijde. “Simon heeft gebeld en hij wacht op jou in de luchthaven.” liet ze iets weten.
 113. 113. “Prima!” glimlachte ik breed en keek hoopvol naar Emilie. Ikkeek echt naar mijn zomerse zonnige vakantie – samen met Simon – uit. Hopelijk zouden mijn gevoelens weer voor Simon openbloeien en dat mocht eens wederzijds zijn. “Geniet er nog van de volle zon daar! Terwijl hier de heleweek slecht weer voorspelt wordt.” Bij haar laatste zin klonk ze jammerend.
 114. 114. Wanneer ik buiten op de shuttle wou wachten, stondNathan – met een boeket bloemen in zijn handen – voor de deur. Zenuwachtig keek hij voor zich uit. “Jessica. Ik wilgraag excuseren voor mijn spastisch gedoe de laatste tijd. Ik heb eens goed nagedacht en ik voel dat we bij elkaar horen.”
 115. 115. Ik daarentegen had er schoon genoeg van. Ik had eens de kans gekregen om van het leven te genieten, met een vrijeman aan mijn zijde. Goed, als het van mij afhing zou die man niet lang vrij zijn. “Je moet nog een keer nadenken enbeseffen dat jij en Jade bij elkaar horen.” corrigeerde ik hem.
 116. 116. “Nee, dat is niet waar.” Nathan liep naar mij toe en hurkteop zijn knie. Wat was die weer van plan… “In het zwembad toen ik je in het water wou gooien, dacht ik eerst dat dit voor de fun was maar…” Hij kon zijn zin verder niet afmaken.
 117. 117. “En vlak daarna trok je met Jade de toiletten in? Als jebegrijpt wat ik bedoel.” Beschaamd staarde Nathan naar degrond en zei niets meer. “Kerel. Je hebt voor Jade gekozen, blijf dan bij haar. Ik sta nu eenmaal voor een andere vuur. Respecteer dit.”
 118. 118. Veel tijd om te praten hadden we niet meer. Voor ik het wist, stond de shuttle voor de deur. “Doei.” was het enige dat ikkon uitbrengen. Ik pakte mijn koffers en liep naar de shuttle,Nathan vol verdriet alleen achterlatend. Aan de ene kant konik dit niet maken maar aan de andere kant besefte ik: dit washet leven! Nathan hoorde gelukkig te zijn met Jade, niet met mij.
 119. 119. Na aantal uren vliegen naar Twikkii Eiland kon de vakantievoor mij en Simon echt beginnen. We kozen een gezelligebungalow op het park uit, waar we konden overnachten.
 120. 120. Na het uitpakken van mijn koffers, genoot ik van een fantastisch uitzicht naar het strand. Terwijl ik terug dachtaan Rivierbloesemheuvel. Aan mijn lieftallige vriendin Emilie, mijn bloedeigen zus Jade en… haar vriend Nathan. “Kom Jessica, vergeet Nathan!” mompelde ik.
 121. 121. Langs mij hoorde ik een stoel schuiven. Voor mijn ogen stond Simon. “Van het schoon uitzicht aan het genieten?” glimlachte hij. “Ik had toch niets te doen dus ik zit maar hier.” was mijn antwoord. ‘Wat een schande’ dacht ik bij mezelf. Ik klonk alsof ik Simon neerkeek en het ergste: ikkeek hem niet recht in zijn ogen terwijl ik sprak. Hoe lomp…
 122. 122. Simon pakte mijn hand zacht vast en streelde haar. “Hopelijk kunnen we van één week vakantie iets maken.” keek hij me hoopvol en glimlachend aan. Eén week vakantie, aan nergens denken… zalig!
 123. 123. Het werd al heel snel avond en het leek zo romantisch, hoe de zon in de strandbodem zakte en de lucht vervolgensdonker werd. Simon en ik hielden het kampvuur gezellig metdrank, al was het zijn idee en tegen mijn zin. “En? Is het voor mevrouw gezellig?” grinnikte Simon.
 124. 124. “Gezelliger als dit kampvuur kan ik me nooit inbeelden.” antwoordde ik met een grote smile, die na een tijdje weer verzwakte. Ik gaf Simon nog meer drank, omdat ik daargenoeg van had. Door de drank werd hij weer loslippiger en kon niet laten om nog flessen leeg te drinken.
 125. 125. Tien minuten later was het nog een topje van de ijsberg. Simon trok me recht en begon me hevig te zoenen. “Ik hou van je, Jessica.” hijgde Simon tussen de kus, “ik snap niet waarom ik vroeger voor Emilie heb gekozen en niet voorjou.” Mijn vader zei altijd ‘dronken mensen spreken altijd de waarheid’.
 126. 126. Binnen in onze bungalow scheurden we elkaars kleding uiten vervolgden onze kus op de bank. Het leek amoureus en vol passie…
 127. 127. Al stonk Simon wel naar de alcohol, dat stoorde me totaalniet. Later gingen we nóg verder: we trokken zelfs elkaars ondergoed uit en de rest sprak boekdelen…
 128. 128. Wanneer de eerste zonnestralen van de dag door het raam schenen, werd ik wakker naast Simon. Ik zag dat ik naaktwas en trok snel mijn beha aan, die op het nachtkastje lag. Ikrealiseerde over gisteravond. Was ik… met Simon naar bed geweest? En dat op de allereerste nacht op vakantie? Allemachtig. Ik kon me precies niet herinneren, door debonkende hoofdpijn die ik had. Waarschijnlijk van de alcohol of van ochtendhumeur.
 129. 129. Nadat ik me omgekleed had en mijn haren gedaanhad, kwam Simon in zijn ondergoed waggelend naar buiten en blijkbaar ook met een bonkende hoofdpijn, omdat zijnhand op zijn hoofd lag. “Voor jou ook een goedemorgen.”mopperde hij. Ik had hem niet gehoord, ik bleef nog steeds denken over ‘onze eerste nacht samen’.
 130. 130. Het duurde niet lang of ik voelde een arm om mijn nek geslagen. “Ik weet het van gisteravond. We zijn te snelgegaan.” zuchtte Simon diep, die naast me zat. “Nee. Jij… ikbedoel, wij waren dronken.” snikte ik. De tranen voelde ik al aankomen. We waren gek op elkaar maar dit was ook nietde bedoeling. “Dit zal niet meer gebeuren, geloof me. Ik zal je niet meer dwingen tot iets. Zeker niet om alcohol te drinken.” meende hij, daarna werd hij ietwat strenger,“maar iedereen gelijk voor de wet: jij zal me ook niet tot iets moeten dwingen.”
 131. 131. ~ Nathan ~Op een doodgewone dag dacht ik aan iets, aan iemand, aanniemand minder dan Jessica. Ze genoot van het warm mooi weer in Twikkii, terwijl ik rond mijn vingers draaide in mijn appartement en in een land waar de sterkkoude winter volop bezig was.
 132. 132. Mijn gedachten werden verstoord door Jade, die met een‘big smile’ uit de badkamer kwam. “Nou Nathan… ik moet zeggen.” kuchte ze, “je woont hier niet slecht. Ik zal het liefst hebben als we bij elkaar wonen.” stelde ze voor.
 133. 133. “Bij elkaar?” herhaalde ik, met een verbaasde blik in mijn ogen naar Jade toe. Niet begrijpend kruiste ze haar armen. “Ja. Dat wil je toch ook? Zo zoals koppels bij één.” En toenmoest ik denken aan Jessica. Jade had recht op de waarheid,ik kon haar geen schoon leven geven… met leugens en waarje achteraf spijt kon krijgen. “Sorry Jade, maar ik wil het niet.Ik ben…” riep ik woedend, op het laatste keek ik beschaamd naar de grond, “ik ben verliefd op…”
 134. 134. Ik kon mijn zin niet meer afmaken. Maar Jade wist meteen wat ik wou zeggen. “Dus, ik beteken niets meer voor je?”wees ze me erop. Ik keek haar aan met geschrokken ogen. “Jawel, heel veel. Maar ik denk…” wou ik het uitleggen maar Jade liet me stoppen. “Als je bij mij wil blijven, danmoet je zorgen dat je die andere vrouw vergeet. Tot zolangwil ik je niet meer zien.” legde ze het streng uit en stond oppunt mijn appartement te verlaten, “laat me nog iets weten als je het weet!” riep ze nog voor ze uit het zicht zou verdwijnen.
 135. 135. Wanneer de deur met een harde klap dicht geslagen werd, nam ik heel diep mijn adem. Jade wist de waarheid, of eenstukje van de waarheid. Ze wist dat ik verliefd op een andere vrouw was maar niet dat die vrouw Jessica was. Ik greep mijn mobieltje snel vast en toetste het nummer van Jessica in.
 136. 136. Ik hield mijn mobieltje bij mijn oor. Dan klonk het ‘Sorry, geenverbinding’ en elke keer als ik Jessica probeerde te bereiken, zei mijn mobieltje steeds dat er geen verbinding was. Ikgooide mijn mobieltje naar de bank en schopte tegen een of ander stoel. Natuurlijk, ze bevond zich op dat moment in de andere kant van de wereld… waarschijnlijk met een andere romantische, vriendelijk man in de buurt. Ik kreeg al zo’n neigingen.
 137. 137. ~ Jade ~ Ik kon het haast niet geloven. Niet zo lang hadden we een relatie en ik hoorde het al. “Sorry, maar ik ben verliefd opiemand anders.” Het klonk wel dat hij dat niet wou, dat hij er niets aan kon doen. Dat zou ik meteen inkomen! Hopelijkzou hij de kans krijgen om die vrouw uit zijn hoofd te krijgen, anders kon hij met die vrouw gelukkig worden én mij kwijtraken. Ik liet hem kiezen…
 138. 138. En er bovenop voelde ik me de laatste tijd misselijk. Ik hadook regelmatig hoofdpijn en draaiingen. Ik voelde dat er iets niet klopte. Gelukkig had ik vandaag een afspraak met dokter Maesen, hopelijk wist ze raad.
 139. 139. Ze woonde in Boerenhoevepad, niet zo ver van mijn thuis. Als ik naar buiten keek, zag ik dat er veel sneeuw was gevallen en het was ook vreselijk koud. Met een dikke blauwe jas aan liep ik door de straten naar de dokter.
 140. 140. Ik zette een voet binnen de wachtkamer en zag dat er niemand was. Een kalme periode voor de dokter blijkbaar, nu de periode was voor mensen die sneller zieker zoudenworden maar niet naar de dokter moesten, dan dachten zewaarschijnlijk ‘Ach, ik ben verkouden en ik moet alleen maar neusdruppeltjes gebruiken’. Na twee minuten werd mijngeduld beloond: de dokter stond al in de deuropening naar haar praktijk. “Jade!” bracht Bianca – de dokter – enthousiast uit, “wat ben jij toch gegroeid!”
 141. 141. Het was al meer dan vijf jaar geleden dat ik voor het laatstnaar Bianca was geweest, ik was toen nog studente van deafdeling Kunst. Naar de dokter gaan was niet bepaald mijn hobby, maar ik kende Bianca al van mijn jeugd. “Neem plaats!” Ze wees naar een plek voor haar bureau.Glimlachend ging ik zitten, “en wat is het probleem?” nam ze ter zake. “Nou euh… ik heb de laatste tijd last van buikpijn, misselijkheid, draaiingen, hoofdpijn. Ik moet regelmatig overgeven.” legde ik de symptomen uit, de symptomen van ‘een ziekte’ die ik niet wist.
 142. 142. “Och, dat ken ik.” zuchtte Bianca, met een pijnlijke blik in haar ogen, “dat kan van alles zijn. Ofwel heb je buikgriep, ofwel kan je een voedselvergiftiging hebben of… euh…”somde ze alles op, “misschien van zwangerschap. Maar echt zeker zijn we als we de test gaan doen.”
 143. 143. Bianca wees me naar een plek achter de kamerscherm, waar een bed en een speciale apparaat stonden. Ik moest mijuitkleden, tot ik daar met mijn duurste lingerie stond en dan moest ik op mijn bed liggen. Zo deed Bianca haar testen…
 144. 144. “Het is nog niet duidelijk, zie ik, wat er scheelt met jou. Datmoet ik even nakijken, dan is alles duidelijk en dat laat ik je binnen een paar dagen weten.” legde Bianca uit, als een echte dokter. Ik hoopte dat er niets erg was…
 145. 145. Voor ik het wist, zat mijn afspraak bij de dokter erop. “Het was leuk om je weerzien, Jade.” schudde Bianca me een hand. “Insgelijks.” knikte ik, met een glimlach op mijngezicht. We zeiden even ‘gedag’ tegen elkaar en ik verliet de praktijk.
 146. 146. Met een twijfelgeval liep ik de deur uit naar buiten, weer in de koude sneeuw. Toen Bianca iets zei over‘zwangerschap’, dacht ik aan Nathan die bereid was mij in desteek te laten. Als het zover kwam, wat zou er dan gebeuren met ‘mijn kindje’? Ik hoopte dat ik gewoon een buikgriepje had…
 147. 147. ~ Jessica ~ Simon en ik hadden het weer bijgelegd. Niet dat we eenruzie hadden, ik bedoelde sinds ‘onze nacht’. Het was een stommiteit dat we toegaven en jammer was onze eerste keer niet zo mooi en passioneel, eerder zo plats.
 148. 148. Aangezien we toch hetzelfde voor elkaar voelden, waaromzouden we toch geen kans wagen om iets te beginnen? Het was zo pril begonnen – ondanks de harde seks gisteren – maar dit was het zeker waard. Deze vakantie was ook de bedoeling om ‘onze relatie’ weer op te flakkeren.
 149. 149. Ik wist zeker dat Simon altijd de waarheid sprak, dat hij niethetzelfde als Nathan was. Anders had hij vroeger tijdens ons middelbaar nooit gezegd dat hij iets meer voelde voorEmilie, tot ze hem liet vallen. Voor mij, voor de vriendschap. Sinds we elkaar terug zagen, wouden we elkaar opnieuw een kans geven en kijken of dit tussen ons zou gaan.
 150. 150. Vooral de vakantie in het eiland was het paradijs in het leven. Ik genoot ervan, evenals in mijn eentje als met Simon. Zelfs met mijn bikini aan door het strand wandelen was één van mijn hobby’s geworden. Even aan alles denken, enfin… alleen aan positieve dingen!
 151. 151. Terwijl Simon doodleuk toekeek hoe ik langs het strand wandelde, met een grote smile op zijn gezicht alsof hij degelukkigste man op aarde was. “Ik heb toch getroffen met Jessica…” zuchtte hij tevreden en zwijmelde nog steeds verder weg, tot de telefoon rinkelde.
 152. 152. Gelukkig duurde het niet lang tot hij aan de telefoon was.“Goedemiddag, met Simon.” Er klonk een onbekende stem – voor hem – aan de telefoon. “Simon? Wie ben jij?” klonk het aan de lijn.
 153. 153. “Met wie spreek ik?” wou Simon weten. Misschien vroeg de beller naar Jessica en kende Simon niet. Misschien haar vader ofzo… “Nathan, het vriendje van Jessica.” Van verbaasdheid liet Simon de telefoon vallen. ‘Nathan?Waarom had Jessica niets verteld?’ spookte de gedachten in zijn hoofd.
 154. 154. Ik werd door Simon naar binnen geroepen, blijkbaar was er iets dringends. “Wel, wie is Nathan?” vroeg hij, met een kwade blik in zijn ogen. Wist hij over Nathan? Ik keek hem verward aan, “en zeg niet dat je niets weet. Hij heeft gebeld.”
 155. 155. “Nathan stalkt mij.” floepte er uit mijn mond, “hij is eigenlijk samen met mijn zus Jade maar hij is voor mijn charmesgevallen.” Ik deed alle moeite om mijn tranen in te houden. Ik wist dat Nathan onze vakantie zou verpesten, door misschien te zeggen dat hij van me hield. “Oh, dat wist ik niet…” fluisterde Simon.
 156. 156. “Ik heb daarover met jou moeten bespreken. Het spijt me.” meende ik. Simon pakte me vast en zoende me passioneel.“Het geeft niets. Ik geloof je.” glimlachte hij tussen onze kus in.
 157. 157. ~ Jade ~ Paar dagen na mijn onderzoek bij de dokter wist ik nogsteeds niets over de uitslag. Ik had al veel zorgen genoeg en dit moest er nog bijkomen. Bij één iemand kon ik al mijn zorgen kwijt, alles vertellen…
 158. 158. Ik besefte wel dat ik fout bezig was. Die zogenaamde breuk tussen Nathan en mij was niet officieel, hij moest kiezen tussen ‘die vrouw’ of ik. Toch moest ik dit kwijt, bij een andere man…
 159. 159. “Je weet toch zeker?” vroeg de man met de naam Xander enkeek me betwijfeld aan. “Aan jou te horen ben jij niet zeker.” Uitdagend knipoogde ik naar hem, “natuurlijk ben ik zeker.Heb je me eens goed bekeken?” Xander grijnsde. “Natuurlijk. Met plezier alleszins.”
 160. 160. Op een moment waren we allebei naakt en zaten op elkaar. We lachten, genoten en kreunden. We hoorden zelfs de slaapkamerdeur niet opengaan… “Jade?” hoorde ik eenstem, die me bekend kwam en nogal woedend klonk. Mijn hart bonkte, dit kon absoluut niet waar zijn…
 161. 161. Ik schrok toen ik Nathan in de deuropening zat. Ik duwdeXander van mijn lijf en trok mijn beha snel aan. “Nathan. Het is niet…” stotterde ik, “het is niet wat je denkt.”
 162. 162. “Oh? Is het niet wat ik denk?” spotte Nathan lachend, zijnlach bedoelde wel sarcastisch, “nu weet ik zeker van mijnkeuze. Het is afgelopen tussen ons.” Ik moest bedwingen om mijn tranen in te houden maar dat mislukte.
 163. 163. Even later wist ik meteen hoe de dokter met de uitslagbedoelde. Zwanger, ik was zwanger van Nathan. Van de man van wie ik hield maar die me in de steek had gelaten.
 164. 164. ~ Jessica ~Na één week gezellig te liggen genieten op het strand drong de tijd weer aan om richting Rivierbloesemheuvel te vertrekken. Met veel tegenzin; daar was het koude winter, hier het prachtige paradijs!
 165. 165. Na enkele uren vliegen naar Rivierbloesemheuvel, kwamenwe aan op onze bestemming. Voor de deur kwam ik Emilietegen, die op punt stond het huis te verlaten. “Emilie!” riep ik dolenthousiast en vloog in haar armen. “Oh, Jessica!” kraamde ze vrolijk uit, “ben je al terug?”
 166. 166. “Dat klopt!” knikte ik zelfzeker. Opeens voelde ik een koudbriesje langs mijn huid gaan. Ik wreef snel over mijn armenom het warm te houden, “maar het is koud hier.” bibberde ik van de kou. Emilie grijnsde. “Ik zie wel aan je dat je van een warm land komt.” Ze griste in haar handtas naar haar pakje sigaretten, hield er één uit om op te steken en inhaleerde diep. Ik bleef het moeilijk vinden dat ze rookte maar geef toe, het was haar eigen leven.
 167. 167. Simon wou eerst naar huis om zijn spullen op te bergen, vervolgens zou hij terug komen en zouden we samen een romantische avond organiseren. Ik voelde me zo gelukkig.Alle zorgen was ik vergeten, er scheen weer een dikke straal zonlicht in mijn leven, van geluk. Ik was verzonken in mijn gedachten, tot de telefoon afging. “Met Jessica?”
 168. 168. “Jessica!” riep er iemand wanhopig aan de lijn. De stem herkende ik uit de duizenden, het was Jade. “Jade?”fluisterde ik verward. Was er iets ernstigs gebeurd, terwijl ikheerlijk op vakantie was? “Je zal me niet geloven maar… het is godverdomme mijn eigen fout en…!” ratelde Jade alles achter elkaar door, als volgt: “Ik ben zwanger.”
 169. 169. ~ Sandrine ~“Xander! Ben je nou helemaal gek geworden?” schreeuwde ik door het hele appartement heen. Ik was zeer ergteleurgesteld in mijn eigen broer, “dat je met alle vrouwen rollebolt, oké. Maar gelukkige huishoudens kapot maken? Ben je eigenlijk goed in je hoofd?”
 170. 170. “Ik maak geen huishoudens kapot. Ik wou Jade gewoon troosten.” beweerde Xander. Ik lachte cynisch. Jadetroosten? Troosten? Dat kon je noemen als haar vriend eeneind aan hun relatie had gemaakt, omdat hij haar zag liggenmet mijn broer. “Troosten? Door met haar naar bed te gaan? Die twee zijn wel uit elkaar of ben je te dom om dat te snappen?”
 171. 171. Xander zijn woede kwam weer te boven en gaf me een harde klap in me gezicht. Dat was niet de eerste keer dat hij dit deed. “Weet je wat? Kom maar zelf rond, ik ben hierweg.” Hij pakte zijn jas en stond op punt te vertrekken. “Welja! Rot maar een eind op!” riep ik hem nog na maar hij had de deur al met een harde klap dicht gegooid.
 172. 172. Op de sofa zakte ik in elkaar. Ik kreunde van de pijn die ik op mijn kaak voelde, door de slaag van Xander die ik hadgekregen. Waarom stemde ik ooit toe dat we onder één dak gingen wonen? Sindsdien was alles erger… Xander en ikgedroegen zoals normaal als gewone broer en zus en nu we alleen bij elkaar woonden, was hij agressiever.
 173. 173. Ik zag nog een paar sigaretten en een aansteker op het bijzettafeltje liggen. Allemaal van Xander. Er hield me niets tegen waarom ik geen sigaret zou opsteken; Xander hadonderweg toch een pakje sigaretten en aansteker bij zich en kwam wellicht nooit meer thuis. Ik stak één sigaret op en inhaleerde diep.
 174. 174. Ik zakte opnieuw neer op de sofa en inhaleerde opnieuw van mijn sigaret. Hoe zat dat verhaal alweer in elkaar? Xander ging met een Jade naar bed, Jade had al een vriendje die Nathan heette én die Nathan maakte een einde aan hun relatie. Misschien kon ik Nathan ontmoeten? Wie weet, was hij ook niet verkeerd, dacht hij van: ‘Het leven gaat verder’ en kwam hij nog een vrouw van zijn leven te lijf?
 175. 175. Ik nam mijn jas vast en trok hem aan. De mensen hadden gelijk: ik moest meer buiten komen en naar de mannen kijken. Ik was ook niet meer van de jongste en ik droomdewel van een leuk gezinnetje, met kinderen en met mijn ware. Let’s the show on!
 176. 176. ~ Jessica ~ “Zwanger? Jij? Van Nathan?” schreeuwde ik in paniek uit.Jade knikte langzaam en aarzelend. “Ja en we zijn…” kon zeniet uit haar woorden geraken, “uit elkaar.” Mijn hart klopte fel. Jade en Nathan uit elkaar? Dat kon niet waar zijn. “Hoe komt het?” vroeg ik.
 177. 177. “Nathan, hij zei dat hij gevoelens had voor een andere vrouw. Weet ik veel wie maar dat boeit me niet meer.” Ikwas geschrokken toen Jade dat zei. Ik wist goed genoeg dat ik ‘die vrouw’ was, “toen had ik troost nodig van Xander,een goede vriend van me. Toen gingen we te ver en… en…”Jade kon weer niet uit haar woorden geraken. Hopelijk was dat niet wat ik dacht. Er vielen wel meer voor: troostseks.
 178. 178. “We hadden seks en Nathan kwam binnen.” Opeens barste ze heel hard in tranen en zakte in elkaar. Letterlijk en figuurlijk. Ik wist niet dat Jade zo was: seks als troost gebruiken. Maar ja, we moesten allebei bij neerleggen datdit eenmaal gebeurd was. Ik sloeg mijn arm rond Jade haar nek en drukte haar dicht bij me.
 179. 179. “Het is eenmaal gebeurd, Jade. We kunnen de klok nietterugzetten, alhoewel we dat willen.” besloot ik maar Jade barste nog steeds in haar tranen uit. Het deed me erg pijnom haar van verdriet zien lijden, “maar wees zeker dat ik je zal helpen, met je zwangerschap. Ik beloof het.”
 180. 180. Jade bedaarde zich en stond recht. Ik zag hoe haar tranen uit haar ooghoeken zijn gelopen. Ze nam een hele luchtadem. “Bedankt. Je bent mijn allerliefste zus.” fluisterde ze, met veel emotie in haar stem.
 181. 181. Nadat ik mijn gesprek met Jade had geëindigd en huiswaartswou gaan, lag ik nu in de armen van Simon. “Dus, laat je zus je opdraaien voor haar problemen?” trok hij een conclusie, na mijn verhaal over Jade en co. “Nee. Ik wil haar juisthelpen met haar zwangerschap. Bijvoorbeeld met haar naar de gynaecoloog gaan.”
 182. 182. “Dan is het goed.” zuchtte Simon tevreden en keek me aan, diep in mijn ogen. Er was een lieflijke glimlach op mijngezicht getoverd. “Ik heb Jade al gezegd dat het nu eenmaalgebeurd is.” zei ik. Simon hield zijn schouders op. “Tja, dat is waar.”
 183. 183. Opeens hoorden we een klap van een deur en voetstappen. We merkten pas laat dat Emilie voor onze neus stond.“Oh, stoor ik jullie liefdesgesprek?” klonk ze ironisch, “dankan ik beter gaan.” Niet veel later kwam Emilie de trappen op om naar boven te gaan.
 184. 184. Naast mij hoorde ik Simon zachtjes lachen. “Ach, laat ze maar. Zo reageren vrijgezellen nu eenmaal.” Hij trok me zachtjes op mijn schouders. We hadden ons ‘gesprekje’ verder gezet. “Je hebt gelijk.” fluisterde ik en keek diep in Simon zijn ogen, “ik hou van je.” voegde ik eraan toe. “Ikhou ook van je.” zei Simon terug en kuste me passioneel, vol liefde, alsof er geen einde aan kwam.
 185. 185. ~ Xander ~Gekreun, gelach, genot. Dat waren de enige elementen dieje uit de slaapkamer kon horen. Ik vulde mijn vrije tijd altijd met de vrouwen ‘genieten’, als je snapte wat ik bedoelde.
 186. 186. Na ons leuk uurtje trok Candace vluchtig haar lingerie aan endeed haar huishoudelijke klusjes verder. Ja, in lingerie. Daar hield ik juist erg van!
 187. 187. Maar wat ik het leukste vond, was ‘mijn liefje’ goed beetnemen en vrijen. “Oh, Xander. Nu niet.” giechelde zetussen onze kus in, “ik heb zoveel werk en…” Ik grijnsde. “Ik zal je nog meer werk bovenop geven.”
 188. 188. Meteen vertrokken we samen onder de lakens. Je moest je niet afvragen wat we toen aan het doen waren…
 189. 189. ~ Nathan ~ Ik voelde me zo rot. Jade wist maar pas dat ik zogezegd gevoelens voor een ander had, voor Jessica. Even later lag ze met een andere man in bed. Gevolg: het was over en uittussen ons maar ik stond nergens, Jessica was gelukkig met Simon. Ik was verzonken in mijn gedachten, tot de deurbel ging. Toen in de deur open deed, stond precies hetevenbeeld van die Xander in de deuropening. “Hallo, ben jij Nathan? Ik ben Sandrine Boucher.” stelde de vrouw zich vriendelijk voor.
 190. 190. “Wat kom je hier doen?” mopperde ik minachtend, zonder in haar ogen te kijken. Alhoewel, in vergelijking met Xanderwas ze wonderprachtig. Ik nam een stoel aan tafel. Sandrine ging ook zitten, tegenover mij. “Ik snap je reactie wel. Ikweet over het slippertje van je ex-vriendin met mijn broer en ik lijk zo hard op mijn broer.” legde Sandrine het uit.Ah, daarom leek ze fel op Xander, haar broer. “En dat kom je me hier speciaal vertellen?” zei ik.
 191. 191. “Ik ben niet hetzelfde als Xander. Ik ben niet zo’n losbol alshem en ik kruip niet met de eerste de beste in bed. Daarom moet je niet zo doen tegen mij.” Ik trok zo’n grote ogen. Wou Sandrine zeggen dat Jade niet het enige slachtoffer was? Dat Xander dit bij verschillende vrouwen deed? Ach,dat was geen reden om Jade terug laten komen. Ze had me gekwetst, daarmee uit! “Ik dacht: laat me Nathan lerenkennen en kwam naar hier toe. Maar als je me niet moet…”
 192. 192. Sandrine stond bijna op punt te vertrekken maar gelukkig hield ik haar op tijd tegen. “Nee, ik bedoel… Je valt heel goed mee.” Haar verhaal klonk zo geloofwaardig. Waarom zou ik Sandrine niet beter leren kennen? Wie weet, viel zenog beter mee. “Ah, is dat waar?” giechelde ze, als een klein verlegen meisje. Ik knikte. “Maar kunnen we dit niet elders afhandelen? Als we samen iets gaan eten, in een chique restaurant?” stelde ik voor.
 193. 193. “Hey, dat is nogal een idee!” klapte Sandrine enthousiast in haar handen, “maar ik kan niet zo lang blijven. Wat denk jevan… morgenavond?” Morgenavond. Dan had ik toch nietste doen. Dus, waarom niet? “Morgenavond is prima.” knikteik. Sandrine stond recht en schudde me een hand. “Het was zeer aangenaam je te leren kennen, Nathan.”
 194. 194. Ik voelde warmte aan als ik haar hand voelde. “Euh, het was zeer… aangenaam.” hakkelde ik maar dan lachte ik dit onmiddellijk weg. Langzaam liet ik haar hand los.
 195. 195. “Tot morgen!” wuifde Sandrine vrolijk uit en verliet met grote stappen het appartement. Ik wou dat ze hier langerbleef of dat we nu onmiddellijk naar het restaurant konden gaan. Sandrine, ze viel heel erg goed mee.
 196. 196. ‘s Avonds kon ik mijn ogen niet sluiten. Sandrine, Sandrine,Sandrine. Ze spookte steeds door mijn hoofd en leidde mevan mijn slaap af. Ze was totaal anders dan haar broer, dat bedoelde ik wel van karakter. Uiterlijk waren Sandrine en Xander allebei ruig.
 197. 197. In hart en nieren was Xander dan ook echt ruig. Zijn zus daarentegen was volkomen anders, daar was ik heel ergzeker van. Misschien zou het iets worden tussen ons en kon ik Jessica makkelijker uit mijn hoofd zetten. Ik keek er echt naar uit.
 198. 198. 9 maanden later… Jade & Jessie: Jade haar zwangerschapsbuikje groeide in die negen maanden als een speer. Man of geen man, ze kon op haar eigen benen staan en heel goed voor zichzelf zorgen maar de meeste dingen had ze aan haar zus Jessica te bedanken. Met de geboortekaartjes, met de babykamer, metkleinigheden voor de baby en nog veel dergelijke dingen. Na Jade’s zwangerschap wou ze haar ontslag aanbieden in de binnenhuisarchitectenbureau en zoeken naar een ander werk, ze wou Nathan tegenkomen noch spreken. Jade wistgoed genoeg dat Nathan de vader was van haar baby die ze droeg maar toch hield ze haar kin omhoog: tijd voor een nieuw leven! In haar 37ste week moest ze met spoed naar het ziekenhuis gaan omdat ze erge weeën kreeg. Ondanks dit alles had Jade toch een gezond dochtertje op de wereld gezet, luisterend naar de naam: Jessie, vernoemd naar Jessica. Voor de rest had Jade niets meer van Xandergehoord. Ze wist ook niet dat Nathan gevoelens voor Jessica heeft gehad. Of ze dat wist of niet, dat kon haar toch niet veel schelen. Er was één lichtpunt in haar leven, maar één lichtpunt… Jessie!
 199. 199. Jessica & Simon: Jessica en Simon waren na al die tijd nog steeds gelukkig. Nog meer: Simon had zijn ‘aanstaande’ getrakteerd op een romantisch weekend in Twikkii Eiland, waar ze ook voor het eerst op reis waren geweest. Daar was er iets heel speciaals gebeurd. Simon had nooit zoveel van een vrouw gehoudenen die vrouw was Jessica. Voor hem was Jessica de mooiste,liefste, geweldigste, fantastische – en nog mooie woorden – vrouw van de wereld. Om die reden vroeg hij haar ten huwelijk, tijdens een zonsondergang aan de strand. Jessica dacht er niet aan om zijn aanbod te weigeren en deed zijn ring meteen haar vinger om. Er werden huwelijksplannengeregeld en het gerucht deed rond dat Jessica zwanger zou zijn…
 200. 200. Emilie:Emilie zou Emilie niet zijn als ze geen mannen had versleten. Het huwelijk, kinderen en al die dingen vond ze mooi maareigenlijk helemaal niets voor haar. Rondom haar werden er huwelijksplannen en gezinsplannen geregeld, door haar vriendin Jessica en Jessica’s familie die Emilie ook kende, maar dat veranderde Emilie helemaal niet. Ze bleef bezig met wat ze ook bezig was.
 201. 201. Nathan & Sandrine: Er was toch iets moois open gebloeid tussen Nathan enSandrine. Voor Nathan was het liefde op het eerste gezicht, voor Sandrine ook. Aan ‘huisje, tuintje, kindje’ dachten ze nog heel even niet aan want ze hadden niet zo lang een relatie en die relatie was ook heel pril begonnen. Eerstwouden ze weten of ze bij elkaar passen of niet, voor ze een verkeerde keuze zouden maken. Nathan had geen contact meer met Jade en heel zelden met Jessica. Sandrine had geen contact meer met haar broer Xander, voor haar part kon hij de boom in of naar de maan lopen; haar eigen woorden.
 202. 202. Xander: Xander wou niets meer met Sandrine, Nathan, Jade – enmisschien meer mensen – te maken hebben. Heel simpel enkort: hij wou weg van Rivierbloesemheuvel en dat was hem ook gelukt. Hij was verhuisd naar Droomzicht en bouwde een bedrijf samen met Stefano Bigoli. Die bedrijf was geschikt voor paaldanseressen en prostituees.

×